Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6221 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 August 2014 - 09:56 AM

tare bine arata tortul, Peter! Daca nu-i prea mult, ai putea impartasi reteta, te rog?!
Imagine postata

#6222 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 August 2014 - 02:31 PM

Peter , ca de obicei ... :floare:
Ieri am ajuns in sfarsit sa fac prajitura ta cu ciocolata si struguri. E tare buna , dar ceva am gresit eu , nu a iesit consistenta prajiturii tale, e sfaramicioasa , nu densa ca a ta. Iar boabele de struguri s-au cam flescait. Dar e super buna ! Eu am taiat ciocolata cubulete si se vede si se simte ici colo cate o bucatica de cicolata.

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-780-14088833927069.jpg

#6223 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 August 2014 - 02:31 PM

Nu-i de azi, e dinainte de concediu, dar n-am apucat pana azi să postez.
Anul acesta am împlinit 10 ani de căsătorie și am sărbătorit cu un fel de șarlotă:
- ruladă de pandișpan cu gem de caise, cu care am tapetat un castron
- șarlotă/mouse de afine
- șarlotă/mouse de caise

Poza o va pune Maia mea, care și-a făcut cont și își dorește tare mult să posteze și ea ceva.
Maia (Violetta), ai legătura! Imagine postata

#6224 Useril este offline   violetta 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 10-July 14
  • Locationsibiu

Postat 24 August 2014 - 02:34 PM

Vezi postareaboni, la 24 August 2014 - 02:31 PM, a spus:

Maia (Violetta), ai legătura!


buna ziua tuturor
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-2020-14088836260354.jpg

#6225 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 August 2014 - 09:56 PM

Bine ai venit Violetta! :) Arata superb prajitura !
Draga Boni,iar ma repet,cei mici vin din urma :) maine poimaine isi face cont si bub' :)
La multi ani pt. cei 10 ani de casatorie :) (si noi tocmai ii implinim )la fel si sorica' ce tocmai a plecat ,chiar o prajiturica,cu piscoturi si mus de fructe de padure i-am facut si eu (ornata cu afine si mure, deasupra i-am turnat jeleu roz spre bucuria copiilor )in rest le-am mai facut langosi si placinte crete si covrigi polonezi insiropati ca voia sor-mea :)

#6226 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 August 2014 - 12:13 AM

Bine ai venit, Violetta - la cat mai multe postari :) !
Interesanta sarlota, Boni! ce reteta ai folosit pentru mousse? Mie intotdeauna mi-e teama ca nu se "leaga" dar nu-mi place gelatina, mousse-urile tale par ca nu au sau au foarte putina gelatina.

#6227 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 August 2014 - 08:03 AM

Vă mulţumesc pentru primire, în numele Maiei mele.

Geany, mulţumesc de urări. Toate cele bune vă doresc şi vouă.
Se pare că la 10 ani se merge pe mouse de fructe. Să vedem la 15 ani care e trend-ul. Poate ne potrivim din nou.Imagine postata


Adi, eu folosesc gelatină pentru că nu vreau să pun făină în creme. Dar am descoperit un truc de mare ajutor. Era pe forumul vechi o reţetă de tort "pufos şi cremos", sau cam aşa ceva, parcă Micu Livia l-a postat. Crema este frişcă amestecată cu cremă de brânză. Atât. Stă destul de ţeapănă, să ştii.
Aşa că folosesc ideea asta şi fac şarlota aşa:
- lapte (eu folosec frişcă lichidă din cauză de monti) + ouă + zahăr (fructoză) fierte încet până se încheagă, eventual pe baie de aburi. Pun la fiert doar jumătate din frişcă, restul o păstrez pentru brânză. Când a fiert şi am stins focul adaug gelatina hidratată. Folosec puţină, 1 plic dr. Oetker (10 gr.) la 1 litru de lapte.
- bat frişca şi o amestec cu o brânză de vaci foarte fină.
- când s-a răcit crema fiartă ameste cele 2 compoziţii şi e gata de folosit.

La ce vezi în poză am amestecat crema de mai sus, o parte cu gem de afine, o parte cu gem de caise. Am lăsat peste noapte la frigider.

#6228 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 August 2014 - 08:53 AM

Vezi postareaboni, la 25 August 2014 - 08:03 AM, a spus:

Vă mulţumesc pentru primire, în numele Maiei mele.

Geany, mulţumesc de urări. Toate cele bune vă doresc şi vouă.
Se pare că la 10 ani se merge pe mouse de fructe. Să vedem la 15 ani care e trend-ul. Poate ne potrivim din nou.Imagine postata



Hi hi hi! fu coincidenta ,ca,cumnatelul meu nu vrea cu crema de cioco' :) nu gen diplomat etc,asa ca am gasit in piata afine la kg. am luat de 4 lei o gramada si mure la tzarani 2 lei borcanelul de 400 de gr.(asta era masura),asa ca am blenduit cateva si am amestecat cu crema,am oprit cateva mai frumoase de ornat ,restul le-am amestecat cu zahar si dat pe foc,si am scazut ca o dulceata,am cladit cu fursecuri (ca nu mi-am mai batut capul cu blat)asa un strat de fursecuri insiropate,unse cu dulceata,apoi crema si tot asa si desupra am ornat cu fructe si jeleu desta roz (asta le-a placut cel mai mult la coptii'')

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-405-14089493787745.jpg

Hi hi hi!vb. ta sa vedem la 15 ani ce mai facem (asta fu de 10 ani sorica,ca noi abea pe 5 septembrie implinim,asa ca mai e un pic)

#6229 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 August 2014 - 01:30 AM

Multumesc, Boni! o sa aplic cu prima ocazie.
In weekend am facut tort Black Forest (pentru serviciu) si tort cu morcovi si ananas (pentru noi).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2014/post-192-14090093733938.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2014/post-192-14090094016031.jpg


#6230 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 August 2014 - 08:26 AM

Vezi postareaOlguta, la 24 August 2014 - 09:56 AM, a spus:

tare bine arata tortul, Peter! Daca nu-i prea mult, ai putea impartasi reteta, te rog?!


Tort de mere cu budinca

Ingrediente:

220 g faina
160 g zahar
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
1 ou
100 g margarina

4-6 mere mari(asta va dati seama cind puneti merele taiate marunt peste aluat)
un praf de scortisoara
2 pachetele de praf de budinca de vanilie
40 g de zahar
1/2 litru de lapte
2 oua
50 g de migdale feliate(fulgi? )


Mod de preparare:

Din faina, zahar, praf de copt, sare, ou si margarina amestecam un aluat.
Reteta spune ca diametrul formei de tort sa fie de 28 cm. Eu am luat de 26 si bine am facut.

Punem aluatul in forma si il tragem pe margine vreo 3 cm in sus.
Curatam merele, scoatem tot ce nu trebuie, le taiem cubulete mai mici sau feliute, ce iasa.. si le impartim pe aluat.
Peste ele presaram scortisora(dupa plac)

Amestecam praful de budinca si vreo 40 g de zahar cu ceva lapte din acel jumatate de litru. Restul de lapte il punem la fiert.
Cind incepe a fierbe, tragem de pe foc si amestecam budinca.
Mai dam un clocot si lasam putin sa raceasca. Acum punem ouale si amestecam bine.

Turnam/punem peste mere si nivelam. Presaram si fulgii de migdale peste budinca.
La cuptor eu am lasat 45 de minute la temp. de 175 ° C.
De obicei dupa ce migdalele au o oarecare culoare atunci si tortul este gata.

Spor la copt va doresc.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6231 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 August 2014 - 10:28 AM

Vezi postareaboni, la 24 August 2014 - 02:31 PM, a spus:

Nu-i de azi, e dinainte de concediu, dar n-am apucat pana azi să postez.
Anul acesta am împlinit 10 ani de căsătorie și am sărbătorit cu un fel de șarlotă:
- ruladă de pandișpan cu gem de caise, cu care am tapetat un castron
- șarlotă/mouse de afine
- șarlotă/mouse de caise

Poza o va pune Maia mea, care și-a făcut cont și își dorește tare mult să posteze și ea ceva.
Maia (Violetta), ai legătura! Imagine postata



LA multi ani fericiti Boni.
Sarlota arata tare bine.
Cum ai facut mousul de caise?As face si eu ceva pentru sambata , nu stiu ce ca lucrez , dar parca n-as lasa ziua noastra fara ceva dulce (noi facem 17 ani :) ).La 10 ani mi-am adus aminte ca am facut tortul cu 3 tipuri de mouse de cioco.

Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6232 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 August 2014 - 12:41 PM

Mulţumesc frumos, Ioana. La fel vă doresc şi vouă. Nu trebuie lăsaţi nesărbătoriţi anii frumoşi. :)

Şarlota am făcut-o cu gem de caise. Vezi că i-am explicat lui adi_edi (mai sus - aici).


Vezi postareaIoana, la 26 August 2014 - 10:28 AM, a spus:

Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan :)
Ooo, daaa!!! Am ajuns eu să cunosc aproape toate melodiile din serial. Nu-s toate rele. Da' serialul... mda... mă abţin. Imagine postata

#6233 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 August 2014 - 01:47 PM

Vezi postareaboni, la 26 August 2014 - 12:41 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 26 August 2014 - 10:28 AM, a spus:

Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan :)
Ooo, daaa!!! Am ajuns eu să cunosc aproape toate melodiile din serial. Nu-s toate rele. Da' serialul... mda... mă abţin. Imagine postata


acu doua saptamani m-am dus la Galati cu masina de la serviciu si cat am fost noi in sedinta, soferul a facut cumparaturi ptr nevasta si fata. si-mi arata un tricou roz cu floricele si-un Violetta mare, scris cu mov :)
va place :)
mda (ce sa zic :) ) asa o cheama pe fata?
nuuu, cum nu stiti, e-un personaj dintr-un serial :)
aa, scuze, eu am baiat. maaare!

revenind, sa fiti sanatosi si sa tot sarbatoriti ani multi impreuna!

Maia, bine-ai venit si mai asteptam postari de la tine!

#6234 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 August 2014 - 02:29 PM

Vezi postareamoatza, la 26 August 2014 - 01:47 PM, a spus:

nuuu, cum nu stiti, e-un personaj dintr-un serial :)
aa, scuze, eu am baiat. maaare!

revenind, sa fiti sanatosi si sa tot sarbatoriti ani multi impreuna!
Imagine postata Eşti în urmă cu "cultura generală". Las' că noi avem şi penar şi jurnal. Pe lângă tricou. Iar tricoul e cu "mutră", nu doar cu nume. Cel mai tare mă distrează când face nişte cute. să vezi ce "mutră" apare pe el. Imagine postata

Şi gata cu personajul că stricăm subiectul de dulciuri.

Mulţumim de urări. La fel să fie pentru toată lumea. :)

#6235 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 August 2014 - 09:53 AM

cica mai gatesc si eu

o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-479-14091259824915.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6236 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 August 2014 - 10:36 AM

Vezi postareaIoana, la 27 August 2014 - 09:53 AM, a spus:

cica mai gatesc si eu

o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune



Lecker!
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6237 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 August 2014 - 01:51 PM

Ioana :drool: Foarte fain desertul asta , am mancat intr-un restaurant si tare mi-a placut si de atunci tot spun ca fac si tot poftesc , dar nu stiu cand ma si apuc de facut.
Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita.

#6238 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 August 2014 - 02:01 PM

Vezi postareaPeter, la 27 August 2014 - 10:36 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 27 August 2014 - 09:53 AM, a spus:

cica mai gatesc si eu

o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune



Lecker!



:drool: da, da

Vezi postareaPhoenix, la 27 August 2014 - 01:51 PM, a spus:

Ioana :hug: Foarte fain desertul asta , am mancat intr-un restaurant si tare mi-a placut si de atunci tot spun ca fac si tot poftesc , dar nu stiu cand ma si apuc de facut.
Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita.



Dorina, e foarte bun, desi recunosc ca prefer varianta klasica de Kaiserschmarnn nu Topfen.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6239 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 August 2014 - 09:44 PM

Ioana sa stii ca eu varianta clasica am mancat...acum citind mai atenta am vazut ca a ta e imbunatatita.

#6240 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 August 2014 - 07:26 PM

Vezi postareaPeter, la 26 August 2014 - 08:26 AM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 24 August 2014 - 09:56 AM, a spus:

tare bine arata tortul, Peter! Daca nu-i prea mult, ai putea impartasi reteta, te rog?!


Tort de mere cu budinca

Ingrediente:

220 g faina
160 g zahar
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
1 ou
100 g margarina

4-6 mere mari(asta va dati seama cind puneti merele taiate marunt peste aluat)
un praf de scortisoara
2 pachetele de praf de budinca de vanilie
40 g de zahar
1/2 litru de lapte
2 oua
50 g de migdale feliate(fulgi? )


Mod de preparare:

Din faina, zahar, praf de copt, sare, ou si margarina amestecam un aluat.
Reteta spune ca diametrul formei de tort sa fie de 28 cm. Eu am luat de 26 si bine am facut.

Punem aluatul in forma si il tragem pe margine vreo 3 cm in sus.
Curatam merele, scoatem tot ce nu trebuie, le taiem cubulete mai mici sau feliute, ce iasa.. si le impartim pe aluat.
Peste ele presaram scortisora(dupa plac)

Amestecam praful de budinca si vreo 40 g de zahar cu ceva lapte din acel jumatate de litru. Restul de lapte il punem la fiert.
Cind incepe a fierbe, tragem de pe foc si amestecam budinca.
Mai dam un clocot si lasam putin sa raceasca. Acum punem ouale si amestecam bine.

Turnam/punem peste mere si nivelam. Presaram si fulgii de migdale peste budinca.
La cuptor eu am lasat 45 de minute la temp. de 175 ° C.
De obicei dupa ce migdalele au o oarecare culoare atunci si tortul este gata.

Spor la copt va doresc.

Peter


Peter, multumesc! Termin dulcele pe care il avem acum si il comit ca prea bine arata!
Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi