Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6701 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 26 May 2015 - 08:41 PM

Astazi o prajitura cu visine(primele coapte din copac le-am si cules si intrebuintat).Adriana,ale tale s-au copt?

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-162-14326655021535.jpg

#6702 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2015 - 09:07 PM

Da, si la noi, azi le-a cules socrul meu si le-am si terminat, era un copacel mic mic dar plin tare doar ca a ajuns cit sa ne satisfacem pofta :)
Ciresul din spatele casei cre ca are 3 cirese in el, mai e unul mai in spate, tre sa ma duc sa vad daca are ceva.
uite-le
Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14326676656362.jpg

#6703 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 May 2015 - 04:33 PM

Ce visine frumoase :snorting:, la mine sunt cat bobul de mazare plus ca pomul are o boala si a pierdut o multime din ele :sad3:. Nu stiu daca reusesc anul asta sa adun sa fac o prajitura. Pana atunci una cu rabarbar si cateva capsuni ramase de la cheesecake-ul anterior. Racoritoare.

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-729-1432737142812.jpg

#6704 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 May 2015 - 03:52 PM

E as Adriana, adevarul ca nu-s asa migaloase, doar sa respecti pasii.:sad3:

Ramy m-ai terminat cu visinele, vreau si eu.Dar nu am de unde.De cand sunt aici doar odata am gasit la aprozar .
Nici capsunle inca n-au aparut pe camp.

In schimb tot o dau pe rubarba, asta se gaseste la greu :snorting:

Asa ca am comis o prajitura cu mac, rubarba si cocos

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-479-14328210856804.jpg

si panna cotta cu sos de zmeura si rubarba

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-479-14328211225763.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6705 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 May 2015 - 11:09 AM

Ce tortura, vad rabarbura peste tot! :snorting:

Eu prajitura cu capsuni si ciocolata, reteta e aici de la muffin.

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-9-14328905706458.jpg

#6706 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2015 - 02:25 PM

Peter, crema aia de ness din rulada o avem pe aici?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6707 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 May 2015 - 05:06 AM

Vezi postareaMaya, la 29 May 2015 - 02:25 PM, a spus:

Peter, crema aia de ness din rulada o avem pe aici?


La repezeala, ca ma striga deja pestii. :floare:
Eu fac o gestreckte Buttercreme cu Mokka.

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-27-14329550843158.jpg

Scuze ptr. cartea minjita, dar asta participa de obicei pe campul de lupta.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6708 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 May 2015 - 10:03 PM

Danke, danke, danke! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6709 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 June 2015 - 07:32 AM

Cu placere Maya.

Si cum dulciurile din RO s-au terminat destul de repede, trebuia sa incep sa mai fac si eu ceva.

Un tortulet de 18 cu branza dulce(Topfen) si mac. Lecker.

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-27-14333959385029.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-27-14333959449928.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6710 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 June 2015 - 09:49 AM

Fain, fain de tot, Peter!
Dai si mie reteta, te roog? Ca iubim si macul si cheesecakeul, si eu si fetele.
Eu facui unul simplu, cu capsuni deasupra, bun si ala (poze n-am).

#6711 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 June 2015 - 08:52 PM

Vezi postarea2ut, la 04 June 2015 - 09:49 AM, a spus:

Eu facui unul simplu, cu capsuni deasupra, bun si ala (poze n-am).


Pacat. Ma voi stradui sa pun reteta. :scratch:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6712 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 06 June 2015 - 12:56 PM

Mult prea cald la noi, nici vorba de facut ceva in cuptor sau la aragaz. Gatit la rece sau gratareala.

Tot am citit prin diverse locuri de inghetata asta fantastica din banane. Cum aveam 2 banane extra-coapte de la Edi le-am feliat si congelat. Azi le-am bagat in blender cu vreo 2 linguri de lapte si 3-4 capsuni. A iesit o chestie rece, cremoasa si gustoasa. Cam ca o inghetata tinuta 5 minute afara. Buna, rapida, sanatoasa si aproape niciun efort pentru pregatire.

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-729-14335881801624.jpg

#6713 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 June 2015 - 11:50 AM

Peter , tortul cu branza si mac arata senzational. Nu as refuza nici inghetata Kivei :hug:
Ieri , crema de zahar ars , cu peripetii

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-780-1433670600203.jpg

#6714 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 June 2015 - 12:52 PM

Vezi postareaPhoenix, la 07 June 2015 - 11:50 AM, a spus:


Ieri , crema de zahar ars , cu peripetii




Dar cu un rezultat final exceptional! :hug:

#6715 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 June 2015 - 08:26 PM

A fost buna , intradevar.

#6716 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 June 2015 - 10:11 AM

Vezi postarea2ut, la 04 June 2015 - 09:49 AM, a spus:

Fain, fain de tot, Peter!
Dai si mie reteta, te roog? Ca iubim si macul si cheesecakeul, si eu si fetele.
Eu facui unul simplu, cu capsuni deasupra, bun si ala (poze n-am).


Tort cu mac si branza dulce

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-27-14337507874125.jpg

Ptr. aluat:

125 g faina
25 g zahar
un praf de sare
un galbenus
65 g unt rece

ptr. crema de mac:

60 ml lapte
25 g unt
25 g zahar
1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie
125 g mac macinat!

ptr. crema de branza:

un ou
250 g Quark/Topfen - branza dulce
100 g Schmand
1 lingura amidon
60 g zahar
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
2 lingutite de suc de lamaie

Preparare:

1. Facem aluatul amestecand toate ingredientele intr-un bol. Eu fac cu mana, pun folie alimentara si la juma de ora la frigider.
2. Facem crema de mac, punem la fiert laptele , untul, zaharul si coaja de lamaie(amestecam din cind in cind). Cind fierbe luam de pe foc.
Adaugam macul, amestecam si lasam sa se raceasca cu capacul pus.
3. Si acum crema de branza. Despartim galbenusul de albus. Albusul il batem tare, adaugam zaharul si mai dam tare cu mixerul pina avem o bezea tapana.
In alt bol amestecam branza, schmandul, galbenusul, amidonul, coaja de lamaie si sucul de lamaie pina la omogenizare(scurt cu telul)
Incorporam bezeaua in crema de branza obtinuta.
4. Forma mea are diametrul de 18 cm, dar reteta spune o forma de 20 cm.
Ungem forma cu putin unt, scoatem aluatul din frigider. Eu arunc aluatul in forma si il modelez cu degetutele mele firave.
Trag aluatul si pe marginea formei putin in sus(ca. 3 cm). Adaugam macul. Peste punem crema de branza dulce.
5. Rezultat bun obtin eu la 160°C la ventilatie-> 45 de minute. Fara ventilatie merge la temp. de 175°C. Lasam 40-45 de minute.

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-27-14337508037317.jpg

Lasam sa raceasca citeva ore chiar, ca sa se mai aseze/lase si crema de branza.

Pofta buna.

Peter

PS. Facui ieri sa iau la lucru, pina seara a mai ramas fix o portie. Au fost Kinderii. Si a vecinilor... :hug:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6717 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 June 2015 - 10:13 AM

Vezi postareaPhoenix, la 07 June 2015 - 11:50 AM, a spus:

Peter , tortul cu branza si mac arata senzational. Nu as refuza nici inghetata Kivei :71:
Ieri , crema de zahar ars , cu peripetii




Arata lecker. Nu prea incerc din astea, dar daca imi spui de unde ai reteta, poate fac si eu odata.

Peripetiile le-am vazut. :hug:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6718 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 June 2015 - 10:18 AM

Multumesc mult, Peter, promit ca atunci cand il fac vin si cu poze!

#6719 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 June 2015 - 10:37 AM

Vezi postarea2ut, la 08 June 2015 - 10:18 AM, a spus:

Multumesc mult, Peter, promit ca atunci cand il fac vin si cu poze!


:hug:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6720 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 June 2015 - 07:20 PM

Aveam cateva mere in acasa asa ca am pus de o Tarte Tatin, cam inestetica da tare buna cu inghetata

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-479-14341296253922.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi