Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6041 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2014 - 10:44 AM

Foarte frumos arata fluturasii. Cum sunt facuti?
Imagine postata

#6042 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 May 2014 - 11:39 AM

Multumesc fetelor :floare: ...
Carmen, e extrem de simplu: intai desenezi fluturasul pe hartie cerata/pergament, intorci hartia pe dos si desenezi conturul cu ciocolata neagra (sau cu lapte sau de care vrei, inchisa la culoare), pe urma umpli golurile cu cioco alba. Pui hartia cu cioco pe un suport (de genul ambalajului de Toblerone, eu am facut din folie de aluminiu, poti sa pui si un creion), in mijloc mai ridicat, aripile sa fie de o parte si de alta. Daca ai coloranti pentru ciocolata poti sa-i faci multicolori, dar am zis ca fiind pentru copii mai bine nu pun bazaconii. Cand s-a uscat dezlipesti hartia cu grija si... ta-dam!

#6043 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2014 - 01:08 PM

Minunat! Multumesc pentru explicatii. Esti foarte inventiva. Musai sa incerc si eu, iti dau de stire fie ca-mi reusesc fie ca nu. De ciocolata alba ma tem, nu o topesc corect cred si uneori se fac cocoloase.
Imagine postata

#6044 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 May 2014 - 04:09 AM

Vezi postareaCarmen L, la 22 May 2014 - 01:08 PM, a spus:

Minunat! Multumesc pentru explicatii. Esti foarte inventiva. Musai sa incerc si eu, iti dau de stire fie ca-mi reusesc fie ca nu. De ciocolata alba ma tem, nu o topesc corect cred si uneori se fac cocoloase.


Esti o scumpa :) ! Ce-mi place cand mi se lauda creativitatea :) ! Dar tot ce am facut pana acum a fost inventat inainte :) ... Tehnica asta am vazut-o pe alt forum acum cativa ani, si mi-am adus aminte acum. Inclusiv modelul de fluture e "furat" de pe Internet, ca nu-s chiar asa talentata nici la desen :) .
Cat despre ciocolata, sa stii ca si eu am avut surprize. Uneori cumpar si uit de ea si daca e mai veche atunci cred ca ies cocoloase (cateodata iau "varsata" si cum nu are ambalaj nu mai stiu cand am cumparat-o), dar nu bag mana in foc ca asta-i motivul. Cocoloase se mai fac si daca ajunge apa in ciocolata (fie si cativa stropi).
Chiar si cu cocoloase, cred ca tot ies pentru ca partea de deasupra a fluturelui e cea care a fost in contact cu hartia si se niveleaza. In poza dar si in realitate fluturii par fragili, dar stratul de ciocolata e destul de gros, nici sa nu te chinui sa-i faci prea subtiri ca se rup sau se inmoaie.
Iti tin pumnii sa-ti iasa, sa ne zici de rezultate!
Aaa, mai era o chestie, tocmai am aflat cum se fac cornetele pentru diverse "topituri" sau creme sau ce se mai foloseste la ornat (pana acuma faceam cornete "normale", doar rasucite, si ma-nervam ca iese crema/glazura pe toate partile), nu stiu daca mai gasesc linkul, daca nu poate o sa fac in weekend poze la toata smecheria cu fluturi.

#6045 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2014 - 11:36 AM

Esti tu modesta, conteaza sa-ti mearga mana cum se spune, adica talentul, altfel ies libelule nu flututi.
Saptamana viitorae dupa ce cumpar ciocolata, imi incerc norocul, vin si iti arat ce a iesit.

Ma intereseaza si pontul cu cornetul, cand ai tu timp. Vreau sa fac un tort pentru inceput e iunie, am un sarbatorit drag.
Imagine postata

#6046 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 May 2014 - 10:06 PM

My Strawberry passion
Desert cu capsuni, branza dulce aromata , frisca si topping de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14009620793902.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14009620863775.jpg


Tarta cu capsuni si ciocolata

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14009644638041.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14009644758595.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14009644847014.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14009644916676.jpg

#6047 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 May 2014 - 05:22 AM

Cerra, arata bine. Desertul cu capsuni cred ca mi-ar place.
Eu ieri Tarte ala neige

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-27-14009881481664.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6048 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 May 2014 - 09:07 AM

Vezi postareaPeter, la 25 May 2014 - 05:22 AM, a spus:

Cerra, arata bine. Desertul cu capsuni cred ca mi-ar place.
Eu ieri Tarte ala neige




Multumesc Peter!

Salivez si eu la postarile tale =)) si nu doar la ale tale :love7:

Tarta ta arata superrrrrrrrrr :)

#6049 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 May 2014 - 10:23 AM

Si am terminat si un Schwarzwälder Kirschtorte la cerere, ptr. pruncu'. Sa-l duca maine la colegi...

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-27-14010061441723.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6050 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 May 2014 - 03:07 PM

Vezi postareaPeter, la 25 May 2014 - 10:23 AM, a spus:

Si am terminat si un Schwarzwälder Kirschtorte la cerere, ptr. pruncu'. Sa-l duca maine la colegi...

Atasament IMG_1669.jpg

Peter


:love7: =))

Asta-i "Padurea Neagra", nu? Tocmai eram in cautare de reteta "autentica", sper ca-i si aici pe forum...

#6051 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 May 2014 - 10:13 PM

Deci e ziua pruncului? Sa va traiasca Pitt.
Bravo colectiv .

#6052 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 27 May 2014 - 09:15 AM

Tort cu mousse de capsuni,nu este de azi,este de duminica.

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-162-14011748851014.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-162-14011749062688.jpg

#6053 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 June 2014 - 10:31 PM

Apetisant tot ce vad!

#6054 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2014 - 11:16 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 27 May 2014 - 09:15 AM, a spus:

Tort cu mousse de capsuni,nu este de azi,este de duminica.

splendid

bezea+crema de vanilie+capsuni
Imagine atasata: monthly_06_2014/post-4-14016573573115.jpg

#6055 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 June 2014 - 11:03 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2014 - 11:16 PM, a spus:


Tort cu mousse de capsuni,nu este de azi,este de duminica.

splendid

bezea+crema de vanilie+capsuni



Foarte bine arata Adriana! :notworthy:

Eu am facut sambata doua tortulete amandina 22cm unul.

unul l`am dus la prieteni normal ptr ziua de Duminica dar a avut viata scurta tortuletul si s`a papat cam tot papat si impartit pe acolo. Si atunci........... am facut o portie mare de crempita (cremes) sa avem ptr Duminica.

1 Tort am lasat si casa la mine sa mai impart pe la vecinutzele mele mici ptr ca de Inaltare am lucrat toata ziua si am zis ca pomenim Duminca in memoria lui.

Vecinutele mele au zis ai facut amandine? dar sunt de alea ca la cofe da?

Am tacut frumos si am taiat din tort si le`am dus mini ptr ele ca doar nu le dezamageam nu?

Tortul intreg a fost facut pe ziua cu aparatul iar sectiunea acolo la cina cu telefonul :)


Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-1401701869193.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-14017016691141.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-14017017184525.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-1401701778444.jpg


Crempita

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-14017019908578.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-14017020167296.jpg


Sa nu ma certati dar tot modific dimensiunea la poze la fel ca pina acum dar nustiu parca is tot mari.

#6056 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 June 2014 - 12:07 PM

Cerra, ce reteta ai folosit la Amandine? Arata bestial :notworthy:
Imagine postata

#6057 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 June 2014 - 12:52 PM

Vezi postareaOlguta, la 02 June 2014 - 12:07 PM, a spus:

Cerra, ce reteta ai folosit la Amandine? Arata bestial :notworthy:


Multumesc Olguta!

Tort Amandina

Ingrediente blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri ulei

4 linguri faina

2 linguri cacao neagra

1 lingurita praf de copt



Forma de copt rotunda 22cm unsa cu ulei, tapetata cu faina , apoi tapetat fundul cu hartie de copt



Mod de preparare blat:

Se bat albusurile puf , se adauga zaharul si se bat mai departe pina obtinem o spuma tare. In spuma tare se adauga uleiul, galbenusurile, faina, cacaua,praful de copt si se omogenizeaza totul cu o spatula/lingura de lemn usor de jos in sus. Se pune compozitia in forma de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175-180 grade cam 20 min (proba cu scobitoarea). Se scoate blatul care nu va fi unul foarte inalt dar mai dens pe un gratar si se lasa la racit. Rece se taie in doua.

Siropul de caramel

1 cana de 250ml de zahar

2 cani de apa + 1/2 cana apa

2 fiole esenta de rom



Mod de preparare sirop

Se pune zaharul intr`un vas mai inalt si se adauga 1/2 de cana de apa . Punem vasul la foc si amestecam , lasam sa se caramelizeze usor (culoarea coniacului) apoi turnam incet cele 2 cani cu apa si lasam sa se topeasca zaharul , chiar cateva clocote mici. Racim siropul si adaugam esenta de rom.



Crema originala este din galbenusuri crude, unt , zahara si cacao. Eu am ales sa fac o crema de cacao fiarta pe abur.



Crema

4 oua

200 gr zahar

4 linguri cacao neagra

1 pachet de unt



Mod de preparare crema

Albusurile se bat puf simple , apoi adaugam zaharul si batem pina obtinem o spuma tare , adaugam galbenusurile si omogenizam spuma. Turnam compozitia intr`o oala potrivita ptr abur (eu am ales oala de fiert lapte cu abur de 1,5 l) si punem pe foc si cu un tel para batem spuma pina se ingroasa putin si scade.

transferam crema fiarta intr`un bol, si racim crema batand cu telul sa ramana spumoasa la temperatura camerei si turnam in fir subtire peste untul pe care l`am spumat cu cele 2 linguri de cacao.

Lasam crema putin la rece, insiropam foarte bine blaturile, punem crema la mijloc si punem tortul la rece, apoi glazuram.



primul strat

Glazura de ciocolata

100gr cioco neagra 74% cacao

200 ml smantana ptr frisca 30%



Mod de preparare glazura



Incalzim smantana cu ciocolata si amestecam pina se topeste toata ciocolata si racim amestecand



al doilea strat

Fondant duo alb si negru 1 pachet Dr Oetker (ptr ca nu am avut timp sa fac eu am cumparat)



Fondantul se foloseste conform instructiunilor scrise pe ambalaj

Asamblare tort



Scoatem tortul insiropat si umplut din frigider, turnam glazura de ciocolata peste toata suprafata lasand sa se prelinga pe margini, punem tortul inapoi in frigider ptr 20 minute, il scoatem si punem fondantul duo facand formele care le doriti . Se pune la frigider cateva ore sa se intareasca crema apoi se poate servi. Feliile se portioneaza pina se trece de fondant cu un cutit fierbinte sa nu crape fondantul.

#6058 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 June 2014 - 12:03 AM

Vezi postareacerra, la 02 June 2014 - 12:52 PM, a spus:


Fondant duo alb si negru 1 pachet Dr Oetker (ptr ca nu am avut timp sa fac eu am cumparat)




Daca nu intreba Olguta intrebam eu de reteta (desi am una pe care de obicei o folosesc la torturi); pe mine glazura m-a lasat visand...
O inteebare totusi - ce e fondantul? Adica, daca n-ai la plic, cum se face?

#6059 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 June 2014 - 08:53 AM

Vezi postareaadi_edi, la 03 June 2014 - 12:03 AM, a spus:








reteta dupa net dar sunt sigura ca au si fetele aici reteta de fondant.

Un plic de la dr oetker ajunge doar ca trebuie sa respecti indicatiile dupa plic si sa ai deja ideea cum ii dai forma pe tort ca din plic vin amadoua si alb si negru.

Amandina daca nu are fondant nu este amandina. Eu am folosit si glazura de ciocolata si fondantul deasupra si nu l`am pus placa doar ca am facut tort. Daca faci amandine bucati poti folosii doar fondant . La tort tai feliile mai greu doar cu fondant ptr ca se crapa.

Fondant

500 gr zahar
150 gr apa
100 ml miere
o lingurita esenta vanilie ptr cel alb
3 linguri cacao


Fondant: Punem la foc zaharul impreuna cu apa.Fierbem pana ce siropul este aproape legat. Se adauga mierea si se lasa la fiert. Luam proba intr-o ceasca cu apa rece, luand sirop cu lingura si lasand sa picure deasupra apei. Daca picatura de sirop se imprastie mai lasam la fiert; daca picatura ramane in apa asemeni unei perlute, oprim focul si transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece (eu am pus in chiuveta si am lasat sa curga mereu apa rece) . Cu o lingura de lemn amestecam in vas pana ce se albeste siropul dupa care adaugam cacaua.

#6060 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 June 2014 - 11:16 PM

Desert cu crema de banane si capsuni
Imagine atasata: monthly_06_2014/post-1316-14019165509752.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi