Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5241 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 April 2013 - 02:53 PM

Niste briose cu mere rase, gem de caise o improvizatie. Foarte bune!

pozele nu zic prea multe dar briosele sunt bune:)

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1316-13667215534047.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1316-13667215630245.jpg

Nu sunt umede sunt foarte fragede.

#5242 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 09:24 AM

Cremä caramel pentru joggeru' de servici:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5243 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2013 - 11:59 AM

Lapoooo ce imagine "plouatuare" :thumleft:
E ceea ce-mi cer copii de ceva zile, chiar ca o sa le fac.
Imagine postata

#5244 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 04:29 PM

Mie imi place la dulcele asta ca il faci cat ai bate din palme si e mbuuuuuuuun. :thumleft:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5245 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 April 2013 - 05:11 PM

Felicitari tuturor, numai bunatati ati facut!
Prajitura cu morcovi, ciocolata, nuci ornata cu crema de mascarpone si ciocolata

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-13-13668161963241.jpg

#5246 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 April 2013 - 08:53 PM

Anyyyy, superba prajitureaua si poza! :wub:

#5247 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2013 - 10:50 PM

Vezi postareaEataly, la 24 April 2013 - 08:53 PM, a spus:

Anyyyy, superba prajitureaua si poza! :wub:

Ooooooooo, da! La noapte doar prajituri o sa visez! :wub:

#5248 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 25 April 2013 - 11:28 AM

Ia, sa raspund acum,ca ma tot apuc de cateva zile si tot nu reusesc.


Vezi postareaCarmen L, la 22 April 2013 - 09:46 PM, a spus:


Normal ca m-am refeit si la tine, tortul in sine o carte de vizita, te-o fi chinuit dar e aratos =))


:-* ;) =))

Vezi postareacerra, la 22 April 2013 - 09:56 PM, a spus:

Pe Duminica, imi fac placinta cu mere.


Si eu,si eu ,dac-apuc ,nu de alta,dar stau cu dorul de vreo cateva saptamani.

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2013 - 09:10 AM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 23 April 2013 - 09:05 AM, a spus:


Ellani, din cunostintele mele, pentru a face decoratiuni nu-ti trebuie vreo ciocolata speciala, ci ideal ar fi ca ciocolata sa fie temperata.. a aratat Kiken pe aici pe undeva cum se face.. e un procedeu destul de complicat si se poate face in mai multe feluri. Poate imi fac timp sa ma documentez mai mult si sa postez ceva pe tema asta, caci sunt si eu direct interesata, nu prea am aprofundat subiectul asta pana acum. Un mic truc pe care mi l-a spus cineva ar fi sa adaugi putin ulei cand topesti ciocolata, cateva picaturi doar..sau si mai bine, unt de cacao daca gasesti.

Se gaseste pe net. Nu stiu daca o fi si prin magazine, dar pe net sigur! :rolleyes:


Asta cu uleiul o pescuisem si eu,nu mai stiu de pe unde.Dar pe aia cu uleiul de cacao-NU,deci merci ambelor de pont. =))

Nu sunt sigura,dar parca tin minte ca Kiken zicea de ceva ciocolata la galeata,dar poate ma-nsel.De fapt,si pe net am vazut filmulete in care cofetarii tot folosesc ciocolata la galeata.C-o fi speciala,sau o fi obisnuita si doar turnata in galeata,nu stiu nici eu :scratch: Oricum,eu tot la asta de comert raman. Si la cum fac doar cateva torturi pe an...

#5249 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 April 2013 - 10:06 PM

Prajitura cu morcovi si mascarpone( nu m-am vb cu Any, asa s-a nimerit :pupic: )

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13669201930327.jpg

Cookies cu cramberry

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-1366920258861.jpg

Tarta tatin cu Rhabarber

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13669203338082.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-1366920368136.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5250 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 April 2013 - 10:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 April 2013 - 05:11 PM, a spus:

Felicitari tuturor, numai bunatati ati facut!
Prajitura cu morcovi, ciocolata, nuci ornata cu crema de mascarpone si ciocolata

Atasament IMG_7210.jpg


Poți detalia crema de mascarpone cu ciocolată? Că tare bine mai arată!
Sorina

#5251 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 April 2013 - 11:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 April 2013 - 10:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 April 2013 - 05:11 PM, a spus:

Felicitari tuturor, numai bunatati ati facut!
Prajitura cu morcovi, ciocolata, nuci ornata cu crema de mascarpone si ciocolata

Atasament IMG_7210.jpg


Poți detalia crema de mascarpone cu ciocolată? Că tare bine mai arată!


Uite toata reteta Sorinelu', poate reusesti s-o transformi pentru tine, monti:

Ingrediente pentru o tava de 33x23 cm:
220 gr faina 00
50 gr cacao
8 gr praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de nucsoara
1 praf de sare
50 gr nuci taiate grob
90 gr stafide
50 gr cocos
3 oua
150 gr zahar brun
125 ml ulei de floarea soarelui
150 gr ciocolata amaruie
375 gr morcov dat la razaoarea mica (morcovii cantariti dupa ce au fost curatati)

pentru crema de mascarpone:
250 gr mascarpone
160 gr zahar pudra
150 gr ciocolata amaruie

Se amesteca intr-un castron toate ingredientele seci: faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, sarea, stafidele, nucile si cocosul.
Morcovii se dau pe razatoare (partea mica).
Se topesc cele 150 de gr de ciocolata la bainmarie si se lasa apoi la racit.
Se amesteca ouale cu zaharul si cu uleiul pana ce rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga amestecul de faina facut initial, alternind cu ciocolata topita si morcovii. Eu n-am pus toate cantitatile o data. Am pus intai o parte si am amestecat, apoi restul.
Se acopera tava cu o bucata de hartie de copt, se unge hartia cu unt (la suprafata) si se varsa compozitia. Nivelam cu ajutorul unei linguri.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 40 - 50 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia). Se face testul cu scobitoarea.

Pentru crema de mascarpone
Se topeste ciocolata la bainmarie si apoi se lasa la racit.
Se amesteca bine mascarponele cu zaharul pudra si se adauga apoi ciocolata topita.

#5252 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 April 2013 - 11:03 PM

Ioana, frumos totul :pupic:! Si ce soare fain ai avut!

#5253 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 26 April 2013 - 05:16 AM

Vezi postareaIoana, la 25 April 2013 - 10:06 PM, a spus:

Prajitura cu morcovi si mascarpone( nu m-am vb cu Any, asa s-a nimerit :pupic: )

Atasament prajitura cu morcovi si mascarpone.jpg

Cookies cu cramberry

Atasament cookies.jpg

Tarta tatin cu Rhabarber

Atasament tartatatin cu rhabarber.jpg

Atasament Rhabarber Tarte Tatin1.jpg


Harnicuto!
Poti sa detaliezi putin asta cu rubarba? Te rog si multumesc

#5254 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 April 2013 - 08:51 AM

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-9-13669590782954.jpg

Rulada cu pasta de coarne:

Mi-am cumparat foite de colorat blatul si-am distrus una cu un model craciunesc.De incercare:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-9-1366959049938.jpg

#5255 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 26 April 2013 - 07:10 PM

Mama, ce-i pe pagina asta. Nici nu indraznesc sa ma mai uit si pe cea din urma.

Nici eu nu m-am vb cu Ioana si Any, dar am facut un chec cu morcovi si mere, de post.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1290-13669961413028.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1290-13669961779407.jpg

#5256 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 April 2013 - 10:25 PM

Ei, ei fete harnice!

Va servesc cu niste Strudle cu mere de la Bucovina si Poale in brau cu urda dulce.

De fapt vroiam invartita cu mere sa fac, dar sotul meu vroia neinvartita adika strudle ca la mama lui.

fierbinti

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1316-13670941997326.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1316-13670942081611.jpg

si asa mai caldute si pudrate cu zahar pudra deasupra

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1316-13670942165956.jpg

Sper sa nu il doara burtica, ptr ca sa indopat bine ca nici nu imi aduc aminte de cata vreme nu am facut.

#5257 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 April 2013 - 08:35 AM

Vezi postareaany_annette, la 25 April 2013 - 11:02 PM, a spus:


Uite toata reteta Sorinelu', poate reusesti s-o transformi pentru tine, monti:

Ingrediente pentru o tava de 33x23 cm:
220 gr faina 00... făină monti
50 gr cacao
8 gr praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de nucsoara
1 praf de sare
50 gr nuci taiate grob
90 gr stafide... caise uscate
50 gr cocos... făină de migdale
3 oua
150 gr zahar brun... fructoză
125 ml ulei de floarea soarelui
150 gr ciocolata amaruie
375 gr morcov dat la razaoarea mica (morcovii cantariti dupa ce au fost curatati)... mere

pentru crema de mascarpone:
250 gr mascarpone
160 gr zahar pudra... fructoză
150 gr ciocolata amaruie

Se amesteca intr-un castron toate ingredientele seci: faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, sarea, stafidele, nucile si cocosul.
Morcovii se dau pe razatoare (partea mica).
Se topesc cele 150 de gr de ciocolata la bainmarie si se lasa apoi la racit.
Se amesteca ouale cu zaharul si cu uleiul pana ce rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga amestecul de faina facut initial, alternind cu ciocolata topita si morcovii. Eu n-am pus toate cantitatile o data. Am pus intai o parte si am amestecat, apoi restul.
Se acopera tava cu o bucata de hartie de copt, se unge hartia cu unt (la suprafata) si se varsa compozitia. Nivelam cu ajutorul unei linguri.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 40 - 50 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia). Se face testul cu scobitoarea.

Pentru crema de mascarpone
Se topeste ciocolata la bainmarie si apoi se lasa la racit.
Se amesteca bine mascarponele cu zaharul pudra si se adauga apoi ciocolata topita.


Morcovii se scurg de suc sau se lasă asa, ca să știu ce se fac cu merele.
Mulțumesc mult!
Sorina

#5258 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 April 2013 - 01:07 PM

Briose, comme d'habitude, ca am fost pe fuga zilele astea. Astea-s de dat cadou , la mama si la o vecina. Ale noastre-s la fel.
La multi ani tuturor celor care poarta nume de flori !

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2013/post-508-13671472015952.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5259 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2013 - 01:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 April 2013 - 08:35 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 25 April 2013 - 11:02 PM, a spus:


Uite toata reteta Sorinelu', poate reusesti s-o transformi pentru tine, monti:

Ingrediente pentru o tava de 33x23 cm:
220 gr faina 00... făină monti
50 gr cacao
8 gr praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de nucsoara
1 praf de sare
50 gr nuci taiate grob
90 gr stafide... caise uscate
50 gr cocos... făină de migdale
3 oua
150 gr zahar brun... fructoză
125 ml ulei de floarea soarelui
150 gr ciocolata amaruie
375 gr morcov dat la razaoarea mica (morcovii cantariti dupa ce au fost curatati)... mere

pentru crema de mascarpone:
250 gr mascarpone
160 gr zahar pudra... fructoză
150 gr ciocolata amaruie

Se amesteca intr-un castron toate ingredientele seci: faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, sarea, stafidele, nucile si cocosul.
Morcovii se dau pe razatoare (partea mica).
Se topesc cele 150 de gr de ciocolata la bainmarie si se lasa apoi la racit.
Se amesteca ouale cu zaharul si cu uleiul pana ce rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga amestecul de faina facut initial, alternind cu ciocolata topita si morcovii. Eu n-am pus toate cantitatile o data. Am pus intai o parte si am amestecat, apoi restul.
Se acopera tava cu o bucata de hartie de copt, se unge hartia cu unt (la suprafata) si se varsa compozitia. Nivelam cu ajutorul unei linguri.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 40 - 50 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia). Se face testul cu scobitoarea.

Pentru crema de mascarpone
Se topeste ciocolata la bainmarie si apoi se lasa la racit.
Se amesteca bine mascarponele cu zaharul pudra si se adauga apoi ciocolata topita.


Morcovii se scurg de suc sau se lasă asa, ca să știu ce se fac cu merele.
Mulțumesc mult!


Exact cum am scris, Sorina. Se dau pe razatoare si gata. Nu se scurg.

#5260 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 April 2013 - 04:12 PM

Eu tot cu dulce de post, mai am putin si va pun si altfel...
La mine a inflorit de Florii o tarta simpla cu mere, prune uscate si zmeura congelata.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1400-13671582601992.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1400-13671583072504.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi