Forum Culinar: Muschiuleţ de porcule - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muschiuleţ de porcule

#141 Useril este offline   oanaC 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 December 2013 - 06:29 PM

Vezi postareaMariaSan, la 05 February 2010 - 06:09 PM, a spus:

Eu prepar destul de des muschiuletul de porc, avand in vedere oferta slaba de carne de pork pe meleagurile astea (muschiulet si cotlet si atat).

Cel mai adesea il fac asa: il presar cu sare, piper si ceva verdeata uscata, de obicei cimbru, dar si altele. apoi pregatesc o craticioara mica din cele inalte (olicica) asa: pun ulei asa, cam de doua degete, piper boabe si cateva foi de dafin. Pornesc focul la mediu si astept sa s einfierbante. Apoi asez muschiuletul rotocol si pun un capac. pese 15 minute il intorc cu partea aerisita sub ulei, pun capacul si mai las inca 15 minute. foc mediu, altfel se arde. Cand il scot, il asez pe o farfurie si il acopar pentru 10 minute sa se redistribuie sucuriele (taiat imediat nu e ok). Apoi il tai in feliute subtiri si servesc alaturi de un piure bun de cartofi si o salata mixta. pentru pofticiosi pun si ulei din oala peste carne si piure, e foarte gustos. De obicei incerc sa refolosesc uleiul pentru ca e foarte gustos si nu e ars, fac cartofi prajiti in el sau pun la salate sau la alte mancaruri. E usor de facut, se face repede si nu necesita munca multa. Cat timp se face muschiuletul, am timp sa fac piureul si salata, scap cu un 45 de minute pentru o cina copioasa si sanatoasa zic eu. (eu sunt nuts cu managementul timpului :D )



Foarte bun muschiuletul, perfect patruns, suculent si gustos :santa: A fost masa noastra din duminica asta, alaturi de cartofi si radacioase la cuptor :D

#142 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 December 2013 - 10:37 AM

Vezi postareaEataly, la 11 December 2013 - 01:36 PM, a spus:

Muschi rulat cu jambon crud in sos de portocale:

Am sigilat muschiul in tigaie l-am stropit cu sucul si lamelele de la doua portocale.
Am lasat la foc mic acoperit aproximativ 50 de minute.
S-a format un sos...mama mama! :snorting:


Lilly, sa va fie de bine muschiuletul ! :notworthy:

multam de idee. sper sa o pun in aplicare de revelion. :rolleyes:

#143 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 February 2014 - 09:26 PM

Lilly, ti-am ramas datoare cu multumiri pentru reteta. :)

eu am facut o mica modificare marinind citeva ore muschiuletul (imbracat in susan) in sucul de portocala + ghimbir ras; apoi am sigilat carnea ca si tine in tigaie, am pus deasupra sucul de portocala + o mina de stafide lasind totul sa fiarba la foc potrivit timp de 25'
in final am adaugat cartofi fierti intregi si am mai lasat tigaia pe foc inca 5'

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13936149650948.jpg

la gust a iesit un deliciu ! :)

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13936150188882.jpg


Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi