Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • 419
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8321 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 March 2020 - 07:52 AM

Vezi postareaCristinica, la 07 March 2020 - 09:42 PM, a spus:

La multi ani, fetelor! :love7:
Pen' sarbatoarea asta am facut un desert inspirata din reteta traditionala daneza de Craciun :occasion14: Cre'ca de la prea mult Brachetto :beer2:
Cheesecake Risalamande (adica cheesecake din lapte cu orez)

Atasament received_587856708466505.jpeg


Wow ce bine arata! Sa aveti pofta la el!

#8322 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 08 March 2020 - 11:03 PM

Un fel de prăjitură cu straturi de biscuiți dați prin lapte, creme patissiere, glazură de zahăr și 2 ouă Kinder sfărâmate pe deasupra:

Imagine atasata: monthly_03_2020/post-2240-0-28411100-1583701425.jpg

#8323 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 March 2020 - 10:51 PM

Lumea s-a cam saturat de banana bread, asa ca am trecut la capsuna bread :sad3: . Am lasa-o un pic cam mult la cuptor, dar toata lumea a vrut portie dubla :love3: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2020/post-192-0-85535300-1584305416.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2020/post-192-0-95105300-1584305431.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 15 March 2020 - 10:51 PM


#8324 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2020 - 01:26 PM

Azi gogoashe',nu am intins foaie si sa le tai cu paharul,ci am facut guguloaie'(bile) ,le-am pus in tava unsa cu ulei la crescut,dar mai intai le-am aplatizat cu mana,si le-am lasat iar la crescut in tava sa faca iar cocoasha' :blush: si prajite in ceaunelul cu ulei profund incins(aluat ca de obicei din ochi,nimic special) mi-au iesit umflate,nu goale , dar pufoase,asta am si vrut :D



Imagine atasata: monthly_03_2020/post-405-0-70033500-1584703475.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2020/post-405-0-58866700-1584703488.jpg

Am pt. ca sa le tai in 2 si sa le umplu gem de visine sau de caise si crema de ciocolata pt. Ale',dar si simple asa sunt bune seara cu iaurt( je' :D )

#8325 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 March 2020 - 03:41 PM

Tort de mere, reteta clasica aia cu 7 pahare.

Imagine atasata: monthly_03_2020/post-9-0-18901800-1584711659.jpg

#8326 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2020 - 05:03 PM

200 faina
230 zahar
75 cacao amara
380 lapte
50 suc de portocale
40 ml ulei
1 plic de praf de copt (16gr)

Se amesteca faina+cacao+praf de copt si se cerne. Se amesteca cu zaharul.
Se pun apoi restul ingredientelor si se amesteca bine.

Tava unsa cu unt+faina la cuptor 160 grade 36 minute

Imagine atasata: monthly_03_2020/post-13-0-03726300-1584716680.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 20 March 2020 - 05:08 PM


#8327 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,437
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2020 - 11:48 PM

Vezi postareaEataly, la 20 March 2020 - 03:41 PM, a spus:

Tort de mere, reteta clasica aia cu 7 pahare.

chiar tort de mere ma gindeam sa fac cind se termina profiterolul

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2020 - 05:03 PM, a spus:

200 faina
230 zahar
75 cacao amara
380 lapte
50 suc de portocale
40 ml ulei
1 plic de praf de copt (16gr)

Se amesteca faina+cacao+praf de copt si se cerne. Se amesteca cu zaharul.
Se pun apoi restul ingredientelor si se amesteca bine.

Tava unsa cu unt+faina la cuptor 160 grade 36 minute

Atasament 20200319_135304.jpg

interesanta, de incercat

#8328 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2020 - 06:23 PM

Lili scuza-ma, ma intrebai daca e aceeasi reteta ca aceea de o stim noi de multi ani si iti spusesem ca e diferita.

M-am dus acum pe blogul meu abandonat sa ma uit pe reteta veche pe care o faceam eu, e aceeasi Marie cu alta palarie.
Ingredientele sunt aceleasi, difera pe ici pe colo la cantitati.

#8329 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2020 - 08:02 PM

Am facut-o de atatea ori pe aia fara oua ca o stiu pe de rost.
🤗🤗
Asta are suc de portocale si mai mult lapte .
Azi am cumparat oua, dar sigur nu mai ies pentru ceva timp.Deci se faceeee!!😚😘

#8330 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 March 2020 - 08:20 PM

Gogoși cu iaurt, bineînțeles că s-a întîmplat ceva și de data asta. După ce am făcut prima tură și le dădeam cu zahăr pudră mi-a alunecat farfuria și le-am dat pe toate pe jos. Am făcut încă o tură, că ce le-a rămas din prima nu le-a ajuns. Îmi place că astea se fac rapid, eu cu frămîntatul și dospitul nu le am, de-aia fac și gogoși o dată la 5 ani.

Edit: în Dobrogea le zice nalangîte :angryfire:

Imagine atasata: monthly_03_2020/post-233-0-47271700-1584901236.jpg

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 22 March 2020 - 08:23 PM


#8331 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2020 - 08:25 PM

Vezi postareaEataly, la 21 March 2020 - 08:02 PM, a spus:

Am facut-o de atatea ori pe aia fara oua ca o stiu pe de rost.
🤗🤗
Asta are suc de portocale si mai mult lapte .
Azi am cumparat oua, dar sigur nu mai ies pentru ceva timp.Deci se faceeee!!😚😘


Asta cu suc de portocale are mai putin lapte.

#8332 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 March 2020 - 09:22 PM

Vezi postareaCarmella, la 22 March 2020 - 08:20 PM, a spus:

Gogoși cu iaurt, bineînțeles că s-a întîmplat ceva și de data asta. După ce am făcut prima tură și le dădeam cu zahăr pudră mi-a alunecat farfuria și le-am dat pe toate pe jos. Am făcut încă o tură, că ce le-a rămas din prima nu le-a ajuns. Îmi place că astea se fac rapid, eu cu frămîntatul și dospitul nu le am, de-aia fac și gogoși o dată la 5 ani.

Edit: în Dobrogea le zice nalangîte =))

Atasament 20200322_193827_copy_1008x756.jpg


Carmella, daca-i fara framantat si dospit , zi si mie reteta, te rog!
sunt crocante?

#8333 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 March 2020 - 09:32 PM

Vezi postareamoatza, la 22 March 2020 - 09:22 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 22 March 2020 - 08:20 PM, a spus:

Gogoși cu iaurt, bineînțeles că s-a întîmplat ceva și de data asta. După ce am făcut prima tură și le dădeam cu zahăr pudră mi-a alunecat farfuria și le-am dat pe toate pe jos. Am făcut încă o tură, că ce le-a rămas din prima nu le-a ajuns. Îmi place că astea se fac rapid, eu cu frămîntatul și dospitul nu le am, de-aia fac și gogoși o dată la 5 ani.

Edit: în Dobrogea le zice nalangîte ;)

Atasament 20200322_193827_copy_1008x756.jpg


Carmella, daca-i fara framantat si dospit , zi si mie reteta, te rog!
sunt crocante?


Nu-s crocante, sînt moi, pline, nu foarte afînate.
3 ouă se bat cu 50g de zahăr, un pachet de zahăr vanilat și un praf de sare, se adaugă 250 g de iaurt gras (eu am pus grecesc cu 10% grăsime), coajă de lămîie (există pachețele la raionul de arome), apoi 160 g de făină amestecată cu o jumătate de linguriță de praf de copt. Se amestecă bine și făina, apoi se ia cu o lingură adîncă și se pune în tigaie în ulei încins, dar nu excesiv, că se ard repede. Le acoperi cu ulei sau le întorci din cînd în cînd, altfel ies puțin deformate, din ce am observat eu, dar nu e neapărat ceva greșit. Se scot pe hîrtie absorbantă și se pudrează cu zahăr pudră. Nu se trîntește farfuria pe jos cum am făcut eu =))

#8334 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 March 2020 - 10:09 PM

aaa, un fel de kek prajit?
seamana cu pancakes? dar prajite in ulei?

multumesc de reteta!

Vezi postareaCarmella, la 22 March 2020 - 09:32 PM, a spus:

Nu se trîntește farfuria pe jos cum am făcut eu =))


incerc!

#8335 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 March 2020 - 10:27 PM

Vezi postareamoatza, la 22 March 2020 - 10:09 PM, a spus:

aaa, un fel de kek prajit?
seamana cu pancakes? dar prajite in ulei?

multumesc de reteta!




Așa ceva, pancakes micuțe =)) Sau ”gogoși cu iaurt”, găsești mai multe rețete pe net. Unele au și fructe prin ele.

#8336 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 March 2020 - 08:53 PM

tiramisu de izolare, cu ce aveam prin casa... in tava de friptura, ca aia e cea mai mare. pe deasupra nu-s pietre ci ciocolata pulsata in magic, cacao n-am, dar am cuba libre Imagine postata

Imagine atasata: monthly_03_2020/post-1215-0-64634200-1585162182.jpg

#8337 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 March 2020 - 03:36 AM

Vezi postareaDexter, la 25 March 2020 - 08:53 PM, a spus:

tiramisu de izolare, cu ce aveam prin casa...

Bine ca aveai. Trebuie sa fac si eu un tiramisu ca am vazut ca nu e greu, dar trebe materia prima.
Maine trebuie sa fac si eu ceva, ca se termina ce aveam,,

#8338 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 March 2020 - 03:16 AM

Si la noi "mancare de izolare" :( - unii si-au facut cookies cu glazura de capsuni:

Si la noi "mancare de izolare" :( - unii si-au facut cookies cu glazura de capsuni:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2020/post-192-0-54585600-1585358098.jpg


#8339 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 29 March 2020 - 01:56 PM

Eu am luat capsuni din kaufland, imposibil de mancat, le am pus cu ceva zahar, nici sirop nu au lasat, complet din plastic.
Placinta cu branzoase:
Imagine atasata: monthly_03_2020/post-124-0-45298200-1585482917.jpg
Va imbratisez cu drag

#8340 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2020 - 03:34 PM

Pupicei, Miha! :thumleft:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • 419
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi