Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8101 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 October 2019 - 05:05 AM

Galuste cu prune, in sfarsit!
M-am uitat la reteta Carmellei - a mea e foarte asemanatoare, doar pun si faina si 3-4 linguri de gris, iar aluatul il rup, cu mainile ude, nu il intind. Am impresia ca in felul asta se reduce sansa ca galustele sa se desfaca la fiert, si... am si mai putin de curatat dupa :rolleyes: . In plus, scot samburii de la prune si pun zahar si scortisoara in loc, mmmmm....

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2019/post-192-0-79451700-1571540518.jpg


#8102 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 October 2019 - 09:40 AM

Prăjitură "ecler la tavă", o minune inspirată de rețeta Laurei Laurențiu (pe care, apropo, am cunoscut-o aici, pe forum, am redescoperit-o pe Facebook, apoi în "viața reală", și cu care am legat o frumoasă prietenie :rolleyes:)

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-43198300-1571556835.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-49046400-1571556845.jpg

Față de rețeta ei, eu am simplificat aluatul, l-am făcut doar cu apă, ulei, făină și ouă. Frișca mi-a dat ceva bătăi de cap, că altfel n-ar fi frișcă naturală, dar am scos-o la capăt. Am făcut-o pentru dus la o întîlnire cu prietenii și a fost apreciată, eu am mai mîncat și azi dimineață și mi se pare tare bună.

#8103 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 October 2019 - 11:38 AM

De ziua baietilor poate o fac si eu ca de mult am ochit rețeta asta! Foarte bine arata!

#8104 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 October 2019 - 11:54 AM

Prajitura cu nuci si sirop de artar. De obicei la fac on 2 tavi lunguiete dar nu am avut asa ca am facut in tava rotunda. Poza cu feliuta nu ap apucat sa fac :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-591-0-27165000-1571565227.jpg

Si inghetata . Cea in forma de floare este cu biscuiti lotus si cea din spate cu biscuiti oreo

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-591-0-50346300-1571565252.jpg

#8105 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 October 2019 - 12:19 PM

Mama ce bine arata toate! Ce misto e forma de floare!

#8106 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 October 2019 - 12:49 PM

Vai, deci norocul vostru ca nu ma aveti prin preajma ca se evaporau nebuniile alea puf puf!

Eu, ieri, in goana aceluiasi cal, lovit de aceeasi streche, am bagat in doi timpi si trei miscari o placinta la cuptor pentru musafirii aia ...mdhah!S am si bronzat-o , ca stiti voi, gandurele pe campii, Laponoooo!

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-12-0-55799200-1571568503.jpg

Ma scuzemuati de poze, dar la ce draci aveam...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8107 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 October 2019 - 01:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 October 2019 - 12:49 PM, a spus:

Vai, deci norocul vostru ca nu ma aveti prin preajma ca se evaporau nebuniile alea puf puf!

Eu, ieri, in goana aceluiasi cal, lovit de aceeasi streche, am bagat in doi timpi si trei miscari o placinta la cuptor pentru musafirii aia ...mdhah!S am si bronzat-o , ca stiti voi, gandurele pe campii, Laponoooo!

Atasament 20191019_203504.jpg

Ma scuzemuati de poze, dar la ce draci aveam...


Mai Lori dar arata super placinta! Mie imi place asa mai bronzata. Cu ce este?

#8108 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2019 - 01:38 PM

Vezi postareaCarmella, la 20 October 2019 - 09:40 AM, a spus:

Prăjitură "ecler la tavă", o minune inspirată de rețeta Laurei Laurențiu (pe care, apropo, am cunoscut-o aici, pe forum, am redescoperit-o pe Facebook, apoi în "viața reală", și cu care am legat o frumoasă prietenie :rolleyes:)

Atasament 20191019_182438-1008x756.jpg

Atasament 20191019_201852-1008x756.jpg

Față de rețeta ei, eu am simplificat aluatul, l-am făcut doar cu apă, ulei, făină și ouă. Frișca mi-a dat ceva bătăi de cap, că altfel n-ar fi frișcă naturală, dar am scos-o la capăt. Am făcut-o pentru dus la o întîlnire cu prietenii și a fost apreciată, eu am mai mîncat și azi dimineață și mi se pare tare bună.

Povestești exact ce și cum că tare mă atrage ideea

#8109 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 20 October 2019 - 04:17 PM

Aseară aveam chef de făcut ceva și m-am sucit și răsucit pana m-am hotărât la chec cu iaurt in forme de brioșe.
Din 12 mai sunt 5 :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-1728-0-77010900-1571581044.jpeg

#8110 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 October 2019 - 04:18 PM

Exact, poate pui si aici reteta, te rog!

Mino, a iesit tare buna la gust. Am facut-u cu branza de vaci amestecata cu iaurt grecesc, din ala super gras. Oua, zahar, esente, din astea. Clasic si rapid.


Mama, ce fain arata si astea!!!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8111 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2019 - 04:30 PM

Crumble de dovleac

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-9-0-16117900-1571581827.jpg

#8112 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 October 2019 - 04:53 PM

Detalii despre ecler la tavă: e o prăjitură cu un blat făcut din aluat de ecler, apoi o cremă de vanilie cu frișcă, un ganache de ciocolată, frișcă și iar niște fire de ganache pe deasupra. Gustul e exact al unui ecler, numai că e sub formă de prăjitură, și, deci, se face mai ușor decît să faci multe eclere, să le umpli etc.
Față de rețeta Laurei, eu am făcut blatul cu ingredientele cu care fac de obicei aluatul de ecler: 200 ml apă, 100 ml ulei de floarea soarelui, 150 g făină albă, 3 ouă și un praf de sare. Mi s-a părut mai ”dietetică” avînd în vedere cîte altele intră în componența cremelor. În rest am urmat exact pașii și cantitățile din rețetă. Ornarea a fost făcută mai din avion, că am definitivat-o cu cîteva minute înainte de a pleca în vizită.

Aici rețeta originală:

https://www.lauralau...er-la-tava.html

#8113 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 October 2019 - 07:52 PM

Carmella, si cam ce dimensiuni are tava ptr cantitatile de mai sus?
Aluatul se pune tot cu posul? Dunga langa dunga, ca o serpentina stransa? sau cu lingura, cum?

am vazut mai demult reteta Laurei, dar nu mai retin.

#8114 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 October 2019 - 07:57 PM

Vezi postareamoatza, la 20 October 2019 - 07:52 PM, a spus:

Carmella, si cam ce dimensiuni are tava ptr cantitatile de mai sus?
Aluatul se pune tot cu posul? Dunga langa dunga, ca o serpentina stransa? sau cu lingura, cum?

am vazut mai demult reteta Laurei, dar nu mai retin.



A, dimensiunea tăvii e... o s-o măsor, dar aproximativ 20 x 30-32-33 cm, cam așa :rolleyes:
Aluatul îl întinzi cu spatula și degetele, nu cu poșul. Se face valuri-valuri, așa trebuie. E foarte frumos :71:

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-25071500-1571594264.jpg

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 20 October 2019 - 07:57 PM


#8115 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 October 2019 - 08:18 PM

aha, deci o suprafata de 600-650cmp. sa vad ce arie are forma mea rotunda :rolleyes:
deci se pune cum se nimereste, io ma gandeam la o tehnica ca la paris-brest

merci, Carmella, cre' ca ma-mpiedic si io :71:

Aceasta postare a fost editata de moatza: 20 October 2019 - 09:00 PM


#8116 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 October 2019 - 08:26 PM

Vezi postareamoatza, la 20 October 2019 - 08:18 PM, a spus:

aha, deci o suprafata de 600-650cmp. sa vad ce arie are forma mea rotunda :rolleyes:
deci se pune cum se nimereste, io ma gandeam la o tehnica ca la paris-brest

merci, Carmella, cre' ca ma-mpiedic si io :lo:


Împiedică-te, că merită :sad3: Mai ales dacă-ți plac eclerele, după care eu sînt moartă, aș mînca 100 odată. De fapt tot ce e asemănător, adică și profiteroale de-alea.

PS: Aluatul se întinde uniform, se încrețește el la copt, am vrut să zic :71: Să nu se înțeleagă altceva, cum că l-ai încreți tu înainte.

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 20 October 2019 - 08:29 PM


#8117 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 October 2019 - 03:14 AM

Și din nou- a plouat toată după amiaza, așa ca am prestat ce nu am avut curaj aseară- chec cu mere “invizibile” :rolleyes:
Am fost cât pe ce sa ajung la traume dar am familie care ma ajuta- mi s-au rupt colțurile când l-am scor din tigaie, dar acum nu se mai cunoaște.
La gust e perfect!

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-1728-0-04233600-1571620353.jpeg

#8118 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 October 2019 - 10:36 AM

Vezi postareaWowerful, la 21 October 2019 - 03:14 AM, a spus:

Și din nou- a plouat toată după amiaza, așa ca am prestat ce nu am avut curaj aseară- chec cu mere “invizibile” :)
Am fost cât pe ce sa ajung la traume dar am familie care ma ajuta- mi s-au rupt colțurile când l-am scor din tigaie, dar acum nu se mai cunoaște.
La gust e perfect!

Atasament 8641C6B8-2D6F-456F-8BEE-C84239EC9651.jpeg


E reteta de pe forum? Arata tare bine - banuiesc ca pui merele felii?

#8119 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 October 2019 - 02:46 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 October 2019 - 10:36 AM, a spus:

E reteta de pe forum? Arata tare bine - banuiesc ca pui merele felii?


Nu e reteta de pe forum. Cel putin nu am gasit-o aici, dar nici nu am cautat-o. Merele (3 la numar, mai marisoare) sunt taiate felii subtiri si eu le-am pudrat cu scortisoara.

Se face o compozitie din 150g faina, 3 oua, 150 ml lapte 50 g unt topit si racit, 10g praf de copt si putina sare si compozitia se toarna peste mere.Se da totul la cuptorul preincalzit si se coace cam o ora sau pana este gata.Trebuie lasat sa se raceasca inainte de servire. Mie imi place mai mult cand e rece, aromele sunt mai bine definite.

In reteta originala se folosea esenta de mar cu migdala pentru aroma si se mai adaugau migdale maruntite deasupra.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 21 October 2019 - 02:47 PM


#8120 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 October 2019 - 04:28 PM

O rețetă excelentă de (un fel de) chec cu mere, chiar în variantă Monti, e aici:

https://www.artaculi...cu-mere-rapida/

Poate deveni normală dacă se pune zahăr în loc de fructoză, și chiar unt în loc de ulei.

Arata acest topic


  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi