zerda, la 22 December 2014 - 04:59 PM, a spus:
Imi poate si mie explica cineva cum se face impletitura??
nu mi se pare usor de explicat, dar incerc: imparti aluatul in 2, 3 sau 4 bucati (depinde cat aluat ai si cat de mare vrei sa faci), intinzi prima foaie cat mai rotund posibil, ungi cu nutella, intinzi a doua foaie tot rotunda, o asezi peste prima si tot asa cu cate straturi vrei sa faci, apesi usor peste fiecare foaie sa se lipeasca de umplutura. iei un paharel sau o forma rotunda de 2-4 cm diametru, o asezi in mijloc, nu tai doar ca sa ai idee cat trebuie sa lasi netaiat, apoi incepi - de la pahar/forma - sa tai pana la margine in 4, toate foile impreuna, deci trebuie sa fie taiate pana la baza inclusiv, apoi fiecare sfert il tai in 3 (eu cel putin asa am taiat) sau in 4 (repet, depinde de marimea discului) , dupa ce ai taiat toate sferturile in felii (mijlocul trebuie sa ramana netaiat) incepi rasucitul: cu fiecare mana iei o petala si le rasuesti una in dreapta, una in stanga, treci la urmatoarele doua, una in dreapta alta in stanga si tot asa pana termini de rasucit toate petalele. se pot indoi colturile externe sau le poti lasa asa. in functie de marimea discului de aluat se pot rasuci si de doua ori fiecare petala.
nu stiu daca ai inteles sau daca am reusit eu sa explic cat de cat, dar pe net sunt multe exemple foarte explicite sau iti trimit pm cu linkuri