

Asta e o prajitura de demult....
Baza mea ii spunea "Prajitura cu Furnici.
V-am obisnuit deja cu prajituri masurate cu..cana,asa ca asta e reteta :
200 g mac macinat
2 cani faina alba
1 cana lapte
2 cani zahar
1 margarina
4 oua
zeama si coaja unei lamai
coaja de portocala
1 praf de copt
Eu folosesc cana de 200 ml
Glazura in original :
150 g zahar
3 linguri apa
1 lingura cacao
unt cat o nuca
Eu am topit 2oo g ciocolata, 75g zahar pudra,3 linguri apa.
4 galbenusuri,se freaca spumos cu zaharul.Se adauga margarina topita,calduta,
laptele,faina amestecata cu praful de copt,macul,zeama si coaja de la o lamaie,
coja de portocala,zahar vanilat si spuma de la cele 4 albusuri.
Se toarna in tava si se coace la foc potrivit .
Nu ma intrebati cat timp,ca e in functie de cuptor.Dar stati cu ochii pe ea,ca e gata destul de repede.
Puneti glazura deasupra si savurati impreuna cu prietenii sau familia.
Apoi mergeti si spalati-va pe dinti !

Pofta Buna !