Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6141 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 July 2014 - 12:32 PM

Vezi postareaOlguta, la 16 July 2014 - 08:53 PM, a spus:

Ultima mea isprava :D Sper sa nu fie mai mare decat trebuie.
Ciocolata si zmeura.



Pe Olgutza cine o aresteaza?
Ca uite ce boacana a facut: m-a lasat lesinata si fara vlaga! :thumleft:

#6142 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2014 - 01:50 PM

Minunate torturi si tarte, fetelor! Felicitari, mainilor pricepute!

Olguta e imbietoare rau felia ta prezentata miscator :thumleft: :help:
Ce urmeaza oare, imagine cu aroma de zmeura? Daca da, sa faca de bine sa fie muscabila, fotografia :lol:
Imagine postata

#6143 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2014 - 05:49 PM

Multumesc! :thumleft:

Redi, reteta nu e pe nicaieri inca, insa va fi cat de curand :help:
Imagine postata

#6144 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 July 2014 - 09:59 PM

Vezi postareaCarmen L, la 17 July 2014 - 01:50 PM, a spus:

Minunate torturi si tarte, fetelor! Felicitari, mainilor pricepute!

Olguta e imbietoare rau felia ta prezentata miscator :thumleft: :thumleft:
Ce urmeaza oare, imagine cu aroma de zmeura? Daca da, sa faca de bine sa fie muscabila, fotografia :lol:


Ma scuzati ca intervin !
Eu nu stiu cum vine poza aia miscatoare, da zau ca de fiecare data cand intra lingurita aia in felie eu deschid gura instinctiv ! :D

#6145 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 July 2014 - 10:28 AM

Ne intrece Olguta pe toti/toate cu prajiturile ei faine :thumleft: dar nu ma pot abtine sa va zic ca am maii facut si eu una simpla.

Am pornit asa:

Firimituri
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-27-14058447919521.jpg

si am terminat cu asta: prajitura simpla cu caise

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-27-14058447987223.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6146 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 21 July 2014 - 06:14 PM

Eu, gombotzi cu prune. Si acu' dupa ce am vazut prajitura lui Peter, mi-am dat seama ca trebuia sa fac si cu caise... data viitoare.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2014/post-508-14059592409341.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2014/post-508-14059592605348.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#6147 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 July 2014 - 10:27 PM

Vad doar minunatii aici ! :pupic:

Eu...

Prajitura cu prune
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1316-14059742982834.jpg


Cornuri in doua culori cu rahat facute si mancate noaptea cu gasca :toothy9;

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1316-14059743614329.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1316-14059743714162.jpg

#6148 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2014 - 10:32 PM

Ce frumoase-s, si citi ani au trecut de cind le-am facut :pupic:

#6149 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 July 2014 - 10:36 PM

Mmmm, cornuri cu rahat...
Azi am sa fac si eu o negresa. Sa vedem cum o sa decurga ostilitatile cand ajung acasa.

S totusi... vreau cornuri...

#6150 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 July 2014 - 09:10 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 July 2014 - 10:32 PM, a spus:

Ce frumoase-s, si citi ani au trecut de cind le-am facut :pupic:


Multumesc!

Adriana, astea nu au si praf de copt doar drojdie si sunt unse si cu unt inainte de a pune pe ele rahat sau ce umplutura se doreste. Da, sunt foarte bune si am pus mult rahat le`am denumit cornuri nu cornulete ptr ca sunt asa mai mari nu mici. :)triunghilul cam de 3ocm lungimea sa iese asa cu multe randuri la rulat.

Eu intind bucatile pe culori separat fiecare dreptunghi 60-70 cm lungime /30 cm latimea fiecare bucata apoi suprapun una peste alta apoi tai dintr`un capat zig zag pe latimea aluatului sa scot triunghiurile nu fac discuri.merge rapid asa . Daca vrei reteta sa imi dai un semn.

#6151 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 July 2014 - 04:00 PM

Vezi postareacerra, la 22 July 2014 - 09:10 AM, a spus:

Daca vrei reteta sa imi dai un semn.


Eu as fi tentata sa incerc cornurile. Cred ca merg si cu ciocolataaa. Mmmm.
Daca ai vreme, poti te rog sa impartasesti reteta. Multumesc!

Eu am facut negresa aseara. A iesit bine, nimic spectaculos :pupic:

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1728-14060376250644.png

#6152 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 July 2014 - 12:54 PM

Era sa uit tortul cu Quark de ieri. Se poate?

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-27-14062856652009.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6153 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 July 2014 - 03:52 PM

Vezi postareaWowerful, la 22 July 2014 - 04:00 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 22 July 2014 - 09:10 AM, a spus:

Daca vrei reteta sa imi dai un semn.


Eu as fi tentata sa incerc cornurile. Cred ca merg si cu ciocolataaa. Mmmm.
Daca ai vreme, poti te rog sa impartasesti reteta. Multumesc!

Eu am facut negresa aseara. A iesit bine, nimic spectaculos :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1728-14060376250644.png


Wow, esti la pofte de dulce? S-ar putea sa fie fetita.... :D


Vezi postareaPeter, la 25 July 2014 - 12:54 PM, a spus:

Era sa uit tortul cu Quark de ieri. Se poate?

Atasament IMG_3262.jpg

Peter


Se poate, se poate.., chiar te rog la mai multe...

Eu sunt la pauza de zahar pentru o vreme. Imi ingadui doar o lingurita de zahar de cocos, cica o alternativa mai sanatoasa la zaharul alb.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6154 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2014 - 04:58 PM

Vezi postareaaura, la 25 July 2014 - 03:52 PM, a spus:

Imi ingadui doar o lingurita de zahar de cocos

e prima data cind aud de zahar de cocos, e ca celalalt cel putin la aspect?

#6155 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 July 2014 - 06:34 PM

Adriana, uite ce am gasit pe wikipedia

Zahăr de nucă de cocos (de asemenea, cunoscut sub numele de zahăr din ulei de cocos, nucă de cocos zahăr de palmier sau de cocos zahăr seva) este un zahăr produs din seva de boboci de flori tăiate de palmier de nucă de cocos . Zahăr de nucă de cocos a fost folosit ca un indulcitor tradițional de mii de ani în sud și în regiunile din Asia de Sud-Est, unde de palmier de nucă de cocos este în aprovizionare abundentă. Cei mai mari producători mondiali de nuci de cocos sunt Filipine și Indonezia .

Link-ul aici
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6156 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 July 2014 - 07:11 PM

Adriana, zaharul asta arata cam cum e zaharul brun. Cel putin ce am eu acasa arata asa. Se zice ca ar fi mai sanatos, dar nu stiu ce sa zic. Poate e mai putin prelucrat industrial decat celalalt tip de zahar. Se zice ca ar trebui sa folosim miere de albine sau sirop de artar :rolleyes:

aura sa stii ca nu prea am pofte dar am pofte de mesterit unele si altele :D
Acum am pata pusa pe cornuri si pe prajitura cu prune. Despre cornuri, nu stiu cand o sa se intample, dar cred ca prajitura cu prune o sa fie foarte curand...

#6157 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 July 2014 - 07:18 PM

Vezi postareacerra, la 21 July 2014 - 10:27 PM, a spus:

Vad doar minunatii aici ! :rolleyes:

Eu...

Prajitura cu prune
Atasament IMG_6065 (Small).JPG


Cornuri in doua culori cu rahat facute si mancate noaptea cu gasca :D

Atasament DSC01460 (Small).JPG

Atasament DSC01464 (Small).JPG


Cornuri in doua culori


Eu fac aluaturile separate

Ingrediente ptr aluatul galben

500 gr faina alba
250 ml lapte cald
100 gr zahar
1 esenta de vanile
25 gr drojdie proaspata
1 ou
1praf de sare
1oo ml ulei
1 lingurita rasa de turmeric/curcuma ptr culoarea galbena optional

1 pachet de unt la temperatura camerei ptr uns aluatul

Ingrediente ptr aluatul maro

500 gr faina alba

250 ml lapte cald

100 gr zahar

25 gr drojdie proaspata

1 ou

1praf de sare

1oo ml ulei

4 linguri de cacao

Mod de preparare

Eu framant aluaturile la malaxor dar merge si la mana si ordinea este aceiasi.

Intr`un bol se pune faina si se face cuib in care se pune drojdia si zaharul topit in laptele caldut.Lasam sa creasca putin drojdia si adaugam oul, uleiul si vanilia apoi framantam pana se desprinde dupa mana. Ungem un vas si punem aluatul la crescut.

Ptr aluatul maro acelasi mod de preparare.

Dupa ce aluaturile au crescut, se impart in doua bucati fiecare culoare. o bucata galbena se intinde cca 65-70cm lungime si 30cm latime. La fel procedam si cu partea de aluat maro, apoi le suprapunem cum dorim sa iese exteriorul alb sau maro asa punem aluatul (daca vrem exterior galben punem prima data dreptunghiul galben apoi peste el cel maro) si trecem cu sucitorul peste ambele aluaturi. Ungem toata bucata cu jumatate din pachetul de unt si taiem pe latimea aluatului si incepem din margine in zig zag sa ne iese triunghiuri, punem pe partea lata rahat sau ce umplutura dorim si rulam strans inspre varf si dam forma la corn. La fel procedam si cu celelalte doua bucati de aluat, apoi punem in tava pe hartie de copt cornurile lasam sa creasca si punem la copt in cuptorul preincalzit la 180-190 grade.
Ies doua tavi de aragaz
Fierbinti se pensuleaza cu sirop .

Sirop ptr cornuri

300 gr zahar tos se pune la foc cu 200 ml apa si se lasa sa fiarba sa se ingroase putin apoi se adauga vanilie. Faceti proba luand intre degete putin sirop si trebuie sa se lipeasca intre degete exact ca si cand ati avea miere.
Siropul se pregateste aproape cand sunt cornurile coapte (eu am copt ambele tavi odata in cuptor si le`am rotit intre ele sus/jos pe gratarele din cuptor).

Scoatem cornurile coapte si le pensulam din belsug de doua ori cu siropul fierbine.Se pot da prin cocos sau nuci pisate noua ne plac asa simple doar cu siropul pe ele .

Pofta buna!

#6158 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2014 - 11:03 PM

Vezi postareaaura, la 25 July 2014 - 06:34 PM, a spus:

Adriana, uite ce am gasit pe wikipedia


Vezi postareaWowerful, la 25 July 2014 - 07:11 PM, a spus:

Adriana, zaharul asta arata cam cum e zaharul brun. Cel putin ce am eu acasa arata asa. Se zice ca ar

Mersi, am citit si eu acu, nu stiam de el, dar stiam de inulina care e continuta in el si pe care am folosit-o la retete dulci transformate in sarate, adica de exemplu pentru o bezea umpluta apoi cu o crema de brinza, deci unde nu trebuie folosit zaharul ca nu s-ar mai putea folosi ca aperitiv.

#6159 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 July 2014 - 09:12 AM

Si cum la ora actuala incep sa se coaca merele, care nu sunt frumoase ptr. mancat, le folosesc la torturi,tarte sau prajituri de mere.
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-27-14064451274613.jpg

Azi una simpla.
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-27-14064451360831.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6160 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2014 - 03:07 PM

Negresa :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-405-14064664475813.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi