Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5961 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 March 2014 - 08:49 PM

Vai ce bine arata prajitura Lili! :toothy9;

#5962 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 24 March 2014 - 07:22 PM

A dat Bunul si-am facut Catrinelul Stellinei! Imagine postata Stellina! Suprba! Imagine postata Ma streseaza sa fac poze cu telefonul, dar iata c-am facut!

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-73-13957368360108.jpg


Nu stiu cat intelegeti din poza, dar gustul e excelent! Cu gem de piersici
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5963 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 March 2014 - 12:42 PM

Zozo, unde gasesc si eu Catrinelul Stellinei?
Sorina

#5964 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 March 2014 - 06:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 March 2014 - 12:42 PM, a spus:

Zozo, unde gasesc si eu Catrinelul Stellinei?


Dincolo, pe CULI, pe FB, sau ti-o dau eu! Recunosc sincer ca eu am redus zaharul din reteta la jumate.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5965 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 March 2014 - 08:58 PM

Doar din blat sau din toata reteta? :(
Sorina

#5966 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 March 2014 - 09:44 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 March 2014 - 08:58 PM, a spus:

Doar din blat sau din toata reteta? :(


Doar din blat! N-ar mai iesi bezeaua!
Si-acum, uitandu-ma, dupa ce-am facut-o, am constatat c-am pus doar 4 linguri de faina in loc de 8, drept pentru care a iesit blatul mai pufos!
Poate cand va aparea Stellina, s-o rugam sa aduca si aici Catrinelul! E superba!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5967 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 March 2014 - 10:50 PM

Să trăiți, am înțeles!
Sorina

#5968 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 March 2014 - 11:44 PM

Din cand in cand cica mai prepar si eu cate ceva.Ultimul desert crema de mascarpone cu piure de mango, servita cu capsuni si maracuja

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-479-13960430321174.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5969 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 March 2014 - 07:48 PM

Prajitura cu nuca si gem de prune:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1184-13961152879896.jpg


#5970 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 March 2014 - 08:40 PM

Buneeeeeeeeeee ;

#5971 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 March 2014 - 06:54 PM

Sorella , faina prajitura

Astazi chef de dulce , asa ca am facut niste cannelloni dulci , adica umpluti cu branza dulce , merisoare deshidratate , in sos de vanilie , cu bezea deasupra ... pe "model" clatite banatene , dar fara clatite :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-780-13961984251433.jpg

#5972 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 March 2014 - 08:24 PM

Eu mai lenesa decat toate, spuma de capsuni ... :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-508-13962038564819.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5973 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 31 March 2014 - 06:59 AM

Ce ti-e si cu lenea asta..... Creeaza numai minunatii. :rolleyes: Doamnelor, deserturile pregatite de voi arata splendid. Felicitari! :scratch:

#5974 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 April 2014 - 02:46 PM

Karolina, ce leneveala, as manca si eu niste spuma de capsuni, dar le astept pe alea cu gust adevarat.
Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-479-13966155283286.jpg

si sectiune
Imagine atasata: monthly_04_2014/post-479-13966155745116.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5975 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 April 2014 - 02:53 PM

Vezi postareaIoana, la 04 April 2014 - 02:46 PM, a spus:

Karolina, ce leneveala, as manca si eu niste spuma de capsuni, dar le astept pe alea cu gust adevarat.
Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake
si sectiune

Tu ai vreun laser ascuns prin dulap? Sau, mai noi, tartele cu rubarba se taie automat asa frumos? :appl:
Poza este de revista! :drool:

#5976 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 April 2014 - 05:34 PM

va citesc (zilnic), va urmaresc (din umbra:) ), dar azi am venit sa va servesc - virtual - cu o felie din ultima "creatie" dulce, pentru ca mi-a iesit o bunatate: baza din aluat fraged, strat de dulceata de afine acoperit cu blat de pandispan cu cacao (reteta de pe net era cu nutella, dar eu si nutella nu suntem pe aceeasi lungime de unda, iar crema de alune facuta de moa se terminase)

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-142-13966256440396.jpg
fiica dacilor

#5977 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 April 2014 - 06:16 PM

Vika, vreau si eu reteta!Gem si nuci pentru mine se pupa de numa'!

Ce faina idee ai avut "sorella di Vika"! :drool:

Ioana cheese cake-ul tau n-are blat de biscuiti, nu? E blat copt?

Bris, stiu ca-s cersetoare rau azi dar vreau si reteta ta! :appl:

#5978 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 April 2014 - 10:29 PM

Vezi postareaIoana, la 04 April 2014 - 02:46 PM, a spus:

Karolina, ce leneveala, as manca si eu niste spuma de capsuni, dar le astept pe alea cu gust adevarat.
Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake

Atasament cheesecake rhabarber.jpg

si sectiune
Atasament cheesecake rhabarber erdbeer.jpg


wow, delicios !!!

#5979 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 April 2014 - 10:32 PM

Vezi postareaEataly, la 04 April 2014 - 06:16 PM, a spus:

Vika, vreau si eu reteta!Gem si nuci pentru mine se pupa de numa'!



Pe a mea iat-o :

Prajitura cu nuca si gem
Ingrediente:
Aluat: 370 grame faina & alte 2 lg , 150 g zahar, 1 plic praf de copt, 180 g unt, 6 galbenuse, 1 lingura smantana (eu am pus iaurt), coaja rasa de la o lamaie.
Spuma cu nuca : 6 albuse batute spuma , 200 grame zahar pudra, 200 g nuca macinata.
Mai trebuie si : gem de prune & 1 ou batut pentru uns foaia de deasupra.
Preparare:
Pentru aluat se amesteca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga galbenusele pe rand , se mixeaza apoi, se pune faina amesteca cu praful de copt, coaja de lamaie, smantana (iaurtul in cazul meu). Se framanta un aluat care se imparte in 3 parti egale. Cu ajutorul sucitorului se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie cat e tava de mare. Daca e necesar la aluat se mai adauga putina faina. Eu am adaugat cele 2 linguri pe langa cele 370 grame faina. Sucitorul si suprafata de lucru se infaineaza si ele.
Intr-o tava tapeta cu hartie se copt se pune prima foaie de aluat , se acopera cu gem de prune , se pune spuma de albuse cu nuca (preparata de dinainte astfel : albusele se bat spuma tare cu zaharul pudra dupa care se adauga nuca macinata amestecandu-se incet pt. a ramane spuma pufoasa). Urmeaza a doua foaie, se continua cu gem iar apoi spuma cu nuca, iar deasupra a treia foaie de aluat. Ultimul strat de prajitura se impunge din loc in loc cu furculita dupa care se unge cu ou batut.
Se da prajitura la cuptor la aprox. 160-170 grade pana cand e coapta frumos.

#5980 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 April 2014 - 08:51 AM

Vezi postareaEataly, la 04 April 2014 - 06:16 PM, a spus:

Bris, stiu ca-s cersetoare rau azi dar vreau si reteta ta! :drool:



Lilly, mai mult am "citit" poza, ca indicatia "aluat fraged, un strat de nutella peste care vine turnat un pandispan de cacao" era cam vaga, bloghetita nu dadea nici o reteta
eu am facut cu retetele mele, doar ca pandispanul mi-a iesit mai dens pentru ca nu am redus cantitatea de faina cu respectiva cantitate de cacao
reteta mea de aluat fraged: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 ou, la cantitatile astea, uneori mai adaug faina sau scad din cantitatea de unt
pentru blatul de cacao am folosit 3 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina si 2 linguri - pline bine - de cacao
am intins jumatate din cantitatea de aluat fraged pe hartie de cupor, am pus foaia in tava (18 cm diam), am uns cu gem de afine (cam 1/3 dintr-un borcan de la Lidl, atata mai aveam) si am turnat blatul de pandispan, la copt cam 40 min, la 180 grade C

azi intentionez sa fac iar, dar cu dulceata de portocale, sa vad ce si daca reusesc


p.s. azi am fost "vorbareata" rau :appl:
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi