Ce dulciuri ati facut azi?
#8801
Postat 25 January 2022 - 01:30 AM
#8802
Postat 25 January 2022 - 04:23 AM
#8803
Postat 04 February 2022 - 12:28 PM


#8805
Postat 08 February 2022 - 01:48 AM
Buna seara,
Any, te-as ruga frumos sa scrii reteta la a aceasta prajiturica ce este aratoasa si sigur gustoasa.
Multumesc frumos,
#8806
Postat 10 February 2022 - 02:02 PM
105 gr faina de orez
50 gr faina de alune
60 gr faina de alac (sau faina de ovaz)
1 plic de praf de copt (al meu are 16 gr)
1/2 lingurita praf de scortisoara
2 lingurite de ghimbir proaspat ras la razatoarea mica
1/2 lingurita de sare
3 oua medii
150 gr zahar brun
125 gr lapte batut
125 gr ulei extravirgin de masline
semintele de la o pastaie de vanilie
3 mere medii
50 gr alune taiate grob
Picaturi de ciocolata
Se face faina de alune, tocind foarte foarte fin la mixer (am folosit termomixul), 50 de gr de alune cu 2 lingurite de zahar brun (luate din total). Se pune faina de alune intr-un castron incapator, se adauga faina de orez, faina de alac, praful de copt, sarea si scortisoara. Se amesteca cu o lingura si se lasa deoparte.
In vasul mixerului se pun ouale, zaharul, laptele batut, uleiul, ghimbirul si semintele de vanilie. Se amesteca doar pana cand ingredientele sunt incorporate in aluat.
Se adauga amestecul de faina si se amesteca pana cand aluatul e omogen Se varsa apoi in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Se decoreaza cu merele curatate si taiate felii, cu cele 50 de gr de alune taiate grob cu cutitul si cu picaturi de ciocolata.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru 45 - 50 de minute.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 February 2022 - 02:06 PM
#8808
Postat 21 February 2022 - 12:22 AM

Imagini atasate
#8809
Postat 21 February 2022 - 08:55 AM
Retete fara fara fara nu exista


#8813
Postat 23 February 2022 - 06:18 PM

Imagini atasate
#8814
Postat 24 February 2022 - 10:28 AM
mino, la 23 February 2022 - 06:18 PM, a spus:

of mai am rahat taiat pentru cornulete de la Craciun si tot visez la ele da' nu pot

#8815
Postat 24 February 2022 - 04:19 PM
#8818
Postat 02 March 2022 - 03:36 PM

#8819
Postat 06 March 2022 - 03:28 PM
mino, la 02 March 2022 - 03:36 PM, a spus:

Multumesc Mino.
Sunt umplute cu o crema gen crema de patiserie. Fac o gaura cu coada unei linguri de lemn si le umplu cu un sac a poche in care pun un dui. Ele se umfla cum le pui la fript si in momentul in care le umpli e spatiu suficient pt crema.
#8820
Postat 13 March 2022 - 11:04 PM
Am insiropat blaturile cu siropul din cutie, am pus intre ele ananasul, citeva bucatele de rahat si crema de vanilie.
Deasupra am varsat o ganache facuta cu 200 ml de smintina si 300 de gr de ciocolata callebaut cu lapte care e de o bunatate maxima
voilà, aici inca nu scosesem staniolul

si felia, foarte buna
