Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#881 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2010 - 06:48 PM

Jos palaria in fata Ioanei dar tie ti-a iesit glazura cu totul altfel,parca mi-e frica sa ma incumet,pare pretentioasa sau nu am inteles-o eu bine...

Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind :floare: ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' :drool:

#882 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 30 September 2010 - 08:06 PM

Vezi postareaGeany, la 30 September 2010 - 06:48 PM, a spus:

Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind :floare: ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' :drool:


Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.

Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586962213.jpg

Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586964506.jpg

pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586965413.jpg

Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586966303.jpg

Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586967253.jpg

L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...


#883 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2010 - 08:29 PM

Vezi postareaLuminis, la 30 September 2010 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 September 2010 - 06:48 PM, a spus:

Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind :drool: ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' :floare:


Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.

Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586962213.jpg

Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586964506.jpg

pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586965413.jpg

Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586966303.jpg

Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586967253.jpg

L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...


Sarumana,jur ca am salvat-o in caietul meu de:''aur''...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128587135258.jpg

Inca mi-e frica s-o incerc dar ii dau eu de cap... :drool:

#884 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 30 September 2010 - 08:40 PM

Vezi postareaGeany, la 30 September 2010 - 08:29 PM, a spus:


Sarumana,jur ca am salvat-o in caietul meu de:''aur''...

Atasament S4030657.JPG

Inca mi-e frica s-o incerc dar ii dau eu de cap... :floare:


Wow! Te creeeed! M-ai facut happy... Nu-ti fie teama, e simplu rau... Abia astept eclere glazurate!

#885 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2010 - 08:58 PM

Sarumana va pup dulce vin eu cu ea cand nu va asteptati..

#886 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 30 September 2010 - 11:53 PM

Vezi postareaLuminis, la 30 September 2010 - 03:46 PM, a spus:

[center]Azi, amandine cu glazura fondanta. Ce mai... dom'ne, ca la cofetarie...


Luminis draga mea ai facut niste amandine care arata excelent!Daca ai sti de cand caut acea reteta de amandine si mai ales de glazura perfecta !Acum am vazut ca ai postat si etapele de lucru,multumesc din suflet!cu prima ocazie o voi incerca negresit!Felicitari inca o data si va arat si eu umilele mele amandine :drool: :floare: Pupici tuturor!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-404-128588355777.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-404-1285883575.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#887 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 01 October 2010 - 07:19 AM

Vezi postareaLuminis, la 30 September 2010 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 September 2010 - 06:48 PM, a spus:

Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind :drool: ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' :hug:


Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.

Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586962213.jpg

Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586964506.jpg

pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586965413.jpg

Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586966303.jpg

Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-598-128586967253.jpg

L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...



Luminis draga , vino 'ncoa! :floare: :drool: .Multumim pt. ca impartasesti cu noi aceasta reteta;ai mai dezlegat un mister al amandinelor!

#888 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 October 2010 - 08:37 AM

Uauu am auzit ceva de negresa?!!Pai ce faina mi-ar iesi cu glazura asta....

#889 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 October 2010 - 08:45 AM

O simpla rulada cu dulceatza:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-34-128617469247.jpg


#890 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 October 2010 - 10:30 AM

Vezi postareasimonaro29, la 04 October 2010 - 08:45 AM, a spus:

O simpla rulada cu dulceatza:


Mai, sigur n-ai cumparat-o?E perfecta!

Eu chec di reteta Stellei 3 , 2 , 1 cu fructe de padure.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618101035.jpg

#891 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 October 2010 - 12:43 PM

Tare dragutza esti tu , merci :floare:

Adevarul e ca de vreo 2 luni n-am prea dat prin bucatarie decat rar , a fost mama aici..... Acum ca a plecat :P fac si eu ce ma lasa pitica :beer2:

( oricum , avem vreo 50 de borcane de gem in camara , asa ca numai prajituri cu ge o sa fac o vreme , sa nu cumva sa se darame raftul :lol: )

#892 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 October 2010 - 12:53 PM

Pai daca te lasa sa faci astfel de minunatii e bine.

#893 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 04 October 2010 - 02:15 PM

Simo cum ai facut biscuitul de rulada? As face si eu ca am un borcan de dulceata inceput.

#894 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 October 2010 - 09:07 PM

Blat simplu de pandispan , cate oua atatea linguri de zahar si de faina , fara praf de copt dar am pus 2 lg de ulei sa fie mai moale.

#895 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 October 2010 - 09:12 PM

Vezi postareasimonaro29, la 04 October 2010 - 09:07 PM, a spus:

Blat simplu de pandispan , cate oua atatea linguri de zahar si de faina , fara praf de copt dar am pus 2 lg de ulei sa fie mai moale.



Secretele mici dau efectele mari.
Multumim de pont.Imagine postata
Rulada ta e perfecta !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#896 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 October 2010 - 09:46 PM

Hihihi !!!!sincer am lasat-o pe Simo sa scrie prima ca sa nu ma bag ca musca-n lapte (ca de obicei),dar asa fac si eu rulada de obicei,in tava mica de negreasa fac din 4 oua,in aia mare de aragaz (dreptunghiulara)din 6 dar ies 2(o tai in doua),daca o vreau mai ''groasa'',o rulez pe latime, si pe lungime daca o vreau mai subtire si mai lunga (deci mai multe feliute subtiri nu mai multe felioaie mai late),bat albusele spuma cu tot atatea linguri de zahar(de ex. 4 cu 4 sau 6 cu 6),adaug galbenusele cate unul si putin ulei,si la urma faina cate o lingura de sus in jos ca la pandispan sa nu se lase spuma,esenta,coc in tava unsa cu ulei tapetata cu hartie de copt tot unsa cu ulei,proba cu scobitoarea,o scot intorcand pe un servet umed(bine stors)si deasupra pe hartie iar unul tot umed ,astfel mi se desprinde imediat hartia,desprind hartia,si rulez imediat ajutandu-ma de servetul umed,las un pic 5 min. si umplu cu ce vreau...
Sincer Simo' poze ca ale tale nu voi obtine niciodata deci jos palaria,arata super mega rulada ta,de revista.... :tongue3:

Deci taiata pe latime am facut un gardut la un tort...


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128622228144.jpg

Pe lungime(ca-mi trebuiau mai multe)un tort broasca testoasa inspirata de la Daneza(dar cu interior de diplomat reteta mea)...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128622227181.jpg

Deci Simo nu ma apropii de perfectiunea ruladei tale,dar mai perseverez...

#897 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2010 - 10:20 AM

Intrucat imi ramasese gandul la rulada,azi am prestat cu crema de lamaie,am pudrat-o cu nuca de cocos...

Nici pe departe opera de arta a lui Simo' dar a fost f. gustoasa...


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128626678501.jpg

#898 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2010 - 10:40 AM

Ps.Draga Simo' si fetelor,daca mai detineti alte tipsuri despre realizarea ruladei in afara de ce s-a discutat pana acum,v-asi fi foarte recunoscatoare daca mi le impartasiti.... :tongue3: :tongue3:

#899 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 05 October 2010 - 11:03 AM

simo multumesc mult chiar mi-a ramas gandul la rulada ta perfecta, felicitari :tongue3:
Geany tu torni gaz pe foc, foarte apetisante si frumoase si ruladele tale, eu n-am tipsuri :tongue3:

#900 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 05 October 2010 - 02:01 PM

Din ciclul "mami, vrem ceva dulce, repede...", am facut in fuga mare niste savarine:

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-598-128628005009.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi