cerra, la 21 July 2014 - 10:27 PM, a spus:
Cornuri in doua culori
Eu fac aluaturile separate
Ingrediente ptr aluatul galben
500 gr faina alba
250 ml lapte cald
100 gr zahar
1 esenta de vanile
25 gr drojdie proaspata
1 ou
1praf de sare
1oo ml ulei
1 lingurita rasa de turmeric/curcuma ptr culoarea galbena optional
1 pachet de unt la temperatura camerei ptr uns aluatul
Ingrediente ptr aluatul maro
500 gr faina alba
250 ml lapte cald
100 gr zahar
25 gr drojdie proaspata
1 ou
1praf de sare
1oo ml ulei
4 linguri de cacao
Mod de preparare
Eu framant aluaturile la malaxor dar merge si la mana si ordinea este aceiasi.
Intr`un bol se pune faina si se face cuib in care se pune drojdia si zaharul topit in laptele caldut.Lasam sa creasca putin drojdia si adaugam oul, uleiul si vanilia apoi framantam pana se desprinde dupa mana. Ungem un vas si punem aluatul la crescut.
Ptr aluatul maro acelasi mod de preparare.
Dupa ce aluaturile au crescut, se impart in doua bucati fiecare culoare. o bucata galbena se intinde cca 65-70cm lungime si 30cm latime. La fel procedam si cu partea de aluat maro, apoi le suprapunem cum dorim sa iese exteriorul alb sau maro asa punem aluatul (daca vrem exterior galben punem prima data dreptunghiul galben apoi peste el cel maro) si trecem cu sucitorul peste ambele aluaturi. Ungem toata bucata cu jumatate din pachetul de unt si taiem pe latimea aluatului si incepem din margine in zig zag sa ne iese triunghiuri, punem pe partea lata rahat sau ce umplutura dorim si rulam strans inspre varf si dam forma la corn. La fel procedam si cu celelalte doua bucati de aluat, apoi punem in tava pe hartie de copt cornurile lasam sa creasca si punem la copt in cuptorul preincalzit la 180-190 grade.
Ies doua tavi de aragaz
Fierbinti se pensuleaza cu sirop .
Sirop ptr cornuri
300 gr zahar tos se pune la foc cu 200 ml apa si se lasa sa fiarba sa se ingroase putin apoi se adauga vanilie. Faceti proba luand intre degete putin sirop si trebuie sa se lipeasca intre degete exact ca si cand ati avea miere.
Siropul se pregateste aproape cand sunt cornurile coapte (eu am copt ambele tavi odata in cuptor si le`am rotit intre ele sus/jos pe gratarele din cuptor).
Scoatem cornurile coapte si le pensulam din belsug de doua ori cu siropul fierbine.Se pot da prin cocos sau nuci pisate noua ne plac asa simple doar cu siropul pe ele .
Pofta buna!