Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4221 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2012 - 11:42 PM

Vezi postareapetunie, la 09 December 2012 - 08:33 PM, a spus:

Ioana,m-a apucat ieri pofta de copt si cum am fost toti pe-acasa,a picat la fix :)

Eu anul asta nu prea am chef dar vazindu-te pe tine si mai ales ca ai facut superbele fursecuri Elena parca-mi vine chef sa ma pornesc :)

#4222 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 10 December 2012 - 09:03 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 December 2012 - 11:42 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 09 December 2012 - 08:33 PM, a spus:

Ioana,m-a apucat ieri pofta de copt si cum am fost toti pe-acasa,a picat la fix Imagine postata

Eu anul asta nu prea am chef dar vazindu-te pe tine si mai ales ca ai facut superbele fursecuri Elena parca-mi vine chef sa ma pornesc Imagine postata


Mai,normal si eu am zis ca nu fac,ca face sora-mea,bla-bla...m-am trezit sambata cu o pofta de copt si m-am si pus la treaba :notworthy:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4223 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 December 2012 - 12:32 PM

Moamă petunela, ce-i acolo la tine!!!
Noi cred că ne apucăm abea de weekend-ul viitor. Abea aşteaptă şi Maia să se apuce de decorat.

#4224 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 10 December 2012 - 12:38 PM

Vezi postareaboni, la 10 December 2012 - 12:32 PM, a spus:

Moamă petunela, ce-i acolo la tine!!!
Noi cred că ne apucăm abea de weekend-ul viitor. Abea aşteaptă şi Maia să se apuce de decorat.


Cand m-apuca,m-apuca Imagine postata
Sa aveti spor!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4225 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2012 - 01:23 PM

Ioana, am gasit foi, cind poti imi scrii reteta de crema? mersi :notworthy:

#4226 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 December 2012 - 04:39 PM

Vezi postareamoatza, la 09 December 2012 - 08:48 PM, a spus:

Diana si Gela, voi aveti productii la hectar! F frumoasa-i perioada asta cand de fac prajiturici ptr Craciun!
La Diana stiu cine a dus greul, Patrick si Amelie, dar la tine, Gela? :floare:

Ioana, saptamana trecuta am avut si eu cremsnit, cu aceleasi foi. Cat costa la tine foile? La noi sunt 5,49lei - 1,2euro

Asa cum am spus, sambata am pictat de la zece pana seara la sase, dar mi-a placut foarte tare.
Maine tre' sa fac iarasi, imi place rau de tot treaba asta, asa se bucura copiii care o primesc si o papa cu pofta...dar astazi asa de tare s-au entuziasmat niste doamne ca m-am trezit cu o comanda, sa leshin, nu alta. Imi ofereau preturi astronomice, dar numai sa le fac si lor cate-o portie, eu le-am invitat sa o facem impreuna, chiar daca deranjul e la mine( ca se face, zau)...acum sa le vad daca onoreaza invitatia!

#4227 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 December 2012 - 04:41 PM

Vezi postareacerra, la 09 December 2012 - 09:12 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 08 December 2012 - 10:30 PM, a spus:



A fost o munca migaloasa, dar placuta si frumoasa si dulceeee!


Gelutza, ai facut in atelier niste turte dulci exact ca in povesti. :floare:

Multumesc, am bucurat multi pitici cu ele, dar lista-i lunga si tre' sa mai fac!

#4228 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 December 2012 - 04:42 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 December 2012 - 11:07 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 08 December 2012 - 10:30 PM, a spus:

Mama, Laponica, iti faci de cap, nu gluma! :floare:

A fost o munca migaloasa, dar placuta si frumoasa si dulceeee!


Moama,Gela, dar ai avut deschis zi si noapte la atelier se vede! Harnica si spornica, bravo! Rasplateste-te cu un tiramisu: rapid de facut si teribil la gust!

M-as rasplati, dar facut de tine! :pupic:

#4229 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 December 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 December 2012 - 11:41 PM, a spus:

Gela, ne scrii reteta ta de turta dulce?

Ioana, zici cum ai facut crema? Cindva gaseam si eu niste foetaj dintr-asta gata, tre sa caut sa vad daca mai e :floare:

Da, cu placere, este cea mai frageda turta pe care am facut-o si am incercat cateva retete la viata mea!
Numai sa vad cat de repede reusesc sa fac transferul de pe blog, ca pentru maine am de facut niste dulciuri pentru o licitatie cu strangere de fonduri pentru un copil bolnav si am mult de lucru, deja am obosit rau, dar sigur o pun.

#4230 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 December 2012 - 05:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 01:23 PM, a spus:

Ioana, am gasit foi, cind poti imi scrii reteta de crema? mersi :-*


Sa ma scuzati daca ma bag unde nu trebuie, :hug: dar pana vine Ioana,iti scriu reteta pe care o am eu si o fac mereu doar pe asta,iar cand iti scrie si ea,deja iti alegi pe care o vrei

Deci eu pentru un tort cu 10 foi(diametru 26)folosesc crema din urmatoarele ingrediente:
1 litru si 500ml lapte
6 oua
300 gr zahar(eu ii pun doar 300,pentru ca nu-l vreau foarte dulce)
4 linguri cu varf de faina
zahar vanilat
300 gr unt nesarat la temperatura camerei

Ouale sa bat cu zaharul,vanilia si faina.Dupa care se adauga 250ml de lapte caldut.Itr-o cratita in care am pus in prealabil laptele la incalzit(si dupa ce-am luat din el pentru compozitia cu oua) torn 'in fir' din maglavaisul de oua,mestecand mereu cu un tel si las sa fiarba la foc mediu 5 min,apoi inca vreo 10min la foc mai mic,tot mestecand la el sa nu se prinda de oala.Il las sa se raceasca complet si mestec in el ca sa nu formeze pojghita,iar cand e racit de-a binelea il adaug cate-o lingura in untul moale si mestec continuu,pana termin toata compozitia.


Nu stiu cate foi ai si cat de mare il vrei,dar te orientezi la cantitate,in cazul in care alegi reteta asta.Mie daca-mi ramane,nu ne suparam,o mancam cu lingurita,dar de obicei nu se-ntampla,pentru ca-mi place torta cu multa crema .Na' acum mi-ati facut pofta de cremsnit :hug:

#4231 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 10 December 2012 - 07:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 01:23 PM, a spus:

Ioana, am gasit foi, cind poti imi scrii reteta de crema? mersi :hug:



Ioana, subscriu, si pe mine m-ar interesa.
Multumiri anticipate!


Vezi postareapetunie, la 09 December 2012 - 07:11 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 09 December 2012 - 04:41 PM, a spus:

Petunie, super grozave fursecurile! Minunate! Imagine postata

Am vazut si spritate pe acolo, ai scris pe aici pe undeva reteta? Sau daca nu, cand ai timp o scri ? Imagine postata
Am incercat si eu odata sa fac dar nu mi-au iesit, nu cred ca era grozava reteta ce o aveam caci si-au pierdut forma aia frumoasa.


Mersi frumos!

Alea spritate sunt dupa reteta Mayei de "Limbute cu portocale",pun link-ul de la blogul ei ca eu nu am gasit reteta aici pe forum,sper ca nu e problema:

http://mayas-esprit....e-cu-cioco.html

Eu le fac aproape in fiecare an si nu dau gres niciodata;sunt tare -tare bune,

Petunie, multumeeeesc frumos de link :hug:

#4232 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 December 2012 - 08:04 PM

Petu, ai fursecarit, nu gluma :hug: . Eu inca nu m-am apucat, da' si cand m-apuc :hug: !

#4233 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2012 - 08:11 PM

Vezi postareaGelutza, la 10 December 2012 - 04:45 PM, a spus:

Numai sa vad cat de repede reusesc sa fac transferul de pe blog, ca pentru maine am de facut niste dulciuri pentru o licitatie cu strangere de fonduri pentru un copil bolnav si am mult de lucru, deja am obosit rau, dar sigur o pun.

Am vazut, mersi, se pot pastra de acum si pina in zilele de dinainte de Craciun, nu?
Mai facusem o reteta in anii trecuti si imediat erau tari, asa sunt si ai tai? Sau i-oi fi copt eu prea mult?

#4234 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2012 - 08:13 PM

Vezi postareaEllani, la 10 December 2012 - 05:21 PM, a spus:

Sa ma scuzati daca ma bag unde nu trebuie, :hug: dar pana vine Ioana,iti scriu reteta pe care o am eu si o fac mereu doar pe asta,iar cand iti scrie si ea,deja iti alegi pe care o vrei

Multumesc frumos, or fi toate retete de crema cu unt? Ca momentan nu pot :-* Laptele il inlocuiesc cu lapte de orez dar untul? Ar trebui probabil sa pun margarina dar nu prea ma incinta psihologic vorbind :hug:

#4235 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2012 - 08:16 PM

Vezi postareacerra, la 08 December 2012 - 02:30 PM, a spus:

Budinca de tapioca cu vanilie,coaja de portocala, lamaie si afine

Multumesc pentru explicatii. Am facut-o si eu azi, 4 linguri de perle si 750 ml de lapte de orez, s-a intarit foarte bine, decorata cu dulceata de cirese amare adusa de mama, am terminat aproape borcanul tocmai acu ca i-am dat de gust :hug:

#4236 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 December 2012 - 10:27 PM

Pregatim, pregatim, cu drag, sa daruim! :floare:
Azi, bomboane raffaelo, reteta Izukai.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1400-13551712231327.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1400-13551712473609.jpg

#4237 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 December 2012 - 10:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 08:16 PM, a spus:


Multumesc pentru explicatii. Am facut-o si eu azi, 4 linguri de perle si 750 ml de lapte de orez, s-a intarit foarte bine, decorata cu dulceata de cirese amare adusa de mama, am terminat aproape borcanul tocmai acu ca i-am dat de gust :floare:


Ti`a placut? daca da, ma bucur.

#4238 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2012 - 10:56 PM

Foarte mult :floare:

#4239 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 December 2012 - 11:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 01:23 PM, a spus:

Ioana, am gasit foi, cind poti imi scrii reteta de crema? mersi :)



Vezi postareaVika, la 10 December 2012 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 01:23 PM, a spus:

Ioana, am gasit foi, cind poti imi scrii reteta de crema? mersi :)



Ioana, subscriu, si pe mine m-ar interesa.
Multumiri anticipate!





Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 10 December 2012 - 05:21 PM, a spus:

Sa ma scuzati daca ma bag unde nu trebuie, :) dar pana vine Ioana,iti scriu reteta pe care o am eu si o fac mereu doar pe asta,iar cand iti scrie si ea,deja iti alegi pe care o vrei

Multumesc frumos, or fi toate retete de crema cu unt? Ca momentan nu pot :( Laptele il inlocuiesc cu lapte de orez dar untul? Ar trebui probabil sa pun margarina dar nu prea ma incinta psihologic vorbind :floare:



Eu am folosit reteta de pe pachetul de foi.In mare e cam la fel ca ce are si mama in caietul ei,doar ca si cantitate era pt 2 foi atat cat avea pachetul.

1 l lapte
250 g zahar
3 oua
100 gr amidon
50 gr unt
20 gr zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 praf sare

Laptele impreuna cu zaharul, ouale, amidonul si sarea se pun intr-o cratita pe foc pt. ~ 15 minute, amestecand continuu, apoi se adauga untul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, se amesteca pana se omogenizeaza si se ingroasa crema.

Untul se inlocuieste cu succes cu unt de cocos.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4240 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 December 2012 - 11:03 PM

Un tort si un cozonac... si gata, ma mai linistesc pana la Craciun :floare:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-90-13551734039527.jpg
Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi