Multumim Zoaza.
Reteta prajiturii cu banane
Ingrediente
- pt. blat: 5 oua , 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri ulei, un praf de sare
- pt. crema: 3 oua , 5 linguri de zahar , 3 linguri amidon ,450 ml lapte , esenta de vanilie
- pt. glazura: 150 g zahar , 50 g cacao neagra, 120 g apa , 100 g smantana lichida, 5 g gelatina, 50 ml apa rece
- 3 banane
Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , se adauga treptat cate o lingura de zahar si se bat pana spuma se tine bat. Se adauga pe rand galbenusurile , uleiul si treptat faina cernuta. Se omogenizeaza , se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade, cca. 25-30 de minute.
Se lasa la racit blatul , apoi se taie in doua pe orizontala, obtinand doua foi.
Pentru crema se freaca ouale intregi cu zahar pana devin spuma , apoi se adauga amidonul. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie , apoi se toarna cate putin , treptat , peste crema de oua. Amestecul se readuce pe foc , amestecand mereu , pana se ingroasa crema. Se lasa la racit.
Pentru glazura se cerne zaharul cu cacao , se adauga apa si smantana lichida si se pun pe foc , amestecand continuu pana incepe sa fiarba. Se lasa la fiert 10 minute , amestecand continuu. Se strecoara si se lasa la racit pana la cca. 50 de grade. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi. Se adauga la glazura si se amesteca bine. Glazura se lasa la racit pana la cca. 40 de grade.
Pana cand glazura se raceste se ansambleaza prajitura.
Se aseaza intr-o tava prima foaie de blat , se pune 1/2 din crema. Bananele se curata si se taie felii pe lung.
Se aseaza felii de banana una langa alta deasupra cremei , se acopera cu restul de crema si cu cea de-a doua foaie de blat. Se apasa usor pentru a se lipi.
Glazura de ciocolata racita usor se toarna deasupra prajiturii. Se da la rece cateva ore, apoi se feliaza.
Daca esti in criza e timp , glazura de ciocolata poate fi inlocuita cu glazura cumparata. Cand am facut prima data prajitura asta am facut-o cu glazura de la plic , dar de cand am gasit glazura Adrianei , o folosesc destul de des la prajituri/torturi.