Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#41 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 21 May 2010 - 11:22 AM

Merci Adriana ca ai facut lumina. Acum il pun si pe asta la wish list langa un KA sau un Ken :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#42 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 May 2010 - 01:37 PM

Adriana, tu ai incercat sa macini grau in el?Eu nu gasesc faina din 3-6 amestecuri doar graul amestec si ma batea gandul sa macin in Termomix.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#43 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 May 2010 - 01:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 May 2010 - 07:44 AM, a spus:

In primul mesaj l-am aratat, sunt persoane care il vind acum si in Romania deci asta nu e o problema.
In primul rind e un blender, are un motor puternic si lame la fel, e singurul robot vazut de mine (si am incercat 3 inaintea lui) care face crema de ciocolata (cunoscuta ca Nutella) asa cum trebuie adica o pasta omogena.
In citeva secunde face praf :headbang: 300 de grame de parmigiano, la fel nuci, piine uscata, incusiv faina din 100 de gr de griu, operatia asta i-am dat-o sa o faca celei care mi l-a vindut ca mie mi-a fost frica :occasion15:

Vezi postareaIoana, la 22 May 2010 - 01:37 PM, a spus:

Adriana, tu ai incercat sa macini grau in el?Eu nu gasesc faina din 3-6 amestecuri doar graul amestec si ma batea gandul sa macin in Termomix.


Ioana, Adriana zice ca se poate macina grau in Termomix.

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2010 - 04:23 PM

Vezi postareaIoana, la 22 May 2010 - 01:37 PM, a spus:

Adriana, tu ai incercat sa macini grau in el?Eu nu gasesc faina din 3-6 amestecuri doar graul amestec si ma batea gandul sa macin in Termomix.

Da, doar cite o suta de grame pe rind, le pui in cana, actionezi treptat viteza marind-o pina la maxim si iti dai seama de la zgomot cind a devenit faina :occasion15:

#45 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2010 - 12:27 PM

Aseara am incercat sa fac morcovi, dupa o idee gasita in Internet, aveam niste morcovi mici, i-am taiat rondele, pus in Thermomix cu un strop de ulei, o lingurita de concentrat de supa vegetala facut tot cu el, si morcovii, cu fluturele si jumatate de capacel de apa, 15 minute, temperatura 100°C, viteza lingura. Au iesit excelent, Stefano se tot minuna ca absolut toate feliutele erau intregi :occasion14:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127478310937.jpg


#46 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 May 2010 - 03:29 PM

Te urmaresc, sa stii, peste cateva luni o sa facem "concurenta" de retete la Thermomix :lol: !
E timpul sa ai ceva "tovarasi de joaca" :violent6: !

#47 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2010 - 07:42 AM

Waw, ma bucur pentru tine, atunci postez mai mult ca sa ai material de "joaca" cind o sa-l ai :violent6:

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2010 - 10:48 PM

Mi-a crescut busuiocul prea tare asa ca am facut pesto, miine il mincam pe paste. Puffy frunzele de busuioc nu le-a vrut dar paleta cu care am curatat cana a lins-o perfect :(
Ingrediente:
100 gr frunze de busuioc
80 de gr de parmigiano
40 gr seminte de pin
100 gr ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
sare

Am pus mai intii in bol parmigiano-ul, usturoiul si semintele de pin, am aprins 20 de secunde viteza 7.
Am adaugat uleiul si sarea, iar 20 de secunde viteza 7.
Si in cele din urma frunzele de busuioc spalate si stoarse, alte 20 de secunde viteza 7.
Am ramas placut impresionata de faptul ca si-a mentinut o culoare verde superba, fara sa fie necesar sa pun cuburi de gheata sau sare grunjoasa cum faceam in trecut cind n-aveam Thermomix-ul.
Sunt extrem de multumita de rezultat. :(
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127628927387.jpg

#49 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 June 2010 - 07:58 AM

Intr-adevar, culoarea e minunata :pupic: !

#50 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 12 June 2010 - 09:19 AM

Eu am o mare problema cu busuiocul, l-as folosi la orice mancare, in cantitati industriale, dar nu reusesc deloc sa-l fac sa creasca anul acesta. Am cumparat o gramada de ghivece cu rasaduri, am cumparat seminte, nu creste si pace, nici in ghiveci, nici in gradina. Asa am inteles si eu, ca se face o ditamai tufa, dar eu abia daca reusesc sa iau cateva frunze sa pun in salata. Trebuie fertilizat cu ceva, are pretentii de soare, umbra etc?
Paste cu pesto am facut si eu, dar eu in loc de seminte de pin am pus migdale, si am amestecat pesto cu rosii taiate cubulete, au iesit extraordinar de bune, dar mie imi fac rau la ficat migdalele si nu m-am simtit prea bine dupa. O sa incerc si cu seminte de pin cu toate ca nu stiu ce gust au (nu e prea puternic?) si la noi 100g costa 25 lei, aproximativ 6 euro :pupic: .

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 12 June 2010 - 09:20 AM


#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2010 - 11:18 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 June 2010 - 07:58 AM, a spus:

Intr-adevar, culoarea e minunata :) !

Din pacate nu i-am pus ulei deasupra ieri si suprafata azi era oxidata, si s-a oxidat si cind l-am amestecat cu pastele fierbinti dar de bun era foarte bun :D

Vezi postareaLuminis, la 12 June 2010 - 09:19 AM, a spus:

Eu am o mare problema cu busuiocul, l-as folosi la orice mancare, in cantitati industriale, dar nu reusesc deloc sa-l fac sa creasca anul acesta. Am cumparat o gramada de ghivece cu rasaduri, am cumparat seminte, nu creste si pace, nici in ghiveci, nici in gradina. Asa am inteles si eu, ca se face o ditamai tufa, dar eu abia daca reusesc sa iau cateva frunze sa pun in salata. Trebuie fertilizat cu ceva, are pretentii de soare, umbra etc?
Paste cu pesto am facut si eu, dar eu in loc de seminte de pin am pus migdale, si am amestecat pesto cu rosii taiate cubulete, au iesit extraordinar de bune, dar mie imi fac rau la ficat migdalele si nu m-am simtit prea bine dupa. O sa incerc si cu seminte de pin cu toate ca nu stiu ce gust au (nu e prea puternic?) si la noi 100g costa 25 lei, aproximativ 6 euro :floare: .


Aici costa ceva mai putin, daca imi amintesc bine la Coop semintele de pin marca coop deci cele care ar trebui coste mai putin decit marci larg publicizate costa 4 euro si ceva plicul de 150 de gr. E foarte scump si aici. Fa-l cu nuci daca nu-ti fac rau si cred ca sunt si mai ieftine.
Conditii speciale eu nu cred ca ii trebuie, eu il tin pe balcon in vas si socrul meu il planteaza in gradina, in ambele locuri are soarele in cap de la prinz pina la asfintit, cind ii e sete se pleosteste, ii pun apa si isi revine,ii tai mereu virfurile cind incepe sa faca flori. Poate depinde de rasaduri, eu le cumpar de oriunde se gasesc, Lidl, supermarket, magazine de flori si s-a prins mereu bine.

#52 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 12 June 2010 - 11:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2010 - 10:48 PM, a spus:

Ingrediente:
100 gr frunze de busuioc
80 de gr de parmigiano
40 gr seminte de pin
100 gr ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
sare
.

Exact aceleaşi ingrediente folosesc şi eu, dar îl fac după ureche, în blender. Foarte bun, ţine, în frigider, aproape o lună...
Î'mi place şi peste cartofi prăjîţi :floare:
La noi seminţele de pin sînt mai ieftine, la Costo este ~$11-12 o pungă mare, cred că este cam 1kg. (nu sînt prea sigur de preţ/cantitate, dar cam pe'acolo este - n'am dat multă atenţie)
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2010 - 11:43 PM

Hai ca peste cartofi prajiti nu mi-a dat prin cap sa il pun :D
Ieri cind l-am facut l-am mincat pe grisine.
Si aici e un supermarket pentru cei din domeniu care se numeste Metro si acolo e intr-adevar convenabil sa le cumperi in cantitati mari.

#54 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2010 - 09:02 PM

In seara asta am facut pentru a treia oara piure in Thermomix si in sfirsit a iesit splendid, asta inseamna ca de celelalte ori am gresit ceva.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi curatati si taiati cuburi (1 kg cintarit fara coaja, am folosit cartofi vechi, citiva erau moi de vechi ce erau)
- 350 ml lapte
- 20 gr unt cu ierburi
- 30 gr parmigiano
- sare (eu am folosit salamoia bolognese, e un amestec de sare groasa si ierburi uscate, rosmarin, salvie si usturoi)
Se pune paleta numita fluture in bocal, se pun cartofii, sarea si laptele si se porneste la viteza 1, 90°C pentru 25 de minute.
Se adauga untul, parmigiano si se amesteca 30 de secunde viteza 4.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-12768012609.jpg
excelent
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127680136042.jpg

#55 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 June 2010 - 10:56 PM

Dupa ce am facut morcovii in Thermomix mi-a venit ideea sa fac in acelasi fel dovleceii si sunt extrem de multumita. Problema dovleceilor e ca se strivesc imediat, ori stai linga ei si ii coci fara capac amestecind mereu ori se strivesc. Insa in Thermomix ies perfecti, ii fac deja a treia oara, prima data au iesit perfecti, depinde de cantitatea de dovlecei, in functie de asta se decide timpul, in orice caz eu cred ca e bine sa se fixeze un numar de minute minim, se incearca si daca mai e nevoie se continua. In seara asta eu am folosit un tip de dovlecei care aici se numesc trombette, sunt lungi un pic mai putin gustoase decit dovleceii normali dar marea lor calitate e ca sunt mai putin plini de apa, deci ramin crocanti.
Trombetta mea avea cam un metru, am taiat-o felii si pus-o in bol cu o lingurita de concentrat de supa vegetala facuta in Thermomix, o lingura de ulei, 13 minute, 100°C, viteza lingura.
Excelenti
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127767216578.jpg

#56 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 June 2010 - 04:17 PM

Marmelada de ananas cu portocale

500 gr ananas
300 gr portocale
20 ml zeama lamaie
400 gr zahar(Gelierzucker 2:1)

Eu n-am avut 300 gr de porto, asa ca am facut juma juma cu gref.
Pulpa fructelor se pune in vas si se mixeaza 4 sec treapta 5.Se adauga zaharul si teama de lamaie si se fierbe la 100 gr, treapta 2 pt 10 min.
Se face proba daca este destul de inchegat si se pune in borcane si apoi cu fundu in sus(normal cu capacul pus :occasion15: ).

Mie mi-au iesit 2 borcane de cate 500 cred ca au si inca putin.Dupa gustul meu un pic cam dulce fiinca ananasul a fost copt si dulce,dar de buna e buna.
Eu am papat putin pe wasa, al meu a mancat cu lingurita direct din borcan

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-479-127782101624.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-479-12778210336.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2010 - 07:31 PM

Imi place, Ioana. Tot eram curioasa sa incerc o marmelada, o fac pe asta doar de curiozitate.

#58 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 June 2010 - 10:20 PM

Adriana , sa sti ca e buna.Eu am mai mancat azi cu grau si orez si n-am mai simtit asa dulceata,dar cand o fi sa se termine asta pun mai mult gref ca sa aibe o tenta acrisoara.

Initial aveam in plan un gem de capsuni,dar aveam asta prin casa.Am sa incerc sa fac tot la Thermomix si din cea de capsuni sa vedem ce iese.Dar cred ca nu mai pun zahar din asta ci normal si o lasa sa fiarba mai mult.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#59 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 June 2010 - 09:40 AM

Eu sunt curioasa sa incerc, cind am fost vara trecuta la o lectie tipele care il vind au facut o marmelada mixta, lor le-a iesit bine si frumos numai ca in putinul timp a fiert dar n-a prea avut timp sa se si raceasca si eu marmelada calda sincer n-aveam nici un chef sa gust.
Acum imi dau seama ca am niste mere acasa care nu-mi plac si as putea incerca sa fac un pic.
Eu mai am inca o gramada de marmelada din anii trecuti si o mincam foarte rar asa ca doar daca am fructe cu care n-am ce face m-as apuca sa o fac.

#60 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2010 - 10:44 AM

Sincer eu n-am facut niciodata pe acum marmelade, dulceturi.Cat eram in tara facea mami, aici am preferat sa cumpar, fiinca pt noi doi nu se renta sa fac,dar acum ca tot am dat de reteta asta in carte am zis sa incerc mai ales ca aveam ce-mi tb in casa.Gem de capsuni i s-a pus pata la al meu sa fac de sambata cand am fost la cules.Acum tb sa ma duc sa imi cumpar o galetusa si sa culeg vreo 3-4 kg.

Sincer ieri cand am facut marmelada, cea din borcanele inchise era cam lichida, cea care am pus-o separat ca era prea putina pt un borcan s-a inchegat f bine.Azi dimineata cum u mai aveam din cea ramasa am deschis un borcan, bat, ce mai, iar izul de ananas e superb.
Thermomixul asta e boala curata dar si un prieten bun la casa omului.Vrei marmelada, o ai in max o ora :love7:)

Cum in ultimul timp am facut eclere si choux-uri am zis ca am sa incerc si in Thermomix, la fel si crema.Ar fi cazul sa incep sa lurez la el mai mult fiinca il am de 2 ani si atat l-am batut pe al meu la cap ca tot n-am facut in el si de fiecare data imi spune ca de ce l-am vrut daca nu fac la el :angryfire:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi