Ce dulciuri ati facut azi?
#6001
Postat 09 May 2014 - 02:09 PM
#6002
Postat 09 May 2014 - 02:12 PM

Si un Kinder Pingui usor modificat.

#6003
Postat 09 May 2014 - 02:13 PM
Olguta, la 09 May 2014 - 02:09 PM, a spus:
Servus Olguta,
nu este pandispan,cum ii zice? Rührkuchen, bata-l norocu, ca nu stiu sa traduc....

Editez ca tre sa zic ce bine arata ce ai facut tu acolo. Ca tare faine le faci(am vazut deja de mult...)


#6004
Postat 09 May 2014 - 02:31 PM
Peter, la 09 May 2014 - 02:03 PM, a spus:

Intre Miercurea Cenusii(la nemti->Aschermittwoch) si duminica Pastelui. M-am prostit si eu. Tin un fel de dieta.
Rîdeti, ca nu-i mare lucru, dar ptr. mine da. Refuz pe perioda aceea tot ce este dulce.

Nici un strop de alcool. Asa ca in restul zilelor ramase..

Fac si eu ce pot. Nu ceva deosebit, dar cit de cit bun(zic eu...)
Azi:
la cerere:
Peter



#6005
Postat 09 May 2014 - 02:32 PM
#6006
Postat 09 May 2014 - 02:33 PM
Peter, la 09 May 2014 - 02:13 PM, a spus:
Olguta, la 09 May 2014 - 02:09 PM, a spus:
Servus Olguta,
nu este pandispan,cum ii zice? Rührkuchen, bata-l norocu, ca nu stiu sa traduc....

Editez ca tre sa zic ce bine arata ce ai facut tu acolo. Ca tare faine le faci(am vazut deja de mult...)

Gogu' zice ca-i cozonac.......

#6007
Postat 09 May 2014 - 04:16 PM


#6008
Postat 09 May 2014 - 05:00 PM
Peter, la 09 May 2014 - 02:13 PM, a spus:
Olguta, la 09 May 2014 - 02:09 PM, a spus:
Servus Olguta,
nu este pandispan,cum ii zice? Rührkuchen, bata-l norocu, ca nu stiu sa traduc....

Editez ca tre sa zic ce bine arata ce ai facut tu acolo. Ca tare faine le faci(am vazut deja de mult...)

Multumesc

Neaparat sa impartasesti reteta cu noi ca arata tare bine si deja au inceput sa apara caisele.

#6009
Postat 09 May 2014 - 10:33 PM

Cine ar mai avea curaj sa mai posteze dupa asa minunatii?!



Deci vazui pe italieni (prova del cuoco rai uno) o reteta rapida (a facut si Cerulina in genul http://artaculinara....ika-de-nigella/,si urmeaza sa prestez si eu)sigur mai vazusem reteta ca mai fusese difuzata de multe ori in trecut ,dar o uitasem,asta e doar cu un paharut de iaurtel de fructe din comert ,de caise am avut eu,cred ca avea gramajul de 125 de gr.,acelasi paharut folosit ca masura mai apoi,deci 1 paharut de iaurtel,1 de ulei ,2 de zahar(dar mama spune ca se mai poate reduce din zahar ca ei i se pare prea dulce pt. tata),3 de faina(Cerulina spune ca 1 masura se poate inlocui cu amidon alimentar)care se amesteca cu 1 plic de praf de copt,si 3 oua,toate ingredientele se mixeaza cu ce mirodenii plac(eu coaja de portocale si esenta de migdale)doar albusele se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza la sf. usor cu miscari de sus in jos ca sa nu stricam spuma.
Am facut din doar astea super rapid un chec

Si prajitura rapida alla je' ii spun eu ,am copt in tava de negresa,am taiat in 2 am umplut cu crema de unt(unt moale la temp. camerei ca o crema,zahar ,cacao,esenta de rom)deasupra glazura de ciocolata si o ninsoare de cocos.
Nimic spectaculos dar super rapid ,ieftin si bun



#6010
Postat 10 May 2014 - 07:01 PM
#6011
Postat 10 May 2014 - 07:14 PM

Prajitura ta arata yamii ...exact genul de prajitura care imi place mie ..

Eu am facut o tarta cu mere ,am sa o refac curand ..sa pot posta si reteta pas cu pas ..

#6012
Postat 11 May 2014 - 11:38 AM
eehh mi-ar place prajitura ta de mere(sunt fan

Eu azi "Tort de branza cu fundu-n sus!. Este ceva simplu si plin de savoare...mamma mia ce-mi place.
Am primit reteta(pe neasteptate) de la Miha M.

aici se vede cum "josul" vine in sus....

nu-i rea.

Peter


#6013
Postat 12 May 2014 - 07:40 AM

Cin' ma pune sa intru pe topicul asta, n-am idee..... Intotdeauna raman masca, mereu zic: nu mai intru pe aici si de fiecare data uit ce mi-am promis.....

Doamnelor, domnule, jos palaria!


Nu ma bagati in seama, continuati sa postati!

#6014
Postat 12 May 2014 - 08:08 AM
#6015
Postat 12 May 2014 - 05:12 PM
Phoenix, la 12 May 2014 - 08:08 AM, a spus:
Poftim:
Dreh-dich -um -Kuchen:
150 g Mehl,150g Zucker,150g Margarine,3 Eier, 2 P Vanillezucker, 1 Päckchen Backpulver...alles verrühren und den Teig in eine Springform geben........
Belag:
500g Quark, 3 Eier,150g Zucker,150g weiche Margarine, Saft von 1 Zitrone, ein Päckchen Vanillepudding -das Pulver mit in die Quarkmasse einrühren-...alles verrühren und auf den Teig geben.
bei 150° / 55 Minuten/Umluft backen. Kuchen dreht sich dann von alleine um.....also wenn man ihn aus dem Ofen holt ist die Quarkmasse unten und der Teig obendrauf.
Prajitura "Intoarcete"
150 g faina
150 g zahar
150 g margarina/unt
3 oua
2 pachetele de zahar vanilat
1 pachet praf de copt
se amesteca totul si se pune intr-o forma de tort cu diametrul de
26
Ptr. amestecul de branza/Quark avem nevoie de
500 branza/Quark
3 oua
150 g zahar
150 g margarina/unt moale/temp. camerei
sucul de la o lamiie
1 pachet de praf de budinca(vanilie)
si astea vin toate amestecate si turnate peste aluatul deja in forma de tort.
la 150°C am lasat 55 minute pe ventilatie. (la mine a fost la fix)
Sa vedeti ca la un moment dat aluatul urca sus si amestecul de branza este jos pe fund. Trebuie lasata sa raceasca bine!
*** La compozitia de Quark, eu am amestecat prima data untul cu zaharul si atunci am adaugat treptat cele trei oua , abia la sfarsit am adaugat brinza/Quark-ul.
Defapt nu se poate face nimic gresit la prajitura asta.
Peter


#6017
Postat 12 May 2014 - 08:45 PM
Peter, la 12 May 2014 - 05:12 PM, a spus:
150 g faina
150 g zahar
150 g margarina/unt
3 oua
2 pachetele de zahar vanilat
1 pachet praf de copt
se amesteca totul si se pune intr-o forma de tort cu diametrul de
26
Cind zici ca se amesteca se amesteca pur si simplu totul ca la muffin sau se bat ouale cu zaharul sau untul si apoi restul ca la prajiturile gen pandispan?
#6018
Postat 13 May 2014 - 05:51 AM
Adriana, la 12 May 2014 - 08:45 PM, a spus:
Peter, la 12 May 2014 - 05:12 PM, a spus:
150 g faina
150 g zahar
150 g margarina/unt
3 oua
2 pachetele de zahar vanilat
1 pachet praf de copt
se amesteca totul si se pune intr-o forma de tort cu diametrul de
26
Cind zici ca se amesteca se amesteca pur si simplu totul ca la muffin sau se bat ouale cu zaharul sau untul si apoi restul ca la prajiturile gen pandispan?
Amesteca tu si ne spui cum a iesit.

Peter

#6019
Postat 13 May 2014 - 10:52 AM

Eu nu am prea facut multe dar tot va pup cu niste papanasi


sectiunea calda

#6020
Postat 13 May 2014 - 01:01 PM
Eu am facut zilele trecute un chec "Atena", luat din cartea de bucate, parca al Sandei Marin, parca...

