SALATA CAESAR
#1
Postat 09 January 2010 - 08:45 PM
Ingrediente:
-salata verde, a mea a fost iceberg
-un piept de pui fiert
-3 fileuri de anchois
-4 catei de usturoi
-1 galbenus de la un ou dat 1min la fiert
-lamaie
-mustar clasic +o lingura de mustar cu seminte de mustar, al meu se cheama Kamis frantzuzesc
-ulei de masline+ de floarea soarelui
-60 gr parmezan –eu am pus Gran Padano, nu-i chiar asa de uscat
-crutoane , eu am pus 4wasa
-sare, piper
Salata se spala, se usuca si se rupe cat doriti de mare – elegant e mai mare, dar la barbatii mei nu au trecere fitzoseniile.
Se face dressingu’: din galbenusul usor copt se face o maioneza.
Separat, se zdrobeste usturoiul si peste el se adauga fileurile de anchois.
Se zdrobesc si ele. Eu am mai adaugat putin ulei din conserva lor si zeama de la o juma de lamaie.
Peste maioneza deja preparata se adauga mustarul cu seminte si pasta de usturoi+anchois
Se omogenizeaza.
Se taie pieptul de pui in bucati mai mari
Se aduna carnea, salata si parmezanul in acelasi vas
Se toarna sosul
Se taie crutoanele, eu-wasa, cu foarfecul. Se adauga si ele peste salata.
Se ametesc toate, se potrivesc la gust
Si gata!
In portia personala se mai adauga niste aschii de branza
Sper sa va placa si voua!
#2
Postat 09 January 2010 - 10:17 PM
#3
Postat 09 January 2010 - 10:17 PM
#4
Postat 10 January 2010 - 09:14 AM
Carmella a spus:
sa-ti zic drept e prima oara si ptr mine cand incerc combinatia asta. au amandoua arome f puternice si, amestecate, parca se anuleaza, zau!
chiar am ramas uimita, ma asteptam sa fie cu o aroma pregnanta. dar nu, au doar un iz de altceva.
Eataly a spus:
ei, ar mai fi si altele! :oops:
e buna, da!
#5
Postat 12 January 2010 - 12:43 PM
#6
Postat 12 January 2010 - 09:14 PM
Anomiss a spus:
simonaaaa, ce mai faci?
pai si eu am extracheese
#7
Postat 13 January 2010 - 10:41 AM
moatza a spus:
Anomiss a spus:
simonaaaa, ce mai faci?
pai si eu am extracheese
bine fac, nu prea mai gatesc decat pt reuniuni cu prietenii ... in rest incerc din rasputeri sa nu cad in ispita dar e taaare greu mai ales cand bag un ochi pe-aici !
#8
Postat 15 January 2010 - 11:17 AM
si
#9
Postat 15 January 2010 - 02:28 PM
gloxinia a spus:
numa' la Andrei?
#10
Postat 15 January 2010 - 03:57 PM
moatza a spus:
gloxinia a spus:
numa' la Andrei?
Nuuuu, la toata casa. Insa noi restul am halit-o cu paine din lipsa de crutoane, iar portia lui Andrei am pus-o intro lipie Buuuuna!
si
#11
Postat 06 February 2010 - 02:34 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#12
Postat 06 February 2010 - 12:08 PM
pansy, la 06 February 2010 - 02:34 AM, a spus:
hai, pune si varianta ta! trebuie o salata speciala. eu am luat reteta de pe net.
#13
Postat 08 February 2010 - 02:38 PM
Adaosul de ansoa i se atribuie lui Rochelle Low, in asa numita nouveau Caesar ,adaos vehement contestat de Cardini.
Ca sa vedeti cata nebunie cu o salatica.
INGREDIENTE :
-salata romana -are frunzele mai ferme
-2-3 fire ceapa verde (cardini a facut-o fara asta )
-1-2 galbenus (depinde cat de mare e salata ) crud sau oul fiert timp de 1 minut,nu mai mult
-ulei de masline
-zeama de la o lamaie (sau jumatate, depide cat de acra va place )
-1 Lg ( lingura ) sos worchester
-piper proaspat macinat
-usturoi cam 8 catei mari
-3/4 cana parmezan ras
-crutoane bronzate putin in cuptor
Ulterior s-au facut variatii,dar nu de catre cardini,cu alte ingrediente ca maioneza,ansoa,alte feluri de salata,pui,creveti,somon,bacon,capere.
Acuma vreau sa va mai spun ca eu nu pun sare in salata verde,pentru ca se fleoascaie.isi pune fiecare in farfurie.
Daca nu mancati toata salata caesar la masa.cred ca e mai sanatos ca in loc de oul practic crud care se folosete,sa amestecati frunzele cu o lingura de maioneza.
Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#14
Postat 08 February 2010 - 04:48 PM
pansy, la 08 February 2010 - 02:38 PM, a spus:
-piper proaspat macinat
-usturoi cam 8 catei mari
.....
Sunt aspecte care imi plac mult in ambele retete. S-ar prea putea sa le combin.
La varianta Cardini ma bucura prezenta dulailor de usuturoi in haita mai numeroasa.
Multumim pentru retete
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare