Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6521 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 January 2015 - 07:34 PM

Ciambelle asi manca si eu. Azi ptr. maine la lucru. "Mohnkranz".

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14223800732133.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6522 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 27 January 2015 - 08:15 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 26 January 2015 - 02:48 PM, a spus:

Cristina,pupa manutza nerabdatoare !Imagine postata
Deasupra la prajitura e o bezea? Si sub ea e un strat de dulceatza ceva? Facea o matusa o prajitura asemanatoare cu ani in urma.....


Iulia, am facut un blat din:
200 grame unt
170 grame zahar
200 grame miez de nuca macinat mai grosier
70 grame faina
2 linguri cacao
vanilie
6 albusuri batute spuma tare
L-am copt 15 minute si apoi am pus deasupra o glazura facuta din 6 galbenusuri mixate cu 130 grame de zahar.
Am copt inca 25 de minute.
Se face destul de repede si e foarte buna.

#6523 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 January 2015 - 08:59 PM

Gata. Mai decoratiunile.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14223851296441.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6524 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 January 2015 - 09:17 PM

Cristina, multumesc mult !Imagine postata
Peter, astept decorul si sectiunea.... Eu nu am curaj sa fac dulce si in timpul saptamanii....Imagine postata

#6525 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 January 2015 - 06:49 AM

Nimic deosebit. Numai ca am pus in forma de Gugelhupf.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14224206783967.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6526 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 January 2015 - 04:24 PM

Ce-ai facut tu acolo e un fel de cozonac cu mac?
Am dat copy/paste la denumirea ta si am gasit link-ul asta:
http://wie-kocht-man...ml#.VMgEVWisVe8
Sper sa nu fie probleme ca l-am pus...Imagine postata
M-as baga la asa ceva daca mi-ar traduce cineva reteta :floare:

#6527 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 28 January 2015 - 08:56 PM

pentru aluat :

- 300 g faina

- 20 g drojdie proaspata

- 150 ml lapte

- 25 g unt

- 2 linguri zahar

- 1 ou

- putina sare

pentru umplutura de mac

- 300 g mac macinat

- 100 g zahar

- 2-3 linguri gris de grau

- 500 ml lapte

- 100 g stafide

- 3- 4 linguri rom

pentru uns deasupra

- 1 ou

- 1 lingura zahar

Pentru aluat se incalzeste laptele, doar sa fie caldut. Faina se pune intr-un bol si se face o adancitura la mijloc. Drojdia se marunteste in aceasta adancitura. Peste drojdie se toarna putin lapte si se pune putina faina de pe margini astfelincat sa se faca maiaua. Se acopera cu un prosop si se lasa cam 15 minute sa se activeze drojdia. Se adauga restul ingredientelor si se framanta cu inca putina faina. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura se pun stafidele in rom, peste noapte. Se pot cumpara direct stafide in rom, sau se pot elimina din reteta. Restul ingredientelor se pun pe foc si se fierb cam 10 min, amestecandu-se continuu pana se ingroasa.

#6528 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 January 2015 - 09:22 PM

Micul, multumesc frumos ! Cand ajung la Kaufland si gasesc mac macinat o execut ! Imagine postata

#6529 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 28 January 2015 - 10:26 PM

Cu multa placere !

#6530 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 January 2015 - 08:43 AM

Ieri numai un chec. Bun.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14226002214911.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6531 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 January 2015 - 09:46 AM

eu azi un chec de dus la colegi..om vedea cate de bun :)

#6532 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 January 2015 - 12:18 PM

Pornind de la ideea unui tort pe drum am combinat o prajitura ametita de ciocolata(cu migdale in loc de faina) si am ornat cu lemon curd si maracuja. Zilele urmatoare cand o sa mai am liber si timp sa micsorez pozele am sa pun reteta prajiturii ca am reusit sa o fac pas cu pas;)

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14226130044841.jpg

restul de lemon curd am pus in borcane la patrat in frigider

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14226130454403.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6533 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2015 - 01:22 PM

Vezi postareaPeter, la 30 January 2015 - 08:43 AM, a spus:

Ieri numai un chec. Bun.

Peter


HHMM, bun si arata tare bine! Poti sa dai si retzeta?!?! :)
GEORGIA

#6534 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 31 January 2015 - 08:01 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 30 January 2015 - 01:22 PM, a spus:


HHMM, bun si arata tare bine! Poti sa dai si retzeta?!?! :)


Chec cu rahat (I)
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente:
350 g faina,
200 g unt sau untdelemn,
200 ml smantana sau 150 ml lapte,
200 g zahar, 6 oua,
20 ml rom, 50 g stafide,
150 g rahat rosu si verde,
o lingurita praf de copt,
o lamiie,
un plic cu zahar vanilat,1/2 lingurita sare.

Mod de preparare: Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina. Faina se pune pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele.

In faina se amesteca praful de copt, sarea si vanilia.

Stafidele se inmoaie in rom 30 minute.

Cind toate sint pregatite, se bat albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamiie (15 ml ) si se bat in continuare pina cind se intaresc din nou.

Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, untul fluid, smintina sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de copt. Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pina cind se incorporeaza toate(dar nu prea mult).Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si precedentele. In compozitie sint doua substante acre:smintina si zeama de lamiie din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze repede.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6535 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 January 2015 - 08:05 AM

Suna bine reteta ta de chec. Eu azi printre picaturi , ( ca maine am invitati, si azi zi plina :) )
vreau sa fac o "mousse" de maracuja ( fructul pasiunii) si musai placinta cu mere a lui Pisco.

#6536 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 February 2015 - 05:14 PM

Adica azi nu a facut nimeni nimic dulce?Imagine postata


Las' ca am facut eu: briose cu nuca si cafea.
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-115-14228036645264.jpg

#6537 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2015 - 06:25 PM

Eu o placinta cu mere reteta Pisco si ceva ce nu am reusit sa fac cornulete ( tot Pisco, aluat cu untura) asa ca am facut *cosuete " cu magiun si nuci :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2015/post-16-14228079450921.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2015/post-16-14228079578783.jpg


#6538 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 01 February 2015 - 06:50 PM

Stellin, stiu cosuletele alea! Le face o prietena ardeleanca, da-s migaloase rau!
Eu, in mare viteza, a trebuit sa fac un tort.L-am facut in...2 ore.Pe repede-nainte!
Norocul a facut sa am timp sa fac blatul vineri noaptea.Sambata l-am livrat! A fost foarte apreciat.Doar era din ciocolata! N-am sectiune, ca n-am apucat! A fost bataie!
Iaca, nu va oripilati!

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-73-14228093957058.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6539 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 February 2015 - 04:22 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 01 February 2015 - 05:14 PM, a spus:

Adica azi nu a facut nimeni nimic dulce?Imagine postata


Las' ca am facut eu: briose cu nuca si cafea.
Atasament cafea.jpg

Imi plac briosele cu nuca. Daca mai are si cafea, e super.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6540 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 February 2015 - 10:07 AM

un tort si ceva, plus o praji dupa reteta lui lenias...multam de idee
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1836-14228644242397.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1836-14228644554891.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi