Forum Culinar: Maioneze - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Maioneze

#81 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 January 2013 - 07:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 January 2013 - 07:22 PM, a spus:

Atunci poate si uleiul de masline sa fie explicatia ca eu non stop de-ala folosesc, o sa iau pe cel de floarea soarelui sa incerc.
Cerra o fi ceva in neregula cu vitezele, eu in kenwood am batut mereu perfect albusurile, le pun si calde (temperatura camerei) si reci de la frigider si in bol nedegrasat, doar viteza maxima de la inceput si gata, cu sau fara zahar se umfla mereu bine. Ori sa fie probleme de viteza ori paleta aceea nu ajunge pina in fundul bolului si atunci poate ca nu se invirte asa cum trebuie. Stiu ca multi care au avut Kenwood au trebuit sa regleze o chestie pentru ca telul asta nu ajungea bine pina pe fundul bolului. Alta explicatie nu vad, ca doar ele se umfla inglobind aer, poate ca daca viteza nu e suficienta nu reuseste.


Sa faci cu ulei de floarea soarelui/arahide maioneza. Eu de masline pun la paine si salate nu pun la maioneza ca nu le place la ai mei ca zice ca are gust amarui maioneza am facut la prietena mea odata cu ulei de masline ca altu nu avea decat de masline sau porumb adevarat cel de masline ii mai gros si se incorporeaza pik mai lin dar iese si cu ala .

Bolul meu de la malaxor s aii zic asa, are un varf pe fund pe interior o mica ridicatura si cracul de aluat ajunge perfect dar maturica nu am urmarit`o . O sa mai incerc. Oricum, eu nu am cum sa il ridic bolul mai sus ptr ca bolul intra intr`o adancitura si tre sa invart dupa ce il bag in lacas pik de el inspre dreapta loock si cand am terminat cu el invers sa il scot de acolo. Am vazut si eu in ceva videoclipuri ca alte malaxoare au un cerc pe linga bol de unde regleaza mai sus sau mai jos eu asa parca am vazut.Imi este ciuda pe el si maturica lui. VeZI, tu cu maioneza eu cu spuma de ou la malaxor. Le rezolvam noi pina la urma.

#82 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2013 - 07:59 PM

Asa e si al meu, nu bolul trebuie ridicat ci locul in care intra maturica, dar daca zici ca virgula cirligul de aluat ajunge perfect probabil si maturica atinge fundul.

#83 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 January 2013 - 08:02 PM

Fac si eu maioneza cu mixerul vertical, dar nu se face asa "stolovan", cum e aia facuta manual. E mai lichida si nu folosesc ulei de masline, nu-mi place gustul.
Nu mi s-a taiat niciodata, dar nu e asa tare, e mai lichefiata, mai curgatoare. Dar e buna la gust! :rolleyes:

#84 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 January 2013 - 08:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 January 2013 - 07:59 PM, a spus:

Asa e si al meu, nu bolul trebuie ridicat ci locul in care intra maturica, dar daca zici ca virgula cirligul de aluat ajunge perfect probabil si maturica atinge fundul.


Nu se poate regla la al meu in capat si maturica/maturoi si carligul au un patrat metalic care il var sus in corpul malaxorului si un inel care il rasucesc si se insurubeaza. Tre sa incerc inca odata dar deocamdata pass ptr ca deja omu meu numa cand ar vedea albusurile, imediat ar intreba: sper ca nu faci iara turtite de alea asai? cred ca l am traumatizat deja cu esuatele mele.

#85 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 January 2013 - 08:13 PM

Vezi postareaFoxyy, la 01 January 2013 - 08:02 PM, a spus:

Fac si eu maioneza cu mixerul vertical, dar nu se face asa "stolovan", cum e aia facuta manual. E mai lichida si nu folosesc ulei de masline, nu-mi place gustul.
Nu mi s-a taiat niciodata, dar nu e asa tare, e mai lichefiata, mai curgatoare. Dar e buna la gust! :rolleyes:


mie nu mi se pare ca ar fi diferenta intrea asta la vertical si cea cu lingura sau mixer cu palete. Eu zic acum de maioneza mea facuta mi se pare ca mai tzapana de atata nici nu se poate.Unde mai pun ca daca mi separe ca ii prea putina mai trantesc ulei si ii mai dau pik la batz si gata ca nu pun cu masura pun la ochi la asta cu ou intreg.

#86 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 January 2013 - 08:53 PM

Vezi postareacerra, la 01 January 2013 - 07:02 PM, a spus:

Cand ma grabesc si mai tare bag la gramada si vinetele dar nu incap toate si pun cam jumate apoi cand se maruntesc colo adaug si cealalta parte si gata.


Cerra, si eu tot la gramada, dar cealalta jumatate o fac din tocator si-atunci preparatul aduce mai mult cu salata de vinete decat cu o pasta. mi se pare mai buna asa.

#87 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 January 2013 - 09:14 PM

Vezi postareamoatza, la 01 January 2013 - 08:53 PM, a spus:


Cerra, si eu tot la gramada, dar cealalta jumatate o fac din tocator si-atunci preparatul aduce mai mult cu salata de vinete decat cu o pasta. mi se pare mai buna asa.


Poi da este pasta de vinete dar mie imi place si asa. Fac si normala adik salata cu vinetele tocate pasta o vezi pe pagina anterioara pusa pe o felie de pita.imi plac si pasta si daca ar fi sa fac ceva umplut cu vinete as opta ptr pasta ca as putea sa o pun in posh si as modela frumos.La pasta de vinete dispar si semintele (multi renunta la vinete din cauza semintelor) si se digera mai usor. Bune si asa si asa.Depinde ce piticutz am atunci cand ma apuc de ele.

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2014 - 02:16 PM

Vezi postareacerra, la 09 December 2012 - 02:40 PM, a spus:

Am facut maioneza vegetala din lapte de soia si sunt incantata.
100ml lapte soia
200ml ulei
zeama de lamaie dupa gust
sare, piper, usturoi la fel dupa gust si depinde la ce se foloseste maioneza
1 lingura de mustar
Toate la gramada si intr`un minut este gata tot.

Si eu azi sunt foarte incintata si-ti multumesc pentru explicatii.
Am folosit lapte de soia si ulei de floarea soarelui, sare, piper si suc de lamiie.
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14069816793274.jpg
teapana
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14069816969759.jpg
si folosita pentru salata de vinete
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14069817668786.jpg
si salata boeuf

#89 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 August 2014 - 09:44 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 August 2014 - 02:16 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 09 December 2012 - 02:40 PM, a spus:

Am facut maioneza vegetala din lapte de soia si sunt incantata.
100ml lapte soia
200ml ulei
zeama de lamaie dupa gust
sare, piper, usturoi la fel dupa gust si depinde la ce se foloseste maioneza
1 lingura de mustar
Toate la gramada si intr`un minut este gata tot.

Si eu azi sunt foarte incintata si-ti multumesc pentru explicatii.
Am folosit lapte de soia si ulei de floarea soarelui, sare, piper si suc de lamiie.
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14069816793274.jpg
teapana
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14069816969759.jpg
si folosita pentru salata de vinete
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14069817668786.jpg
si salata boeuf



sigur-sigur ii boeuf? :105:
fiica dacilor

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2014 - 10:32 AM

Nu mai poate fi boeuf pentru ca am pus "maioneza" vegetala? Pai avea carne de pui :105:

#91 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 August 2014 - 10:37 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2014 - 10:32 AM, a spus:

Nu mai poate fi boeuf pentru ca am pus "maioneza" vegetala? Pai avea carne de pui :105:



intrebasem pentru ca in in poza se vad vinete iar dedesubt scrie "salata boeuf"
eu credeam ca se refera la poza
scuze
fiica dacilor

#92 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2014 - 12:40 PM

a nu, nu apucasem sa pun si cealalta poza :)
uite-o tot de la amestecat :)
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14071486450746.jpg

Ideea e ca maioneza asta m-a salvat pentru ca trebuia sa fac salata de vinete obligatoriu si fara maioneza mie nu mi se pare ca e salata de vinete :105: si am zis ca pe linga ea o mai fac si pe cea de boeuf.
Dar prietena mea nu poate minca maioneza facuta in casa cu ou crud, cu ou fiert n-aveam chef sa stau sa amestec cum ma punea mama cind eram mica =)) si pe cea cumparata nu puteam sa o folosesc pentru ca are alte ingrediente pe care ea nu le poate minca. Si la salata boeuf i-am dat portia ei deoparte si intr-a noastra am adaugat castraveciorii si mustarul.
Ma bucur ca mi-a iesit si mi-a placut pentru ca cea cumparata nu ma atrage prea tare si cea facuta in casa nu-mi place, pe linga pasarica cu oul crud. Pe care insa o pot evita facind-o in Thermomix dar trebuie pusa o cantitate de otet care iar nu-mi place.

#93 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 August 2014 - 01:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2014 - 12:40 PM, a spus:

a nu, nu apucasem sa pun si cealalta poza :105:
uite-o tot de la amestecat :)





mersi, Adriana, dar la gust cum e? mie laptele de soia nu-mi place (soia mananc, dar lapte si derivate nu)
fiica dacilor

#94 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2014 - 02:14 PM

e delicata, cind o s-o mai fac o sa pun putina curcuma sa o colorez
nici mie nu-mi place laptele de soia deloc, cind am inceput sa caut lapte nu de vaca pina la urma il foloseam pe cel de orez
dar acum il gasesc la Lidl fara lactoza si am rezolvat problema

#95 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 August 2014 - 03:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2014 - 02:14 PM, a spus:

e delicata, cind o s-o mai fac o sa pun putina curcuma sa o colorez
nici mie nu-mi place laptele de soia deloc, cind am inceput sa caut lapte nu de vaca pina la urma il foloseam pe cel de orez
dar acum il gasesc la Lidl fara lactoza si am rezolvat problema



am inteles, saru-mana
fiica dacilor

#96 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2014 - 03:11 PM

Vezi postareabristena, la 04 August 2014 - 03:06 PM, a spus:

am inteles, saru-mana

:105:

#97 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 August 2014 - 05:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2014 - 02:14 PM, a spus:

cind am inceput sa caut lapte nu de vaca pina la urma il foloseam pe cel de orez
dar acum il gasesc la Lidl fara lactoza si am rezolvat problema


adica lapte de vaca fara lactoza? exista asa ceva?
colega mea are un nepotel cu intoleranta la lactoza si tare-l mai chinuie cu laptele de soia.
Adriana, ce fel arata cel de la Lidl? poate o fi si la noi :105:

#98 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2014 - 07:03 PM

sigur ca da, nu stiu care e procesul prin care ii scot lactoza dar exista si e mult mai bun decit toate cele vegetale
aici sunt mai multe marci
cel de la Lidl e asa, poza luata de pe acest blog http://merendaallaca...senza-lattosio/
Imagine postata
dar fiind produs italian cred ca se gaseste numai in lidlurile italiene

#99 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 05 August 2014 - 02:09 AM

Vezi postareacerra, la 09 December 2012 - 02:40 PM, a spus:

Am facut maioneza vegetala din lapte de soia si sunt incantata.
100ml lapte soia
200ml ulei
zeama de lamaie dupa gust
sare, piper, usturoi la fel dupa gust si depinde la ce se foloseste maioneza
1 lingura de mustar
Toate la gramada si intr`un minut este gata tot.


Multumesc frumos,Cerra, pentru reteta! A iesit extraordinar de buna,exact cum ai spus,intr-un minut!
O parte am folosit la o salata de naut iar restul la salata de cartofii,foarte,foarte buna,apreciata de toti carnivorii casei!
Enjoy the silence!

#100 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 August 2014 - 09:42 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2014 - 07:03 PM, a spus:

sigur ca da, nu stiu care e procesul prin care ii scot lactoza dar exista si e mult mai bun decit toate cele vegetale
aici sunt mai multe marci
cel de la Lidl e asa, dar fiind produs italian cred ca se gaseste numai in lidlurile italiene


merci Adriana, i-am aratat si ei, nu stia ca exista.
la noi nu este marca asta - si nici prea cunoscute celelate daca or fi. cred ca as fi aflat de ele, ca si pe mine ma intereseaza oarecum aspectul.

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi