Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1001 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 12 December 2010 - 11:34 PM

Vezi postareaMIMI, la 26 November 2010 - 02:10 PM, a spus:

Cornetti cu rahat

Atasament Picture 2535.jpg

si o "ruptiune"

Atasament Picture 2550.jpg

Mama ce bine arata! Ne dai si noua reteta? :rolleyes:

#1002 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 12 December 2010 - 11:50 PM

Vezi postareagloxinia, la 12 December 2010 - 09:47 PM, a spus:

wooow Lumi, la tine se simte deja miros de Craciun. Poate ma apuc si eu iar de o casuta ca au trecut cativa ani de cand nu am mai facut :rolleyes: E foarte frumoasa casuta ta, ne dai si noua reteta de turta dulce? :violent1:


Se simte deja mirosul pentru ca de Craciun nu vom fi acasa si daca nu miroase acum, nu mai are cand...
Reteta:
1125 g miere;
375 g margarina;
375 g zahar;
1,9 kg faina;
4 oua;
5 lingurite scortisoara;
3 lingurite condimente pentru turta dulce (eu am macinat un plic de condimente pentru vin fiert);
un varf de lingurita piper negru macinat;
1-2 lingurite pudra de ghimbir.

In curand voi pune reteta si pasii de realizare si pe blog si o voi posta si pe AC.



#1003 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 December 2010 - 12:03 AM

Vezi postareaLuminis, la 12 December 2010 - 11:50 PM, a spus:

Se simte deja mirosul pentru ca de Craciun nu vom fi acasa si daca nu miroase acum, nu mai are cand...
Reteta:
1125 g miere;
375 g margarina;
375 g zahar;
1,9 kg faina;
4 oua;
5 lingurite scortisoara;
3 lingurite condimente pentru turta dulce (eu am macinat un plic de condimente pentru vin fiert);
un varf de lingurita piper negru macinat;
1-2 lingurite pudra de ghimbir.

In curand voi pune reteta si pasii de realizare si pe blog si o voi posta si pe AC.[/center]


Am facut si eu turta dulce dupa reteta asta, eu am gasit-o anu' trecut la Gabi Cara. Pan' la urma n-am mai apucat sa asamblez casuta, ca s-au halit turtele inainte sa apuc de construit..... asa de bune au iesit! :rolleyes:

#1004 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 December 2010 - 03:41 PM

Superba casuta ta Luminis ...cata rabdare ai avut

#1005 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 13 December 2010 - 03:51 PM

koral, imi dai si mie reteta ta de icing de la briose te rog? cam ratez icingul eu :floare:

#1006 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2010 - 03:52 PM

Lumi, ai dat startul la casute.Sa vezi.Construim un sat intreg.
A ta e perfecta, simetrica, ai fost atenta la detalii.Brava, brava!

#1007 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2010 - 04:02 PM

Branzoaica rasucita.
Aluatul e cel de la Purcelusi.Umplutura cu ricotta, zahar si ou+ stafide.
Un disc jos, umplutura, un disc sus.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922487040386.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922486837241.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922487518645.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922487675117.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922487848525.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922488081803.jpg

Umplutura o faceti cu ce vreti voi, in original(pe un forum de bucatareala bulgaresc) era cu nuci si gem.Aluatul nu stiu, ca n-am mai stat sa traduc.Am folosit aluatul de la purcelusi. :floare:

#1008 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 December 2010 - 04:21 PM

uite , pentru doritoare am si eu o reteta de turta dulce. Suna cam asa:
4 galbenusuri se freaca bine cu o cana de zahar(cana de la ceai de 200 sau 250 g), se adauga 1 cana lapte,1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare macinate,6 linguri ulei,1 lingura amoneac (salicale) faina cit cuprinde .
Se intinde o foaie mai grosuta, se decupeaza cu ce aveti, se coc aproximativ 15-20 minute.
Cele 4 albusuri ramase, se bat spuma cu cana de zahar, se pun pe aburi si se continua pina s-a topit zaharul .
Dupa ce ai terminat de copt,sufleci minecile bine,intr-un lighean mare peste turta dulce coapta se toarna albusul si incepi sa le amesteci sa se minjeasca :floare: fiecare cu glazura de albus. Se intind pe o fata de masa de nailon,musama, sa se usuce glazura.

Sunt foarte bune!

#1009 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2010 - 05:31 PM

Cozonac de post, reteta Lauralaurentiu
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-63-12922542633413.jpg

Cornulete de post, cu gem de prune si nuca macinata, reteta familiei (cu bors)
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-63-12922542446576.jpg

#1010 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 December 2010 - 06:59 PM

Vezi postareadark angel, la 13 December 2010 - 03:51 PM, a spus:

koral, imi dai si mie reteta ta de icing de la briose te rog? cam ratez icingul eu :)



Dragă Mirela, eu am făcut pur şi simplu 2 creme ganache: din ciocolată neagră pentru brioşele cu capucino, şi din ciocolată albă pentru brioşele cu cocos.

Reţeta e luată de aici- cred că Mimi a scris-o, sau poate altcineva(? :icon_fessee: ), în orice caz o expertă în dulciuri . Aşa este reţeta:

500 ml frişcă vegetală la cutie( eu , HULALA)
300cioco neagră- mai exact, 200 g cioco amăruie+100 cioco cu lapte
300 g ciocolată albă.

300 ml frişcă se încălzeşte cu ciocolata neagră ruptă în bucăţele, amestecând continuuu până la topire. Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, se dă la frigider de seara până dimineaţa.

200 ml frişcă se încălzeşte cu 300 ml cioco albă ruptă în bucăţi, se lasă la răcorit, se dă la frigider până a doua zi.

A doua zi, cele 2 creme se spumează cu mixerul, apoi se pun în posh şi se ornează.Sunt minunate cremele , creed că merg şi pe pâine simplă, nici nu-ţi mai trebuie brioşe :tongue3:
Sau poţi să le faci cu frişcă bine bătută, dacă nu ai timp suficient( eu mai fac şi aşa :) )
Cu drag, C.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1011 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 December 2010 - 10:50 PM

Vezi postareavrabiuta, la 13 December 2010 - 04:21 PM, a spus:

uite , pentru doritoare am si eu o reteta de turta dulce. Suna cam asa:
...

confirm ca e foarte buna reteta.
astea "manjitele" :toothy9; noi (eu de la mama stiu reteta) le facem bilute. iese putin lipicios aluatul si ne este mai usor de modelat decat de intins pe masa si decupat.

#1012 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 December 2010 - 12:32 AM

Vezi postareajulix_2007, la 13 December 2010 - 05:31 PM, a spus:

Cornulete de post, cu gem de prune si nuca macinata, reteta familiei (cu bors)

ce-mi plac cornuletele tale si ce pofta mi-ai facut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1013 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 December 2010 - 10:29 PM

Azi amandine.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-20-12923585537482.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1014 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 December 2010 - 02:15 PM

Ciambelle cu kefir

240 ml kefir
100 gr zahar
1 ou
350-370 gr faina
2 linguri unt topit

2 lingurite rase de bicarbonat
1 lingurita rasa praf de copt

Kefir+ou+zahar.Se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul.La sfarsit am adaugat untul topit dar rece.

Pe masa infainata am intins o foaie(cu mana) de 1 cm si un pic grosime.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-1292415201023.jpg

Le-am prajit in ulei incins.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12924152475659.jpg

Pufoase si gustoase!

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12924152808166.jpg

#1015 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 December 2010 - 09:47 AM

Vezi postareapunticu, la 12 December 2010 - 11:34 PM, a spus:

Vezi postareaMIMI, la 26 November 2010 - 02:10 PM, a spus:

Cornetti cu rahat

Atasament Picture 2535.jpg

si o "ruptiune"

Atasament Picture 2550.jpg

Mama ce bine arata! Ne dai si noua reteta? :)

Reteta e a LaureiA
INGREDIENTE:
-500 gr faina
-50 gr unt moale,la temp. camerei
-25g dorjdie
-150 ml lapte
-150 gr zahar
-2 oua

Topim drojdia in lapte caldut.
Amestecam faina,zaharul,untul,ouale intregi si framantam cat se poate.Adaugam apoi treptat laptele si amestecam pana la omogenizare.
Aluatul e un pic lipicios framantati cu mana infainata(aprox 5 min).Daca e nevoie mai adaugati o lingura de faina.Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste.Se pune aluatul la crescut 2 ore.
Apoi impartim aluatul in 3 bile, le intindem si fiecare bila o taiem in 4 sau 6,cum am facut eu.Punen rahatul taiat fasii la baza si rulam.
Se aseaza cornurile in tava,pe hartie de copt si se mai lasa la crescut pana cresc in volum.Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptor pentru aproximativ 20 minute,la 180grade.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1016 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 December 2010 - 09:48 AM

mamaaaaa,Lili,cum imi faci tu pofta de framantat!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1017 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 16 December 2010 - 10:18 AM

Vezi postareakoral, la 13 December 2010 - 06:59 PM, a spus:

Vezi postareadark angel, la 13 December 2010 - 03:51 PM, a spus:

koral, imi dai si mie reteta ta de icing de la briose te rog? cam ratez icingul eu :(



Dragă Mirela, eu am făcut pur şi simplu 2 creme ganache: din ciocolată neagră pentru brioşele cu capucino, şi din ciocolată albă pentru brioşele cu cocos.

Reţeta e luată de aici- cred că Mimi a scris-o, sau poate altcineva(? :) ), în orice caz o expertă în dulciuri . Aşa este reţeta:

500 ml frişcă vegetală la cutie( eu , HULALA)
300cioco neagră- mai exact, 200 g cioco amăruie+100 cioco cu lapte
300 g ciocolată albă.

300 ml frişcă se încălzeşte cu ciocolata neagră ruptă în bucăţele, amestecând continuuu până la topire. Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, se dă la frigider de seara până dimineaţa.

200 ml frişcă se încălzeşte cu 300 ml cioco albă ruptă în bucăţi, se lasă la răcorit, se dă la frigider până a doua zi.

A doua zi, cele 2 creme se spumează cu mixerul, apoi se pun în posh şi se ornează.Sunt minunate cremele , creed că merg şi pe pâine simplă, nici nu-ţi mai trebuie brioşe :)
Sau poţi să le faci cu frişcă bine bătută, dacă nu ai timp suficient( eu mai fac şi aşa :) )
Cu drag, C.



mersi mult, o sa incerc si eu...am facut una buttercream de pe net si nu mi-a placut deloc nici fetele nu o mananca, o dau la o parte si mananca cupcake simplu...nu sant experta, cer si eu la fete care au incercat
mersic

#1018 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 December 2010 - 10:51 AM

Vezi postareaMIMI, la 16 December 2010 - 09:48 AM, a spus:

mamaaaaa,Lili,cum imi faci tu pofta de framantat!


pai ce sa framanti maica ca n-are drojdie, tre sa dai cu lingura de 10 ori si gata! :)

#1019 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 December 2010 - 11:27 AM

Vezi postareaEataly, la 16 December 2010 - 10:51 AM, a spus:

Vezi postareaMIMI, la 16 December 2010 - 09:48 AM, a spus:

mamaaaaa,Lili,cum imi faci tu pofta de framantat!


pai ce sa framanti maica ca n-are drojdie, tre sa dai cu lingura de 10 ori si gata! :)

fataa,la mine daca infainez masa tot framantat se cheama. :)
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1020 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 17 December 2010 - 10:42 PM

Vezi postareaMIMI, la 16 December 2010 - 09:47 AM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 12 December 2010 - 11:34 PM, a spus:

Vezi postareaMIMI, la 26 November 2010 - 02:10 PM, a spus:

Cornetti cu rahat

Atasament Picture 2535.jpg

si o "ruptiune"

Atasament Picture 2550.jpg

Mama ce bine arata! Ne dai si noua reteta? :notworthy:

Reteta e a LaureiA
INGREDIENTE:
-500 gr faina
-50 gr unt moale,la temp. camerei
-25g dorjdie
-150 ml lapte
-150 gr zahar
-2 oua

Topim drojdia in lapte caldut.
Amestecam faina,zaharul,untul,ouale intregi si framantam cat se poate.Adaugam apoi treptat laptele si amestecam pana la omogenizare.
Aluatul e un pic lipicios framantati cu mana infainata(aprox 5 min).Daca e nevoie mai adaugati o lingura de faina.Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste.Se pune aluatul la crescut 2 ore.
Apoi impartim aluatul in 3 bile, le intindem si fiecare bila o taiem in 4 sau 6,cum am facut eu.Punen rahatul taiat fasii la baza si rulam.
Se aseaza cornurile in tava,pe hartie de copt si se mai lasa la crescut pana cresc in volum.Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptor pentru aproximativ 20 minute,la 180grade.

Multumesc pentru reteta! Abia acum am vazut-o! Crezi ca ar merge si cu altceva umplute? Eu una nu ma prea omor cu rahatul, dar sotului ii place>

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

29 useri citesc topicul
0 membri, 29 vizitatori, 0 utilizatori anonimi