Ce dulciuri ati facut azi?
#6042
Postat 22 May 2014 - 11:39 AM

Carmen, e extrem de simplu: intai desenezi fluturasul pe hartie cerata/pergament, intorci hartia pe dos si desenezi conturul cu ciocolata neagra (sau cu lapte sau de care vrei, inchisa la culoare), pe urma umpli golurile cu cioco alba. Pui hartia cu cioco pe un suport (de genul ambalajului de Toblerone, eu am facut din folie de aluminiu, poti sa pui si un creion), in mijloc mai ridicat, aripile sa fie de o parte si de alta. Daca ai coloranti pentru ciocolata poti sa-i faci multicolori, dar am zis ca fiind pentru copii mai bine nu pun bazaconii. Cand s-a uscat dezlipesti hartia cu grija si... ta-dam!
#6043
Postat 22 May 2014 - 01:08 PM

#6044
Postat 23 May 2014 - 04:09 AM
Carmen L, la 22 May 2014 - 01:08 PM, a spus:
Esti o scumpa




Cat despre ciocolata, sa stii ca si eu am avut surprize. Uneori cumpar si uit de ea si daca e mai veche atunci cred ca ies cocoloase (cateodata iau "varsata" si cum nu are ambalaj nu mai stiu cand am cumparat-o), dar nu bag mana in foc ca asta-i motivul. Cocoloase se mai fac si daca ajunge apa in ciocolata (fie si cativa stropi).
Chiar si cu cocoloase, cred ca tot ies pentru ca partea de deasupra a fluturelui e cea care a fost in contact cu hartia si se niveleaza. In poza dar si in realitate fluturii par fragili, dar stratul de ciocolata e destul de gros, nici sa nu te chinui sa-i faci prea subtiri ca se rup sau se inmoaie.
Iti tin pumnii sa-ti iasa, sa ne zici de rezultate!
Aaa, mai era o chestie, tocmai am aflat cum se fac cornetele pentru diverse "topituri" sau creme sau ce se mai foloseste la ornat (pana acuma faceam cornete "normale", doar rasucite, si ma-nervam ca iese crema/glazura pe toate partile), nu stiu daca mai gasesc linkul, daca nu poate o sa fac in weekend poze la toata smecheria cu fluturi.
#6045
Postat 23 May 2014 - 11:36 AM
Saptamana viitorae dupa ce cumpar ciocolata, imi incerc norocul, vin si iti arat ce a iesit.
Ma intereseaza si pontul cu cornetul, cand ai tu timp. Vreau sa fac un tort pentru inceput e iunie, am un sarbatorit drag.

#6046
Postat 24 May 2014 - 10:06 PM
Desert cu capsuni, branza dulce aromata , frisca si topping de ciocolata.


Tarta cu capsuni si ciocolata




#6047
Postat 25 May 2014 - 05:22 AM
Eu ieri Tarte ala neige

Peter

#6048
Postat 25 May 2014 - 09:07 AM
#6049
Postat 25 May 2014 - 10:23 AM

Peter

#6050
Postat 25 May 2014 - 03:07 PM
Peter, la 25 May 2014 - 10:23 AM, a spus:

Peter


Asta-i "Padurea Neagra", nu? Tocmai eram in cautare de reteta "autentica", sper ca-i si aici pe forum...
#6054
Postat 01 June 2014 - 11:16 PM
#6055
Postat 02 June 2014 - 11:03 AM
Adriana, la 01 June 2014 - 11:16 PM, a spus:
Tort cu mousse de capsuni,nu este de azi,este de duminica.
splendid
bezea+crema de vanilie+capsuni
Foarte bine arata Adriana!

Eu am facut sambata doua tortulete amandina 22cm unul.
unul l`am dus la prieteni normal ptr ziua de Duminica dar a avut viata scurta tortuletul si s`a papat cam tot papat si impartit pe acolo. Si atunci........... am facut o portie mare de crempita (cremes) sa avem ptr Duminica.
1 Tort am lasat si casa la mine sa mai impart pe la vecinutzele mele mici ptr ca de Inaltare am lucrat toata ziua si am zis ca pomenim Duminca in memoria lui.
Vecinutele mele au zis ai facut amandine? dar sunt de alea ca la cofe da?
Am tacut frumos si am taiat din tort si le`am dus mini ptr ele ca doar nu le dezamageam nu?
Tortul intreg a fost facut pe ziua cu aparatul iar sectiunea acolo la cina cu telefonul





Crempita


Sa nu ma certati dar tot modific dimensiunea la poze la fel ca pina acum dar nustiu parca is tot mari.
#6057
Postat 02 June 2014 - 12:52 PM
Olguta, la 02 June 2014 - 12:07 PM, a spus:

Multumesc Olguta!
Tort Amandina
Ingrediente blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao neagra
1 lingurita praf de copt
Forma de copt rotunda 22cm unsa cu ulei, tapetata cu faina , apoi tapetat fundul cu hartie de copt
Mod de preparare blat:
Se bat albusurile puf , se adauga zaharul si se bat mai departe pina obtinem o spuma tare. In spuma tare se adauga uleiul, galbenusurile, faina, cacaua,praful de copt si se omogenizeaza totul cu o spatula/lingura de lemn usor de jos in sus. Se pune compozitia in forma de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175-180 grade cam 20 min (proba cu scobitoarea). Se scoate blatul care nu va fi unul foarte inalt dar mai dens pe un gratar si se lasa la racit. Rece se taie in doua.
Siropul de caramel
1 cana de 250ml de zahar
2 cani de apa + 1/2 cana apa
2 fiole esenta de rom
Mod de preparare sirop
Se pune zaharul intr`un vas mai inalt si se adauga 1/2 de cana de apa . Punem vasul la foc si amestecam , lasam sa se caramelizeze usor (culoarea coniacului) apoi turnam incet cele 2 cani cu apa si lasam sa se topeasca zaharul , chiar cateva clocote mici. Racim siropul si adaugam esenta de rom.
Crema originala este din galbenusuri crude, unt , zahara si cacao. Eu am ales sa fac o crema de cacao fiarta pe abur.
Crema
4 oua
200 gr zahar
4 linguri cacao neagra
1 pachet de unt
Mod de preparare crema
Albusurile se bat puf simple , apoi adaugam zaharul si batem pina obtinem o spuma tare , adaugam galbenusurile si omogenizam spuma. Turnam compozitia intr`o oala potrivita ptr abur (eu am ales oala de fiert lapte cu abur de 1,5 l) si punem pe foc si cu un tel para batem spuma pina se ingroasa putin si scade.
transferam crema fiarta intr`un bol, si racim crema batand cu telul sa ramana spumoasa la temperatura camerei si turnam in fir subtire peste untul pe care l`am spumat cu cele 2 linguri de cacao.
Lasam crema putin la rece, insiropam foarte bine blaturile, punem crema la mijloc si punem tortul la rece, apoi glazuram.
primul strat
Glazura de ciocolata
100gr cioco neagra 74% cacao
200 ml smantana ptr frisca 30%
Mod de preparare glazura
Incalzim smantana cu ciocolata si amestecam pina se topeste toata ciocolata si racim amestecand
al doilea strat
Fondant duo alb si negru 1 pachet Dr Oetker (ptr ca nu am avut timp sa fac eu am cumparat)
Fondantul se foloseste conform instructiunilor scrise pe ambalaj
Asamblare tort
Scoatem tortul insiropat si umplut din frigider, turnam glazura de ciocolata peste toata suprafata lasand sa se prelinga pe margini, punem tortul inapoi in frigider ptr 20 minute, il scoatem si punem fondantul duo facand formele care le doriti . Se pune la frigider cateva ore sa se intareasca crema apoi se poate servi. Feliile se portioneaza pina se trece de fondant cu un cutit fierbinte sa nu crape fondantul.
#6058
Postat 03 June 2014 - 12:03 AM
cerra, la 02 June 2014 - 12:52 PM, a spus:
Fondant duo alb si negru 1 pachet Dr Oetker (ptr ca nu am avut timp sa fac eu am cumparat)
Daca nu intreba Olguta intrebam eu de reteta (desi am una pe care de obicei o folosesc la torturi); pe mine glazura m-a lasat visand...
O inteebare totusi - ce e fondantul? Adica, daca n-ai la plic, cum se face?
#6059
Postat 03 June 2014 - 08:53 AM
adi_edi, la 03 June 2014 - 12:03 AM, a spus:
reteta dupa net dar sunt sigura ca au si fetele aici reteta de fondant.
Un plic de la dr oetker ajunge doar ca trebuie sa respecti indicatiile dupa plic si sa ai deja ideea cum ii dai forma pe tort ca din plic vin amadoua si alb si negru.
Amandina daca nu are fondant nu este amandina. Eu am folosit si glazura de ciocolata si fondantul deasupra si nu l`am pus placa doar ca am facut tort. Daca faci amandine bucati poti folosii doar fondant . La tort tai feliile mai greu doar cu fondant ptr ca se crapa.
Fondant
500 gr zahar
150 gr apa
100 ml miere
o lingurita esenta vanilie ptr cel alb
3 linguri cacao
Fondant: Punem la foc zaharul impreuna cu apa.Fierbem pana ce siropul este aproape legat. Se adauga mierea si se lasa la fiert. Luam proba intr-o ceasca cu apa rece, luand sirop cu lingura si lasand sa picure deasupra apei. Daca picatura de sirop se imprastie mai lasam la fiert; daca picatura ramane in apa asemeni unei perlute, oprim focul si transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece (eu am pus in chiuveta si am lasat sa curga mereu apa rece) . Cu o lingura de lemn amestecam in vas pana ce se albeste siropul dupa care adaugam cacaua.