Forum Culinar: Maioneze - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Maioneze

#101 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2014 - 12:25 PM

Unica solutie dupa mine este sa caute peste tot, mai ales in magazine naturiste sau bio sau cum le-o zice pe romaneste.

Aici mai exista Granarolo, marca mare, care face un lapte fara lactoza si se numeste Accadì, este si smintina.
http://www.granarolo...tamine-C-E-A-D3
http://www.granarolo...tamine-C-E-A-D3
http://www.granarolo...ta/Panna-Accadi
Si mai este Mila care are si iaurt
http://www.mila.it/i...senza-lattosio/
Si mai este si philadelphia fara lactoza care e buna si la facut prajituri eventual
https://www.philadel...71AA1B8E3384%7D
si binenteles unt
http://www.meggle.it...d=25&Itemid=183

#102 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 August 2014 - 01:03 PM

Oferta Kaufland: produse fara lactoza:

KClassic Lapte UHT fara lactoza 1l 1,5% grasime
KClassic Lapte UHT fara lactoza 1l 3,5% grasime
KClassic Smantana pentru frisca fara lactoza 200g 30% grasime

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-5-14072362789782.jpg

Lidl listeaza un lapte UHT semidegresat fara lactoza sub brandul Milbona:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-5-14072363234547.jpg

Si aici, o alimentara online. Cam scump laptele, dar este : http://www.alimentar...-1-5-minus-l-1l
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#103 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 August 2014 - 06:42 AM

multumesc, colega informata, eu la fel :)

#104 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 November 2017 - 06:54 PM

Pentru fanii maionezelor, o ultra-ultra rapidă rețetă, care pare imposibilă dar e reală, că am făcut eu azi. Nu am avut timp să caut prea mult în subiect, dar din ce îmi aduc aminte nu a fost pusă.
Așadar, ingrediente:o parte lapte 3,5% grăsime, 3 părți ulei (exemplu 100ml lapte+300 ml ulei), se pun într-un vas înalt și se bagă blenderul vertical în ele, se smintește pînă se îngroașă. La mine a durat aproximativ 20 de secunde, m-am și speriat cînd am văzut cum s-a făcut, am crezut că e mai aerată, mai moale, dar de unde, era exact ca maioneza mea pe care o fac în juma de oră,la care fierb ouă, separ gălbenușuri, bat etc. etc. E genială! La final îi pui lămîie, sare, ce vrei. Am făcut o țelină cu maioneză :angryfire:
Imagine atasata: monthly_11_2017/post-233-15098144551131.jpg

#105 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 November 2017 - 10:45 AM

Woau! ce textura faina are maioneza ta Carmella :angryfire:

#106 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 November 2017 - 12:33 PM

Vezi postareaGeany, la 05 November 2017 - 10:45 AM, a spus:

Woau! ce textura faina are maioneza ta Carmella :angryfire:


În poză e cu tot cu țelină, am încărcat direct de pe telefon de emoție să vă arăt ”descoperirea” mea :drool: E foarte albă și mă dă de gol că nu e cu ou, altfel la gust e greu să-ți dai seama ce are în ea.

#107 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 November 2017 - 01:50 PM

Adevarul este ca puteti face maioneza din mai orice, atata timp cat retineti ca, de fapt, maioneza, desi are 70-80% ulei (raportat la cantitatea mica de apa, nu este este altceva decat o emulsie de "ulei in apa".

Hai sa luam, ca exemplu, reteta clasica de maioneza care nu este altceva adecat un sos emulsionat facut cu galbenus de ou si ulei, amestecate binebinebine. Sosul asta se asezoneaza cu otet, sare, piper si mustar.
Adaugand in compozitia maionezei ou, otet sau zeama de lamaie, mustar si/sau alte mirodenii, nu faceti decat sa adaugati "apa" si agenti emulsificatori care sa "lege" compozitia. Fara agentii emulsificatori, uleiul, pana la urma, s-ar separa de "apa". Daca n-aveti ce face, incercati sa mixati binebinebine 70% ulei cu 30% apa. Iese o emulsie cu multe buline mici sau foarte mici de ulei care, in timp se vor separa de apa. Da' asta stiati deja.

Taierea maionezei nu inseamna altceva decat ca agentul emulsificator care a fost adaugat nu si-a facut treaba si "apa" s-a separat, asa cum stie ea, de ulei. In general, cauzele pentru care se taie maioneza sunt astea: fie se pune prea mult ulei de la inceput, fie uleiul este prea rece, fie este prea mult ulei raportat la numarul de galbenusuri. Asadar, secretul ca maioneza sa nu se taie este ca tot ce intra in compozitia maionezei sa fie la temperatura camerei./


In general, zic marii bucatari, un galbenus de ou are puterea de a asimila cam 75 ml de ulei, pentru cazul in care maioneza se doreste a fi folosita pentru o perioada mai lunga, sau cam 90 ml de ulei, pentru cazul in care este consumata "imediat".

Refacerea maionezei, in cazul in care s-a taiat, nu este altceva decat adaugarea unei cantitati mititele de agent coagulant. Asta poate fie un galbenus, fie o lingurita de mustar, puse in troc, adaugat foarte butin ulei si reinceputa mixarea, adaugand putin cate putin din maioneza taiata.

Asadar, sensul de frecare sau de mixare nu are nimic de a face cu modul in care se face o emulsie daca frecarea/mixarea se face constant.

Ceea ce nu stie multa lume, maioneza trebuie pastrata la racoare dar nu in frigider. Apoi, uleiul folosit este cel de masline (!!!).
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#108 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 November 2017 - 08:03 PM

Carmella, am vazut si eu la paprika niste maioneze, una avea un ou intreg si lapte, alta doar mustar, lapte si ulei de masline.
vorba lu' Dragos, cred ca poti sa faci din orice aproape, ulei emulsionat sa fie.

#109 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 November 2017 - 08:27 PM

Vezi postareamoatza, la 05 November 2017 - 08:03 PM, a spus:


vorba lu' Dragos, cred ca poti sa faci din orice aproape, ulei emulsionat sa fie.




In cazul asta nu mai e maioneza ci... sos =))
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#110 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2017 - 11:16 PM

Nu e emulsie?

#111 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 November 2017 - 03:01 PM

ulei, mult ulei pan' la urma =))

#112 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 November 2017 - 02:54 PM

Vezi postareadragos, la 05 November 2017 - 01:50 PM, a spus:

uleiul folosit este cel de masline (!!!).


Mie uleiul de măsline mi se pare de folosit pe post de condiment, e foarte parfumat, parfum care-mi place, dar nu în orice. Cum n-aș (mai) pune peste roșii sau mozzarella ulei de floarea soarelui că n-are niciun gust, n-aș pune nici ulei de măsline în ceva care necesită cantități mari de ulei, cum ar fi maioneză, icre, uns foile de plăcintă etc.

#113 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 08 November 2017 - 03:16 PM

Vezi postareaCarmella, la 08 November 2017 - 02:54 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 05 November 2017 - 01:50 PM, a spus:

uleiul folosit este cel de masline (!!!).


Mie uleiul de măsline mi se pare de folosit pe post de condiment, e foarte parfumat, parfum care-mi place, dar nu în orice. Cum n-aș (mai) pune peste roșii sau mozzarella ulei de floarea soarelui că n-are niciun gust, n-aș pune nici ulei de măsline în ceva care necesită cantități mari de ulei, cum ar fi maioneză, icre, uns foile de plăcintă etc.


Exista uleiuri de masline si uleiuri de masline. Unele mai parfumate, altele mai putin parfumate. Unele mai verzi, altele mai puitin verzi. Pe gustul fiecaruia. Si, evident, asa cum este obisnuit.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#114 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 November 2017 - 11:31 AM

Vezi postareaCarmella, la 08 November 2017 - 02:54 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 05 November 2017 - 01:50 PM, a spus:

uleiul folosit este cel de masline (!!!).


Mie uleiul de măsline mi se pare de folosit pe post de condiment, e foarte parfumat, parfum care-mi place, dar nu în orice. Cum n-aș (mai) pune peste roșii sau mozzarella ulei de floarea soarelui că n-are niciun gust, n-aș pune nici ulei de măsline în ceva care necesită cantități mari de ulei, cum ar fi maioneză, icre, uns foile de plăcintă etc.



la paprika folosesc destul de des in prajituri, si chiar cantitati mari.

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi