Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5181 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 April 2013 - 11:31 PM

Vezi postareaela, la 11 April 2013 - 10:27 PM, a spus:

Eu am facut doua torturi pentru ziua mea. Unul e cu crema de mascarpone si fructe de padure si ganache de ciocolata, l-am servit acasa, iar celalalt e Opera, l-am servit cu cei de la munca.




Foarte frumoase toate! :lol:

#5182 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 April 2013 - 01:51 PM

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-9-13657669287313.jpg

Mai am ciocolata cu lapte de la Pasti deci:
Brownie fara unt, ulei, faina:

150 gr prune uscate puse la inmuiat 1 ora in apa
160 gr ciocolata cu lapte topita.Daca folositi amaruie 100 gr e suficient
1 ou
3 linguri de cacaoDaca folositi ciocolata amaruie doua sunt suficiente.
75 gr faina de migdale
Daca folositi ciocolata amaruie adaugati zahar, 5-6 linguri, dupa gust.
Eu n-am pus zahar deloc.
1 varf de cutit de praf de copt

Am pus prunele la fiert cu 3-4 linguri de apa.Dupa 5 minute le-am "frulat" , transformandu-le in pireu.
Am adaugat ciocolata topita si oul, cacao si faina + praful de copt.

In tava(20x20) unsa si tapetata cu cacao.

Am copt la 180 grade 40-45 de minute.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-9-1365767434816.jpg

Poze facute in graba ca atat am mai reusit sa salvez de ieri. :rolleyes:

#5183 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 April 2013 - 07:28 AM

Eu, foarte-foarte pe fuga, ca in ultima vreme n-am timp nici sa mananc, nici sa citesc, nici sa mai fac nimic ca lumea, parca sunt intr-u carusel care nu mai vrea sa se opreasca si abia imi mai pastrez echilibrul...
Briose de primavera cu dulceata de cirese si crema de branza si minitarte cu crema de vanilie si fructe.
Va pup si va doresc o zi mai senina decat la mine-n sat :thumleft:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-13658308573953.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-1365830875486.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-1365830895368.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-13658309252355.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5184 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 April 2013 - 03:40 PM

Cred ca mai e putin calda ...tarta cu mere si crema frangipane:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1184-13658603598336.jpg


#5185 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 13 April 2013 - 03:54 PM

La multi ani Ela ! :P

foarte frumos tortul iar prajitura opera de nota 10 ...(spre fericirea mea am mancat-o la Kiken la cofetarie ) este divina mai ales pt cei ce iubesc combinatia cafea /cioco...

koral as manca o tarta de la tine :P ...yamiii

vika tarta ta merita nota 10 + :P ...e asa rustica si crema fragipane este dementiala ...migdale,mere ... :)


eu ieri o simpla negresa in care am adaugat alune,merisoare,stafide ..

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-1365861204894.jpg

#5186 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 April 2013 - 07:01 PM

Koral

Puteam sa jur ca tu ai postat briosele si tartele si daca nu vedeam avatarul :P :P :P

Vika

Ce mindra tarta ai facut!!!!!!! :)

Cristina

Super negruta ta! :P

Ela

La multi ani! :P

Iti admir intodeauna bunataturile care le faci :P

Felicit toate fetele care au prajiturit, chiar daca nu le`am nominalizat.Ptr toate :P

#5187 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 April 2013 - 07:28 PM

Vezi postareaRadu Cristina, la 13 April 2013 - 03:54 PM, a spus:

Vika tarta ta merita nota 10 + :P ...e asa rustica si crema fragipane este dementiala ...migdale,mere ... :P

eu ieri o simpla negresa in care am adaugat alune,merisoare,stafide ..

Atasament DSCN6212.JPG


Multumesc Cristina :) nici cu negresa ta ''nu imi este frica''.
O negresa asa bogata nu cred c-am mancat vreodata.
Cum se vad alunele prin prajitura :P demential!

Vezi postareacerra, la 13 April 2013 - 07:01 PM, a spus:


Vika

Ce mindra tarta ai facut!!!!!!! :P



Multumiri Cerra!! :P

#5188 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 14 April 2013 - 02:17 PM

Multam fain de aprecieri. Cum de mancare am facut chestii obisnuite pe care n-are rost sa le mai pozaz, ca le stiti ( supa cu galuste, cartofi, snitele, parjoale, salata, aperitive diverse dar obisnuite), m-am avantat in dulciuri noi, asa ca am facut cosulete de ciocolata amaruie( dupa explicatiile lui Any- Anette)umplute cu capsuni si frisca. Succes fulminant, acum imi pare rau ca n-am facut decat 6.
Ideea era sa le fac cu crema tiramisu, da' n-am gasit mascarpone, in schimb am gasit capsuni la promotie, asa ca am schimbat continutul.
Cineva mi-a furat o capsunica in cioco, de la décor( n-am vazut decat manutele, asadar nu stiu cine-I faptasul :toothy6: ) asa ca la una am improvizat.

Multumesc, Any - sa stiti ca nu-I greu, merita incercate.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-13659418385966.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-13659418501113.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-13659418617505.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5189 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 April 2013 - 03:49 PM

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.





Imagine atasata: monthly_04_2013/post-48-13659473348207.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5190 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 April 2013 - 04:09 PM

Anyyyy, vreau si eu cosulete! Am ciocolata, am vointa, astept indicatiile! :toothy6:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5191 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 14 April 2013 - 04:28 PM

Nicoleta, Any a explicat la topicul cu mese pentru prieteni, sau asa ceva, nu ma pricep sa-ti pun locul.
Dar iti explic eu, e f. simplu, daca mi-a iesit mie, iese oricui.
Eu am avut o tableta de cioco amaruie de 200 grame ( de la kaufland, din aia ieftina, de-a lor, cu 3, 40 lei). Poate cu cioco mai scumpa ies si mai faine, eu, oricum , am facut acum de incercare.
Am topit la bain-marie ( ma rog, ma dau mare, de fapt pe flacara mica si amestecand continuu, cu ochii pe cratita , ca pe butelie, cum se spune).
Apoi am turnat ciocolata topita intr-un castronel mic de plastic, am pus in fiecare forma de silicon o lingurita si jumatate de cioco, am intins-o cu dosul linguritei pe fundul si peretii formei. 6 forme am facut . Am dat la frigider.
Peste cam o ora, am reincalzit castronelul cu ciocolata ramasa in microunde,dar se putea repeat operatiunea cu aragazul. Am mai dat un strat pe peretii formelor, ca fundul lor mi se parea sufficient de gros. Ar fi ajuns pentru 8 foerme, dar mai gustam din cioco, ba eu, ba copiii... :toothy6:
Oricum, sunt fff. consistente, nu poti manca mai mult de una...
Le-am lasat in frigider pana azi dimineata. Azi am tras cu grija de silicoane :toothy9; , pe margini, si am scos cosuletele, nu a fost greu, eu am lucrat cu grija la primul, apoi am vazut ca nu-s foarte sensibile. Am facut spuma de frisca si capsuni si le-am pus in cosulete pe la 10, le-am lasat in frigi, gata umplute. Le-am servit la pranz, la 14.
Si gata, mai am 2 in frigider :toothy9; Fix pentru tine si Stefan. Veniti? :toothy9;
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5192 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 14 April 2013 - 05:13 PM

:toothy6: DAAAAA!!!!!!!!!!!! Mai acus! (oofff, ce-as mai vrea sa vin, Koralindo...) Eu am cioco Poiana, cu 55 % cacao. N-am forme de silicon asa mici, dar am de-alea de 6.O merge? Ca nu-i ff complicat ce zici tu acolo! N-ai uns peretii formelor cu ulei?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5193 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 April 2013 - 05:17 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 April 2013 - 03:49 PM, a spus:

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.


Destabilizatoare combinatie ! Imagine postata Imagine postata
Ma 'c la Lole! :toothy6:

#5194 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 14 April 2013 - 05:25 PM

Vezi postareazoazorel, la 14 April 2013 - 05:13 PM, a spus:

:toothy6: DAAAAA!!!!!!!!!!!! Mai acus! (oofff, ce-as mai vrea sa vin, Koralindo...) Eu am cioco Poiana, cu 55 % cacao. N-am forme de silicon asa mici, dar am de-alea de 6.O merge? Ca nu-i ff complicat ce zici tu acolo! N-ai uns peretii formelor cu ulei?


Zozo, n-am uns formele cu nimic. Sunt din alea moi tare, de care zicea Daniella, asta ajuta foarte mult la desprins in faza finala. Ale mele sunt de 4,5 in diametru, asa ca poate doar ar trebui sa pui la inceput doua lingurite de ciocolata topita in ele. Si a mea era tot de 55. Incearca, n-ai nimic de pierdut. Pe bune, daca imi ies mie, ies oricui, eu nu ma apuc de chestii complicate, am , asa, un feeling aprioric :toothy9;)))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5195 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 14 April 2013 - 05:27 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 14 April 2013 - 05:17 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 14 April 2013 - 03:49 PM, a spus:

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.


Destabilizatoare combinatie ! Imagine postata Imagine postata
Ma 'c la Lole! :toothy6:



De accord, iar eu insist sa te invidiez pentru forma in care coci, de mult caut si eu una din asta...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5196 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 15 April 2013 - 01:58 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 April 2013 - 03:49 PM, a spus:

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.





Atasament alune 3.JPG


Whoa! Reteta pls !!!!
:floare: :floare: :pupic:

#5197 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2013 - 02:17 PM

Vezi postareazoazorel, la 14 April 2013 - 05:13 PM, a spus:

:floare: DAAAAA!!!!!!!!!!!! Mai acus! (oofff, ce-as mai vrea sa vin, Koralindo...) Eu am cioco Poiana, cu 55 % cacao. N-am forme de silicon asa mici, dar am de-alea de 6.O merge? Ca nu-i ff complicat ce zici tu acolo! N-ai uns peretii formelor cu ulei?

Zoazo poti incerca si cu pahare din plastic de unica folosinta ca aici http://artaculinara....756 :floare: (decupezi cosuletul cat vrei tu)

#5198 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 April 2013 - 07:23 PM

Mie imi plac si cosuletele si checul. Foarte frumos! :drool:

Eu am facut prajitura cu fructe uscate a lui Gelutza. Foarte buna!

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-341-13660465707274.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5199 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 15 April 2013 - 08:30 PM

Vezi postareacerra, la 11 April 2013 - 11:31 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 11 April 2013 - 10:27 PM, a spus:

Eu am facut doua torturi pentru ziua mea. Unul e cu crema de mascarpone si fructe de padure si ganache de ciocolata, l-am servit acasa, iar celalalt e Opera, l-am servit cu cei de la munca.




Foarte frumoase toate! :drool:


Multumesc!

Vezi postareaVika, la 13 April 2013 - 03:40 PM, a spus:

Cred ca mai e putin calda ...tarta cu mere si crema frangipane:


Ce bine arata! Am vazut de curand pe net o tarta cu crema frangipane si mi s-a facut pofta. Acum o vad si pe a ta, sigur trebuie sa incerc si eu.

Vezi postareaRadu Cristina, la 13 April 2013 - 03:54 PM, a spus:

La multi ani Ela ! :drool:

foarte frumos tortul iar prajitura opera de nota 10 ...(spre fericirea mea am mancat-o la Kiken la cofetarie ) este divina mai ales pt cei ce iubesc combinatia cafea /cioco...

eu ieri o simpla negresa in care am adaugat alune,merisoare,stafide ..


Multumesc, Cristina! Cea a lui Kiken cu siguranta e si mai buna, la ce minunatii face ea...
Pentru miercuri vreau si eu sa fac tortul cu ciocolata al lui Any, cel fara oua, si pun in el mereu merisoare, migdale pe deasupra si ce mai gasesc prin dulap (stafide, goji...)Al meu zice ca e cea mai buna negresa pe care a mancat-o vreodata.

Vezi postareacerra, la 13 April 2013 - 07:01 PM, a spus:

[Ela

La multi ani! :drool:

Iti admir intodeauna bunataturile care le faci :drool:

Felicit toate fetele care au prajiturit, chiar daca nu le`am nominalizat.Ptr toate =))


Multumesc de urari, Cerra! Esti o draguta! Eu nu sunt asa activa pe forum, dar va urmaresc din umbra. Am invatat multe de la voi.

Vezi postareakoral, la 14 April 2013 - 02:17 PM, a spus:

Multam fain de aprecieri. Cum de mancare am facut chestii obisnuite pe care n-are rost sa le mai pozaz, ca le stiti ( supa cu galuste, cartofi, snitele, parjoale, salata, aperitive diverse dar obisnuite), m-am avantat in dulciuri noi, asa ca am facut cosulete de ciocolata amaruie( dupa explicatiile lui Any- Anette)umplute cu capsuni si frisca. Succes fulminant, acum imi pare rau ca n-am facut decat 6.
Ideea era sa le fac cu crema tiramisu, da' n-am gasit mascarpone, in schimb am gasit capsuni la promotie, asa ca am schimbat continutul.
Cineva mi-a furat o capsunica in cioco, de la décor( n-am vazut decat manutele, asadar nu stiu cine-I faptasul :D ) asa ca la una am improvizat.

Multumesc, Any - sa stiti ca nu-I greu, merita incercate.


Foarte frumoase cosuletele!
Eu am facut si cu formele de silicon, dar si cu baloane. Mi s-a parut mai usor cu baloane.


Vezi postareaPiscotel, la 14 April 2013 - 03:49 PM, a spus:

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.


Foarte apetisant checul.

#5200 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 April 2013 - 10:11 PM

Vezi postareazoazorel, la 14 April 2013 - 05:13 PM, a spus:

:drool: DAAAAA!!!!!!!!!!!! Mai acus! (oofff, ce-as mai vrea sa vin, Koralindo...) Eu am cioco Poiana, cu 55 % cacao. N-am forme de silicon asa mici, dar am de-alea de 6.O merge? Ca nu-i ff complicat ce zici tu acolo! N-ai uns peretii formelor cu ulei?


Nashico,

Stai cumintica cu tava de briose ca daca nu`i de silicon (tu vb de cea de tabla teflonata sau de forme de silicon de 6 cm )nu ai cum sa scoti cosuletul de ciocolata din tava de briose.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi