MariaSan, la 05 February 2010 - 06:09 PM, a spus:
Eu prepar destul de des muschiuletul de porc, avand in vedere oferta slaba de carne de pork pe meleagurile astea (muschiulet si cotlet si atat).
Cel mai adesea il fac asa: il presar cu sare, piper si ceva verdeata uscata, de obicei cimbru, dar si altele. apoi pregatesc o craticioara mica din cele inalte (olicica) asa: pun ulei asa, cam de doua degete, piper boabe si cateva foi de dafin. Pornesc focul la mediu si astept sa s einfierbante. Apoi asez muschiuletul rotocol si pun un capac. pese 15 minute il intorc cu partea aerisita sub ulei, pun capacul si mai las inca 15 minute. foc mediu, altfel se arde. Cand il scot, il asez pe o farfurie si il acopar pentru 10 minute sa se redistribuie sucuriele (taiat imediat nu e ok). Apoi il tai in feliute subtiri si servesc alaturi de un piure bun de cartofi si o salata mixta. pentru pofticiosi pun si ulei din oala peste carne si piure, e foarte gustos. De obicei incerc sa refolosesc uleiul pentru ca e foarte gustos si nu e ars, fac cartofi prajiti in el sau pun la salate sau la alte mancaruri. E usor de facut, se face repede si nu necesita munca multa. Cat timp se face muschiuletul, am timp sa fac piureul si salata, scap cu un 45 de minute pentru o cina copioasa si sanatoasa zic eu. (eu sunt nuts cu managementul timpului )
Cel mai adesea il fac asa: il presar cu sare, piper si ceva verdeata uscata, de obicei cimbru, dar si altele. apoi pregatesc o craticioara mica din cele inalte (olicica) asa: pun ulei asa, cam de doua degete, piper boabe si cateva foi de dafin. Pornesc focul la mediu si astept sa s einfierbante. Apoi asez muschiuletul rotocol si pun un capac. pese 15 minute il intorc cu partea aerisita sub ulei, pun capacul si mai las inca 15 minute. foc mediu, altfel se arde. Cand il scot, il asez pe o farfurie si il acopar pentru 10 minute sa se redistribuie sucuriele (taiat imediat nu e ok). Apoi il tai in feliute subtiri si servesc alaturi de un piure bun de cartofi si o salata mixta. pentru pofticiosi pun si ulei din oala peste carne si piure, e foarte gustos. De obicei incerc sa refolosesc uleiul pentru ca e foarte gustos si nu e ars, fac cartofi prajiti in el sau pun la salate sau la alte mancaruri. E usor de facut, se face repede si nu necesita munca multa. Cat timp se face muschiuletul, am timp sa fac piureul si salata, scap cu un 45 de minute pentru o cina copioasa si sanatoasa zic eu. (eu sunt nuts cu managementul timpului )
Foarte bun muschiuletul, perfect patruns, suculent si gustos A fost masa noastra din duminica asta, alaturi de cartofi si radacioase la cuptor