Bonicico, tu "buchetele" alea cu valeriana le-ai mancat asa, crude?
Topic bonicellian culinar
Postat 21 February 2010 - 08:06 PM
Bonicico, tu "buchetele" alea cu valeriana le-ai mancat asa, crude?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 21 February 2010 - 10:03 PM
stella, la 21 February 2010 - 04:15 PM, a spus:
Stella, m-ai topit de tot.
Postat 21 February 2010 - 10:16 PM
zoazorel, la 21 February 2010 - 08:06 PM, a spus:
Pai, nu trebuia?
Daca le prajeam nu mai erau light. Si daca nu mai erau light nu ma mai interesau.
Ca eu de atata bombonit, am pus 200 de gr si trebuie sa le dau jos ca vine primavara.
Ca sa le dau jos si sa nu le mai pun trebuie sa mananc sa-mi placa, adica dieta nu trebuie sa fie o corvoada, trebuie doar sa gandesc, OK, acum mananc altceva, tot bun, dar altceva.
Oricum, eu nu mananc nimic gras, nu mananc orez, cartofi, paine,(doar daca o fac eu si aia o felie, doua) pateuri, cozonaci, coca in general.Prajiturile trebuie sa nu aiba blat aproape deloc, fiindca nu-mi place nimic cu coca multa.
Cu dulciurile insaaaaa....
Si cum in ultima vreme am mancat aproape doar dulciuri, evident ca am pus vreo 200 de gr.
Am uitat, din lucrurile interzise as manca dimineata la pranz si seara paste. Dar nu o fac.
Postat 21 February 2010 - 10:46 PM
bonicella_0158.JPG (97.11K)
Number of downloads: 8
Asta e desertul de ora 5 pentru pici pentru ziua de maine, inspirat din tortul tau rece cu visine. Eu am pus branzica de vaci+mascarpone+zmeura din congelator+ceva zahar, ca era acru rau. La baza muesli cu o tara de unt. Vom vedea maine ce parere are, dar fiind cu zmeura ma astept sa nu comenteze
Pup
Postat 22 February 2010 - 09:09 PM
Postat 22 February 2010 - 09:12 PM
zoazorel, la 22 February 2010 - 09:09 PM, a spus:
Zo, pai hai, ca piciul nu a mancat decat un sfert, dar de placut i-a placut
Postat 22 February 2010 - 11:02 PM
Spune-mi si mie cum sa fac sa iasa lucioasa bomboana (una singurica, ca nu am vrut sa risc cu mai multe)
Pentru 200 de grame faci aceste eforturi de creatie? Eu pun 200 de grame doar cand ma uit la retete.
Postat 23 February 2010 - 07:08 PM
Yandira, bomboana iese lucioasa, daca forma e lucioasa.Altfel nu stiu cum.
Cat despre cele 200 de gr, cred ca am uitat sa pun un zambilic langa numar
Simona, valeriana-i o salata.
http://artaculinara....__1
Postat 24 February 2010 - 11:08 AM
Bonicelli, la 23 February 2010 - 07:08 PM, a spus:
Yandira, bomboana iese lucioasa, daca forma e lucioasa.Altfel nu stiu cum.
Cat despre cele 200 de gr, cred ca am uitat sa pun un zambilic langa numar
Simona, valeriana-i o salata.
http://artaculinara....__1
acum am vazut care.....
la noi ii spune altfel.
Si eu mi-s innebunita dupa ea , ii rup numai radacina putin , o spal bine si in salata cu ea , asa intreaga.
Nush de unde-mi venea mie ca valeriana asta ar fi ceva otravitor....poate incurc cu gentziana....
Postat 24 February 2010 - 08:21 PM
Da' la BonBonicica nu se pune, ca ea o papa cu sos de Xanax!
Si daca la mine la muncuta mai am 2-3 zile ca astea de ieri si azi, nu garantez pentru valeriana, da' aia normala, nu salata Bonicelliana!
Postat 24 February 2010 - 08:59 PM
zoazorel, la 24 February 2010 - 08:21 PM, a spus:
Da' la BonBonicica nu se pune, ca ea o papa cu sos de Xanax!
Si daca la mine la muncuta mai am 2-3 zile ca astea de ieri si azi, nu garantez pentru valeriana, da' aia normala, nu salata Bonicelliana!
Zorzonele,
Bagi oamenii in confuzii, de dupa ce ca n-am reputatie ma trezesc te pomenesti cu reputatia ca ma hranesc cu etnobotanice.
Deci sa nu confundam Valerianella locusta cu Valeriana officinalis.
Valerianella locusta

Valeriana officinalis (odolean sau gusa porumbelului sau iarba pisicii)

Postat 25 February 2010 - 01:15 PM
Postat 25 February 2010 - 09:07 PM
Oricum, d-asta mancam la bunica-n gradina, mai pa toamna!
Postat 25 February 2010 - 10:02 PM
Dar sa revenim la ...valeriana noastra.
Io mi-s copil de asfalt, iar salata mananc de foarte putin timp fiindca nu-mi place. M-am fortat sa-mi placa si atunci am cautat una sa-mi placa macar cum arata.
Cand am descoperit-o pe-asta mi-am zis OK, arata bine, dar suna cam medical.
Asa ca am facut o sapatura pe net si am vazut ca nu-i aia de ne linisteste la nervii capului, ci e una inofensiva.
Acum, zi si tu, daca pe punga scrie "valeriana" de ce i-as fi zis eu pe numele stiintific de "valerianela" ?
Asa ca nu pot decat sa ma bucur ca acum stiu mult mai mult decat aflasem eu pe net.
Si chiar cred ca o sa-i cert pe aia de la Mega Image ca au scris gresit pe punga.
Fisiere atasate
-
14.jpg (199.66K)
Postat 25 February 2010 - 10:22 PM
On topic now, nici eu nu prea "pasc", decat stevie, praz, spanac, dar fierte!
Io tot o valeriana normala-mi doresc! Si cu sos de Xanax, c-am s-o iau pe campii!
Fie el si de...valeriana!
Postat 26 February 2010 - 12:29 AM
imi place si mie.
Acum jde ani , i-am cumparat tatalui meu sa semene in gradina. dupa un timp , era in vizita la mine, si eu faceam o "valeriana" d'asta, il intreb : ti-a iesit salata ?? el zice nuuuuuuuuuuuuu , eu ii arat zic asta , si elk imi zice" apoi am smuls-o, credeam ca-s buruieni"
Postat 26 February 2010 - 09:01 AM
Bonicelli, la 21 February 2010 - 10:16 PM, a spus:
Ferasca-te valeriana sa o maninci altfel decit cruda. E extrem de delicata si se "coace" imediat daca ii pui ulei, otet si lamiie mai ales, asa ca aceste condimente se amesteca cu ea imediat inainte de a fi servita
Postat 26 February 2010 - 10:34 PM
Adriana, la 26 February 2010 - 09:01 AM, a spus:
Fisiere atasate
-
waiting1.jpg (40.14K)
Postat 27 February 2010 - 12:51 AM
So...
This is the photo of the restaurant

and this is my photo
insalatacarciofi.jpg (154.89K)
Number of downloads: 9
Pe un strat de valeriana se aseaza anghinarea taiata feliute si deasupra se arunca fistic si aschii de parmigiano. Poza mea nu prea arata bine pentru ca spre deosebire de restaurant care a facut portii individuale eu am pus portia pentru 4 persoane intr-o singura farfurie, anghinarea mea era fiarta nu cruda si deci mai alba la culoare si se confunda cu aschiile de parmigiano. E o combinatie care mie mi-a placut mult.

Ajutor