Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2601 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 March 2012 - 06:45 PM

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Budinca de tapioca cu capsuni si lavanda



Ai inceput si tu?!!! :notworthy:

#2602 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 March 2012 - 07:29 PM

Vezi postareaizuk, la 15 March 2012 - 06:45 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Budinca de tapioca cu capsuni si lavanda



Ai inceput si tu?!!! :notworthy:



:pupic: nu mai facuse de ceva timp si mi-am adus aminte cand a pus cerra poze, ca mai aveam in casa opunga cu tapioca.
A tb sa fac pt cineva drag mie o reteta si am improvizat cu tapioca :71:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2603 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 15 March 2012 - 08:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 14 March 2012 - 08:27 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 13 March 2012 - 08:04 PM, a spus:

Eiii, cu apa, noi am avut trandafirata home-made si a mers! :notworthy:

Mda.... la unii (care are) mere. La mine - pere, ca nu se iegzista trandafirata. Numa' visinata (tot home made). :71:

Buna si-aia, dar teleportam si niste trandafirata ! :pupic:

#2604 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 15 March 2012 - 09:13 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 March 2012 - 10:42 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 13 March 2012 - 04:26 PM, a spus:


Nu mai mult decat altadata,eu fac cate doua rulade odata, le coc suprapus si merge repede; imi pare rau ca nu am avut timp si de sectiuni, torturile de rulada arata in sectiune intr-un mare fel.


Cand ai mataluta niste timp la dispozitie as putea sti si eu retetele de la rulade (blat, creme) si tehnica de transformare in tort? Ca tare ma atrage o chestiune de asta.
Arata asa fain! Felicitari pt cofetaria non-profit!

.

Reteta de rulada e mai simplu de explicat...5 oua batute bine cu 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina( eu pun castronul cu oua si zahar intr-altul cu apa fiarta, ca la B.M si bag mixerul).
Compozitia o intind in tava de aragaz, cam 0,5 cm. grosime si bag la cuptor preincalzit, 170 grade, cateva minute.Scot blatul, il rulez cald si-l las intr-un prosop.Umplu cand se mai raceste cu gem sau ciocolata...pentru tort neaparat cu gem acrisor.
Dar merge umpluta si cu crema diplomat...

Acum pentru asamblarea tortului imi trebuie poze lamuritoare, promit sa caut in arhiva, sigur gasesc si pun tehnica tortului si cremele de indata ce am un respiro...
Crema de nuci e de pe vremea bunicii, era crema ei de gala, eu am mers mai departe si am facut-o si cu alune si cu migdale si e buna rau in toate felurile.

#2605 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 March 2012 - 11:59 PM

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Budinca de tapioca cu capsuni si lavanda



Ce bine arataaaaa :D

Acum la ora asta pun tapioca la muiat si dimineatza fac din nou si eu.Maine fac cu fructe de padure :rolleyes:

Imi place tapioca la nebunie.

#2606 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 March 2012 - 12:00 AM

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 07:29 PM, a spus:



:lol: nu mai facuse de ceva timp si mi-am adus aminte cand a pus cerra poze, ca mai aveam in casa opunga cu tapioca.
A tb sa fac pt cineva drag mie o reteta si am improvizat cu tapioca :71:


Si ia placut? sunt sigura ca DA.

#2607 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 March 2012 - 09:30 AM

Cum ajung in Romania , cum ma bag intr-un plafar .M-ati inebunit cu tapioca ,cum pot arata deserturile astea , sunt atat de curioasa daca imi va placea.

Edit , ca sunt zuza , am uitat sa pun si dulcele meu .
Un tortulet , fara nici o ocazie , doar asa de dragul muncii (blat cu cacao , crema de mascarpone si lapte condensat , gogosele cu budinca de ciocolata si frisca deasupra )

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13318831132972.jpg

Inca o data frisca si posul mi-au aratat ca nu vor sa fie prietenii mei , asa ca e ornat tare aiurea .Nu pot lucra cu frisca si pace :tongue3:

#2608 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 16 March 2012 - 10:23 AM

Vezi postareaizuk, la 16 March 2012 - 09:30 AM, a spus:

Cum ajung in Romania , cum ma bag intr-un plafar .M-ati inebunit cu tapioca ,cum pot arata deserturile astea , sunt atat de curioasa daca imi va placea.

Edit , ca sunt zuza , am uitat sa pun si dulcele meu .
Un tortulet , fara nici o ocazie , doar asa de dragul muncii (blat cu cacao , crema de mascarpone si lapte condensat , gogosele cu budinca de ciocolata si frisca deasupra )

Atasament tort cu mascarpone si profiterol.JPG

Inca o data frisca si posul mi-au aratat ca nu vor sa fie prietenii mei , asa ca e ornat tare aiurea .Nu pot lucra cu frisca si pace :tongue3:

Vai cum arata?
Poti da mai multe detalii , te rog?

#2609 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 March 2012 - 10:29 AM

Vezi postareacerra, la 15 March 2012 - 11:59 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Budinca de tapioca cu capsuni si lavanda

Ce bine arataaaaa :71:
Acum la ora asta pun tapioca la muiat si dimineatza fac din nou si eu.Maine fac cu fructe de padure :tongue3:
Imi place tapioca la nebunie.

Am gasit si eu tapioca zilele trecute. Mai ramane sa fac rost de ceva timp (inca n-am gasit magazinu' ce vinde asa ceva :P) si sa le gatesc si eu. :D

#2610 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 March 2012 - 12:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 March 2012 - 10:29 AM, a spus:


Am gasit si eu tapioca zilele trecute. Mai ramane sa fac rost de ceva timp (inca n-am gasit magazinu' ce vinde asa ceva :D) si sa le gatesc si eu. :D


uite un impuls ptr timpul liber :D)

Budinca de tapioca cu lamaie vanile si fructe de paduriii :occasion14:

este proaspataaaaaaaaa dar la fel de buna si gustoasa si rece.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13318952504185.jpg

special o portie ptr tine Foxyy

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13318952608863.jpg

sper ca te`am ispitit destul incat sa`ti gasesti lingura ccu care papi supa si un bol seara, sa masori tapioca si robinetul de apa rece cred ca nu este defect (sa curga apa peste tapioca in bol) si a doua zi ptrintre alte chestii prin bucatarie sa faci tapioca. :D :D

#2611 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 March 2012 - 01:26 PM

Vezi postarealili, la 16 March 2012 - 10:23 AM, a spus:

Vai cum arata?
Poti da mai multe detalii , te rog?


Blat clasic cu cacao .
Crema din 250g mascarpone mixat cu 150 g lapte condensat . Gelatina 10 g hidratata , topita , adaugata la crema .Frisca 250 ml batuta "bat" adaugata la crema .
Gogosele umplute cu budinca de ciocolata ca la profiterol .
Asezat in forma 1/2 blat , 1/3 crema , gogosele umplute , restul de crema , cealalta jumatate de blat . Dat la rece peste noapte . A doua zi ornat cu frisca .

#2612 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 16 March 2012 - 04:49 PM

Vezi postareaizuk, la 16 March 2012 - 01:26 PM, a spus:

Vezi postarealili, la 16 March 2012 - 10:23 AM, a spus:

Vai cum arata?
Poti da mai multe detalii , te rog?


Blat clasic cu cacao .
Crema din 250g mascarpone mixat cu 150 g lapte condensat . Gelatina 10 g hidratata , topita , adaugata la crema .Frisca 250 ml batuta "bat" adaugata la crema .
Gogosele umplute cu budinca de ciocolata ca la profiterol .
Asezat in forma 1/2 blat , 1/3 crema , gogosele umplute , restul de crema , cealalta jumatate de blat . Dat la rece peste noapte . A doua zi ornat cu frisca .

Multumesc Izuk :sad3:
O sa il fac si eu ca vreau sa fac sambata profiterolul lui Any :-*

#2613 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 March 2012 - 05:17 PM

Vezi postareacerra, la 16 March 2012 - 12:00 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 07:29 PM, a spus:



:-* nu mai facuse de ceva timp si mi-am adus aminte cand a pus cerra poze, ca mai aveam in casa opunga cu tapioca.
A tb sa fac pt cineva drag mie o reteta si am improvizat cu tapioca :-*


Si ia placut? sunt sigura ca DA.


:sad3: persoana pt care am facut , tb sa vada desertul doar vizual,da sotul a mancat si i-a placut,bine eu am adugat si frisca si gelatina in ea ca initial tb sa o fac in alte forme.
Izuk, tatioca eu am luat din magazinele asiatice, n-ai nimic in zona?Asiatic, arabesc, ceva in genul?
Eu am mai facut dulciuri si cu faina de tapioca, asa sub forma de budinca asta e a doua oara ca o fac.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2614 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 17 March 2012 - 02:58 PM

Am făcut brioşele cu banane şi ciocolată ale Ioanei... Eu nu le-am gustat , doar un vârf de linguriţă din compoziţii, dar mâine SIGUR mănânc una, că tare bine arată ( dacă nu mă laudă nimeni... :occasion14: )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-508-13319890402468.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2615 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 March 2012 - 03:08 PM

Ba te laud eu ca tare fain arata :occasion14:

#2616 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2012 - 03:18 PM

Corina, arata foarte bine brisele! Maine dimineata am in plan sa le fac si eu.

Eu aseara am facut rapid un desert grecesc http://artaculinara....desert-grecesc/

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13319903183375.jpg

#2617 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 March 2012 - 09:48 PM

Any, am vazut reteta si e foarte simplu de facut. Am toate ingredientele in casa, asa ca maine fac si eu.
Of, cu voi nici nu mai apuc sa deschid cartile de bucate. Imi dati atatea idei ca n-am timp sa le fac pe toate.

#2618 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 March 2012 - 11:22 PM

Vezi postareakoral, la 17 March 2012 - 02:58 PM, a spus:

Am făcut brioşele cu banane şi ciocolată ale Ioanei... Eu nu le-am gustat , doar un vârf de linguriţă din compoziţii, dar mâine SIGUR mănânc una, că tare bine arată ( dacă nu mă laudă nimeni... :sad3: )

Ce bine ti-au iesit, ma bucur ca le-ai incercat.Asa si eu doar am gustat una ca sa nu ma fac de ras daca nu erau bune :scratch:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2619 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 March 2012 - 01:39 AM

Azi am facut tiramisu
O tava mai mare si unul mai mic , imi mai ramasesera niste piscoturi
Maine vin si cu sexiunea

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13320274710228.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13320274890285.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13320275043792.jpg


#2620 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2012 - 01:53 AM

Vezi postareaela, la 17 March 2012 - 09:48 PM, a spus:

Any, am vazut reteta si e foarte simplu de facut. Am toate ingredientele in casa, asa ca maine fac si eu.
Of, cu voi nici nu mai apuc sa deschid cartile de bucate. Imi dati atatea idei ca n-am timp sa le fac pe toate.



Mai, daca va zic ceva...v-apuca rasul. Se mai intampla seara sa vad la tv cate o reteta faina, sa n-am pix si agenda la indemana, asa ca scriu reteta rapid din mers, pe celular, la mesaje :scratch: !
Asa ca emisiunile astea imi dau idei cateodata :sad3: !

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi