Ce dulciuri ati facut azi?
#4001
Postat 12 November 2012 - 11:58 AM
bravo tie, esti o harnica si-o priceputa, fericiti prieteni ai!
super ti-a iesit tortul, mai ales c-ai dibuit singura gramajele.
#4002
Postat 12 November 2012 - 12:10 PM
moatza, la 12 November 2012 - 11:58 AM, a spus:
bravo tie, esti o harnica si-o priceputa, fericiti prieteni ai!
super ti-a iesit tortul, mai ales c-ai dibuit singura gramajele.
Din tortul asta chiar daca este de 22 cm sa sti ca maninca multa lume. Eu inca impart din el. Din portia aia de aseara , au papat 6 pers si a mai ramas putin. Prietena mea a papat un joffre si tort numai ca ia ajuns. Nu este gretos dar este concentrat ciocolatos.Gramajele sunt la fix nici prea moale, nici prea tare atat cat sa stea in mana mea fara platou, exact cum am vazut in video. Cea mai mare nedumerire a sotului a fost cum am stiu sa fixez inelul la 22 , de unde ai stiut ca la atata trebe etc. Eu in general fac torturile 30cm.
Ma laud singurica acum: Chiar a zis si sotul meu Duamna, de unde ai stiut exact cata crema sa faci sa ajunga la fix? Am zis vezi, asa stiu eu tot si ai grija ce faci ca vezi ca merg la fix:)). Am tinut sa fac neaparat si joffre`urile asa separat daca nu le faceam separat le puneam in crema culcate neglazurate in crema si era cu 2 cm mai inalt tortul. Are 7cm daca puneam si alea avea 9 pina sus la inel. Am tinut neaparat si joffre`urile separat sa fie o legatura intre tort si joffre.
#4003
Postat 12 November 2012 - 12:17 PM
#4004
Postat 12 November 2012 - 12:53 PM
any_annette, la 12 November 2012 - 12:17 PM, a spus:
Multumesc any!
Da este foarte bun.
Cand o sa imi fie iarasi pofta de cheesecake o sa il fac ala alb care l`ai facut tu sau alalalt cu oreo vedem care il facem primul dintre ele.. Dupa cum bine stiti in ultimul timp am tot facut cheesecake si trebe iara pofta.
#4005
Postat 12 November 2012 - 01:27 PM


Mie personal nu-mi place gustul de rom in creme...prefer natur( chestie de obisnuinta)...o sa caut de curiozitate in caiet reteta lui maresalul data de o prietena din copilarie...( sper sa o mai am pe reteta).
#4006
Postat 12 November 2012 - 01:36 PM
stella, la 12 November 2012 - 01:27 PM, a spus:


Mie personal nu-mi place gustul de rom in creme...prefer natur( chestie de obisnuinta)...o sa caut de curiozitate in caiet reteta lui maresalul data de o prietena din copilarie...( sper sa o mai am pe reteta).
Mie imi plac si cremele cu rom dar nu la asta. Ajunge pralinele care le am pus cine doreste, pofteste minca una si are si rom in gura(eu am papat de aia cu brandy).
Tura viitoare cand mai vii in tara, sa comanzi la Ana un tort joffre mic daca nu vinde si la felie dar pina atunci cand ai timp sa faci tu (sa poti compara).


#4007
Postat 12 November 2012 - 02:00 PM


#4008
Postat 12 November 2012 - 02:05 PM

Astăzi ceva simplu și rapid, muffin cu cocos .

#4009
Postat 12 November 2012 - 03:56 PM
#4010
Postat 12 November 2012 - 03:58 PM
Mon, la 12 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Astăzi ceva simplu și rapid, muffin cu cocos .

muffins cu cocos am si eu in plan. Si arata exact ca ai tai, frumosi adica. Tu ce reteta ai?
#4011
Postat 12 November 2012 - 04:00 PM
Ptr voi o felie asa mai decenta
Sper sa nu mi`o iau ca pun atatea poze sperrrrrrr.

Vezi ce scrie pe pralina aia lunguiata care sta pe felia de tort


#4012
Postat 12 November 2012 - 04:37 PM
aura, la 12 November 2012 - 03:58 PM, a spus:
Mon, la 12 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Astăzi ceva simplu și rapid, muffin cu cocos .

muffins cu cocos am si eu in plan. Si arata exact ca ai tai, frumosi adica. Tu ce reteta ai?
Mulțumesc, sunt super buni.

100 g ulei de măsline extra virgin
95 g făină
60 g făină integrală
2 lingurțe praf de copt
un vârf de cuțit de sare
230 g iaurt grecesc, la temperatura camerei
65 g de zahăr pudră
un ou mare, la temperatura camerei
5 ml de extract de vanilie
90 g nucă de cocos
Se incălzește cuptorul la 180 C.
Într-un bol mediu, se amestecă făinile cu praful de copt și sarea. Se adaugă 1/2 ceașcă de nucă de cocos rasă/răzuită. Într-un castron separat, se amestecă oul, zahărul, uleiul de măsline, iaurtul si extractul de vanilie. Se amestecă cele două compoziții. Se pune compoziția obținută in formele de muffin, se presară cu nucă de cocos și se coace timp de aproximativ 20-25 de minute.
Se lasă să se răcească complet înainte de servire.
#4013 Guest_Gelutza_*
Postat 12 November 2012 - 08:46 PM
Felicitari!
#4014
Postat 12 November 2012 - 10:29 PM
#4015
Postat 13 November 2012 - 05:51 PM
Astăzi , poftă de compot... cu gutui și mere, rapid și gustos.

Și apoi cornulețe cu gem de prune.


#4016
Postat 13 November 2012 - 10:07 PM
#4017
Postat 13 November 2012 - 11:27 PM
#4018
Postat 14 November 2012 - 09:40 AM


#4019
Postat 14 November 2012 - 10:07 AM
#4020
Postat 14 November 2012 - 12:02 PM
cerra, la 14 November 2012 - 10:07 AM, a spus:
Mersi,si mie imi place tot ce e cu mere

Din aceeasi compozitie de mere(am avut vreo 3 kg de curatat,ca am primit de la un vecin) am mai facut un desert rapid cu inghetata si boabe din alea ca si pufarinii de pe vremuri.Rapid si bun
