Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7701 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 October 2018 - 10:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 October 2018 - 04:59 PM, a spus:

sa le scurgi numai bine de apa ca sa poti lipi bine marginile
cred ca as putea spune ca ii preferam pe cei cu visine, cred ca ii faceam doar in perioada in care se gaseau, atunci nu obisnuia sa puna la congelator decit carne


Numai vișine congelate decongelate, sau și zahăr, brînză, pesmet, ceva...?

Bunica mea făcea colțunași și eu, în copilărie, mă credeam singura pe lume care mănîncă așa ceva, ceilalți copii nu auziseră de colțunași la mamele sau bunicile lor... ce pierdere! :occasion14:

#7702 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,475
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2018 - 12:19 AM

Vezi postareaCarmella, la 26 October 2018 - 10:25 PM, a spus:

Numai vișine congelate decongelate, sau și zahăr, brînză, pesmet, ceva...?

numai visine, zahar puneam apoi peste coltunasii fierti

#7703 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,022
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 29 October 2018 - 01:27 PM

Si inca un rand de baclavale cu muuuulta miere.De data asta le-am taiat mai mici conform cerintelor🙄

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-591-0-33362000-1540812419.jpg

#7704 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 November 2018 - 02:14 PM

Deci cum arata coltunasii!! :D baclavaua am mai spus dar eu am prostul obicei ca ma repet :lol: belea de belea si aia :D

Eu azi din cauza de mere de alea galbene rapanoase bune si dulci la reducere (1 leu si oleaca kg. ...1,20 sau ceva de genul ) imi zic placinta scrie pe ele,dar din cauza de lene mare si lipsa de timp ca m-am apucat tarziu de ele,am facut cu foi de placinta cumparate,bella, am facut rulouri,cam 5 foi de fiecare rulou mi-au iesit 3 rulouri,foile pensulate cu ulei mai putin ultima ,merele rase calita in ceaun cu zahar si putina scortisoara...calda e f. sfaramicioasa,foaia aia rumenita de deasupra ,asa ca eu am pus o punga ,folie de plastic dedesupt si una deasupra sa se inabuse putin acolo,desi domnul Geany a mancat asa sfaramicioasa ca a zis ca asa ii place mai mult...treba dumnealui :D

Ia sa vedem doamna placinta'' ce nu-ti convine,de faci asa pe ruperea in figuri ?!haa??!! :D

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-47546200-1542370328.jpg

Sa n-aud nici un trosc de la tine ca te mananc ...

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-23547200-1542370385.jpg


=)) :-*

#7705 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 November 2018 - 12:44 PM

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-9-0-69124900-1542451938.jpg

Gogoşi după reţeta Jamilei pe Youtube.

#7706 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 November 2018 - 02:35 PM

Prajiturica cu aluat fraged umpluta cu marmelada,alune macinate (din lipsa de nuci) si mar(detalii aici) http://www.artaculin...267#entry244267 :sad3:

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-15705500-1542890077.jpg

#7707 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 November 2018 - 03:12 PM

Cateva gogosi :sad3: fro' 25 numai,catai lighenoiul,mereu imi spun sa fac putine,...nu-mi iese :sad4:

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-02658300-1543151478.jpg

Un detaliu

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-32694900-1543151496.jpg

Sexiuni'

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-84865800-1543151507.jpg

#7708 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 November 2018 - 11:25 PM

Nu de azi, ci de saptamanile trecute pentru niste invitati: tort cu crema de zahar ars si mere ...visam la el de cam 13 ani asa cand a pus Bogdana, parca, reteta pe culinar, pe-atunci.
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-88418000-1543353871.jpg


Trebuie ca fac ceva gresit...pozele mi se posteaza invers, prea mari. Mi-am iesit din exercitiu...ma scuzati!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7709 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2018 - 06:13 PM

Nu azi, dar saptamanile trecute m-a rapus o pofta...desi al meu sistem digestiv nu se mai intelege deloc cu combinatiile astea, tot nu m-am putut abtine si am comis-o :Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-99039100-1543594383.jpg
M-am recalibrat rapid cu :
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-48943900-1543594394.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7710 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 December 2018 - 02:40 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2018 - 06:13 PM, a spus:

Nu azi, dar saptamanile trecute m-a rapus o pofta...desi al meu sistem digestiv nu se mai intelege deloc cu combinatiile astea, tot nu m-am putut abtine si am comis-o



Crema de zahar ars :rolleyes: ?
Hmm, acum vreo doua saptamani vorbeam cu sora-mea la telefon si-mi zicea ca face macarons. Ii zic ca-mi facu pofta si ca, dupa ce terminam de vorbit, fac si eu. Pana am ajuns la bucatarie m-am razgandit si a iesit... crema de zahar ars :) (i-am facut si o poza pe fuga, sa vad daca o gasesc). Ai mei copii nu mananca, asa ca am n-am mai facut de mai bine de 10 ani cred, aveam impresia ca nici sotul nu se prea da in vant dupa ea. Cand a gustat-o sotul a zis ca-i foarte buna, cica seamana cu aceea pe care a mancat-o la restaurant :D . Dupa aia mi-am adus aminte ca am mancat la cineva tort cu crema de zahar ars, dar n-am facut niciodata. Varianta cu mere suna si mai si, iar poza o sa-mi dea insomnii :D . Cand ai timp si chef pui reteta, te rooooog!

#7711 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 December 2018 - 06:29 PM

Vezi postareaEataly, la 17 November 2018 - 12:44 PM, a spus:

Atasament post-9-0-02611100-1542451378.jpg

Gogoşi după reţeta Jamilei pe Youtube.



Mnomnomnom... mayday, mayday! Azi ma duc la Weihnachtsmarkt. Slava Cerulu' si Pamantulu' ca sunt langosi de cumparat, ca te blagosloveam, soro, pana saptamana viitoare!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7712 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 December 2018 - 06:43 PM

Vezi postareaadi_edi, la 01 December 2018 - 02:40 AM, a spus:

Crema de zahar ars :rolleyes: ?
Hmm, acum vreo doua saptamani vorbeam cu sora-mea la telefon si-mi zicea ca face macarons. Ii zic ca-mi facu pofta si ca, dupa ce terminam de vorbit, fac si eu. Pana am ajuns la bucatarie m-am razgandit si a iesit... crema de zahar ars ;) (i-am facut si o poza pe fuga, sa vad daca o gasesc). Ai mei copii nu mananca, asa ca am n-am mai facut de mai bine de 10 ani cred, aveam impresia ca nici sotul nu se prea da in vant dupa ea. Cand a gustat-o sotul a zis ca-i foarte buna, cica seamana cu aceea pe care a mancat-o la restaurant :D .

Adi, adevarul e ca e unul din cele mai rapide feluri de dulciuri :) Eu nu pun faina in ea, cum pune Foxulina. De ani de zile nu ma mai impac neam cu laptele normal...am dat-o pe din ala fara lactoza si consum doar la cappuccino. La fel, ouale au pentru mine un iz ciudat. Asta pentru ca, presupun, am intolerante la ou, pui si cateva altele. Insa, uneori mi se face atat de pofta de ea si fac din 2 sau 3 oua si gata. Ma linistesc pentru jumatate de an. Aceeasi problema o am si cu aluatul de clatite, gogosi, etc. ... eu, care eram o mancacioasa si jumatate.




Dupa aia mi-am adus aminte ca am mancat la cineva tort cu crema de zahar ars, dar n-am facut niciodata. Varianta cu mere suna si mai si, iar poza o sa-mi dea insomnii :D . Cand ai timp si chef pui reteta, te rooooog!
Cu mare placere, daca te ajuta cu ceva. Eu practic am combinat faze de la alte tipuri de dulciuri: 1. blat de biscuit, 2. facut crema de zahar ars, preferabil cu cat mai mult sirop. Nici la ora asta nu m-am prins de ce anume depinde sa iasa mai mult sirop...uneori am doar cateva lingurite pe langa crema de zahar ars, alteori e jumate in sirop. I'm issing something here... 3. Mere facute ca pentru tarte tatin. Eu le-am caramelizat si flambat in calvados dupa Ramsay : https://www.youtube....h?v=X9q9eead4uw . Nu m-au dat pe spate, posibil datorica Calvadosului. Data viitoare le flambez in coniac. La amenajat vine asa: blat, crema de zahar peste. Practic am pus in oala cu crema de zahar ars blatul, intors, lasat sa se raceasca, adaugat "capacul" de mere flambate si apoi l-am acoperit cu frisca pe care am pus nuci caramelizate. Eu miejii de nuca ii prajesc putin in prealabil. Asta e tot :D


Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 01 December 2018 - 06:44 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7713 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 December 2018 - 08:41 PM

Multumesc mult! nici eu nu pun faina, si e un mister si pentru mine cantitatea de sirop, poate ne lamureste cineva.
Eu aveam impresia ca blatul se coace peste crema, impreuna - deci se fac separat...
Stiu ca mere + caramel + nuca e o combinatie super, dar acum stau sa ma gandesc cum se impaca merele cu crema de caramel... Ma mai gandesc daca sa le pun sau nu...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2018/post-192-0-88609400-1543689599.jpg


#7714 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2018 - 09:13 PM

Eu cand am facut tort,am facut crema de zahar ars,si am lasat-o la cuptor cam 20 de min.,cat am facut un blat de pandispan din 4 oua,am turnat blatul deasupra si am lasat sa se coaca si blatul pana a trecut testul cu scobitoarea! am decorat apoi cu frisca la ala nu gasesc pozele,sigur le am dar trebuie sa caut mult,apoi la sfatul lui fox cred ca ii spusesem ca bubuletul e ciocolatos' ea mi-a spus ca de ce nu-l incerc cu blat de ciocolata?!,aici varianta cu blat de negresa cred(aia dintr-un ou) dar facut la fel mai putina crema de zahar ars lasata intai ea la cuptor apoi pus desupra blatul, mai apoi pe margini o crema ce cred ca se voia ganaj de ciocolata cu lapte ca aia avusesem nu e prea aspectuos dar f. bun stiu ca a fost(poze naspa ca de obicei) dar doveditoare :rolleyes: nu mi-am batut capul prea mult ca nu era pt. nici o ocazie speciala era pt. noi ,astea nici macar nu le-am postat pe forum atunci ca nu am considerat ca merita,dar acum ca tot veni vb... :)


Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-17556600-1543691024.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-89281300-1543691041.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-48548900-1543691033.jpg

La crema de zahar ars nu suport sa aiba gustul de ou copt,asa ca eu o parfumez bine cu vanilie si coaja de portocale...Am incercat cum face Kitchen hanah cu tava cu crema de zahar ars pusa in alta tava cu apa,sa se faca la bain marin,a durat f. mult si nu mi se cocea asa ca am renunta,dar ce-i drept eu nici nu prea am rabdare de felul meu :D

#7715 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 December 2018 - 12:16 AM

Tocmai asta vroiam sa va spun ca eu nu m-am incumetat sa coc blatul impreuna cu crema, adica sa astept intai sa se faca crema si apoi sa pun aluatul de blat peste. Dar asa o sa fac data viitoare.
Nu m-am gandit niciodata la faza cu ciocolata, pare foarte interesanta, doar ca pentru mine aromele astea se exclud, pentru ca si caramelul si ciocolata sunt cu personalitate si prefer doar una din ele. Chestie de gust personal.

Adi, pentru mine sa stii ca a mers foarte bine combinatia aia de usor acrisor cu dulcele cremei si cu frisca. Tu fa doar cum iti surade tie cel mai bine. Si pune-ne si noua sa ne mai zgaim la monitor :P))

Vezi postareaadi_edi, la 01 December 2018 - 08:41 PM, a spus:

Multumesc mult! nici eu nu pun faina, si e un mister si pentru mine cantitatea de sirop, poate ne lamureste cineva.
Eu aveam impresia ca blatul se coace peste crema, impreuna - deci se fac separat...
Stiu ca mere + caramel + nuca e o combinatie super, dar acum stau sa ma gandesc cum se impaca merele cu crema de caramel... Ma mai gandesc daca sa le pun sau nu...


Iar imi vine pofta...Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 02 December 2018 - 12:15 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7716 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,475
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2018 - 01:08 AM

Vezi postareaadi_edi, la 01 December 2018 - 08:41 PM, a spus:

Eu aveam impresia ca blatul se coace peste crema, impreuna - deci se fac separat...

se coc impreuna, unul dupa altul, am cautat aici dar nu gasesc reteta
dupa data de pe blog inseamna ca l-am facut cind eram dincolo
uite aici
https://adriananicol...orta-caramello/
e foarte bun
cred ca virgula cantitatea de sirop e data de cantitatea de zahar, dar e si drept ca nu iese de 2 ori la fel :P

#7717 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 December 2018 - 01:14 AM

păi la ce vă mai trebuie blat cînd așa natur e un desert super?

#7718 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,475
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2018 - 01:33 AM

pai cu blat e si mai super, crede-ma

#7719 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2018 - 09:20 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 December 2018 - 12:16 AM, a spus:

Tocmai asta vroiam sa va spun ca eu nu m-am incumetat sa coc blatul impreuna cu crema, adica sa astept intai sa se faca crema si apoi sa pun aluatul de blat peste. Dar asa o sa fac data viitoare.
Nu m-am gandit niciodata la faza cu ciocolata, pare foarte interesanta, doar ca pentru mine aromele astea se exclud, pentru ca si caramelul si ciocolata sunt cu personalitate si prefer doar una din ele. Chestie de gust personal.




Mi-ati adus aminte ca eu il faceam asa!

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-9-0-52019000-1543821606.jpg

#7720 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 December 2018 - 08:17 PM

Blat de biscuiti de graham, Lilly? Nu e blat copt, nu? Posibil sa nu vad eu bine...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi