Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1861 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 November 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaizuk, la 18 November 2011 - 10:17 AM, a spus:

Si as manca si o felie de chec de la Giorgi .


Nu este pentru tine, doar pentru copii! :floare: :floare:
GEORGIA

#1862 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 November 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaizuk, la 18 November 2011 - 10:17 AM, a spus:

Fox, tare mult imi place praji aia cu foi cu miere .
Si as manca si o felie de chec de la Giorgi.

Vezi postareaGiorgiana, la 18 November 2011 - 11:00 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 18 November 2011 - 10:17 AM, a spus:

Si as manca si o felie de chec de la Giorgi.

Nu este pentru tine, doar pentru copii! :floare: :floare:

Daca de la Giorgi nu capeti nica, vii la mine! :floare: Io dau si la adulti, nu doar la copii! :?:
O duci pe Iza la Giorgi, sa-i dea gata tot checul si apoi veniti incoa', sa va servesc si cu prajitura cu foi cu miere! :love3:

#1863 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 November 2011 - 03:05 AM

Tort de mere http://artaculinara...._0

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13216646954518.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13216647075469.jpg

#1864 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 20 November 2011 - 07:46 AM

Brownies ...
... cu muuulta ciocolata, ceva nuci prajite si coaja de portocala (reteta fara praf de copt sau bicarbonat).

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-257-13217679516434.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-257-13217679915003.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1865 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 20 November 2011 - 02:23 PM

Buna, fetelor! Am gasit o reteta in caietul meu vechi, prajitura cu crema cu aroma de fistic.Desi e post, la fiecare sfarsit de saptamana trebuie sa fac un dulce pentru pachetul studentului meu.
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-758-13217917971943.jpg

#1866 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 November 2011 - 09:55 PM

Vezi postareacristinel, la 20 November 2011 - 02:23 PM, a spus:

Buna, fetelor! Am gasit o reteta in caietul meu vechi, prajitura cu crema cu aroma de fistic.Desi e post, la fiecare sfarsit de saptamana trebuie sa fac un dulce pentru pachetul studentului meu.

Foarte frumoasa prajitura!! :D Dai s-un retept??? Pliiiiiizzz!!!! :lol:

#1867 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 21 November 2011 - 08:25 AM

Vezi postareaFoxyy, la 20 November 2011 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 20 November 2011 - 02:23 PM, a spus:

Buna, fetelor! Am gasit o reteta in caietul meu vechi, prajitura cu crema cu aroma de fistic.Desi e post, la fiecare sfarsit de saptamana trebuie sa fac un dulce pentru pachetul studentului meu.

Foarte frumoasa prajitura!! :D Dai s-un retept??? Pliiiiiizzz!!!! :lol:

Pentru blat:100 g margarina, 400 g zahar, 2 oua, 1 cana lapte dulce,coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de copt, 10 lingurite de cacao si 300 g faina.
Pentru crema: 5 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 100 ml lapte, o lingura cu varf de faina. Amestecul se fierbe, se lasa sa se raceasca.Separat se freaca un pachet de unt si se incorporeaza in el treptat crema fiarta. La sfarsit se adauga esenta de fistic. Se intinde crema peste blatul rece si se rade ciocolata.

#1868 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 November 2011 - 08:59 AM

Vezi postareacristinel, la 21 November 2011 - 08:25 AM, a spus:

Pentru blat:100 g margarina, 400 g zahar, 2 oua, 1 cana lapte dulce,coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de copt, 10 lingurite de cacao si 300 g faina.
Pentru crema: 5 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 100 ml lapte, o lingura cu varf de faina. Amestecul se fierbe, se lasa sa se raceasca.Separat se freaca un pachet de unt si se incorporeaza in el treptat crema fiarta. La sfarsit se adauga esenta de fistic. Se pune intinde crema peste blatul rece si se rade ciocolata.

Sar'na! :lol:

#1869 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 November 2011 - 12:18 PM

Sambata am exagerat:
clatite cu Philadelphia Milka

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13218706701697.jpg

si cu dulceata de cirese amare

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13218706930025.jpg

#1870 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 November 2011 - 12:20 PM

noo, as muri mincindu-le
tre sa iau philadelphia si-o pun pe mama sa-mi faca clatite :angryfire:

#1871 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 November 2011 - 12:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 November 2011 - 12:20 PM, a spus:

noo, as muri mincindu-le
tre sa iau philadelphia si-o pun pe mama sa-mi faca clatite :D


Mie imi place mai mult decat Nutella.E mai light si se comporta excelent la cuptor.Am umplut niste muffin cu ea.

#1872 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 November 2011 - 12:28 PM

Vezi postareaEataly, la 21 November 2011 - 12:18 PM, a spus:

Sambata am exagerat:
clatite cu Philadelphia Milka

si cu dulceata de cirese amare



Foarte buna philadelphia milka, am luat si eu in vara si mancam la micul dejun pe paine :D

#1873 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 November 2011 - 12:46 PM

Incomparabil mai buna decit Nutella, eu si Marco ne incepeam prinzul cu cite o felie de ciabatta cu philadelphia milka deasupra :D

#1874 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 November 2011 - 12:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 November 2011 - 12:46 PM, a spus:

Incomparabil mai buna decit Nutella, eu si Marco ne incepeam prinzul cu cite o felie de ciabatta cu philadelphia milka deasupra :D


Da, si daca faci un cheese cake, iese o nebunie. :headbang:

#1875 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 November 2011 - 02:20 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 November 2011 - 12:28 PM, a spus:

Foarte buna philadelphia milka, am luat si eu in vara si mancam la micul dejun pe paine :D


Slava Domnului, la noi n-am vazut-o!
Voua, sa va fie de bine!

#1876 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 November 2011 - 04:18 PM

Fromage de vanilie desi nu stiu de ce-i zice asa,pentru ca nu-i nici urma de branza prin el.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-1267-1321885029279.jpg

#1877 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 November 2011 - 04:20 PM

Vezi postareaEllani, la 21 November 2011 - 04:18 PM, a spus:

Fromage de vanilie desi nu stiu de ce-i zice asa,pentru ca nu-i nici urma de branza prin el.

Pai zi-ne reteta, poate aflam noi de ce-i zice asa! :notworthy:
Desi, la cum arata, cred ca e din pricina formei si culorii. Din ce vad eu, aduce cu un cascaval. :) Si taaaaare m-as infige-n el! :D

#1878 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 November 2011 - 04:57 PM

Nu,nuuuuuuu, nu e cascaval :notworthy: Dar ti-as da,dac-ai dori si daca as putea,cu mare placere!
Eu as zice ca e ceva intre panna cotta si sufleu,desi mie sufleurile nu-mi prea plac in mod normal.Asta da si e si simplu de facut.Dau reteta originala iar in paranteze ce m-am gandit eu c-ar putea merge.
Avem nevoie de 100gr zahar( dupa gustul meu e suficient si 80 daca nu vreti foarte dulce),100 ml apa (sau lapte),2 galbenuse de oua,2oua intregi, 8 foite gelatina(sau echivalentul in praf 14 grame,daca nu gresesc)500 ml frisca,un varf de cutit de vanilie praf.Se mai poate adauga si 100ml suc de fructe,dar eu am ales varianta cu vanilie.
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul.Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil cu putin lapte rece timp de 5min.Se amesteca foarte bine.Intr-un castron se mixeaza ouale si galbenusele cu telul si sa adauga 'in fir' 'siropul' nici fierbinte nici rece, amestecand energic,incat sa nu se coaguleze ouale.Se lasa la racit si se toarna apoi tot maglavaisul in frisca batuta in prealabil,dupa care intr-o tava si se da la frigider pentru cateva ore. Reteta spune ca daca-l torni intr-un recipient care a fost plin cu apa rece,se dezlipeste foarte usor.Ei,eu a trebuit sa pun vreo 2 secunde tava in apa fierbine,atunci cand l-am scos din frigider,pentru ca nu se dezlipea deloc.
I-am pus banane si migdale, pentru ca asa-mi veni gustul,dar de fapt se serveste cu sos de fructe.

#1879 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 November 2011 - 05:14 PM

Vezi postareaEllani, la 21 November 2011 - 04:57 PM, a spus:

Nu,nuuuuuuu, nu e cascaval :) Dar ti-as da,dac-ai dori si daca as putea,cu mare placere!
Eu as zice ca e ceva intre panna cotta si sufleu,desi mie sufleurile nu-mi prea plac in mod normal.Asta da si e si simplu de facut.Dau reteta originala iar in paranteze ce m-am gandit eu c-ar putea merge.
Avem nevoie de 100gr zahar( dupa gustul meu e suficient si 80 daca nu vreti foarte dulce),100 ml apa (sau lapte),2 galbenuse de oua,2oua intregi, 8 foite gelatina(sau echivalentul in praf 14 grame,daca nu gresesc)500 ml frisca,un varf de cutit de vanilie praf.Se mai poate adauga si 100ml suc de fructe,dar eu am ales varianta cu vanilie.
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul.Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil cu putin lapte rece timp de 5min.Se amesteca foarte bine.Intr-un castron se mixeaza ouale si galbenusele cu telul si sa adauga 'in fir' 'siropul' nici fierbinte nici rece, amestecand energic,incat sa nu se coaguleze ouale.Se lasa la racit si se toarna apoi tot maglavaisul in frisca batuta in prealabil,dupa care intr-o tava si se da la frigider pentru cateva ore. Reteta spune ca daca-l torni intr-un recipient care a fost plin cu apa rece,se dezlipeste foarte usor.Ei,eu a trebuit sa pun vreo 2 secunde tava in apa fierbine,atunci cand l-am scos din frigider,pentru ca nu se dezlipea deloc.
I-am pus banane si migdale, pentru ca asa-mi veni gustul,dar de fapt se serveste cu sos de fructe.

Nu stiu de ce se numeste asa, poate din pricina consistentei??? :notworthy: Da' suna taaaaare bine! :D Multumesc pentru informatii! :D

#1880 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 November 2011 - 05:21 PM

Ellani , interesant desert .

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi