Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6881 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 November 2015 - 07:47 PM

Eu am inceput deja de azi. Ptr. maine. Aluat danez(pe net am gasit: patiserie daneza). Nu am pus atita unt. Si atunci ii zice: aluat german :cheers:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-1446831967828.jpg

Daca maine voi mai scrie aici, inseamna ca mi-a iesit. :) :)

Peter

PS. Pe maine. :)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6882 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 November 2015 - 10:36 PM

Vezi postareaPeter, la 06 November 2015 - 07:47 PM, a spus:

Eu am inceput deja de azi. Ptr. maine. Aluat danez(pe net am gasit: patiserie daneza). Nu am pus atita unt. Si atunci ii zice: aluat german :scratch:
Daca maine voi mai scrie aici, inseamna ca mi-a iesit. :P =))

Peter

PS. Pe maine. :o

Pe maine! Sunt sigura ca vei scrie aici! :thumleft:

#6883 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 November 2015 - 11:21 PM

Vezi postareaEataly, la 04 November 2015 - 05:07 PM, a spus:

Atasament IMG_1667.JPG

Prajitura ciocolata si pere:

75 gr cacao
150 gr zahar
170 gr faina
150 ml lapte
150 gr unt
3 oua
1 lingura praf de copt

pere cubulete si ciocolata amaruie bucati

O bunaciune de nedescris.


intentionez s-o prestez maine, ia!

Ou de gaina - 180 grame, 257.4 calorii, 22.7 proteine, 17.1 lipide, 1.3 carbohidrati, 0 fibre
Zahar tos - 150 grame, 580.5 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 149.9 carbohidrati, 0 fibre
Unt 80% Covalact - 150 grame, 1086 calorii, 1.1 proteine, 120 lipide, 0.5 carbohidrati, 0 fibre
Cacao pudra - 75 grame, 171.8 calorii, 15 proteine, 10.5 lipide, 40.5 carbohidrati, 24.8 fibre
Faina alba superioara Boromir - 170 grame, 588.2 calorii, 17.5 proteine, 1.5 lipide, 126.1 carbohidrati, 0 fibre
Lapte 1,5% Milli - 150 grame, 64.5 calorii, 4.5 proteine, 2.3 lipide, 6.8 carbohidrati, 0 fibre
Pere - 200 grame, 116 calorii, 0.8 proteine, 0.2 lipide, 31 carbohidrati, 6.2 fibre
Ciocolata 65 % cacao Schogetten - 50 grame, 268.5 calorii, 4.7 proteine, 17.5 lipide, 19.5 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 1125 grame, 3132.9 calorii, 66.3 proteine, 169.1 lipide, 375.6 carbohidrati, 31 fibre

pentru un consum rezonabil, ma gandesc s-o tai intr-o suta de portii :thumleft:

#6884 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 November 2015 - 11:52 AM

Vezi postareaFoxyy, la 06 November 2015 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 06 November 2015 - 07:47 PM, a spus:

Eu am inceput deja de azi. Ptr. maine. Aluat danez(pe net am gasit: patiserie daneza). Nu am pus atita unt. Si atunci ii zice: aluat german :scratch:
Daca maine voi mai scrie aici, inseamna ca mi-a iesit. :P :P

Peter

PS. Pe maine. :o

Pe maine! Sunt sigura ca vei scrie aici! :thumleft:


Moni, merci de sustinere. Ce curaj ai sa scrii asa la sigur. =))

Ceva a iesit. Nu perfect, dar lecker.

Alege, te rog:

cu nuci
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14468893985704.jpg

cu budinca
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14468894155186.jpg

cu Quark si stafide
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14468894545002.jpg

sau cu budinca de vanilie si juma de caisa
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14468894391386.jpg

Servim la toata lumea
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-1446889424283.jpg

Peter :P
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6885 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 November 2015 - 01:50 PM

Vezi postareaPeter, la 07 November 2015 - 11:52 AM, a spus:

Moni, merci de sustinere. Ce curaj ai sa scrii asa la sigur. :o

Ceva a iesit. Nu perfect, dar lecker.

Alege, te rog:

cu nuci

cu budinca

cu Quark si stafide

sau cu budinca de vanilie si juma de caisa

Servim la toata lumea

Peter :P

Jupanul doreste cu nuci, iar eu iau una cu Quark si stafide. Pentru moment, atat, multumim! :thumleft:
Presimt ca vom reveni, sa luam si din celelalte! =)) :scratch:
Arata foarte bine, nici in magazin nu par asa apetisante! Cat despre curaj - nici pomeneala de asa ceva! Te cam cunosc si stiu ca esti maestru! :P

#6886 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 November 2015 - 05:59 PM

Vezi postareamoatza, la 06 November 2015 - 11:21 PM, a spus:




intentionez s-o prestez maine, ia!

Ou de gaina - 180 grame, 257.4 calorii, 22.7 proteine, 17.1 lipide, 1.3 carbohidrati, 0 fibre
Zahar tos - 150 grame, 580.5 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 149.9 carbohidrati, 0 fibre
Unt 80% Covalact - 150 grame, 1086 calorii, 1.1 proteine, 120 lipide, 0.5 carbohidrati, 0 fibre
Cacao pudra - 75 grame, 171.8 calorii, 15 proteine, 10.5 lipide, 40.5 carbohidrati, 24.8 fibre
Faina alba superioara Boromir - 170 grame, 588.2 calorii, 17.5 proteine, 1.5 lipide, 126.1 carbohidrati, 0 fibre
Lapte 1,5% Milli - 150 grame, 64.5 calorii, 4.5 proteine, 2.3 lipide, 6.8 carbohidrati, 0 fibre
Pere - 200 grame, 116 calorii, 0.8 proteine, 0.2 lipide, 31 carbohidrati, 6.2 fibre
Ciocolata 65 % cacao Schogetten - 50 grame, 268.5 calorii, 4.7 proteine, 17.5 lipide, 19.5 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 1125 grame, 3132.9 calorii, 66.3 proteine, 169.1 lipide, 375.6 carbohidrati, 31 fibre

pentru un consum rezonabil, ma gandesc s-o tai intr-o suta de portii :thumleft:


=))
Mi-ai facut ziua mai frumoasa Motzulina! :scratch:

#6887 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 November 2015 - 06:03 PM

Vezi postareaPeter, la 07 November 2015 - 11:52 AM, a spus:



Ceva a iesit. Nu perfect, dar lecker.



Nu e perfect, ai dreptate....e mai mult ca perfect. :thumleft:
Si da, vreau reteta, asa cum ai facut-o tu.

#6888 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 November 2015 - 09:18 AM

Na? Ati deschis ochisorii, sau mai dormiti?

Gata ptr. congi. 4 ore la inghet. :thumleft:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469670669757.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6889 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 November 2015 - 10:08 AM

Vezi postareaEataly, la 07 November 2015 - 06:03 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 07 November 2015 - 11:52 AM, a spus:



Ceva a iesit. Nu perfect, dar lecker.



Nu e perfect, ai dreptate....e mai mult ca perfect. :scratch:
Si da, vreau reteta, asa cum ai facut-o tu.


Aluatul de baza este asta:


Plunderteig


Zutaten
500 g Mehl (Type 550)
1 Würfel Hefe (42 g)
200 ml zimmerwarme Milch
30 g Zucker
2 M Eier
60 g weiche Butter
coaja rasa de la o lamiie(pliculet la mine)
3/4 TL Salz

250 g zimmerwarme Butter
Mehl zum Verarbeiten

Tehnica si respectarea procedeului ar fi pe youtube. Si felurile de impletire, umpluturile s.a.m.d. Nu am voie sa trimit linkurile.
Pe privat da. Imi spui. :thumleft:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6890 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 November 2015 - 11:13 AM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 10:08 AM, a spus:


Aluatul de baza este asta:


Plunderteig


Zutaten
500 g Mehl (Type 550)
1 Würfel Hefe (42 g)
200 ml zimmerwarme Milch
30 g Zucker
2 M Eier
60 g weiche Butter
coaja rasa de la o lamiie(pliculet la mine)
3/4 TL Salz

250 g zimmerwarme Butter
Mehl zum Verarbeiten

Tehnica si respectarea procedeului ar fi pe youtube. Si felurile de impletire, umpluturile s.a.m.d. Nu am voie sa trimit linkurile.
Pe privat da. Imi spui. :thumleft:

Peter


Tehnica de impachetare imi este familiara de la haioase sau croissante, dar ce vroiam sa te intreb este: pana la urma tu ai folosit 250 gr de unt sau ai redus?

Multumesc :scratch:

Si ai facut si tort???? =))

#6891 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 November 2015 - 12:01 PM

Vezi postareaEataly, la 08 November 2015 - 11:13 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 10:08 AM, a spus:


Aluatul de baza este asta:


Plunderteig


Zutaten
500 g Mehl (Type 550)
1 Würfel Hefe (42 g)
200 ml zimmerwarme Milch
30 g Zucker
2 M Eier
60 g weiche Butter
coaja rasa de la o lamiie(pliculet la mine)
3/4 TL Salz

250 g zimmerwarme Butter
Mehl zum Verarbeiten

Tehnica si respectarea procedeului ar fi pe youtube. Si felurile de impletire, umpluturile s.a.m.d. Nu am voie sa trimit linkurile.
Pe privat da. Imi spui. :thumleft:

Peter


Tehnica de impachetare imi este familiare de la haioase sau croissante, dar ce vroiam sa te intreb este: pana la urma tu ai folosit 250 gr de unta sau ai redus?

Multumesc :scratch:

Si ai facut si tort???? :o


Untul este necesar. Si inca nu e mult la aluaturi din astea. Metoda daneza e cu mult mai mult unt...
250 g de unt nu se pun in aluat ci se face pachetul de unt(vezi poza)...care se incorporeaza in acel aluat facut inainte.
Sorry daca spun ca la incepatori, stiu ca tu ai inteles. =))

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469764533425.jpg

si alte poze.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469767604887.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469767662352.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469767714758.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469768122606.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469767545985.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14469767469287.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6892 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 November 2015 - 07:32 PM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 09:18 AM, a spus:


Gata ptr. congi. 4 ore la inghet. :thumleft:
Peter


Dar sa vezi dupa congelator. Lecker! Reteta este trecuta pe lista celor mai tari retete de tort.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14470039055447.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6893 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 08 November 2015 - 08:04 PM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 09:18 AM, a spus:


Gata ptr. congi. 4 ore la inghet. :thumleft:
Peter


Dar sa vezi dupa congelator. Lecker! Reteta este trecuta pe lista celor mai tari retete de tort.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14470039055447.jpg

Peter


Doamne, cum poate sa arate! E fenomenal! Felicitari! :scratch:

#6894 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 November 2015 - 08:16 PM

Wuainlei'!!!cum poate sa arate Pet' :scratch:

Eu fara poze ca le stiti deja :thumleft: poale-n brauri' cu branza sarata de oi si stafide.

#6895 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 November 2015 - 09:06 PM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 09:18 AM, a spus:

Gata ptr. congi. 4 ore la inghet. :thumleft:
Peter


Dar sa vezi dupa congelator. Lecker! Reteta este trecuta pe lista celor mai tari retete de tort.

Peter

:P :P Oaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! :scratch: :o :P :P
Dai reteta? Acum n-am sanse sa-l fac, dar de sarbatori, da! =))

#6896 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 08 November 2015 - 09:14 PM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 09:18 AM, a spus:


Gata ptr. congi. 4 ore la inghet. :rolleyes:
Peter


Dar sa vezi dupa congelator. Lecker! Reteta este trecuta pe lista celor mai tari retete de tort.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14470039055447.jpg

Peter



Inghit in sec. Si eu ti-as ramane indatorata, daca ai scrie reteta.
Seara faina sa ai.

#6897 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 November 2015 - 11:15 AM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 12:01 PM, a spus:


Sorry daca spun ca la incepatori, stiu ca tu ai inteles. :love7:

Peter


Orice informatie e binevenita! :rolleyes:
Vad ca ai masurat cu centimetrul si ca ai lucrat tarziu in noapte la lumina artificiala, dau doua beri :love7: !

#6898 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 November 2015 - 05:37 PM

Vezi postareaEataly, la 09 November 2015 - 11:15 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 12:01 PM, a spus:


Sorry daca spun ca la incepatori, stiu ca tu ai inteles. :love7:

Peter


Orice informatie e binevenita! :rolleyes:
Vad ca ai masurat cu centimetrul si ca ai lucrat tarziu in noapte la lumina artificiala, dau doua beri :love7: !


devreme in zori dar tot pe lumina artificiala.. :love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6899 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 November 2015 - 05:43 PM

Reteta de la tort ptr. doritori.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14470840214121.jpg

Ptr. pandispan:
1 ou
1 lingura apa fierbinte
33 g zahar
1 lingurita zahar vanilat-eu pachetel intreg
25 g faina
25 g amidon
1/2 lingurita praf de copt

ptr. baiser:
400 g zahar
1 pachet de praf de budinca de vanilie
5 albusuri
60 g alune macinate

ptr. umplutura si decorat:
1 litru de frisca lichida
100 ciocolata rascetata ?
50 g migdale tocate ( gehackte Mandeln)
1 lingura de unt
50 g zahar

Ptr. pandispan batem oul cu lingura de apa pina la spuma, in jur de 1 minut. Adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Batem inca 2 minute. Amestecam faina, amidonul si praful de copt si incorporam in spuma de ou. Turnam intr-o forma
rotunda de 26 cm(jos hartie de copt) si lasam la 160° C incalzit in prealabil ptr. vreo 20-30 de minute.

Intre timp batem spuma tare cele 5 albusuri, adaugam treptat 200 g de zahar.
Celalate 200 g de zahar amestecam separat cu 60 g de alune macinate si praful de budinca.
Incorporam in bezea. Punem in tava mare o hartie de copt si nivelam bezeaua.

Introducem in cuptorul preincalzit ptr. vreo ora la 140°C.
-la mine trebuia putin mai mult...ca sa se faca si la mijloc. Sa nu ramina lipicios. Poate eu nu am nivelat
uniform si la mijloc era mai multa bezea (!?)

Ptr. crocantul de migdale(care defapt se poate si cumpara daca vi se pare per total prea mult de lucru...)topim 1
lingura de unt impreuna cu 50 g de migdale si 50 g de zahar intr-o cratita. Sa obtina o culoare usor aurie nu maron!
Lasam sa raceasca, dar amestecam ptr. a nu obtine un "bulgar" de crocant...in cel mai rau caz trebuie sa
maruntim/spargem acel bulgar.

Dupa ce baiserul este gata si racit il sfaramitam sau razuim. Poate sa fie si in forma de praf mai gros. Nu-i bai.

Batem frisca tare adaugind si 100 g zahar. Eu am mai pus 2 pachetele de intaritor de frisca, ce nu scria in reteta.

Asamblarea tortului:
Punem pandispanul pe un suport de tort(care va trebui sa incapa in congelator)
In jurul pandispanului punem un inel de tort. Cred ca ar merge si fara.
Peste pandispan punem:

- un strat numai frisca batuta.

-ciocolata razuita

- frisca batuta + baiser razuit in proportie de 5 linguri de frisca si 10 de baiser)

- un strat mai subtire de frisca batuta

- baiser razuit

- 7 linguri de frisca batuta amestecata cu 6 linguri de baiser

- 2 linguri de croncant

-stratul deasupra este unul de numai frisca batuta.

Frisca sa va ramina cit sa faceti decorul.
Decoram cu ciocolata razuita, frisca si crocant

Punem tortul la congelat ptr. 3-4 ore. Daca vreti puteti sa lasati chiar citeva zile acolo asa. Nu se intimpla nimic.
Oricum scoateti cu vreo 20 de minute inainte de servire.

Pofta buna.

Peter :rolleyes:

PS. La baiser nu trebuie sa faceti economie. Dupa ce am respectat intocmai cantitatile, mie mi-a mai ramas destul baiser...
Da, era sa uit -> reteta asta ar merge si cu o forma de chec de 30 de cm. Dar jos trebuie pusa o folie alimentara
la asamblare, ptr. a putea scoate mai usor din forma.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6900 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 November 2015 - 08:28 PM

Vezi postareaPeter, la 09 November 2015 - 05:43 PM, a spus:

Reteta de la tort ptr. doritori.

Saru' mana!!! :notworthy: Revin la iarna cu impresii! :headbang:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi