Nu-i frumoasa , da-i gustoasa !
Ingrediente :
pt pate a choux avem nevoie de :
60gr apa
60 gr lapte
50 gr unt
10 gr zahar
sare
75 gr faina
2oua intregi
pt crema avem nevoie de :
250 gr lapte
100 gr unt
70 gr zahar
50 gr galbenus ou
75 gr praliné
30 gr amidon de porumb
pt praliné ( cine vrea sa-l faca acasa ):
125 migdale intregi
125 alune decorticate
200 gr zahar
50 gr apa
![Imagine atasata: 285_67382019c30fb1b77d630196f6f33143.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_67382019c30fb1b77d630196f6f33143.jpg)
Preparare:
facem o pate a choux obisnuita , incalzim intr-o caserola laptele si apa , zaharul untul si sarea . Apoi adaugam toata faina deodata .
![Imagine atasata: 285_5be8959f8b1bffaa3b242b7d66a08e66.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_5be8959f8b1bffaa3b242b7d66a08e66.jpg)
Punem iarasi pe foc si amestecam bine in scopul de a usca putin aluatul rezultat . Dam la rece , si adaugam oulae pe rand , intre fiecare amestecam bine .
Pe o tava acoperita cu hartie de copt , formam cu ajutorul unui poche , o coroana
![Imagine atasata: 285_88023259f246e0fa87b4a998643b55bb.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_88023259f246e0fa87b4a998643b55bb.jpg)
Coacem 15-20 minute intai la foc iute 210 grade , apoi scadem la 180 grade . Ultimele doua minute am tinut usa cuptorului intredeschisa .
![Imagine atasata: 285_6ce7d9fa766cb610b0e7c844e3c0ce54.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_6ce7d9fa766cb610b0e7c844e3c0ce54.jpg)
Dam coroana la racit si ne ocupam de crema . Incalzim laptele cu 10 gr zahar, separat frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc .Peste galbenusuri adaugam amidonul .
![Imagine atasata: 285_d0b81031cd8da6a8d2501de796ebffd2.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_d0b81031cd8da6a8d2501de796ebffd2.jpg)
Amestecam bine .
Peste compozitia de galbenusuri turnam 1/3 din laptele fierbinte , amestecam , apoi repunem pe foc totul 4 minute , amestecand in continuu pana crema inrobeaza bine lingura .
Adaugam pasta de praliné
![Imagine atasata: 285_ddc55f5708a77d561c457bbeae14ac91.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_ddc55f5708a77d561c457bbeae14ac91.jpg)
apoi 1/3 din unt
![Imagine atasata: 285_539c7e10d381856992270c76b3b9b020.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_539c7e10d381856992270c76b3b9b020.jpg)
restul de unt la temperatura camerei in transforman in pomada frecandu-l bine cu un tel , aici incorporam in mai multe reprize crema de praline rece.
![Imagine atasata: 285_ed8bf2e5eb053abd12baa1d615a02d1a.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_ed8bf2e5eb053abd12baa1d615a02d1a.jpg)
Taiem coroana in doua , umplem cu crema
![Imagine atasata: 285_d1a4aed816b3c4ac2b1fb1f206dbf897.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_d1a4aed816b3c4ac2b1fb1f206dbf897.jpg)
Gata cu capacul pus
![Imagine atasata: 285_b6647a1972dbb6d4c4a4d92946a7e008.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/285_b6647a1972dbb6d4c4a4d92946a7e008.jpg)
Ramane sa o orneze fiecare cum crede , eu am pudrat-o cu zahar pudra , alteori am turnat ciocolata topita .
Crema am facut-o cantitate dubla , fiindca asa ne place . E o crema tare fina si foarte gustoasa .
Sectiune n-am , sincer am uitat , dar nu e greu de imaginat .
A mea nu-i frumoasa , dar v-o recomand cu caldura , e o prajitura care impresioneaza prin gust .
Sper sa va incite un pic curiozitatea , Pofta Buna!