Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6801 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 07 September 2015 - 01:44 PM

Buna ziua! exces de zel si de mere:
prajitura cu mere si sos caramel
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-124-14416262377829.jpg
pupicei, miha :hug:

#6802 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2015 - 12:12 AM

Foarte frumoasa :hug:
Ce e sub mere? Pandispan ca cea cu mere rase?

#6803 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 September 2015 - 02:37 PM

In loc de bombonele ...
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-115-14417158287744.jpg

umplute cu dulce de lache amestecat cu nuca macinata.

#6804 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 08 September 2015 - 03:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 September 2015 - 12:12 AM, a spus:

Foarte frumoasa :lol:
Ce e sub mere? Pandispan ca cea cu mere rase?

Exact, am pus mere rase si ochiometric iaurt. foarte pufoasa si chiar nu a iesit uscata deloc.
pupicei, miha :hug:

#6805 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2015 - 06:20 PM

Asa e mai eleganta.

#6806 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 September 2015 - 08:41 PM

cand treci de la 40 de grade la 14 grade in numai o saptamana, ai impresia ca te'ai culcat de sf petru/pavel si te'ai trezit de craciun :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-33-14421691088835.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-33-14421691499518.jpg


si am plusat si cu o dulce o catrinel, ca doar o data'n an ii "craciunul" :hug:
n'am nimerit foarte bine dimensiunea tavii si d'aia'i asa de... trasa prin inel.

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-33-14421696469282.jpg

#6807 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 September 2015 - 05:11 PM

Eu azi, chiar azi, am facut galuste cu prune:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-9-14427618552484.jpg

#6808 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 September 2015 - 11:51 PM

In ultimele 2 saptamani m-a apucat harnicia si-am facut cateva prajituri. Am imprumutat mixerul de la o prietena si am tot prajiturit, ca sa nu-mi ies din mana. :-*
De la stanga la dreapta: tort ciocolatos cu afine (n-am avut afine alcoolice, asa ca am pus niste stafide in visinata), prajitura cu magiun si crema de gris, iar rulada cu frisca si mascarpone ii apartine lui Edith Frincu:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432174213815.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432174335921.jpg

Jupanul si-a amintit de-o prajitura pe care i-o faceau bunicii, in copilarie, cu fulgi de ovaz si miere, asa ca, profitand ca io-s la camp si plivesc ceapa, s-a apucat de treaba. Cand am ajuns acasa m-a intampinat triumfator cu... nuuuuuuuuu, nu cu prajitura! Cu reteeeeeeeeeetaaaaaaaaa.... Fiind usoara, simpla si rapida, am facut-o in acea seara. N-are miere, ci zahar, dar e buna. Inlocuieste cu brio batoanele cu cereale din comert, zic eu. Reteta nu mai stiu exact de unde e luata, dar e de pe net.

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432174447621.jpg

Am o gramada de mere, am facut de cateva ori placinta, dar am zis sa fac si-o prajitura / tort. Nu e vreo reteta anume, am taiat merele in 2, le-am curatat de cotor, le-am pus la cuptor cu zahar si scortisoara si apoi am turnat aluat de chec peste ele:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432174616203.jpg

Cam mult aluat.... data viitoare il fac din 3 oua:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432174726405.jpg

Azi am trantit o prajitura cu ness. Reteta tot de pe net, dar chiar n-am idee de unde. Daca e de pe vreun blog ori din vreun ziar, n-am idee, n-am notat. :-*

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432174902951.jpg

N-as zice ca-i rea.... Jupanu' deja a ras un rand intreg. Vorbim de o prajitura facuta in tava mare de cuptor.... :tongue3:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432175473593.jpg

Pozele sunt sub orice critica, facute cu telefonul.... :-*

#6809 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 September 2015 - 07:06 AM

Bre, da' parcă nu mai faceai dulciuri?! Numai minunății!
Nu aș ști să-ți spun care mă atrage mai mult...
Sorina

#6810 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2015 - 09:05 AM

brava fox, dar eu vreau reteta la aia cu fulgi de ovaz! :toothy9;

#6811 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 September 2015 - 05:33 PM

Dimineata asta - pancakes (clatite americane):

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2015/post-192-1443367962656.jpg


#6812 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2015 - 09:25 PM

ce pufoase-s

#6813 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 September 2015 - 02:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 September 2015 - 09:25 PM, a spus:

ce pufoase-s


Da, pana sa iau aparatul a baut aproape tot siropul! Dupa atatia ani de Canada, am invatat si eu in sfarsit sa fac clatite :cheers: ! Anul trecut, dupa ce am descoperit reteta "perfecta" (si astea-s o mie de variante...), am facut 3 zile la rand, ca nu ne mai saturam :cheers: !

Dar ce dezmat la Foxyy!!! Reteta de prajitura cu ness este pe undeva? daca se poate, pliiiiz :toothy9; !

#6814 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2015 - 08:49 AM

In asteptarea retetei de la Foxy, cer si reteta de pancakes perfecte! :toothy9;

#6815 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 September 2015 - 12:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 September 2015 - 07:06 AM, a spus:

Bre, da' parcă nu mai faceai dulciuri?! Numai minunății!
Nu aș ști să-ți spun care mă atrage mai mult...

Nu faceam, dar am zis ca n-ar strica sa mai fac, macar asa.... sa nu-mi ies din mana. Ajung 8 luni de pauza, hai sa vad daca stiu sa mai folosesc mixerul (imprumutat)..... :toothy9;

#6816 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 September 2015 - 01:53 PM

Vezi postareaEataly, la 26 September 2015 - 09:05 AM, a spus:

brava fox, dar eu vreau reteta la aia cu fulgi de ovaz! :toothy9;

Iaca reteta (gasita de jupan pe-un blog (bucatarella)):
o cana de lapte dulce
220 g unt
4 linguri cacao
1/2 sticluta esenta de rom (sau dupa gust)
o cana de zahar brun
1/2 cana de alune de padure tocate
3 cani de fulgi de ovaz
optional: fulgi / decoratii de ciocolata (pentru pus deasupra)
Laptele si untul se pun, intr-o cratita, pe foc, iar cand se topeste tot untul, se adauga zaharul, alunele si cacaoa. Se amesteca bine (sa se omegenizeze) si se pun iar pe foc, sa fiarba cateva minute (in reteta originala zicea 1 minut, eu am tinut cam 3, dar ar fi mers si 5). Se da deoparte, se adauga fulgii de ovaz si esenta de rom si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se intinde pe hartie de copt fie sub forma patrata / dreptunghiulara, fie se face sul (rulou). Deasupra se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi / decoratiuni de ciocolata.
Astazi cred ca fac iar.... :cheers: Deja mi s-a dat de grija ca e nevoie de inc-o tura.... :cheers:

#6817 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 September 2015 - 02:29 PM

Vezi postareaadi_edi, la 28 September 2015 - 02:35 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 September 2015 - 09:25 PM, a spus:

ce pufoase-s


Da, pana sa iau aparatul a baut aproape tot siropul! Dupa atatia ani de Canada, am invatat si eu in sfarsit sa fac clatite :cheers: ! Anul trecut, dupa ce am descoperit reteta "perfecta" (si astea-s o mie de variante...), am facut 3 zile la rand, ca nu ne mai saturam :( !

Dar ce dezmat la Foxyy!!! Reteta de prajitura cu ness este pe undeva? daca se poate, pliiiiz :cheers: !

Dezmat? Nici vorba... incerc si eu sa-mi aduc aminte de vremurile bune, in care prajituream si eu sanatos-voinic!

Prajitura cu ness nu e pe aici, eu am gasit-o pe celalalt site, dar o transcriu (cu cateva mici modificari - la blat n-am pus sare si in loc de vanilie eu am folosit esenta de rom, iar la crema, in loc de 4, eu am pus 5 linguri pline cu ness si in loc de 2 plicuri de gelatina am folosit 8 foi).

Blaturi: 10 oua, 200 g zahar, 5 linguri de pesmet, 5 linguri faina, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 15 g praf de copt, 50 ml lapte, 270 ml ulei, esenta de rom.
Galbenusurile si zaharul se mixeaza, pana se face un fel de crema. Se adauga laptele, esenta de rom si mierea si se mixeaza din nou. Se adauga si uleiul si se invarte usor (sa nu sara si sa stropeasca prin casa), apoi se pun in compozitie pesmetul, cacaoa si faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma si se adauga peste aceasta compozitie si se invarte totul usor.
Se coc 2 foi in tava cuptorului (tava mare), cam 30 - 40 de minute la foc mediu (spre usor-puternic). Eu m-am ghidat dupa margini, cand s-au intarit si se desprindeau usor de hartia de copt, le-am scos din cuptor.

Crema: 5 oua, 150 g zahar, 5 linguri de ness, 500 ml lapte, 6 linguri amidon, 8 foi gelatina, 300 ml frisca.
Intr-o cratita de metal (ce va ajunge mai incolo pe foc) ouale (intregi) se mixeaza cu zahar cateva minute. Ness-ul se dizolva cu 4-5 linguri de apa calduta si se adauga peste oua. (Data viitoare cred ca voi amesteca ness-ul cu putin zahar, apoi voi pune apa calda.) Se adauga laptele, se mixeaza, apoi se pune amidonul si se amesteca din nou.
Compozitia se pune la fiert, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase, apoi se da deoparte.
Gelatina se hidrateaza / inmoaie si se adauga peste crema fiarta. Se amesteca din nou si se lasa la racit.
Frisca se adauga peste crema rece si se mixeaza.

Peste prima foaie se adauga 2/3 din crema, se niveleaza apoi se pune a doua foaie si apoi restul cremei si se da la rece.

Decor: 250 ml frisca, ciocolata rasa sau varii ornamente, dupa gust. In reteta originala, in frisca se puneau o lingura de miere si un intaritor de frisca - n-am pus de nici unele, intaritorul nu era necesar, iar mierea mi s-a parut in plus...
Deasupra se adauga cam 250 ml de frisca (in original erau 150 ml) si se niveleaza din nou, apoi se decoreaza cu ciocolata rasa (fulgi sau orice alte forme).

Observatie personala: in crema ar mai merge frisca, iar deasupra - la fel. Eu am facut frisca din smantana, n-am indulcit-o prea tare (am pus 80 g zahar pudra vanilat la 600 ml smantana lichida), iar per total, prajitura a iesit taman buna! :toothy9; In conditiile in care noi nu vrem ceva prea dulce.
Daca vreti, puneti mai mult zahar in crema sau in frisca.
Data viitoare (o voi reface cu siguranta), o sa folosesc cam 700 - 750 ml de frisca - 450 - 500 ml vor ajunge in crema, iar restul deasupra.

#6818 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 September 2015 - 02:31 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2015 - 08:49 AM, a spus:

In asteptarea retetei de la Foxy, cer si reteta de pancakes perfecte! :toothy9;

Si eu, si eu!!!! :cheers:

#6819 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2015 - 03:19 PM

Multumesc Fox! :toothy9;

#6820 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 September 2015 - 03:23 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2015 - 03:19 PM, a spus:

Multumesc Fox! :toothy9;

Cu mare placere! :cheers:
Sincer, mi-a luat mai mult s-o scriu decat s-o fac! :cheers:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi