Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • 411
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8161 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,390
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 04 November 2019 - 06:24 PM

Vezi postareaGiulia, la 04 November 2019 - 04:58 AM, a spus:

Wowerful, par foarte fragede si reusite.Reteta este pe forum?


Buna Giulia- reteta nu este de pe forum, o am de la o amica de a mea si am mentionat-o aici pe topic:
- aproximativ 113g de unt la temperatura camerei,
- un pahar mic de ulei vegetal,- un pahar mic de iaurt,- 3 linguri de zahar pudra, - un plic praf de copt,
- faina cât cuprinde pana se obține un aluat nelipicios.
Ziceam ca aluatul asta imi dadea dureri de cap și de data asta al-am dat la frigider o vreme. S-a modelat usor si cornuletele au avut o forma mai finisata :P

Umplutura- am călit 3 mere rase amestecate cu scortisoara și un pahar de zahar. Când merele au scazut am pus nuca măcinată- la oci- dar se poate si fara nuca.

Vezi postareaGeany, la 04 November 2019 - 02:04 PM, a spus:

Demult voiam sa ma joc si eu cu forma asta de taietura,(pusesem mai demult la decoratii de salata beof si nu numai) dar nu puteam eu sa respect vreo reteta :love7: am preluat doar ideea, eu am facut prajit un aluat ca de uscatele

Woaw' arata super si cornuletele tale!! :rolleyes:

Saru- mana!
M-am uita si eu pe interneti sa vad ce forme as mai putea face sa ies din monotonie. Modelul asta mi-a atras atentia si mai era si un model de dovleci, dar trebuie sa legi cu ate, treburi de detaliu :P... Daca dai cautare Kurabiye elmali si te uiti pe poze, vezi multe variante...

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 04 November 2019 - 06:38 PM


#8162 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 November 2019 - 07:55 PM

Daa,Wow',o sa ma uit,poate-mi mai vin idei :love7: (eu vad multe distribuite pe facebook :rolleyes: )

#8163 Useril este offline   Giulia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 17-January 19

Postat 05 November 2019 - 03:10 AM

Vezi postareaWowerful, la 04 November 2019 - 06:24 PM, a spus:



Buna Giulia- reteta nu este de pe forum, o am de la o amica de a mea si am mentionat-o aici pe topic:
- aproximativ 113g de unt la temperatura camerei,
- un pahar mic de ulei vegetal,- un pahar mic de iaurt,- 3 linguri de zahar pudra, - un plic praf de copt,
- faina cât cuprinde pana se obține un aluat nelipicios.
Ziceam ca aluatul asta imi dadea dureri de cap și de data asta al-am dat la frigider o vreme. S-a modelat usor si cornuletele au avut o forma mai finisata :rolleyes:

Umplutura- am călit 3 mere rase amestecate cu scortisoara și un pahar de zahar. Când merele au scazut am pus nuca măcinată- la oci- dar se poate si fara nuca.


Multumesc mult, Wowerful. Imi cer scuze ca nu m-am gindit sa ma uit pe paginile anterioare inainte sa te intreb si a trebuit s-o scrii din nou :love7:

#8164 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 November 2019 - 09:24 AM

Vezi postareaadi_edi, la 11 March 2019 - 11:21 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2019 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 23 February 2019 - 01:47 AM, a spus:

In ultimul timp m-am lenevit, fac doar retete rapide de dulciuri, unde nu trebuie sa folosesti prea multe ustensile - banana bread
Imagine postata

adi asta e banana bread?
e aici reteta? mi-o zici?


Cu placere :headbang: ! Cauti retete cu nuca? Ai facut-o pe a lui Eataly :mad: ?
Cred ca e pe undeva si banana bread - reteta spune ca se coace in tava de chec, dar mie imi place asa plata.
1 1/4 cana faina
1 lingurita bicarbonat
se cern impreuna

2 banane foarte coapte, zdrobite cu furculita (poti pune si 3-4; eu data trecuta am pus 1 banana si 2 mere rase)
1/2 cana ulei
1 cana zahar (eu pun 1/2 ca mi se pare prea dulce)
2 oua
se amesteca si apoi se adauga faina+bicarbonat
1/4 cana nuci taiate - optional, se pot adauga in aluat sau deasupra (sau amandoua) - normal ca poti pune si mai mult
mai poti pune picaturi de ciocolata

Se coace la 180 C (daca o pui in tava normala cam 30 minute, in cea de chec aproximativ 50 minute)

Cana poate fi de 225-250 g.



Vad ca nu pot edita de pe telefon, reteta de banana bread semnata Adi-edi, facuta in cantitate dubla.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-9-0-68869000-1573197881.jpg

Aceasta postare a fost editata de Adriana: 08 November 2019 - 12:20 PM


#8165 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,095
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2019 - 12:21 PM

asa trebuia sa arate?
cum ai pus ciocolata deasupra?

#8166 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 November 2019 - 01:41 PM

Trebuia sa arate ca o banana bread, dar eu facand portie dubla(aveam banane sinucigase), am facut in tava lata.

Aveam ciocolata amaruie am topit-o si pusa pe prajitura fierbinte in strat subtire.Am pus si nuci si fistic prajit.

#8167 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,095
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2019 - 03:06 PM

nu, eu ziceam de mesaj ca ti l-am modificat :headbang:

#8168 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 November 2019 - 04:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 November 2019 - 03:06 PM, a spus:

nu, eu ziceam de mesaj ca ti l-am modificat :mad:


Ah, da, acu' intelesei. :headbang:
Multumesc, vroiam sa se vada ca am preluat reteta de la adi-edi.
Telefonul nu imi da mereu butoanele.

#8169 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,444
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 November 2019 - 02:04 AM

Vezi postareaEataly, la 08 November 2019 - 04:59 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 08 November 2019 - 03:06 PM, a spus:

nu, eu ziceam de mesaj ca ti l-am modificat :mad:


Ah, da, acu' intelesei. :crying:
Multumesc, vroiam sa se vada ca am preluat reteta de la adi-edi.
Telefonul nu imi da mereu butoanele.


Aaaa, nu trebuia sa-ti faci probleme, nu detin dreptul de autor :mad: ! Asa-i ca e foarte... adaptabila? Am si eu o banana foarte coapta, ma gandesc ce sa mai pun pe langa ea sa o fac si eu maine.
Eu am facut-o de cateva ori si cu Nutella, am pus gramajoare de crema peste blat si am facut vartejuri.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2019/post-192-0-71476500-1573257840.jpg


#8170 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 November 2019 - 07:11 AM

demonstratie la cererea Ralucai :crying:

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-00524400-1573362567.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-13150800-1573362576.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-72026400-1573362585.jpgImagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-11572300-1573362594.jpg

#8171 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,760
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 November 2019 - 07:50 AM

Vezi postareamoatza, la 10 November 2019 - 07:11 AM, a spus:

demonstratie la cererea Ralucai :crying:

Atasament 1.jpgAtasament 2.jpgAtasament 3.jpgAtasament 4.jpg


Yamy yamy....

#8172 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,238
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 November 2019 - 11:47 AM

Vezi postareamoatza, la 10 November 2019 - 07:11 AM, a spus:

demonstratie la cererea Ralucai :crying:

Atasament 1.jpgAtasament 2.jpgAtasament 3.jpgAtasament 4.jpg


Mmm!! Trebuie să încerc și eu asta! După ce slăbesc 10 kile, că sigur le-aș mînca pe toate-odată :mad:

#8173 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 November 2019 - 04:24 PM

Mama, de cand e pe lista asta! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8174 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 10 November 2019 - 09:21 PM

Iar eu am pregatit desertul lui St. Martin, Risalamande, care e un orez cu lapte ca ala pe care stim sa-l facem toate pe-aici, datorita Stellei, daca ini amintesc eu bine, doar ca, danezii mai adauga migdale decojite la final si tocate marunt si cand e rece, il amesteca cu frisca batuta si il servesc cu sos de cirese.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-477-0-01106900-1573413626.jpg

#8175 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,238
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 November 2019 - 10:18 PM

M-am jucat cu o rețetă "antică" englezească :floare: am văzut pe Paprika un inventar al plăcintelor și pudding-urilor englezești de acum zeci sau sute de ani, și era și asta printre ele, mi s-a părut interesantă. Aluat din făină, unt și apă, (original era cu seu de vită), o lămîie întreagă înțepată cu cuțitul pusă în interior, zahăr și unt împrejur, capac de aluat și pusă la copt la abur timp de 5 ore. Foarte, foarte dulce, dar foarte aromată, siropul ăla cu aluat e bun rău, dacă îți plac dulciurile dulci, așa ca mie. Probabil că ar merge și mai bine combinată și cu altceva, gen înghețată.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-88525500-1573847548.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-88033500-1573847574.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-29734700-1573847528.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-07656600-1573847537.jpg

#8176 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 15 November 2019 - 11:00 PM

Vezi postareaCarmella, la 15 November 2019 - 10:18 PM, a spus:

M-am jucat cu o rețetă "antică" englezească :floare: am văzut pe Paprika un inventar al plăcintelor și pudding-urilor englezești de acum zeci sau sute de ani, și era și asta printre ele, mi s-a părut interesantă. Aluat din făină, unt și apă, (original era cu seu de vită), o lămîie întreagă înțepată cu cuțitul pusă în interior, zahăr și unt împrejur, capac de aluat și pusă la copt la abur timp de 5 ore. Foarte, foarte dulce, dar foarte aromată, siropul ăla cu aluat e bun rău, dacă îți plac dulciurile dulci, așa ca mie. Probabil că ar merge și mai bine combinată și cu altceva, gen înghețată.

Atasament 20191115_162835-1008x756.jpg

Atasament 20191115_163005-1008x756.jpg

Atasament 20191115_211639-1008x756.jpg

Atasament 20191115_211636-1008x756.jpg


5 ore la abur???
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#8177 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,238
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 November 2019 - 11:38 PM

Vezi postareadragos, la 15 November 2019 - 11:00 PM, a spus:


5 ore la abur???


Dap. Are o logică, trebuie să iasă ușor zeama din lămîie, să dizolve zahărul și să pătrundă tot siropul ușor și în aluat. A mea nu a ieșit chiar ca la ei, dar mi-a plăcut, a fost ceva altceva :floare:

#8178 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,444
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 November 2019 - 03:39 AM

Vezi postareaCarmella, la 15 November 2019 - 10:18 PM, a spus:

M-am jucat cu o rețetă "antică" englezească :floare: am văzut pe Paprika un inventar al plăcintelor și pudding-urilor englezești de acum zeci sau sute de ani, și era și asta printre ele, mi s-a părut interesantă. Aluat din făină, unt și apă, (original era cu seu de vită), o lămîie întreagă înțepată cu cuțitul pusă în interior, zahăr și unt împrejur, capac de aluat și pusă la copt la abur timp de 5 ore. Foarte, foarte dulce, dar foarte aromată, siropul ăla cu aluat e bun rău, dacă îți plac dulciurile dulci, așa ca mie. Probabil că ar merge și mai bine combinată și cu altceva, gen înghețată.

Atasament 20191115_162835-1008x756.jpg

Atasament 20191115_163005-1008x756.jpg

Atasament 20191115_211639-1008x756.jpg

Atasament 20191115_211636-1008x756.jpg


Ce interesant! cum o cheama?

#8179 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 November 2019 - 09:03 AM

Bella, ai luat pana la urma foietaj cu unt?

Bineinteles ca m-a mancat si-am luat si eu 4 pachete: sunt mici, au 230gr, foaia e mai mica decat la cele cu margarina si mult mai subtire, deci se feuilleteaza :) mai putin. Ma rog, asta n-ar fi fost o mare problema, dar, probabil ca atat timp cat au fost congelate, au cazut pachetele sau au fost lovite cumva, ca foaia a fost crapata rau. Inainte de-a o pune la copt, am dres-o eu, dar la cuptor a cedat exact acolo unde am carpit-o. Deci n-a avut fata!
Ca sa zic totusi si-o chestie ok despre ea: a mirosit f misto in timpul coptului.
Si-am topit 260gr ciocolata alba in care am incorporat treptat cca 600ml iaurt grecesc de la Lidl. A iesit o crema usoara, nu f dulce, putin acrisoara. Si daca tot era acrisoara, am plusat, am stors juma' de lamaie peste razatura de la o lamaie, am mai pus putin iaurt in vasul de la mixerul stick (era prea putin lichid si n-avea ce-nvarti stickul). Astfel coaja s-a facut pasta in amestecul lichid pe care l-am pus in celalalt amestec de ciocolata si iaurt.
Va zic ca este de departe cea mai buna crema de lamaie, gustoasa si f fina, si pe acelasi principiu se poate face si cu portocale sau mandarine. Va mai zic ca eu nu agreez cremele cu amidon/faina fiarta - cred ca asa se face traditional crema de lamaie - si ar merita sa incercati o data ca sa vedeti diferenta.
En fin, cam asta a iesit:

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-39855200-1574060465.jpg Imagine atasata: monthly_11_2019/post-100-0-33202000-1574060473.jpg

#8180 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,617
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 18 November 2019 - 12:20 PM

Vezi postareamoatza, la 18 November 2019 - 09:03 AM, a spus:

Bella, ai luat pana la urma foietaj cu unt?

Am cautat de mi-a iesit pe nas la 3 magazine: la congelate, la proaspete: nu-i!
Am intrebat la informatii: degeaba.
Oi mai incerca saptamana asta, poate il dibuiesc.

Arata acest topic


  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • 411
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi