Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 24 August 2014 - 09:56 AM
Postat 24 August 2014 - 02:31 PM

Ieri am ajuns in sfarsit sa fac prajitura ta cu ciocolata si struguri. E tare buna , dar ceva am gresit eu , nu a iesit consistenta prajiturii tale, e sfaramicioasa , nu densa ca a ta. Iar boabele de struguri s-au cam flescait. Dar e super buna ! Eu am taiat ciocolata cubulete si se vede si se simte ici colo cate o bucatica de cicolata.

Postat 24 August 2014 - 02:31 PM
Anul acesta am împlinit 10 ani de căsătorie și am sărbătorit cu un fel de șarlotă:
- ruladă de pandișpan cu gem de caise, cu care am tapetat un castron
- șarlotă/mouse de afine
- șarlotă/mouse de caise
Poza o va pune Maia mea, care și-a făcut cont și își dorește tare mult să posteze și ea ceva.
Maia (Violetta), ai legătura!

Postat 24 August 2014 - 09:56 PM

Draga Boni,iar ma repet,cei mici vin din urma

La multi ani pt. cei 10 ani de casatorie

Postat 25 August 2014 - 12:13 AM

Interesanta sarlota, Boni! ce reteta ai folosit pentru mousse? Mie intotdeauna mi-e teama ca nu se "leaga" dar nu-mi place gelatina, mousse-urile tale par ca nu au sau au foarte putina gelatina.
Postat 25 August 2014 - 08:03 AM
Geany, mulţumesc de urări. Toate cele bune vă doresc şi vouă.
Se pare că la 10 ani se merge pe mouse de fructe. Să vedem la 15 ani care e trend-ul. Poate ne potrivim din nou.

Adi, eu folosesc gelatină pentru că nu vreau să pun făină în creme. Dar am descoperit un truc de mare ajutor. Era pe forumul vechi o reţetă de tort "pufos şi cremos", sau cam aşa ceva, parcă Micu Livia l-a postat. Crema este frişcă amestecată cu cremă de brânză. Atât. Stă destul de ţeapănă, să ştii.
Aşa că folosesc ideea asta şi fac şarlota aşa:
- lapte (eu folosec frişcă lichidă din cauză de monti) + ouă + zahăr (fructoză) fierte încet până se încheagă, eventual pe baie de aburi. Pun la fiert doar jumătate din frişcă, restul o păstrez pentru brânză. Când a fiert şi am stins focul adaug gelatina hidratată. Folosec puţină, 1 plic dr. Oetker (10 gr.) la 1 litru de lapte.
- bat frişca şi o amestec cu o brânză de vaci foarte fină.
- când s-a răcit crema fiartă ameste cele 2 compoziţii şi e gata de folosit.
La ce vezi în poză am amestecat crema de mai sus, o parte cu gem de afine, o parte cu gem de caise. Am lăsat peste noapte la frigider.
Postat 25 August 2014 - 08:53 AM
boni, la 25 August 2014 - 08:03 AM, a spus:
Geany, mulţumesc de urări. Toate cele bune vă doresc şi vouă.
Se pare că la 10 ani se merge pe mouse de fructe. Să vedem la 15 ani care e trend-ul. Poate ne potrivim din nou.

Hi hi hi! fu coincidenta ,ca,cumnatelul meu nu vrea cu crema de cioco'

Hi hi hi!vb. ta sa vedem la 15 ani ce mai facem (asta fu de 10 ani sorica,ca noi abea pe 5 septembrie implinim,asa ca mai e un pic)
Postat 26 August 2014 - 01:30 AM
In weekend am facut tort Black Forest (pentru serviciu) si tort cu morcovi si ananas (pentru noi).
Imagini atasate
Postat 26 August 2014 - 08:26 AM
Olguta, la 24 August 2014 - 09:56 AM, a spus:
Tort de mere cu budinca
Ingrediente:
220 g faina
160 g zahar
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
1 ou
100 g margarina
4-6 mere mari(asta va dati seama cind puneti merele taiate marunt peste aluat)
un praf de scortisoara
2 pachetele de praf de budinca de vanilie
40 g de zahar
1/2 litru de lapte
2 oua
50 g de migdale feliate(fulgi? )
Mod de preparare:
Din faina, zahar, praf de copt, sare, ou si margarina amestecam un aluat.
Reteta spune ca diametrul formei de tort sa fie de 28 cm. Eu am luat de 26 si bine am facut.
Punem aluatul in forma si il tragem pe margine vreo 3 cm in sus.
Curatam merele, scoatem tot ce nu trebuie, le taiem cubulete mai mici sau feliute, ce iasa.. si le impartim pe aluat.
Peste ele presaram scortisora(dupa plac)
Amestecam praful de budinca si vreo 40 g de zahar cu ceva lapte din acel jumatate de litru. Restul de lapte il punem la fiert.
Cind incepe a fierbe, tragem de pe foc si amestecam budinca.
Mai dam un clocot si lasam putin sa raceasca. Acum punem ouale si amestecam bine.
Turnam/punem peste mere si nivelam. Presaram si fulgii de migdale peste budinca.
La cuptor eu am lasat 45 de minute la temp. de 175 ° C.
De obicei dupa ce migdalele au o oarecare culoare atunci si tortul este gata.
Spor la copt va doresc.
Peter

Postat 26 August 2014 - 10:28 AM
boni, la 24 August 2014 - 02:31 PM, a spus:
Anul acesta am împlinit 10 ani de căsătorie și am sărbătorit cu un fel de șarlotă:
- ruladă de pandișpan cu gem de caise, cu care am tapetat un castron
- șarlotă/mouse de afine
- șarlotă/mouse de caise
Poza o va pune Maia mea, care și-a făcut cont și își dorește tare mult să posteze și ea ceva.
Maia (Violetta), ai legătura!

LA multi ani fericiti Boni.
Sarlota arata tare bine.
Cum ai facut mousul de caise?As face si eu ceva pentru sambata , nu stiu ce ca lucrez , dar parca n-as lasa ziua noastra fara ceva dulce (noi facem 17 ani

Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan

Postat 26 August 2014 - 12:41 PM

Şarlota am făcut-o cu gem de caise. Vezi că i-am explicat lui adi_edi (mai sus - aici).
Ioana, la 26 August 2014 - 10:28 AM, a spus:

Postat 26 August 2014 - 01:47 PM
boni, la 26 August 2014 - 12:41 PM, a spus:
acu doua saptamani m-am dus la Galati cu masina de la serviciu si cat am fost noi in sedinta, soferul a facut cumparaturi ptr nevasta si fata. si-mi arata un tricou roz cu floricele si-un Violetta mare, scris cu mov

va place

mda (ce sa zic

nuuu, cum nu stiti, e-un personaj dintr-un serial

aa, scuze, eu am baiat. maaare!
revenind, sa fiti sanatosi si sa tot sarbatoriti ani multi impreuna!
Maia, bine-ai venit si mai asteptam postari de la tine!
Postat 26 August 2014 - 02:29 PM
moatza, la 26 August 2014 - 01:47 PM, a spus:

aa, scuze, eu am baiat. maaare!
revenind, sa fiti sanatosi si sa tot sarbatoriti ani multi impreuna!

Şi gata cu personajul că stricăm subiectul de dulciuri.
Mulţumim de urări. La fel să fie pentru toată lumea.

Postat 27 August 2014 - 09:53 AM
o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune

Postat 27 August 2014 - 10:36 AM
Ioana, la 27 August 2014 - 09:53 AM, a spus:
o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune
Lecker!

Postat 27 August 2014 - 01:51 PM

Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita.
Postat 27 August 2014 - 02:01 PM
Peter, la 27 August 2014 - 10:36 AM, a spus:

Phoenix, la 27 August 2014 - 01:51 PM, a spus:

Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita.
Dorina, e foarte bun, desi recunosc ca prefer varianta klasica de Kaiserschmarnn nu Topfen.
Postat 27 August 2014 - 09:44 PM
Postat 28 August 2014 - 07:26 PM
Peter, la 26 August 2014 - 08:26 AM, a spus:
Olguta, la 24 August 2014 - 09:56 AM, a spus:
Tort de mere cu budinca
Ingrediente:
220 g faina
160 g zahar
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
1 ou
100 g margarina
4-6 mere mari(asta va dati seama cind puneti merele taiate marunt peste aluat)
un praf de scortisoara
2 pachetele de praf de budinca de vanilie
40 g de zahar
1/2 litru de lapte
2 oua
50 g de migdale feliate(fulgi? )
Mod de preparare:
Din faina, zahar, praf de copt, sare, ou si margarina amestecam un aluat.
Reteta spune ca diametrul formei de tort sa fie de 28 cm. Eu am luat de 26 si bine am facut.
Punem aluatul in forma si il tragem pe margine vreo 3 cm in sus.
Curatam merele, scoatem tot ce nu trebuie, le taiem cubulete mai mici sau feliute, ce iasa.. si le impartim pe aluat.
Peste ele presaram scortisora(dupa plac)
Amestecam praful de budinca si vreo 40 g de zahar cu ceva lapte din acel jumatate de litru. Restul de lapte il punem la fiert.
Cind incepe a fierbe, tragem de pe foc si amestecam budinca.
Mai dam un clocot si lasam putin sa raceasca. Acum punem ouale si amestecam bine.
Turnam/punem peste mere si nivelam. Presaram si fulgii de migdale peste budinca.
La cuptor eu am lasat 45 de minute la temp. de 175 ° C.
De obicei dupa ce migdalele au o oarecare culoare atunci si tortul este gata.
Spor la copt va doresc.
Peter
Peter, multumesc! Termin dulcele pe care il avem acum si il comit ca prea bine arata!