Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6901 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 09 November 2015 - 09:41 PM

Vezi postareaPeter, la 09 November 2015 - 05:43 PM, a spus:

Reteta de la tort ptr. doritori.

Atasament d003.jpg

Ptr. pandispan:
1 ou
1 lingura apa fierbinte
33 g zahar
1 lingurita zahar vanilat-eu pachetel intreg
25 g faina
25 g amidon
1/2 lingurita praf de copt

ptr. baiser:
400 g zahar
1 pachet de praf de budinca de vanilie



Multumesc si eu.
5 albusuri
60 g alune macinate

ptr. umplutura si decorat:
1 litru de frisca lichida
100 ciocolata rascetata ?
50 g migdale tocate ( gehackte Mandeln)
1 lingura de unt
50 g zahar

Ptr. pandispan batem oul cu lingura de apa pina la spuma, in jur de 1 minut. Adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Batem inca 2 minute. Amestecam faina, amidonul si praful de copt si incorporam in spuma de ou. Turnam intr-o forma
rotunda de 26 cm(jos hartie de copt) si lasam la 160° C incalzit in prealabil ptr. vreo 20-30 de minute.

Intre timp batem spuma tare cele 5 albusuri, adaugam treptat 200 g de zahar.
Celalate 200 g de zahar amestecam separat cu 60 g de alune macinate si praful de budinca.
Incorporam in bezea. Punem in tava mare o hartie de copt si nivelam bezeaua.

Introducem in cuptorul preincalzit ptr. vreo ora la 140°C.
-la mine trebuia putin mai mult...ca sa se faca si la mijloc. Sa nu ramina lipicios. Poate eu nu am nivelat
uniform si la mijloc era mai multa bezea (!?)

Ptr. crocantul de migdale(care defapt se poate si cumpara daca vi se pare per total prea mult de lucru...)topim 1
lingura de unt impreuna cu 50 g de migdale si 50 g de zahar intr-o cratita. Sa obtina o culoare usor aurie nu maron!
Lasam sa raceasca, dar amestecam ptr. a nu obtine un "bulgar" de crocant...in cel mai rau caz trebuie sa
maruntim/spargem acel bulgar.

Dupa ce baiserul este gata si racit il sfaramitam sau razuim. Poate sa fie si in forma de praf mai gros. Nu-i bai.

Batem frisca tare adaugind si 100 g zahar. Eu am mai pus 2 pachetele de intaritor de frisca, ce nu scria in reteta.

Asamblarea tortului:
Punem pandispanul pe un suport de tort(care va trebui sa incapa in congelator)
In jurul pandispanului punem un inel de tort. Cred ca ar merge si fara.
Peste pandispan punem:

- un strat numai frisca batuta.

-ciocolata razuita

- frisca batuta + baiser razuit in proportie de 5 linguri de frisca si 10 de baiser)

- un strat mai subtire de frisca batuta

- baiser razuit

- 7 linguri de frisca batuta amestecata cu 6 linguri de baiser

- 2 linguri de croncant

-stratul deasupra este unul de numai frisca batuta.

Frisca sa va ramina cit sa faceti decorul.
Decoram cu ciocolata razuita, frisca si crocant

Punem tortul la congelat ptr. 3-4 ore. Daca vreti puteti sa lasati chiar citeva zile acolo asa. Nu se intimpla nimic.
Oricum scoateti cu vreo 20 de minute inainte de servire.

Pofta buna.

Peter :notworthy:

PS. La baiser nu trebuie sa faceti economie. Dupa ce am respectat intocmai cantitatile, mie mi-a mai ramas destul baiser...
Da, era sa uit -> reteta asta ar merge si cu o forma de chec de 30 de cm. Dar jos trebuie pusa o folie alimentara
la asamblare, ptr. a putea scoate mai usor din forma.


#6902 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 09 November 2015 - 09:43 PM

Danke schoen Peter.

#6903 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2015 - 12:10 AM

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 10:08 AM, a spus:

Tehnica si respectarea procedeului ar fi pe youtube. Si felurile de impletire, umpluturile s.a.m.d. Nu am voie sa trimit linkurile.

ai voie sa le pui linistit ca doar nu cistigi bani pe spinarea noastra daca le pui :notworthy:

#6904 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2015 - 12:19 AM

Pentru tort si restul sunt fara cuvinte :notworthy:

#6905 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 November 2015 - 08:16 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 November 2015 - 12:19 AM, a spus:

Pentru tort si restul sunt fara cuvinte :headbang:


Danke. :notworthy:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6906 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 November 2015 - 08:29 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 November 2015 - 12:10 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 November 2015 - 10:08 AM, a spus:

Tehnica si respectarea procedeului ar fi pe youtube. Si felurile de impletire, umpluturile s.a.m.d. Nu am voie sa trimit linkurile.

ai voie sa le pui linistit ca doar nu cistigi bani pe spinarea noastra daca le pui :notworthy:


Cine vrea sa incerce, de aici cred ca e mai bine. A fost numai un site de unde m-am documentat(mai mult asamblarea bunatatilor)

patiserie daneza

Si reteta aluatului care va fi ca in film ptr. vreo zece bucati. Eu am facut mai mult aluat(500 g faina)


Plunderteig

310 g Mehl Typ 405 -faina
35 g Butter -unt
35 g Zucker -zahar
3 g Salz -sare
1 Ei -ou
21 g Hefe -drojdie proaspata
120 g Milch -lapte

Butterziegel

150 g Butter -unt
30 g Mehl -faina

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6907 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 November 2015 - 11:16 AM

Iute un chec ptr. colegi

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14472334012086.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6908 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 November 2015 - 01:45 PM

Work in progress :

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14472423008275.jpg

#6909 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 November 2015 - 08:33 AM

Vezi postareaEataly, la 11 November 2015 - 01:45 PM, a spus:



Respect! :hello:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6910 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 12 November 2015 - 10:12 AM

Vezi postareaPeter, la 11 November 2015 - 11:16 AM, a spus:

Iute un chec ptr. colegi

Atasament DSC02885.jpg

Peter

Peter , colegii ca colegii....yummy chec
dar cei ce s-au bucurat de tortul cela?
..cred c-au cazut pe spate,,,,

ce deliciu, Maestro ! :hello:

#6911 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 November 2015 - 10:39 AM

Vezi postareaNasha, la 12 November 2015 - 10:12 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 11 November 2015 - 11:16 AM, a spus:

Iute un chec ptr. colegi

Atasament DSC02885.jpg

Peter

Peter , colegii ca colegii....yummy chec
dar cei ce s-au bucurat de tortul cela?
..cred c-au cazut pe spate,,,,

ce deliciu, Maestro ! :105:


Nasha, :hello: ne-am bucurat numai noi. Ala nu era de dat. Prea bun. :hug:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6912 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 November 2015 - 11:16 AM

nasha/Lili :105: :hug: :hello: ce bine ca mai dai pe aici .
Peter bravo, esti un mare maestru

#6913 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 November 2015 - 01:01 PM

Rezultatul de ieri:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-1447325934791.jpg

Ma decalar multumita.N-am tinut mai mult de 15 minute la frigider intre impachetari.
Deci rezultat multumitor, timp relativ putin pentru un aluat "cu impachetari".

Multumesc Peter ca m-ai provocat :hello: !

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14473260460409.jpg

Si mini croissante cu ciocolata amaruie.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14473260764033.jpg

#6914 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 November 2015 - 04:16 PM

:hello: Minuate Lilly

#6915 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 November 2015 - 07:04 AM

Lilly, ai tot respectul meu. :)
Ce faine ti-au iesit.
Nu astepti tu un bravo de la mine, stiu. Dar tre sa spun bravo! :)
Totodata ma indeamna sa mai scriu din cind in cind o reteta (...), desi la asta nu prea am scris. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6916 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 November 2015 - 11:20 AM

Vezi postareastella, la 12 November 2015 - 04:16 PM, a spus:

:) Minuate Lilly


Saru'mana Stella! :)

Vezi postareaPeter, la 13 November 2015 - 07:04 AM, a spus:

Dar tre sa spun bravo! :floare:

Peter


Multumesc Peter!
O sa apar iar cu ele, ca-s prea de efect. :)

#6917 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 November 2015 - 11:27 AM

Editez ca am vrut sa va arat ridurile mele! :floare:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14474068248974.jpg

#6918 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 November 2015 - 12:19 PM

Bravo pentru amindoi, of ca n-am timp deloc in perioada asta sa ma joc si eu cu aluatul asta :)
Peter vrei sa vin si sa te bat daca nu scrii retetele? :floare:

#6919 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 November 2015 - 12:33 PM

Vezi postareaEataly, la 13 November 2015 - 11:27 AM, a spus:

Editez ca am vrut sa va arat ridurile mele! :)

Suuuuuuper!!!!!! :floare: :)

#6920 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 November 2015 - 12:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 November 2015 - 12:19 PM, a spus:

Bravo pentru amindoi, of ca n-am timp deloc in perioada asta sa ma joc si eu cu aluatul asta :floare:
Peter vrei sa vin si sa te bat daca nu scrii retetele? :)


Adriana eu m-am apucat pe la 11 si la 16 erau gata calde pentru Manu! :)

Peter eu la torturi ma bag mai rar, in schimb aluaturile dospite sunt pasiunea mea.Cand simt miros de drojdie ma mananca in palma.Desi am Kitchen Aid eu aluaturile le framant la mana.
Le simt mai bine, le descànt mai bine, imi comunica asa daca le e sete sau foame. :)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi