![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Pentru ca gatesc destul de mult la oala asta cu presiuni (
![:occasion14:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/occasion14.gif)
Vreau sa descriu intai avantajele principale ale acestei ustensile, care mie mi-a schimbat viata:
- reduce considerabil timpul de gatire al alimetelor (ex: legumele de ciorba care de obicei sunt gata in ~5 minute, la presiune sunt gata in 5 minute; carnea de pui care fierbe de obicei 50-60 de minute, la presiune e gata in 12 minute)
- reduce consumul de energie folosita la gatit
- legumele isi pastreaza dmult mai multe vitamine pentru ca sunt prelucrate termic mult mai putin timp
- reduce considerabil volumul de abur degajat in procesul de gatit
Ar fi si niste dezavantaje, asadar iata-le:
- e foarte usor sa gatesti prea mult legumele daca nu te orientezi in timp foarte bine, la minut
- dupa ce timpul de gatit s-a evaporta, trebuie sa astepti ca oala sa se depresurizeze ca sa poti scoate capacul (daca te grabesti si vrei sa scoti capacul mai repede, sa-r putea sa te opari (sau cum se zice)!)
Pentru mine avantajele bat de la distanta dezavantajele. Acum ca am un copil mic, timpul meu e mai pretios ca oricand, in plus scap de mult abur si economisesc multa energie.
Sunteti bineveniti sa postati retetele voastre, intrebari, sugestii si ce mai considerati potrivit topicului.