Nu am mai facut cam de multisor o tocanita, si chiar daca nu e mancarea cea mai indicata pentru mine cel putin, am hotarat sa o fac, inlocuind insa ceapa cu prazul.
Ingrediente:
5 pulpite superioare de pui, 3-4 linguri de ulei, partea alba de la 2 bucati de praz, sare, piper, 1/2 lingurita de cimbru, o foaie de dafin, 1 lingurita de boia dulce, verdeata pentru ornat, 3 catei de usturoi pisati.
Cum se face:
0. Spalati bucatile de praz si taiati-le feliute subtiri, spalati si curatati pulpitele
1. Intr-o craticioara cu fundul gros (eu prefer o craticioara din fonta), incalziti uleiul si prajiti pulpitele pe amandoua partile, pana incep sa se rumeneasca
2. Scoateti pulpitele pe o farfurie si puneti prazul in cratita, calindu-l pana se inmoaie bine
3. Adaugati pulpitele inapoi in tigaie, sarati, adaugati condimentele (mai putin boiaua) si acoperiti cu apa. Puneti capacul si lasati sa fiarba cam 30 de minute
4. Adaugati boiaua, mai puneti apa daca mai e nevoie, si usturoiul pisat. Mai lasati sa fiarba cam 10 minute
5. Si e gata!
Pagina 1 din 1
Tocanita de pui cu praz
#3
Postat 18 January 2010 - 10:40 PM
Bun tot,arata taaare bine,ir craticioara de fonta este SUPERBA!!!!!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 18 January 2010 - 11:49 PM
Maya a spus:
Bun tot,arata taaare bine,ir craticioara de fonta este SUPERBA!!!!!
:mrgreen: la asta m-am gindit si eu imediat
#6
Postat 19 January 2010 - 10:34 PM
Geany, ma bucur ca iti place
Maya, e tare dragalasa, intr-adevar, insa e o surioara de vita mai putin nobila a Creusetului tau care e "the real thing" . Pe mine m-a topit imediat cand am vazut-o in magazin, si ce imi place cel mai mult la ea este suportul de metal, astfel incat pot sa o aduc la masa fara probleme
Adriana,
Fata Verde, ma bucur ca te tenteaza tocanita mea... E mai neortodoxa, ca am eliminat rosiile in ultima vreme, dar de gustoasa e miam-miam!
Maya, e tare dragalasa, intr-adevar, insa e o surioara de vita mai putin nobila a Creusetului tau care e "the real thing" . Pe mine m-a topit imediat cand am vazut-o in magazin, si ce imi place cel mai mult la ea este suportul de metal, astfel incat pot sa o aduc la masa fara probleme
Adriana,
Fata Verde, ma bucur ca te tenteaza tocanita mea... E mai neortodoxa, ca am eliminat rosiile in ultima vreme, dar de gustoasa e miam-miam!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1