Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind
Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 30 September 2010 - 06:48 PM
Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind
Postat 30 September 2010 - 08:06 PM
Geany, la 30 September 2010 - 06:48 PM, a spus:
Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.
Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.

Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima

pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.

Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.

Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:

L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...
Postat 30 September 2010 - 08:29 PM
Luminis, la 30 September 2010 - 08:06 PM, a spus:
Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.
Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.

Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima

Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:

L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...
Sarumana,jur ca am salvat-o in caietul meu de:''aur''...

Inca mi-e frica s-o incerc dar ii dau eu de cap...
Postat 30 September 2010 - 08:40 PM
Geany, la 30 September 2010 - 08:29 PM, a spus:
Sarumana,jur ca am salvat-o in caietul meu de:''aur''...
Inca mi-e frica s-o incerc dar ii dau eu de cap...
Wow! Te creeeed! M-ai facut happy... Nu-ti fie teama, e simplu rau... Abia astept eclere glazurate!
Postat 30 September 2010 - 11:53 PM
Luminis, la 30 September 2010 - 03:46 PM, a spus:
Luminis draga mea ai facut niste amandine care arata excelent!Daca ai sti de cand caut acea reteta de amandine si mai ales de glazura perfecta !Acum am vazut ca ai postat si etapele de lucru,multumesc din suflet!cu prima ocazie o voi incerca negresit!Felicitari inca o data si va arat si eu umilele mele amandine
Imagini atasate
Postat 01 October 2010 - 07:19 AM
Luminis, la 30 September 2010 - 08:06 PM, a spus:

Luminis draga , vino 'ncoa!
Postat 01 October 2010 - 08:37 AM
Postat 04 October 2010 - 12:43 PM
Adevarul e ca de vreo 2 luni n-am prea dat prin bucatarie decat rar , a fost mama aici..... Acum ca a plecat
( oricum , avem vreo 50 de borcane de gem in camara , asa ca numai prajituri cu ge o sa fac o vreme , sa nu cumva sa se darame raftul
Postat 04 October 2010 - 02:15 PM
Postat 04 October 2010 - 09:07 PM
Postat 04 October 2010 - 09:12 PM
simonaro29, la 04 October 2010 - 09:07 PM, a spus:
Secretele mici dau efectele mari.
Multumim de pont.
Rulada ta e perfecta !
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 04 October 2010 - 09:46 PM
Sincer Simo' poze ca ale tale nu voi obtine niciodata deci jos palaria,arata super mega rulada ta,de revista....
Deci taiata pe latime am facut un gardut la un tort...

Pe lungime(ca-mi trebuiau mai multe)un tort broasca testoasa inspirata de la Daneza(dar cu interior de diplomat reteta mea)...

Deci Simo nu ma apropii de perfectiunea ruladei tale,dar mai perseverez...
Postat 05 October 2010 - 10:20 AM
Nici pe departe opera de arta a lui Simo' dar a fost f. gustoasa...
Postat 05 October 2010 - 10:40 AM
Postat 05 October 2010 - 11:03 AM
Geany tu torni gaz pe foc, foarte apetisante si frumoase si ruladele tale, eu n-am tipsuri
Postat 05 October 2010 - 02:01 PM

Ajutor