pentru aluat:
250 g faina alba
250 g faina de secara (sau faina neagra)
o lingurita sare
250 ml apa
doua linguri ulei
pentru maioneza:
un ou intreg
3 catei usturoi
ulei(cam 100 ml)
pentru umplutura:
cartofi
salata verde
castraveti murati
rosii
piept de pui
Am preparat aluatul in masina de paine pe programul de 15 min.Am pus in masina apa,sarea,uleiul si cele doaua faini:


Din aluat am facut sapte bile:

Intre timp am prajit o tigaie de cartofi si am facut maioneza rapida.Am pus in vas un ou,trei catei de usturoi si uleiul:

Cu ajutorul unui mixer vertical (sau blender) se amesteca de jos in sus la turatie mare:

Se pregaresc celelalte ingrediente:

Si carnea condimentata- pe grill,apoi se taie fasii:

Shaorma iese mai gustoasa daca carnea este tinuta doua ore la marinat.Se face un sos din condimente ca: sare,usturoi, foi de dafin,ceapa, suc de lamaie...etc si se rastoarna peste carne.Apoi carnea se scurge ,se usuca si se frige .
Se intind bilele de aluat:

Le-am copt pe o placa


Am uns cu maioneza,am pus salata verde,rosii,castraveti,pui si cartofi prajiti:

Am rulat si am servit cald:

Ajutor











