Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3381 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 July 2012 - 02:59 PM

Geany, nu ma asteptam sa iasa ceva asa de bun. :)

Izuk, na-na?!Adica asa: :D sau asa: :D ?

Aura, Manu s-a uitat stramb la inceput, dar a mancat cu pofta.Si noi! :D

#3382 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 23 July 2012 - 03:03 PM

:) asa si apoi asa :D sa nu te superi

#3383 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 July 2012 - 03:32 PM

Am copt si azi, desi ziceam ca nu o voi mai face curand. Am facut o ciocolatoasa cu caise.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13430501764925.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13430502086731.jpg
Dar nu am sectiune, din pacate, nici felie, fiindca i-am dat-o fiicei mele la pachet intreaga, era calda si decat sa o stric, am impachetat-o intr-o cutiuta asa ,la calup! :)

#3384 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 July 2012 - 06:35 PM

Vezi postareaEataly, la 23 July 2012 - 02:59 PM, a spus:

Geany, nu ma asteptam sa iasa ceva asa de bun. :)

Izuk, na-na?!Adica asa: :D sau asa: :D ?

Aura, Manu s-a uitat stramb la inceput, dar a mancat cu pofta.Si noi! :D

cred ca la piticii mei le-ar place sa vada pastele iesind din budinca...le-ar place sa traga de ele si sa se ia la intrecere.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3385 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 24 July 2012 - 10:01 PM

Vezi postareaNataly, la 21 July 2012 - 09:15 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 18 July 2012 - 01:15 PM, a spus:

Ce de bunatati aici :occasion14: ..cheesecake, galuste, inghetata... :)

Eu zilele astea, un tort (Tortul Sultanului a lui Kiken cu o aditie de pere in sirop si inca un blat alb...saru-mana pentru reteta Andrada..excelent) si o rulada simpla cu crema fiarta de caramel, imbracata in frisca si strat crocant de nuci si zahar caramelizat.

Atasament swiss rollmic.jpg



Arata incredibil!!! Gasesc undeva retetele la bunatatile astea?
Mi-ar placea sa le incerc si eu, ca arata fff bine !


Nimeni nu stie nimic?

#3386 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 July 2012 - 10:18 PM

Vezi postareaNataly, la 24 July 2012 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 21 July 2012 - 09:15 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 18 July 2012 - 01:15 PM, a spus:

Ce de bunatati aici :occasion14: ..cheesecake, galuste, inghetata... :)

Eu zilele astea, un tort (Tortul Sultanului a lui Kiken cu o aditie de pere in sirop si inca un blat alb...saru-mana pentru reteta Andrada..excelent) si o rulada simpla cu crema fiarta de caramel, imbracata in frisca si strat crocant de nuci si zahar caramelizat.

Atasament swiss rollmic.jpg



Arata incredibil!!! Gasesc undeva retetele la bunatatile astea?
Mi-ar placea sa le incerc si eu, ca arata fff bine !


Nimeni nu stie nimic?


Ahh...mii de scuze, Nataly, nu am vazut intrebarea... Postez maine retetele ca azi sunt varza :)
Imagine postata

#3387 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 July 2012 - 12:30 PM

Papanasi cu dulceata fierbinte de caise, smantana si scortisoara.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-508-1343212197396.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3388 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 July 2012 - 04:35 PM

Tort cu cocaze rosii si negre servit cu inghetata
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13432268031331.jpg

si cheesecake-ul lui Izuk ca numai la el imi e gandul de cand l-am vazut.Diferenta e ca eu am pus juma quark, juma iaurt grecesc, n-am pus gelatita si deasupra nema afine,asa ca am pus tot coacaze negre
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13432269141594.jpg
si mai in detaliu
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13432269397234.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3389 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 July 2012 - 09:26 PM

Vezi postareaIoana, la 25 July 2012 - 04:35 PM, a spus:

Tort cu cocaze rosii si negre servit cu inghetat

si cheesecake-ul lui Izuk ca numai la el imi e gandul de cand l-am vazut.Diferenta e ca eu am pus juma quark, juma iaurt grecesc, n-am pus gelatita si deasupra nema afine,asa ca am pus tot coacaze negre
Atasament cheesecake cu afine.jpg
si mai in detaliu


Ioana, te anunt ca mie mi s-au vestejit coacazii cu fructe parguite in ei, asa,ca sa stii ca mor cate putin la fiecare postare a ta in care apar fructe de genul...ce apa-n gura,moarte lenta!
Brava!

#3390 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 July 2012 - 09:27 PM

Vezi postareakoral, la 25 July 2012 - 12:30 PM, a spus:

Papanasi cu dulceata fierbinte de caise, smantana si scortisoara.

Woww,ce combinatie letala si la tine, Koral!

#3391 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 July 2012 - 09:34 PM

Bubuiene (gogosele cu iaurt care in mod normal se pun la prajit cu lingura ) eu le am modelat cu mana.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1316-13432448656506.jpg

#3392 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 July 2012 - 09:51 PM

Vezi postareacerra, la 25 July 2012 - 09:34 PM, a spus:

Bubuiene (gogosele cu iaurt care in mod normal se pun la prajit cu lingura ) eu le am modelat cu mana.


Si tu cu bomba...plec de pe topicul asta ca ma omorati de tot! =))

#3393 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 July 2012 - 10:04 PM

Vezi postareaGelutza, la 25 July 2012 - 09:51 PM, a spus:



Si tu cu bomba...plec de pe topicul asta ca ma omorati de tot! :D


Nu te omor =)) dar de astea imi era pofta :D) Palesc bubuienele mele pe linga ce bunatati sunt aici dar eu, am mers pe amintirea gustului din copilarie si nu le`am mai facut de mult. Aluatul este unul moale, moale dar cu manutza unsa merg facute bilutele frumos.Acasa se puneau cu lingura direct in uleiul incins. Nu este o noutete ptr ca multa lume le face ptr ca merg repede si raman fragede si 2 zile.

#3394 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 July 2012 - 10:19 PM

Vezi postareaIoana, la 25 July 2012 - 04:35 PM, a spus:

si cheesecake-ul lui Izuk ca numai la el imi e gandul de cand l-am vazut.Diferenta e ca eu am pus juma quark, juma iaurt grecesc, n-am pus gelatita si deasupra nema afine,asa ca am pus tot coacaze negre
[


cum poa' sa arate !
'mac s-o caut pe izuk ca m-am intors cu niste afine de la munte....

#3395 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 July 2012 - 08:42 AM

Uite aici am spus cum fac eu cheesecake-ul
http://artaculinara..../page__st__3320 postul 3339

Mi-e dor de papanasi , infulec repede de la Koral

#3396 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 July 2012 - 01:59 PM

Refacut inca odata praji cu struguri a lui Izuk, cadou pentru cineva
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13433902432026.jpg

si negresa cu caise dupa reteta lui Edith,da din pacate mi s-a stricat forma ca am muta-o din tava in alta ca sa incapa in microunde ca taman cand sa o coc m-a lasat cuptorul
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-134339031578.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3397 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 July 2012 - 02:07 PM

Vezi postareaIoana, la 27 July 2012 - 01:59 PM, a spus:

Refacut inca odata praji cu struguri a lui Izuk, cadou pentru cineva


si negresa cu caise dupa reteta lui Edith,da din pacate mi s-a stricat forma ca am muta-o din tava in alta ca sa incapa in microunde ca taman cand sa o coc m-a lasat cuptorul


Prajitura Izukai o voi face si eu cu prima ocazie cand voi avea struguri, tare frumos arata, brava!
Am facut si eu negresa cu caise saptamana trecuta, dar n-am gustat din ea.Eu am folosit caise mai parguite, nu coapte rau si in golul unde a fost samburele pusesem visina, arata foarte bine, dar la gust nu stiu, am maritat-o intreaga :occasion14: dar stiu ca era ciocolatoasa! :hungry:

#3398 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 July 2012 - 09:48 PM

Vezi postareaGelutza, la 22 July 2012 - 06:11 PM, a spus:

Vin cu tura a doua, cred ca mai e o runda, fiindca la ora asta am placinta cu mere si cu branza la cuptor. Am fata acasa si o rasfat total, desi ea ciuguleste ca o vrabiuta!
Crema de zahar.




Gelutza,e pe undeva reteta de la crema de zahar ?Arata mai mult decat perfect Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3399 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2012 - 12:40 AM

Tarta umpluta cu crema de vanilie a Adrianei. Eu i-am adaugat doar un sos de fructe deasupra. Azi a iesit si mai buna decat data trecuta.


Imagine atasata: monthly_07_2012/post-341-13435152113808.jpg


Edit: mi-a iesit mai bine pentru ca am facut blatul exact dupa instructiunile Adrianei. In plus, am lasat-o si mai mult in cuptor, ca sa iasa uscata. Imi place mult tarta asta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3400 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 29 July 2012 - 10:55 AM

Vezi postareapetunie, la 28 July 2012 - 09:48 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 22 July 2012 - 06:11 PM, a spus:

Vin cu tura a doua, cred ca mai e o runda, fiindca la ora asta am placinta cu mere si cu branza la cuptor. Am fata acasa si o rasfat total, desi ea ciuguleste ca o vrabiuta!
Crema de zahar.




Gelutza,e pe undeva reteta de la crema de zahar ?Arata mai mult decat perfect Imagine postata

Nu am pus aici reteta gandindu-ma ca se face de cand lumea (si tot buna) =)) !
Eu o am pe blog, dar o sa caut si aici si daca nu este o scriu, fiindca nu stiu de ce naiba, ce scriu acolo nu pot sa copii si aici, imi apare scrisul f. imprastiat si niciodata nu am timp sa o scriu de doua ori!

Dar ce nu fac eu pentru tine!
Ingrediente:
1 litru lapte
400 gr. zahar tos
coaja de la o lamaie
10 oua mari
3 linguri zahar vanilat, sau trei plicuri vanilie
un varf de cutit de sare
Se fierbe laptele impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, vanilie si coaja de lamaie si se lasa sa se racoreasca. In acest timp se pune restul de zahar la caramelizat in cratita in care doriti sa coaceti crema. Se caramelizeaza, dar nu foarte tare, aveti grija sa-l paziti, altfel se arde! Dupa ce s-a caramelizat tot zaharul, se ia cratita cu multa grija , se inclina ceremonios in toate partile si directiile, imbracandu-se peretii vasului in caramel.
Se bat bine ouale cu restul de zahar pana se omogenizeaza si nu se mai simt cristalele zaharului. Eu am mai adaugat si niste coaja de lamaie in plus si o vanilie, mi se parea ca laptele nu e asa de aromat.
Dupa ce s-au spumat bine ouale se va turna peste ele laptele, amestecandu-se bine, pana se omogenizeaza totul.
Toata compozitia se toarna in tava imbracata in caramel si se introduce la cuptorul preincalzit la 170 grade.
Cuptorul dureaza cam 30 de minute.
Sper sa nu fi raspuns tarziu si sa-ti iasa buna daca o faci, asta nu da gres niciodata.
Altadata punem cratita in cuptor in alta mai larga in care puneam apa, un fel de BM...prea cald acum sa fi facut astfel si mi-a iesit de numa...cocoseii mei sunt de vina ca am oua bune! =))
P.S.
Daca-mi spune cineva mai informat( eu nu pot sta mult pe scaun la pC.) ca nu e topic cu crema asta o postez cu pasii din doatare si pozele si daca etopic, ma lipesc acolo sa imbogatesc topicul...

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi