Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6241 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 August 2014 - 04:52 PM

Vezi postareaPhoenix, la 27 August 2014 - 01:51 PM, a spus:

Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita.


Revin abia astazi cu "dovada"

- prajitura cu banane si glazura de ciocolata
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-780-14093237888769.jpg

- cakepops
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-780-14093238226609.jpg

- tort
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-780-14093238478909.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-780-1409323855141.jpg

#6242 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 29 August 2014 - 05:53 PM

Vezi postareaPhoenix, la 29 August 2014 - 04:52 PM, a spus:

Revin abia astazi cu "dovada"
...
- tort

Să-ți trăiască Iza, să fie sănătoasă și fericită și să vă bucurați împreună de o viață frumoasă.
De dulciuri nu pot să zic decât că îmi lasă gura apă.Imagine postata

#6243 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 August 2014 - 06:09 PM

Vezi postareaPhoenix, la 29 August 2014 - 04:52 PM, a spus:

Revin abia astazi cu "dovada"

- prajitura cu banane si glazura de ciocolata
Atasament 113.jpg



Exista reteta pe undeva pe forum? Arata intr-un mare fel!
La multi ani Izabelei si sa va fie de bine!

#6244 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 August 2014 - 07:22 AM

Multumesc Boni,Wowerful pentru urari. Reteta prajiturii cu banane nu e pe forum, dar daca vrei o scriu dupa amiaza , acum fug la servici ca azi sunt pe front , la datorie.

#6245 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 August 2014 - 10:49 AM

La multi ani Izei! Desi tortul (si nu numai) arata ...mmmm..., tot Iza-i mai dulce! Si mamica ei o frumoasa si-o talentata!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6246 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 August 2014 - 08:50 PM

Multumim Zoaza. :unsure:

Reteta prajiturii cu banane

Ingrediente
- pt. blat: 5 oua , 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri ulei, un praf de sare
- pt. crema: 3 oua , 5 linguri de zahar , 3 linguri amidon ,450 ml lapte , esenta de vanilie
- pt. glazura: 150 g zahar , 50 g cacao neagra, 120 g apa , 100 g smantana lichida, 5 g gelatina, 50 ml apa rece
- 3 banane

Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , se adauga treptat cate o lingura de zahar si se bat pana spuma se tine bat. Se adauga pe rand galbenusurile , uleiul si treptat faina cernuta. Se omogenizeaza , se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade, cca. 25-30 de minute.
Se lasa la racit blatul , apoi se taie in doua pe orizontala, obtinand doua foi.
Pentru crema se freaca ouale intregi cu zahar pana devin spuma , apoi se adauga amidonul. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie , apoi se toarna cate putin , treptat , peste crema de oua. Amestecul se readuce pe foc , amestecand mereu , pana se ingroasa crema. Se lasa la racit.
Pentru glazura se cerne zaharul cu cacao , se adauga apa si smantana lichida si se pun pe foc , amestecand continuu pana incepe sa fiarba. Se lasa la fiert 10 minute , amestecand continuu. Se strecoara si se lasa la racit pana la cca. 50 de grade. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi. Se adauga la glazura si se amesteca bine. Glazura se lasa la racit pana la cca. 40 de grade.
Pana cand glazura se raceste se ansambleaza prajitura.
Se aseaza intr-o tava prima foaie de blat , se pune 1/2 din crema. Bananele se curata si se taie felii pe lung.
Se aseaza felii de banana una langa alta deasupra cremei , se acopera cu restul de crema si cu cea de-a doua foaie de blat. Se apasa usor pentru a se lipi.
Glazura de ciocolata racita usor se toarna deasupra prajiturii. Se da la rece cateva ore, apoi se feliaza.

Daca esti in criza e timp , glazura de ciocolata poate fi inlocuita cu glazura cumparata. Cand am facut prima data prajitura asta am facut-o cu glazura de la plic , dar de cand am gasit glazura Adrianei , o folosesc destul de des la prajituri/torturi.

#6247 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 August 2014 - 01:15 PM

Desi imi notasem initail reteta de pina colada pentru ca mi-a adus tata mere de la gradina, Peter am executat:
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-115-14094836683543.jpg

saru-mana pentru masa !
Cat de curand fac si pna colada !

#6248 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 September 2014 - 12:01 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 31 August 2014 - 01:15 PM, a spus:

Desi imi notasem initail reteta de pina colada pentru ca mi-a adus tata mere de la gradina, Peter am executat:
Atasament mar.jpg

saru-mana pentru masa !
Cat de curand fac si pna colada !

Iulia, a iesit minunata. Am facut si eu, dar cu prune in loc de mere.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6249 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 September 2014 - 09:16 AM

La multi ani Iza!Foarte frumoase pregatiri Dorina si sunt sigura ca mega delicioase.Cakepops de mult vreau sa fac si niciodata nu apuc.

Pentru aniversarea de 17 ani de casnicie am reusit, desi ca de fiecare data pe fuga, sa fac un tort.Facut cate putin, in pauze de munca, sau la ore tarzii in noapte.Etapa finala glazura voia sa fie glazura lucioasa a Adrianei, dar cand am ajuns acasa in pauza am constatat ca n-am cacao, asa ca am facut glazura din cioco topita cu putin unt si frisca lichida.

Tortul a fost unul cu mousse de cioco neagra(fara zahar)in care am pus si o smochina maruntita(proaspata), reteta am scris acum ceva timp la subiectul cu Thermomix, apoi mousde de pere, reteta Ralesu si la finanal glazura de ciocolata.
Al meru care nu e cu dulciurile pana am venit eu acasa am mai halit o felie.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-479-14097285196551.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-479-14097285353125.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6250 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 03 September 2014 - 09:18 PM

Doamne cat ii de apetisanta!!!!!! :hug: :71: :)

#6251 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 September 2014 - 06:46 AM

FFF FRUMOS, ti-am zis si pe Fb, dar aici te rog sa pui si tu niste link-uri, de ajutor uneia ca mine.
Sa traiti fericiti si sanatosi pana in ultima zi!

#6252 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 04 September 2014 - 03:11 PM

Foarte frumos tortul si cu siguranta delicios. Ciocolatoasa din mine o sa-l viseze la noapte.

#6253 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 September 2014 - 06:37 PM

Ioana, e superb,iar aromele sunt minunate.

Eu azi am fact fursecuri: de cicolata Eataly si de vanilie.


Imagine atasata: monthly_09_2014/post-341-14098486316944.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6254 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 September 2014 - 01:39 PM

Dorina, Aura, multam, chiar a fost f bun, bine perfect pe gustul meu care mananci cioco cu % mare de cacao

Vezi postarearedivivus, la 04 September 2014 - 06:46 AM, a spus:

FFF FRUMOS, ti-am zis si pe Fb, dar aici te rog sa pui si tu niste link-uri, de ajutor uneia ca mine.
Sa traiti fericiti si sanatosi pana in ultima zi!



reteta de mousse, uite-o aici, postul 252,
iar reteta de mousse de pere aici


Si daca tot am dat-o pe mousseuri, de data asta unul vegan:
Mousse de avocado
Imagine atasata: monthly_09_2014/post-479-14099171684194.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6255 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2014 - 02:04 PM

Ioana la asta raw cu avocado ai reteta?

Eu cald, cald inca. Fara briz briz-uri dar bun "cu draci":

nume fancy: Roasted Plum Kaisershmarnn

nume paesan: omleta dulce cu prune coapte :-*

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-9-14099186619981.jpg

#6256 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 September 2014 - 02:38 PM

Vezi postareaEataly, la 05 September 2014 - 02:04 PM, a spus:

Ioana la asta raw cu avocado ai reteta?

Eu cald, cald inca. Fara briz briz-uri dar bun "cu draci":

nume fancy: Roasted Plum Kaisershmarnn

nume paesan: omleta dulce cu prune coapte :-*

Atasament IMG_9691.JPG


Bun Kaiserschmarrn-ul.Desi fac zilnic la munca de-mi iese uneori pe nas, tot as servi o portie acum.

Mousse e tare simplu de facut

1 avocado bine copt se face piure
1/4 cup cacao se amesteca cu 1/4 lapte cocos sau migdale( eu am folosit migdale), apoi se adauga peste avocado
Se amesteca bine apoi se adauga 1 lingurita extract de vanilie(se poate ev si alcool cine vrea) si 2 lingurite indulcitor natural( eu am folosit praf de agave)

Se pot adauga fulgi, alune sau chiar fructe in mousse, eu am optat pt migdale prajite si macinate.Se da la rece , eu am lasat max 2 h.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6257 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2014 - 02:47 PM

Multumesc Ioana! :-*

#6258 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 September 2014 - 05:21 PM

Azi un tort cu crema de brinza Philadelphia, mascarpone si nougat.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14104488591699.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14104488377719.jpg

neornat, dar e bun si asa...

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14104488484958.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6259 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 September 2014 - 09:22 PM

Uai Peter cum arata :)
Crema, crema cum e, lamureste-ma ca sunt confuza de pofta. :)

#6260 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 September 2014 - 04:27 PM

S-a dus vara, asa ca pregatim dulciuri cu prune si mere inclusiv multe ceaiuri

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-479-14105319654877.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-479-14105319964293.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi