
Ce dulciuri ati facut azi?
#5962
Postat 24 March 2014 - 07:22 PM



Nu stiu cat intelegeti din poza, dar gustul e excelent! Cu gem de piersici
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5964
Postat 25 March 2014 - 06:21 PM
sorinadaniela, la 25 March 2014 - 12:42 PM, a spus:
Dincolo, pe CULI, pe FB, sau ti-o dau eu! Recunosc sincer ca eu am redus zaharul din reteta la jumate.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5966
Postat 25 March 2014 - 09:44 PM
sorinadaniela, la 25 March 2014 - 08:58 PM, a spus:

Doar din blat! N-ar mai iesi bezeaua!
Si-acum, uitandu-ma, dupa ce-am facut-o, am constatat c-am pus doar 4 linguri de faina in loc de 8, drept pentru care a iesit blatul mai pufos!
Poate cand va aparea Stellina, s-o rugam sa aduca si aici Catrinelul! E superba!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5968
Postat 28 March 2014 - 11:44 PM

#5971
Postat 30 March 2014 - 06:54 PM
Astazi chef de dulce , asa ca am facut niste cannelloni dulci , adica umpluti cu branza dulce , merisoare deshidratate , in sos de vanilie , cu bezea deasupra ... pe "model" clatite banatene , dar fara clatite


#5972
Postat 30 March 2014 - 08:24 PM

Imagini atasate
#5973
Postat 31 March 2014 - 06:59 AM


#5974
Postat 04 April 2014 - 02:46 PM
Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake

si sectiune

#5975
Postat 04 April 2014 - 02:53 PM
Ioana, la 04 April 2014 - 02:46 PM, a spus:
Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake
si sectiune
Tu ai vreun laser ascuns prin dulap? Sau, mai noi, tartele cu rubarba se taie automat asa frumos?

Poza este de revista!

#5976
Postat 04 April 2014 - 05:34 PM

#5977
Postat 04 April 2014 - 06:16 PM
Ce faina idee ai avut "sorella di Vika"!

Ioana cheese cake-ul tau n-are blat de biscuiti, nu? E blat copt?
Bris, stiu ca-s cersetoare rau azi dar vreau si reteta ta!

#5978
Postat 04 April 2014 - 10:29 PM
Ioana, la 04 April 2014 - 02:46 PM, a spus:
Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake

si sectiune

wow, delicios !!!
#5979
Postat 04 April 2014 - 10:32 PM
Eataly, la 04 April 2014 - 06:16 PM, a spus:
Pe a mea iat-o :
Prajitura cu nuca si gem
Ingrediente:
Aluat: 370 grame faina & alte 2 lg , 150 g zahar, 1 plic praf de copt, 180 g unt, 6 galbenuse, 1 lingura smantana (eu am pus iaurt), coaja rasa de la o lamaie.
Spuma cu nuca : 6 albuse batute spuma , 200 grame zahar pudra, 200 g nuca macinata.
Mai trebuie si : gem de prune & 1 ou batut pentru uns foaia de deasupra.
Preparare:
Pentru aluat se amesteca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga galbenusele pe rand , se mixeaza apoi, se pune faina amesteca cu praful de copt, coaja de lamaie, smantana (iaurtul in cazul meu). Se framanta un aluat care se imparte in 3 parti egale. Cu ajutorul sucitorului se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie cat e tava de mare. Daca e necesar la aluat se mai adauga putina faina. Eu am adaugat cele 2 linguri pe langa cele 370 grame faina. Sucitorul si suprafata de lucru se infaineaza si ele.
Intr-o tava tapeta cu hartie se copt se pune prima foaie de aluat , se acopera cu gem de prune , se pune spuma de albuse cu nuca (preparata de dinainte astfel : albusele se bat spuma tare cu zaharul pudra dupa care se adauga nuca macinata amestecandu-se incet pt. a ramane spuma pufoasa). Urmeaza a doua foaie, se continua cu gem iar apoi spuma cu nuca, iar deasupra a treia foaie de aluat. Ultimul strat de prajitura se impunge din loc in loc cu furculita dupa care se unge cu ou batut.
Se da prajitura la cuptor la aprox. 160-170 grade pana cand e coapta frumos.
#5980
Postat 06 April 2014 - 08:51 AM
Eataly, la 04 April 2014 - 06:16 PM, a spus:

Lilly, mai mult am "citit" poza, ca indicatia "aluat fraged, un strat de nutella peste care vine turnat un pandispan de cacao" era cam vaga, bloghetita nu dadea nici o reteta
eu am facut cu retetele mele, doar ca pandispanul mi-a iesit mai dens pentru ca nu am redus cantitatea de faina cu respectiva cantitate de cacao
reteta mea de aluat fraged: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 ou, la cantitatile astea, uneori mai adaug faina sau scad din cantitatea de unt
pentru blatul de cacao am folosit 3 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina si 2 linguri - pline bine - de cacao
am intins jumatate din cantitatea de aluat fraged pe hartie de cupor, am pus foaia in tava (18 cm diam), am uns cu gem de afine (cam 1/3 dintr-un borcan de la Lidl, atata mai aveam) si am turnat blatul de pandispan, la copt cam 40 min, la 180 grade C
azi intentionez sa fac iar, dar cu dulceata de portocale, sa vad ce si daca reusesc
p.s. azi am fost "vorbareata" rau
