Am primit un cocos marisor,si m-am gandit:''racitura scrie pe creasta ta''.Asa ca m-am apucat de treaba:
Am spalat si curatat bestia
La-m pus la fiert in oala mare de 10l aproapa plina cu apa,antrucat pana la sfarsitul fierberii (mie mi-a luat cam 3 ore)nu se mai adauga apa deloc.Am spumuit bine supa,ca sa ramana limpede.Si am inceput sa ma ocup de curatat legumele:1ceapa,2 morcovi mari,1 pastarnac,1telina mare,1 capatana de usturoi(mai pregatisem unul in caz ca degustatorul oficios''sotul nu s-ar fi declarat multumit,dar o capatana a fost suficienta pt. gustul lui) o legatura de patrunjel verde(pentu ornat la urma)cozile le-am pus la fiert ca dau gust bun,sare,piper.
Dupa ce a fiert cocosul mai bine de 2 ore,am adaugat legumele intregi,ceapa cu o crestatura in cruce,si cu tot cu coaja(da culoare frumoasa supei),si am mai fiert pana intra furculita bine si in legume,dar sa ramana totusi aldente.La sfarsit am adaugat sare.Cu totul am fiert cam 3 ore.La sfarsit carnea se desprindea de pe oase.Am facut in timpul asta si mujdeiul de usturoi(dintr-o capatana de usturoi)
Am scos la racit carnea si legumele,si am spropit supa cu apa rece sa se limpezeasca,am adaugat in ea mujdeiul de usturoi,am lasat sa se infuzeze acoperita cu un capac timp in care am dezosat si portionat carnea,iata asa arata,nu stiu daca se vede dar deasupra am pus creasta cocosului
Si am taiat rondele legumele
Am strecurat supa prin tifon de vreo 4 ori,si mi-a iesit astfel limpede si frumoasa
Asa arata totul pregatit de pus in forme
Eu am preferat de aceasta data sa pun in farfurii adanci intrucat am invitati si ideea unei forme mari pe care sa o smotocim atunci la masa nu prea m-a incantat,asa incat iata si una din farfurii pusa pe balcon la rece, presarata cu patrunjel verde tocat si cu piper negru
Asa o voi servi musafirilor mei deseara(monoportii)
Insotita de mamaliguta calda,iar pentru sotul deja am pregatit o mamaliguta pripita rece ca lui asa ii place
Sper sa va placa raciturile mele cine se invita la mine in seara asta este bine venit,sotul tocmai e dus la tara sa aduca rachiu si vin.
Pagina 1 din 1
Racitura de cocos
#2
Postat 16 January 2010 - 11:45 AM
cand qam vazut titlul topicului m-am gandit la ceva cu cocos
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#3
Postat 16 January 2010 - 12:07 PM
HA HA ar fi fost ceva,o fi si de-aia mai stii?hiim facut cu lapte de cocos(fruct ),gelatina ceva ca un dulce n-ar fi rau deloc
#4
Postat 16 January 2010 - 01:31 PM
Superbe racituri, da eu de unde sa iau un cocosh???
Sa va fie de bine.
Sa va fie de bine.
#5
Postat 16 January 2010 - 04:13 PM
Imi place cum a iesit racitura, mai ales ca domnul cocos pare-se ca a fost de tara, nu ? Similar fac si eu (dar destul de rar) din curcan, iar usturoiul e pus doar de aroma, ca asa e cererea. Sa va fie de bine
#8
Postat 17 January 2010 - 07:37 PM
Geany,cu cocosul ala m-ai nimerit direct în stomac...si cu tot cu racitura m-ai dat pe spate! Mmmmmm!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 17 January 2010 - 09:43 PM
Ha ha ha imi pare bine ca va place,de-ati sti cati au mancat din cocosul asta saracul numai eu n-am putut ca m-a impresionat,''l-am cunoscut personal'',cat l-a fugarit ficior-miu asta vara aruncand cu graunte dupa el,eu n-am putut nici sa gust,prefer sa fac din carne cumparata stii cum e vorba:''ochio non vede cuor' non dole''
Arata acest topic
Pagina 1 din 1