Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#841 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 September 2010 - 09:35 PM

Vezi postareastella, la 08 September 2010 - 08:26 PM, a spus:

Geany, sa-ti traiasca trandahirii si poalele ce le pusesi in brau.
ps nu-i Sântà Maria mica azi fata?

Haoleo!!!te pomeni ca e mica,findca eu nu ma prea pricep la deshtia...tre' sa intreb...

Cat despre poale mai bine-n brau ,decat in cap :violent1: ...

P.s:am intrebat ai mei zic ca sf. Maria din august e a mortilor,Sf. Maria din septembrie e a viilor si se sarbatoresc Marii,Mariani etc,Care-i mica si care-i mare inca nu m-am lamurit,dar se da de pomana si atunci si acum,cel putin asa stiu si tin ai mei,dar nu bag mana-n foc,ca ar fi corect,ca nu prea ne pricepem la deastea,bunicile stiau mai bine dar ele nu mai sunt...

#842 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 September 2010 - 07:49 AM

Eu stiam , ca cea din augus e Sf MM , ca e hram la biserica ( si e pentru pomenirea mortilor ) si ca cea de ieri e cea mica, onomastica viilor.
btw , azi e sf Ana si Ioachim.
ps. aste-as singurele care le stiu caci aveam Mariana in familie :violent1:

#843 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 September 2010 - 09:54 AM

Frumoase poalele-n brau Geanina, e un veac ca nu mananc.

#844 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 September 2010 - 01:12 PM

O tarta cu prune ( in principiu azi in sat la mine, toata lumea are tarta cu prune :occasion14: , ca-i o sarbatoare" postul genevez" )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-16-128403075709.jpg


#845 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 September 2010 - 01:35 PM

Vezi postareaGeany, la 08 September 2010 - 08:12 PM, a spus:

Sefule eu lapte de pasare nu am mancat niciodata(am auzit dar nu am mancat),faina si ideea de-ti trecu' prin greier''... :occasion14:

Lacuna asta musai sa fie remediata!
Gasesti retete pe net fara probleme.
A fost desertul de fitze al anilor '70. Mama are compotiere speciale pentru servirea lui aduse de zestre. Ulterior s-a consumat doar la zile insemnate, caci trebuiau economisite ouale cu grija.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#846 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 September 2010 - 01:41 PM

Buldinej-ul/lapte de pasare, e desertul copilariei la noi.
mai tarziu am facut si eu, aici ii spune "ile flotante , si se pune "hartistic" zahar caramelizat pe bulgarii de nea .

eu am incercat si cu caramel amestecat in crema de lapte ( atentie ca se poate covasi/branzi)
totusi varianta de lapte de pasare e cea care-mi place si azi. btw, sa fac si eu :occasion14:

#847 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 09 September 2010 - 02:14 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 09 September 2010 - 01:35 PM, a spus:


Shefu Paparotti, de ce nu-l bagi matele la "imagini"?Imagine postata
Poate o mai fac si altii!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#848 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 September 2010 - 02:58 PM

Vezi postareastella, la 09 September 2010 - 01:12 PM, a spus:

O tarta cu prune ( in principiu azi in sat la mine, toata lumea are tarta cu prune :wub: , ca-i o sarbatoare" postul genevez" )

Chiar ieri sau alaltaieri pe euforia cuisin in reluare a facut Laura Calder(tipa de gateste frantuzeste) o tarta cu prune cu tot cu samburi,prune intregi cam naspa,a ta arata super...
Au zis la tv. ca a fost sf. Maria mica... :occasion14:

#849 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 September 2010 - 06:46 PM

Geany fata mea, tarta mea e ultra simpla:aluat frantuzesc ( cumparat din comert :) ) prune taiate in jumatati si "oleac" de zahar presarat.
la 200° pana se rumeneste. Atentie ca lasa zeama .
unii fac un maglavais din ou zahar si smantana, sau presara nuca/pesmat sau altele pe aluat ca sa abosoarba zeama.
mie nu-mi place decat natur ; astept sa se raceasca bine, si apoi is atenta sa nu ma "picur" cu zama pe haine :)

#850 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 09 September 2010 - 09:28 PM

Eu am facut prajitura cu pere, retata Petuniei, postata mai demult in locuri apuse :)

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-477-128405989209.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-477-128406015487.jpg

#851 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 11 September 2010 - 12:55 PM

brinzoici si placinta cu lamiie din foi de placinta, gasita pe dincolo!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-366-128420247913.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-366-128420250205.jpg


#852 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 September 2010 - 12:07 PM

Din ciclul amintiri din copilarie :toothy9; ,friganele/m-am jucat putin cu ele...Adica am aromatizat laptele prin care am trecut feliile de franzela(mai vechiuta'') :hungry: cu miere si esenta de rom,apoi trecute prin ou batut cu putin lapte,le-am prajit in putin ulei cu unt,pudrate cu zahar pudra vagniliat(dar coptii s-au balacit dupaia cu dulceata de capsuni,miere,nutela ce au vrut ei...) :)

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-12845452231.jpg

Ia' dovada..

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128457054624.jpg

#853 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 September 2010 - 01:51 PM

Vezi postareaGeany, la 15 September 2010 - 12:07 PM, a spus:

Din ciclul amintiri din copilarie :biggrin: ,friganele/m-am jucat putin cu ele...Adica am aromatizat laptele prin care am trecut feliile de franzela(mai vechiuta'') :tongue3: cu miere si esenta de rom,apoi trecute prin ou batut cu putin lapte,le-am prajit in putin ulei cu unt,pudrate cu zahar pudra vagniliat(dar coptii s-au balacit dupaia cu dulceata de capsuni,miere,nutela ce au vrut ei...) :tongue4:

Ia' dovada..



Eu friganele fac doar alaturi de mancarica de mazare, merge de minune. :scratch:
Dar sa revenim la ale noastre, friganelele ca friganelele, dar "ochiosul" tau manjit tot pe botic este mai si decat friganelele, manca-l-ar mama pe el de baiat!!!!
GEORGIA

#854 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 September 2010 - 02:16 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 16 September 2010 - 01:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 September 2010 - 12:07 PM, a spus:

Din ciclul amintiri din copilarie :tongue3: ,friganele/m-am jucat putin cu ele...Adica am aromatizat laptele prin care am trecut feliile de franzela(mai vechiuta'') :tongue4: cu miere si esenta de rom,apoi trecute prin ou batut cu putin lapte,le-am prajit in putin ulei cu unt,pudrate cu zahar pudra vagniliat(dar coptii s-au balacit dupaia cu dulceata de capsuni,miere,nutela ce au vrut ei...) :scratch:

Ia' dovada..



Eu friganele fac doar alaturi de mancarica de mazare, merge de minune. :pupic:
Dar sa revenim la ale noastre, friganelele ca friganelele, dar "ochiosul" tau manjit tot pe botic este mai si decat friganelele, manca-l-ar mama pe el de baiat!!!!

Giorgi' sincer cu mazare nu am facut niciodata dar o coc sa stii,ca am mai auzit,deci trebe' incercat musai... :biggrin:

#855 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 September 2010 - 04:05 PM

Gogosele cu ricotta:
1 ou
125 gr ricotta
Faina, la ochi, cat sa se dezlipeasca un pic de peretii castronului dar sa ramana moale si lipicios.
Un pic de praf de copt si un pic de bicarbonat(cat am luat cu 2 degete)
Am lasat 30 minute la frigo.
Am prajit.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128464591853.jpg

#856 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 September 2010 - 11:16 AM

Bomboloni alla crema,Alessandra Spisni,rai uno(v-am tot amenintat ca incepe emisiunea mea preferata :lol: ),o sa pun si reteta daca sunteti interesate,eu sunt f. incantata de ea e ieftina,buna si nepretentioasa asa ca Alessandra :lol: ...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128471491064.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128471491951.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128471492723.jpg

Gata vin cu linkulBomboloni alla crema

#857 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 September 2010 - 07:25 PM

Gianinoooooooo, bomboloanele-s cu crema (pasticcera) umplute? arata wow, da-s bomba calorica.
eu facui o turnata cu mere. merci Anat

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-16-128474431805.jpg


#858 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 September 2010 - 07:50 PM

Da Steluto stiu dar eu doar am gustat is' mai mult pt. coptii ca ei is' batz.Pun si reteta o sa dau link(am avut pana acum mosafiri''socrela si deaia n-am avut timp,i-or placut tare mult,da nu a recunoscut decat pintre dintzi :pupic: ,da manca de numa' :-h si dupaia la mine nu a mers forumul,mac' sa pun reteta ,chiar merita...)

#859 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 September 2010 - 04:33 PM

am plecat de la tarta cu ciocolata a lui Kiken, si a iesit cu totul altceva :unsure:
am adaptat-o sa se potriveasca cu monti. nu am folosit de loc faina ci doar un amestec de cacao cu migdale macinate, iar din albusele ramase de la "crema" am facut un strat de bezea

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-84-128499321333.jpg

nu mi-am socotit corect timpul de coacere. am uitat ca mai sta la cuptor si cu bezeaua. dar e foaaarte buna si asa "rascoapta" =))

#860 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 24 September 2010 - 12:14 PM

Pentru astazi o prajitura rapida cu cocos si ananas

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-332-128532315628.jpg

si acum cateva zile o placinta cu iaurt si miere

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-332-128532317416.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi