Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#1
Postat 11 January 2010 - 02:00 PM
M-am gindit sa deschid acest subiect in care sa povestesc retetele pe care le fac cu el, acum sunt la faza de experimente, ce mi-a placut voi reface, ce nu mi-a placut voi uita
Index:
Dulciuri
Tarta cu crema de vanilie
Crema de vanilie
Alta crema de vanilie
Tarta de mere = loryna
Tort de mere
Tort pufos cu ciocolata si pere
Crema de ciocolata alba
Marmelada de mere
Tort cu faina de cocos si nutella
Budinca de cacao
Marmelada de prune in Thermomix
Chocolate Cheesecake
Tort de morcovi
Bignè cu crema de vanilie
Sorbet de piersici-Ioana
Prajitura cu lichior si mere-Ioana
Iaurt in Thermomix
Marmelada de ananas cu portocale - Ioana
Marmelada de capsuni - Ioana
Aluat chox-uri si Crema de vanilie cu quark - Ioana
Nutella - Mousse de ciocolata - Ioana
Crème de la crème di Adrienne - Adriana
Torta della nonna - ardeleanca
Supa si budinca de tapioca - Ioana
Marmelada din piersici si pere - Adriana
Gem de portocale - Adriana
Biancomangiare - Adriana
Mincaruri
Pasta e fagioli = Pasta cu fasole boabe
Patè de masline
Mamaliga
Maioneza
Sos de nuci pentru paste
Pesmet
Pirjolute si mazare la abur, crema de legume
Morcovi garnitura
Pesto din busuioc
Piure de cartofi
Dovlecei garnitura
Penne cu ardei si speck
Ciorbica de pastai
Penne cu dovlecei si ardei
Garnitura de cartofi
Pesto cu pecorino, Pesto cu migdale - any_annette
Sos de ardei copti
Gnocchi alla romana
Crema de cartofi si conopida
Smintina de soia - any_annette
Crema de ciuperci
Crema sparanghel alb si cartofi
Crema de pecorino
Rulada de carne si mazare
Ragu
Mazare garnitura
Crema de dovlecei si cartofi
Dovlecei acri dulci
Crema de branza cu ridichi si kresse-ardeleanca
Risotto - Ioana
Bilute cu naut si speck
Supa crema de anghinare cu fasole si creveti - Adriana
Covrigi cu susan (Sesamringe) - ardeleanca
Sos de brinza - Adriana
Cheesecake cu gorgonzola - any_annette
Vegeta - Ioana
Zacusca cu ciuperci - Ioana
Sos de rosii - Ioana
Chiftea giganta din carne de pui si dovleac - Adriana
Sos cu vinete pentru paste - Adriana
Crema de fenel - Adriana
Supa cu varza si cartofi - Adriana
Pesto cu urda si nuci - Adriana
Chifle - Adriana
Spätzle din dovleac - Adriana
Pesmet cu usturoi, patrunjel si marar - Adriana
Vegeta vegetariana - Adriana
Bagna cauda - Adriana
Fonduta - Adriana
Pateu din ficatei de pui - Adriana
Mincarica din cartofi si carne de vita - Adriana
Crema de varza rosie si cartofi - Adriana
Supa crema de dovlecei si cartofi - Adriana
Sos verde - any_annette
(actualizat 1.12.2021)
#2
Postat 11 January 2010 - 02:01 PM
Ingrediente pentru 4 persoane:
- o ceapa mica
- 30 gr speck
- o lingura de usturoi si rozmarin tocat ( eu aveam amestecul congelat)
- 20 gr ulei de masline extravirgin
- 2 cutii de fasole tip "borlotti" adica astea
- 100 gr sos de rosii
- 900 gr apa fierbinte
- 1 lingura de concentrat Bimby (o sa scriu separat reteta pentru obtinerea lui)
- 200 gr ditaloni
Se pune in bol ceapa, speck-ul, usturoiul si rozmarinul, se amesteca: 5 secunde, viteza 7. Se adauga uleiul, se prajeste: 3 minute, 100°, viteza 1.
Se adauga jumatate din cantitatea de fasole (eu am folosit in locul unei cutii de fasole un rest de linte gatita pe care o aveam in frigider) si se mixeaza 5 secunde viteza 5. Se adauga apa si concentratul, se coace 20 de minute la 100° viteza 1.
Se adauga pasta, se coace cit timp e scris pe punga, eu le-am copt 15 minute, fiind o pasta mai lichida chiar daca nu sunt al dente nu e nici o problema, dimpotriva. Se coc deci la 100°, antiorar, viteza lingura. Se adauga fasolea ramasa 5 minute inainte de final. Se lasa sa se odihneasca 5 minute apoi se adauga un pic de ulei si parmigiano ras.
#3
Postat 15 January 2010 - 11:50 AM
Bucuroasa, zic gata asta vreau de Craciun, ca daca nu mi-l iau acum chiar ca nu mi-l mai iau.
A doua zi dupa amiaza ajung la magazin, imi zice ca l-a vandut dimineata, mai avea mov si gri.
Cumnata-mea zice "e destinul", eu zic nu, "e sfiga!"
N-am vrut sa iau alta culoare, numai asa sa zic ca mi-am luat, vroiam rosu, plus ca era oferta la 490 euro.
Am inceput sa ma gandesc serios la Thermomix, te scuteste de o gramada de treaba, etc, tu stii mai bine.
Ce mi-a placut extraordinar de mult in seara de Ajun (cum iti spuneam la topicul celalalt am fost la socrii si am pregatit tot cu Thermomix) au fost chiftelutele facute cu carne de porc si de vita plus ce mai scria acolo la ingrediente.
Dupa ce am facut aluatul, am format chiftelutele, le-am dat prin coaja de portocala (macinata tot de Bimby), soacra-mea le-a prajit in ulei, le-a scos pe hartie absorbanta, dupa care ele au facut un sos dulce acrisor din zahar caramelat si otet (nu stiu sa-ti spun mai mult ca eu la faza asta am lipsit ca era 7 seara si m-am dus acasa sa ma schimb).
Foarte foarte foarte bune, un gust nemaipomenit.
Soacra-mea are 2 carti, una mai mare cu tot felul de retete, iar alta putin mai mica numai cu aperitive.
Nu mai stiu exact din care carte a luat-o.
#4
Postat 15 January 2010 - 12:24 PM
any_annette a spus:
Eu carti am o multime pe computer dar inca n-am facut nimic din ele ca e mai usor sa iau cartea tiparita :roll:
#6
Postat 15 January 2010 - 03:13 PM
Adriana a spus:
any_annette a spus:
Eu carti am o multime pe computer dar inca n-am facut nimic din ele ca e mai usor sa iau cartea tiparita :roll:
Pai... le printezi/tiparesti pe imprimanta si-ti completezi cartea ta de retete. Simplu.
Ah, daca n-ai imprimanta/printer iti cumperi. Costa doo "fagioli" in ziua de astazi 8-)
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 18 January 2010 - 07:16 PM
Evident, pentru o buna reusita e nevoie de materie prima de calitate, maslinele astea costa dar sunt foarte gustoase, sunt varietatea taggiasche de pe coasta Liguriei.
sunt mici si uritele dar foarte bune
Eu le-am varsat asa cum se prezentau in bolul de la Thermomix, adaugind doar un catel de usturoi si putin origano, am amestecat bine si a rezultat pasta asta parfumata
voilà
#8
Postat 18 January 2010 - 08:06 PM
#9
Postat 18 January 2010 - 11:29 PM
In seara asta am facut mamaliga :mrgreen:
foarte buna
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1500 gr de apa
- o lingura de sare grunjoasa
- o lingura de ulei
- 400 gr de faina de porumb ( a mea era biologica macinata in moara cu piatra, nu dintr-aia de supermarket fina, dar cred ca se poate folosi orice fel de faina)
Se varsa in bol apa, sarea si uleiul, se fierbe: 12 minute 10° viteza 1.
Se adauga faina prin gaura din capac cu lamele in miscare, viteza 2.
Se tine paleta in capac si se amesteca din cind in cind in timp ce se coace 40 de minute 100° viteza 2.
#10
Postat 20 January 2010 - 12:08 PM
L-am trecut si eu pe lista de dorinte...pentru viitorul indepartat . Imi mai spui odata pretul lui, ca sa vad stele verzi
#13
Postat 20 January 2010 - 12:46 PM
#14
Postat 20 January 2010 - 10:31 PM
Adriana a spus:
Lol...si masaj nu face tanti vanzatoare? Da, Bimby al tau ramane pentru mine o dorinta pentru viitorul foarte-foarte indepartat...asta daca nu castig la loto intre timp (yeh, right!)
#15
Postat 21 January 2010 - 03:23 AM
KikenHana a spus:
Adriana a spus:
Lol...si masaj nu face tanti vanzatoare? Da, Bimby al tau ramane pentru mine o dorinta pentru viitorul foarte-foarte indepartat...asta daca nu castig la loto intre timp (yeh, right!)
Ar trebui sa fiu nebun sa dau atatia bani pe asa ceva. Mai bine invat sa tai ceapa ca Jamie
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#16
Postat 23 January 2010 - 03:27 PM
Si.....daca nu cer prea mult, retetele le ai in format electronic?Ca eu n-am decat carticica care am primit-o cand l-am luat si vreau ceva mai mult de atat.
#17
Postat 23 January 2010 - 07:49 PM
Ioana a spus:
Si.....daca nu cer prea mult, retetele le ai in format electronic?Ca eu n-am decat carticica care am primit-o cand l-am luat si vreau ceva mai mult de atat.
Iarta-ma, n-am vazut ca ai cerut reteta, e din cartea pe care am primit-o, ca si tine, tu n-o ai? Daca n-o ai o scriu aici.
Retete mai pun pe masura ce le fac.
In format electronic am un folder de 46,4 MB dar sunt toate in italiana, le vrei asa?
#18
Postat 23 January 2010 - 08:24 PM
Nu ma deranjeaza ca-s in italiana retetele.
Daca e trimit pe PM adresa de e-mail
#19
Postat 23 January 2010 - 09:17 PM
si sa faci muuuulte retete cu ea sa ne arati si noua...
Eu habar n-aveam ca Bimby asta poate face atat de multe...
si mancaruri...si dulciuri...
Eu credeam ca face doar aluaturi...si ca il poti folosi si la pasta de zahar...
sa nu se mai chinuie omul sa framante cu mana
Ei uite ca omul cat traieste ...invata
Te pup fata draga ....si stau cu ochii pe topic!
#20
Postat 24 January 2010 - 12:04 AM
Ioana a spus:
Nu ma deranjeaza ca-s in italiana retetele.
Daca e trimit pe PM adresa de e-mail
Trimite adresa si ti le trimit.
Am adaugat reteta de mamaliga in mesajul de mai dinainte in care pusesem poza
Dora, face mai multe chestii, Ken-ul vechi face doar aluat.