Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3201 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 June 2012 - 01:43 PM

Cerra, in primul rand LA MULTI ANI!!! sotului si tortuletul arata bine si pare si racoritor, cred ca toti colegii au fost incantati si delectati!
GEORGIA

#3202 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 June 2012 - 01:54 PM

La multi ani d-lui Cerra!Imagine postataSa va traiasca si sa va bucurati multi ani impreuna!
Felia aia e-a mea?
Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3203 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 June 2012 - 01:56 PM

bravo, Cerrrulina, arata fain tortul!
la multi ani omului, inseamna ca-i merituos dac-ai stat tu noaptea sa-l pregatesti.

da' el a mancat? ca stiu ca-i truditor cu posturile :rolleyes:

#3204 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 June 2012 - 02:04 PM

Cerra , la multi ani vecinului !Place tortul , arata fain de tot .

Eu azi o negresa , lipicioasa inauntru , crocanta inafara , reteta de pe un blog strain

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-780-13396754096234.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-780-13396754458567.jpg

#3205 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 June 2012 - 02:07 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 14 June 2012 - 01:43 PM, a spus:

Cerra, in primul rand LA MULTI ANI!!! sotului si tortuletul arata bine si pare si racoritor, cred ca toti colegii au fost incantati si delectati!


Multumesc frumos!

Asemenea va doresc si voua.

Colegii sotului au mai servit de la mine si gateli si prajitureli si nici nu se asteptau (asa mi`au zis azi) altfel decat ca o sa merg cu ceva bun.


Vezi postareazoazorel, la 14 June 2012 - 01:54 PM, a spus:

La multi ani d-lui Cerra!Imagine postataSa va traiasca si sa va bucurati multi ani impreuna!
Felia aia e-a mea?
Imagine postata


Multumesc la fel nasico!

Da, o felie este ptr tine:)


Vezi postareamoatza, la 14 June 2012 - 01:56 PM, a spus:

bravo, Cerrrulina, arata fain tortul!
la multi ani omului, inseamna ca-i merituos dac-ai stat tu noaptea sa-l pregatesti.

da' el a mancat? ca stiu ca-i truditor cu posturile :rolleyes:


Multumesc moatzo!

Da, sotul meu merita tot din partea mea ptr ca este un sot si un tatic foarte bun.

Poi azi a fost ziua lui si a mancat si el . Azi este joi. El tine posturile mari si tot anul in fiecare miercuri si vineri.

#3206 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 June 2012 - 02:09 PM

Vezi postareaizuk, la 14 June 2012 - 02:04 PM, a spus:

Cerra , la multi ani vecinului !Place tortul , arata fain de tot .





Multumesc vecina!

La fel iti doresc si eu tie si familiei tale.

Arata super negresa ta.

Mie imi era greu ca sa aleg ce sa fac ca dupa cum bine ati vazut ciocolatoase am tot facut.


Azi a fost ptr servici, dar duminica suntem cu prietenii si iara va fi greu d eales ce dulce fac. Eu m`am gandit ca scap fugutza cu un dublu tiramisu:))

#3207 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 14 June 2012 - 02:38 PM

Eu azi o negresa , lipicioasa inauntru , crocanta inafara , reteta de pe un blog strain

exact cum imi place mie :rolleyes: arata minunat!Izuk,reteta e postata pe undeva?multumesc
Cristina

#3208 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 June 2012 - 02:51 PM

Vezi postareacristina-simona, la 14 June 2012 - 02:38 PM, a spus:


exact cum imi place mie :rolleyes: arata minunat!Izuk,reteta e postata pe undeva?multumesc


Nu e postata pe forum , eu am luat-o de pe un blog strain , al Christinei Marsigliese , se cheama "deep-dark-chocolate-fudge-brownies"

#3209 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 14 June 2012 - 04:00 PM

Vezi postareaizuk, la 14 June 2012 - 02:51 PM, a spus:

Vezi postareacristina-simona, la 14 June 2012 - 02:38 PM, a spus:


exact cum imi place mie :( arata minunat!Izuk,reteta e postata pe undeva?multumesc


Nu e postata pe forum , eu am luat-o de pe un blog strain , al Christinei Marsigliese , se cheama "deep-dark-chocolate-fudge-brownies"


multumesc mult :(
Cristina

#3210 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 14 June 2012 - 04:53 PM

Cerra, sa-ti traisca sotul multi, multi ani!
Felicitari pentru ambele torturi postate in ultima vreme.
Am facutsi eu tort plecand de la prajitura fanta si a iesit grozav; racoritor,aromat si aspectuos.

#3211 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 14 June 2012 - 05:13 PM

Vezi postareayoyo, la 14 June 2012 - 11:21 AM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 10 June 2012 - 06:17 PM, a spus:

Eu... o modesta prajitura cu firimituri, cirese si lapte condensat:

Scrii pls reteta de la prajitura asta super ca am dat in boala laptelui condensat...tind sa cred ca e contagioasa boala asta pentru ca eu am luat-o de la Eataly :(.

Any scrie si tu pls reteta de semifredo ca de cam 1 an is tot pregatita sa fac faimosul semifreddo.

Fetelor faceti dulciuri care mai de care. Arata tare bine toate!!!



Iata si reteta, e luata cu copy direct de la mine de pe blog, asa ca daca e vreaun comment ce nu-si are rostul, cine stie despe ce vorbeam eu acolo. :(

'' Blat : 5 oua, 70-80 ml ulei, 260-270 g faina, 1 plic praf de copt de la Dr.Oetker, 1 cutie lapte condensat crema de la De Latte (cred ca are undeva la 397 g, ceva de genul). Zahar nu am mai pus laptele condensat fiind deja indulcit.
Firimituri : 100 g unt, 100 g zahar, faina cat cuprinde.
Va mai trebuie si vedetele momentului : cirese. Eu am pus undeva la 2-3 pumni, voi puneti atat cat vreti. Le spalati bine si le scoateti samburii.
Preparare:
Ouale, uleiul si laptele condensat se pun in vasul de mixer si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga toata deodata peste compozitia de pana acum si mixam in continuare. Aluatul rezultat se pune intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt, ciresele se trec rapid prin faina si se imprastie pe toata suprafata prajiturii.
Pentru firmituri amestecam untul, zaharul, si faina cat cuprinde, le framantam pana cand rezulta un aluat care poate fi dat pe razatoare. Se trece prin razatoare deasupra prajiturii cat e ea de mare si se da la cuptor. Eu am dat la temparatura medie, iar mai pe la sfarsit am dat porniy temperatura mai puternica si am dat drumul si la ventilatie. Nu mi-a iesit la fix ca am reusit sa o ard putin. Nu e grav , nu a schimbat gustul. Nu va pot da sfaturi ce temperatura sa folositi voi , adica nu mai vreau sa spun cifre la temperaturi ca fiecare stie ce-i poate cuptorul. ''

#3212 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 June 2012 - 10:41 PM

Vezi postareaGelutza, la 14 June 2012 - 04:53 PM, a spus:

Cerra, sa-ti traisca sotul multi, multi ani!
Felicitari pentru ambele torturi postate in ultima vreme.
Am facutsi eu tort plecand de la prajitura fanta si a iesit grozav; racoritor,aromat si aspectuos.


Multumesc frumos ptr tot!

Si eu admir tot ce faci chiar daca nu postez la mesaj.

Sanatate va doresc si La multi ani la toate.

DA, de la ideea prajiturii cu fanta reteta in mare voga acum multi ani am plecat si eu, dar am schimbat crema de branza (am pus frisca in loc de unt ptr ca asa cu unt nu a vrut nimeni sa manince cand am facut`o prima data. Si glazura o fac cu suc natural de porto (poate fi cumparat din comert)dar nu cu fanta. Na sti cum e.... pitici si gusturi.

#3213 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 June 2012 - 07:42 AM

cerra, sa-ti traiasca sotul, sa fie sanatos si sa fiti fericiti impreuna.
Genul ăsta de tort este exact pe gustul meu. Este "piesa de rezistenţă" cand fac ceva pentru petreceri de copii şi fac variaţiuni pe aceeaşi temă: ba prăjitură, ba tort, ba cu jeleul roşu (tot cu suc de portocale din cutie), ba portocaliu.

#3214 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 June 2012 - 07:49 PM

Vezi postareaboni, la 15 June 2012 - 07:42 AM, a spus:

cerra, sa-ti traiasca sotul, sa fie sanatos si sa fiti fericiti impreuna.
Genul ăsta de tort este exact pe gustul meu. Este "piesa de rezistenţă" cand fac ceva pentru petreceri de copii şi fac variaţiuni pe aceeaşi temă: ba prăjitură, ba tort, ba cu jeleul roşu (tot cu suc de portocale din cutie), ba portocaliu.


Multumesc frumos!

Sa fiti sanatosi si voi toti :tongue3:

Da, exact asa fac si eu si atara super biine si cu glazura rosie:)

Am vrut sa fie ceva racoros si m am hotarat sa il fac ptr ziua sotului. Am insiropat blatul cu siropul de la caise (eu nu fac dulce tare siropul la compot) si a picat la fix.Se poate cum zici ori in forma rotunda ori in tava dreptunghiulara. Mie nu imi prea place branza cu unt la prajitura. Nu contest ca nu este buna, doar ca la ai mei nu le place si nici mie si am pus frisca in locul untului si este foarte bine asa.

#3215 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 June 2012 - 03:55 PM

Placinta cu mere si migdale in care am mai aruncat si niste miez de nuca tocat grosier .

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-780-13398548940576.jpg

#3216 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 June 2012 - 04:20 PM

:notworthy: Bineinteles ca TOT FARA POZE!:floare: Inghetata de zmeura.Acum e la inghetat in congelator.
Reteta e cea a inghetatei mele de capsune! Maine abia va fi gata bine!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3217 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 16 June 2012 - 11:14 PM

Prajitura cu visine si caise
Inainte si dupa ce am scos-o din cuptor
Si crema de ciocolata prajita a lui Eataly :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1233-13398812534783.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1233-13398812711214.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1233-13398812932418.jpg


#3218 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 17 June 2012 - 09:42 AM

Poftesc la prajiturile voastre Sis, Lili.
Eu nu am facut , o sa-mi lipseasca.
Eu am '' intocmit'' aseara un desert cu ce-am avut prin casa, sos de visine, sarlota de ciocolata si frisca.
Stie cineva sa-mi zica de ce ''aschiile'' mele de ciocolata s-au albit asa ? Cutia nu am deschis-o pana seara, deci aer nu avea cum sa ajunga la ele si nici expirate nu sunt? :rolleyes:


Imagine postata Imagine postata

Am editat ca aveam greseli in propozitii

Aceasta postare a fost editata de Nataly: 17 June 2012 - 09:44 AM


#3219 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 17 June 2012 - 11:43 AM

Nataly,la tine vad de-a dreptul vara-n bucatarie,de la decor si pana la desert.Arata tare imbietor :rolleyes:
Nu stiu ce explicatii stiu fetele mai cu experienta,dar eu stiu ca daca se tine ciocolata-n frigider,chiar si impachetata,se albeste.Daca la tine frigiderul iese din schema,atunci nu stiu.

#3220 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 17 June 2012 - 01:39 PM

Vezi postareaNataly, la 17 June 2012 - 09:42 AM, a spus:


Stie cineva sa-mi zica de ce ''aschiile'' mele de ciocolata s-au albit asa ? Cutia nu am deschis-o pana seara, deci aer nu avea cum sa ajunga la ele si nici expirate nu sunt? :rolleyes:


Uite dacaai cu ce sa traduci:

La fioritura del grasso rende anche la superficie del cioccolato grigia a causa della presenza di minuti cristalli di grasso. Una delle cause è la conservazione al caldo. La formazione della fioritura del grasso è dovuta al cambiamento nella struttura del burro di cioccolato a differenti temperature.

Se vb. despre inflorirea grasimii ...si despre cristalele de grasime ...cauza fiind conservarea la cald iar caldura face ca untul din ciocolata sa-si schimbe structura la diferentele de temperatura...
Tu poate nu ai tinut-o la cald, dar pana a ajuns la tine n-ai de un' sa stii cum a fost conservata...


Tot articolul...
http://www.food-info.../qa/qa-fp44.htm
ex Aninita

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi