Am spalat si curatat bestia

La-m pus la fiert in oala mare de 10l aproapa plina cu apa,antrucat pana la sfarsitul fierberii (mie mi-a luat cam 3 ore)nu se mai adauga apa deloc.Am spumuit bine supa,ca sa ramana limpede.Si am inceput sa ma ocup de curatat legumele:1ceapa,2 morcovi mari,1 pastarnac,1telina mare,1 capatana de usturoi(mai pregatisem unul in caz ca degustatorul oficios''sotul nu s-ar fi declarat multumit,dar o capatana a fost suficienta pt. gustul lui) o legatura de patrunjel verde(pentu ornat la urma)cozile le-am pus la fiert ca dau gust bun,sare,piper.

Dupa ce a fiert cocosul mai bine de 2 ore,am adaugat legumele intregi,ceapa cu o crestatura in cruce,si cu tot cu coaja(da culoare frumoasa supei),si am mai fiert pana intra furculita bine si in legume,dar sa ramana totusi aldente.La sfarsit am adaugat sare.Cu totul am fiert cam 3 ore.La sfarsit carnea se desprindea de pe oase.Am facut in timpul asta si mujdeiul de usturoi(dintr-o capatana de usturoi)

Am scos la racit carnea si legumele,si am spropit supa cu apa rece sa se limpezeasca,am adaugat in ea mujdeiul de usturoi,am lasat sa se infuzeze acoperita cu un capac timp in care am dezosat si portionat carnea,iata asa arata,nu stiu daca se vede dar deasupra am pus creasta cocosului

Si am taiat rondele legumele

Am strecurat supa prin tifon de vreo 4 ori,si mi-a iesit astfel limpede si frumoasa

Asa arata totul pregatit de pus in forme

Eu am preferat de aceasta data sa pun in farfurii adanci intrucat am invitati si ideea unei forme mari pe care sa o smotocim atunci la masa nu prea m-a incantat,asa incat iata si una din farfurii pusa pe balcon la rece, presarata cu patrunjel verde tocat si cu piper negru

Asa o voi servi musafirilor mei deseara(monoportii)

Insotita de mamaliguta calda,iar pentru sotul deja am pregatit o mamaliguta pripita rece ca lui asa ii place

Sper sa va placa raciturile mele cine se invita la mine in seara asta este bine venit,sotul tocmai e dus la tara sa aduca rachiu si vin.