Bors de iarna cu afumatura
#1
Postat 25 November 2009 - 04:49 PM
Ingrediente: 1 kg coaste afumate, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina mica, 3 cartofi mici, 1 sfecla rosie medie (mai mare decat pumnul), 2 dovlecei, 1 kg de bors, sare, 1 legatura zdravana de leustean
Cum se face:
1. Spalam coastele, le portionam si le punem la fiert cu 2 litri de apa fierbinte
2. Dupa vreo 40 de minute, pregatim zarzavatul: il curatam, spalam si taiem cubulete (mai putin sfecla, pe care o dam prin razatoare. Eu am uitat acest aspect si am tras la fiertul ei ceva...)
3. Adaugam zarzavatul in zeama clocotinda si punem capacul, mai lasam sa fiarba 40 de minute.
4. In timpul asta punem borsul la fiert in alta oala, ca sa apuce sa dea de cateva ori in clocot inainte sa il punem la ciorba
5. Adaugam borsul la ciorba, il mai lasam sa fiarba 5 minute, adaugam zarzavatul si....
6. Pofta buna!
#2
Postat 25 November 2009 - 07:33 PM
Imi permiti un sfat: daca doresti ca ciorba sa iasa rosie ca focul...pune sfecla rosie la fiert intreaga impreuna cu celelalte ingrediente si da-o prin razatoare dupa ce fierbe bine...va avea o culoare mult mai intensa.
Asta-i sfat de la bunica din Bucovina! :oops:
#3
Postat 25 November 2009 - 07:54 PM
iulia nicoleta a spus:
Imi permiti un sfat: daca doresti ca ciorba sa iasa rosie ca focul...pune sfecla rosie la fiert intreaga impreuna cu celelalte ingrediente si da-o prin razatoare dupa ce fierbe bine...va avea o culoare mult mai intensa.
Asta-i sfat de la bunica din Bucovina! :oops:
Bun sfat! Numai ca atunci va trebui sa ajustez putin timpii de fierbere, caci banuiesc ca ii va lua ceva timp sa se faca bine. Multam!
PS. Si eu sunt fan devotat ciorbe de tot felul
#4
Postat 25 November 2009 - 09:36 PM
N-am mai mancat de iarna trecuta bors de afumatura.
Am avut de-acasa "scaricica", cat de buna a mai fost si ce borsuri am tras!
De-acum raman cu pofta.
#5
Postat 25 November 2009 - 10:05 PM
any_annette a spus:
N-am mai mancat de iarna trecuta bors de afumatura.
Am avut de-acasa "scaricica", cat de buna a mai fost si ce borsuri am tras!
De-acum raman cu pofta.
Daca ajungi pe-aici stiu cu ce sa te astept
#6
Postat 25 November 2009 - 10:19 PM
Esti o scumpa!! Si am uitat sa-ti spun ca nu-mi place numai continutul ci si ambalajul. In castronelul ala vreau borsul !
#7
Postat 26 November 2009 - 03:03 PM
ce poze "apetisante"!
trebuie sa ma gandesc la ceva ....cum as putea sa execut reteta(nu prea gasesc afumatura) :oops:
dar pana vin cu dovada...mersi fain! s-a salvat
nu ma las pana nu fac
#8
Postat 26 November 2009 - 04:31 PM
Nico-Vya a spus:
ce poze "apetisante"!
trebuie sa ma gandesc la ceva ....cum as putea sa execut reteta(nu prea gasesc afumatura) :oops:
dar pana vin cu dovada...mersi fain! s-a salvat
nu ma las pana nu fac
Nico, bine ai venit pe aici si multumesc !
#9
Postat 26 November 2009 - 09:50 PM
La noi in familie ciorba cu afumatura se face cu cartofi si tarhon. Asa cum o faci tu nici nu am mancat pana acum, insa nu este timpul pierdut.
#10
Postat 26 November 2009 - 10:28 PM
#11
Postat 27 November 2009 - 12:56 AM
irina a spus:
Multumesc frumos, Irina.. La voi e frig? Ca aici pare ca vine primavara deocamdata. Cand ne-o lovi...
#12
Postat 27 November 2009 - 04:34 PM
Ce mi-ai facut tu mie... Sorina
#13
Postat 02 December 2009 - 10:09 AM
sorinadaniela a spus:
Ce mi-ai facut tu mie... Sorina
Sorina, iti doresc sa ajungi cat mai repede pe aici... si sa iti delectezi papilele cu tot ce vrei tu