
Ce dulciuri ati facut azi?
#6701
Postat 26 May 2015 - 08:41 PM

#6702
Postat 26 May 2015 - 09:07 PM

Ciresul din spatele casei cre ca are 3 cirese in el, mai e unul mai in spate, tre sa ma duc sa vad daca are ceva.
uite-le

#6703
Postat 27 May 2015 - 04:33 PM



#6704
Postat 28 May 2015 - 03:52 PM

Ramy m-ai terminat cu visinele, vreau si eu.Dar nu am de unde.De cand sunt aici doar odata am gasit la aprozar .
Nici capsunle inca n-au aparut pe camp.
In schimb tot o dau pe rubarba, asta se gaseste la greu

Asa ca am comis o prajitura cu mac, rubarba si cocos

si panna cotta cu sos de zmeura si rubarba

#6706
Postat 29 May 2015 - 02:25 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6707
Postat 30 May 2015 - 05:06 AM
Maya, la 29 May 2015 - 02:25 PM, a spus:
La repezeala, ca ma striga deja pestii.

Eu fac o gestreckte Buttercreme cu Mokka.

Scuze ptr. cartea minjita, dar asta participa de obicei pe campul de lupta.
Peter

#6708
Postat 30 May 2015 - 10:03 PM

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6709
Postat 04 June 2015 - 07:32 AM
Si cum dulciurile din RO s-au terminat destul de repede, trebuia sa incep sa mai fac si eu ceva.
Un tortulet de 18 cu branza dulce(Topfen) si mac. Lecker.


Peter

#6710
Postat 04 June 2015 - 09:49 AM
Dai si mie reteta, te roog? Ca iubim si macul si cheesecakeul, si eu si fetele.
Eu facui unul simplu, cu capsuni deasupra, bun si ala (poze n-am).
#6711
Postat 04 June 2015 - 08:52 PM
2ut, la 04 June 2015 - 09:49 AM, a spus:
Pacat. Ma voi stradui sa pun reteta.

Peter

#6712
Postat 06 June 2015 - 12:56 PM
Tot am citit prin diverse locuri de inghetata asta fantastica din banane. Cum aveam 2 banane extra-coapte de la Edi le-am feliat si congelat. Azi le-am bagat in blender cu vreo 2 linguri de lapte si 3-4 capsuni. A iesit o chestie rece, cremoasa si gustoasa. Cam ca o inghetata tinuta 5 minute afara. Buna, rapida, sanatoasa si aproape niciun efort pentru pregatire.

#6713
Postat 07 June 2015 - 11:50 AM

Ieri , crema de zahar ars , cu peripetii

#6714
Postat 07 June 2015 - 12:52 PM
#6716
Postat 08 June 2015 - 10:11 AM
2ut, la 04 June 2015 - 09:49 AM, a spus:
Dai si mie reteta, te roog? Ca iubim si macul si cheesecakeul, si eu si fetele.
Eu facui unul simplu, cu capsuni deasupra, bun si ala (poze n-am).
Tort cu mac si branza dulce

Ptr. aluat:
125 g faina
25 g zahar
un praf de sare
un galbenus
65 g unt rece
ptr. crema de mac:
60 ml lapte
25 g unt
25 g zahar
1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie
125 g mac macinat!
ptr. crema de branza:
un ou
250 g Quark/Topfen - branza dulce
100 g Schmand
1 lingura amidon
60 g zahar
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
2 lingutite de suc de lamaie
Preparare:
1. Facem aluatul amestecand toate ingredientele intr-un bol. Eu fac cu mana, pun folie alimentara si la juma de ora la frigider.
2. Facem crema de mac, punem la fiert laptele , untul, zaharul si coaja de lamaie(amestecam din cind in cind). Cind fierbe luam de pe foc.
Adaugam macul, amestecam si lasam sa se raceasca cu capacul pus.
3. Si acum crema de branza. Despartim galbenusul de albus. Albusul il batem tare, adaugam zaharul si mai dam tare cu mixerul pina avem o bezea tapana.
In alt bol amestecam branza, schmandul, galbenusul, amidonul, coaja de lamaie si sucul de lamaie pina la omogenizare(scurt cu telul)
Incorporam bezeaua in crema de branza obtinuta.
4. Forma mea are diametrul de 18 cm, dar reteta spune o forma de 20 cm.
Ungem forma cu putin unt, scoatem aluatul din frigider. Eu arunc aluatul in forma si il modelez cu degetutele mele firave.
Trag aluatul si pe marginea formei putin in sus(ca. 3 cm). Adaugam macul. Peste punem crema de branza dulce.
5. Rezultat bun obtin eu la 160°C la ventilatie-> 45 de minute. Fara ventilatie merge la temp. de 175°C. Lasam 40-45 de minute.

Lasam sa raceasca citeva ore chiar, ca sa se mai aseze/lase si crema de branza.
Pofta buna.
Peter
PS. Facui ieri sa iau la lucru, pina seara a mai ramas fix o portie. Au fost Kinderii. Si a vecinilor...


#6717
Postat 08 June 2015 - 10:13 AM
Phoenix, la 07 June 2015 - 11:50 AM, a spus:

Ieri , crema de zahar ars , cu peripetii
Arata lecker. Nu prea incerc din astea, dar daca imi spui de unde ai reteta, poate fac si eu odata.
Peripetiile le-am vazut.

Peter

#6718
Postat 08 June 2015 - 10:18 AM
#6719
Postat 08 June 2015 - 10:37 AM
2ut, la 08 June 2015 - 10:18 AM, a spus:


#6720
Postat 12 June 2015 - 07:20 PM
