Forum Culinar: PRAJITURA CU..."Furnici".:) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PRAJITURA CU..."Furnici".:)

#21 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 28 March 2010 - 11:43 PM

E doar un zvon, le-am maritat! Nu pot sta cu dusmanul in casa, din motiv de rotunjire pronuntata!
raluca elena

#22 Useril este offline   claudia33 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 06-July 10

Postat 09 July 2010 - 10:53 AM

Tare bine arata prajitura asta. as vrea sa incerc sa o fac si eu, dar daca nu gasesc macul deja macinat, cum fac? Cu ce il macin? Merge cu masina electrica de cafea? Sau cu masina manuala de nuci?

#23 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 July 2010 - 09:57 PM

 claudia33, la 09 July 2010 - 10:53 AM, a spus:

Tare bine arata prajitura asta. as vrea sa incerc sa o fac si eu, dar daca nu gasesc macul deja macinat, cum fac? Cu ce il macin? Merge cu masina electrica de cafea? Sau cu masina manuala de nuci?



Claudia,
Eu am luat mac macinat de la Kaufland.
Daca nu,il macin cu o masina ca asta :

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-48-127870542893.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#24 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 July 2010 - 10:29 PM

 claudia33, la 09 July 2010 - 10:53 AM, a spus:

Tare bine arata prajitura asta. as vrea sa incerc sa o fac si eu, dar daca nu gasesc macul deja macinat, cum fac? Cu ce il macin? Merge cu masina electrica de cafea? Sau cu masina manuala de nuci?


Claudia, cu masina de nuci nu faci nica. Gaurelele alea sunt mult prea mari si tot macul se scurge prin ele.
Foloseste rasnita de cafea sau masina manuala de zahar, ce-a postat-o Piscotel.
Daca ai mixer cu cutit, de ala vertical, merge si ala. Eu asa am macinat macul.

#25 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 October 2014 - 01:38 PM

Pisco, infine am facut-o. dusa la colegi aseara, pozata la fata locului, ca uitasem total s-o trag in poza acasa.
Deci foarte buna. merci.
ps eu am pus macul asa cum am primit de la Rox int pungi de 200 gr, ca oricum nu am masina de tocat si a fost foarte bine :(

PS. Eu am pus unt caci nu am veci margarina in casa, iar glazura a fost din cioco cu n pic de unt si cca 2 linguri de smantana, ca atat mai aveam :(

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2014/post-16-14129410824245.jpg


#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 October 2014 - 10:45 PM

Ce faina e glazura Stelin'! :( cum ai facut-o?!

#27 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 October 2014 - 08:56 AM

Stella Bella,

Ti-a iesit perfect !

Nu conteaza ca nu era macinat macul.A fost mai crocant.

Bine ai facut ca ai pus unt. A iesit mai onctuoasa.
Reteta e de pe vremea lui Ceasca cand unt vedeam doar pe cartela.Pentru cate un tort, aduna mama ratia de unt de pe trei luni.Imagine postata
La fel si cu glazura.Ciocolata doar visam.Imagine postata

Acuma si eu fac glazura din parti egale de frisca lichida incalzita + ciocolata.


Sper ca ati avut o cantare Linaaaaa... Imagine postata dupa ce ati mancat Mac.Imagine postataImagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#28 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 October 2014 - 09:06 AM

 Geany, la 10 October 2014 - 10:45 PM, a spus:

Ce faina e glazura Stelin'! :( cum ai facut-o?!


Gianino, am pus un rest de frisca ( nu am masurat dar ochiometric erau vreo 2 linguri pline) o bucatica de unt ( 30-50 gr) sa se incalzeasca; cand a dat in clocot am dat deoparte si am adaugat 200 gr cioco neagra bucatele, am amestecat bine, omnogenizat alea alea....si varsat pe prajitura deja rece. Asta-i tot, stii ca eu nu am rabdare si fac totul rapid :( , seman cu tine; nu le am cu bibilitul si ornatul frumos.
Am lipsit la lectia de ornat, si ursitoarele nu m-au mioslivit cu rabdare si pacienta peste masura :(

#29 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 October 2014 - 09:08 AM

Pisco draga mea, daca ai sti de cand imi tot propun s-o fac si ezitam, ca nu am de macinat mac, ba una ba alta....acum ca primii de la buna mea prietena Rox mac ,
era musai s-o fac :( si uite ca i-a ajuns randul la *furnicata* ; A fost tare apreciata de colegii mei, si de mine :(
Psssssssssssttttttttttt cre'ca o mai face cineva, nu spui cine; persoana importanta :(

#30 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 October 2014 - 05:35 AM

 stella, la 11 October 2014 - 09:08 AM, a spus:

Pisco draga mea, daca ai sti de cand imi tot propun s-o fac si ezitam, ca nu am de macinat mac, ba una ba alta....acum ca primii de la buna mea prietena Rox mac ,
era musai s-o fac :-* si uite ca i-a ajuns randul la *furnicata* ; A fost tare apreciata de colegii mei, si de mine :D
Psssssssssssttttttttttt cre'ca o mai face cineva, nu spui cine; persoana importanta :D


Stella, merci de ajutor. Neamtzu nu le are cu cestile. Ideea cu cantitatea de zahar redusa a fost super buna. In foarte scurt timp jumatate din tava era mancata. Pina si copiii au fost incintati de prajitura cu furnici.
Poate ajuta marimea tavei si temperatura/timpul de coacere.
Tava mea are 25 x 35 cm. Iar temperatura de coacere la mine a fost de 170°C la 40 minute. Este tare savuroasa. Nu te opresti la o bucata.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14130847567243.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14130847633365.jpg

Cred ca azi i-a venit randul la Catrinel.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#31 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 October 2014 - 09:25 AM

Wow Patrule, mare mester esti si cofetar, si bucatar, dar mai ales "pozar". Asa-s de faine pozele ca-.ti vine sa intinzi mana sa iei un patrat din tava.
Ma bucur tare ca ai trecut cu *brio* peste cantitatile nescrise exact "nemteste" in gr, dkgr si alte unitati :-*.
Pofta mare si la Catrinutza. fiind din Ardeal , musai sa-ti placa :D

#32 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2014 - 02:45 PM

 stella, la 11 October 2014 - 09:06 AM, a spus:

 Geany, la 10 October 2014 - 10:45 PM, a spus:

Ce faina e glazura Stelin'! :-* cum ai facut-o?!


Gianino, am pus un rest de frisca ( nu am masurat dar ochiometric erau vreo 2 linguri pline) o bucatica de unt ( 30-50 gr) sa se incalzeasca; cand a dat in clocot am dat deoparte si am adaugat 200 gr cioco neagra bucatele, am amestecat bine, omnogenizat alea alea....si varsat pe prajitura deja rece. Asta-i tot, stii ca eu nu am rabdare si fac totul rapid :D , seman cu tine; nu le am cu bibilitul si ornatul frumos.
Am lipsit la lectia de ornat, si ursitoarele nu m-au mioslivit cu rabdare si pacienta peste masura :D

Merci de raspuns :D tare faina ti-a iesit Stelin' :D

#33 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2014 - 02:47 PM

Aaa! si Peter,e superba! :-*

#34 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 12 October 2014 - 05:42 PM

Peter,

Ma bucur mult ca ai facut-o si ca v-a placut.
Cana din reteta are 250 grame.

Temperatura e 170-180 de grade.Pe vremea cuptoarelor fara termostat, culinaresele foloseau termenul de " Foc mijlociu ".Imagine postata
Dar inteleg ca ai avut "ajutoare " si te-ai descurcat de minune.Imagine postata

Asa cum bine zice Stella, chiar imi vine sa intind mana dupa o bucata.Imagine postata
Glazura arata impecabil .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#35 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 12 October 2014 - 05:46 PM

 stella, la 11 October 2014 - 09:08 AM, a spus:

Pisco draga mea, daca ai sti de cand imi tot propun s-o fac si ezitam, ca nu am de macinat mac, ba una ba alta....acum ca primii de la buna mea prietena Rox mac ,
era musai s-o fac :-* si uite ca i-a ajuns randul la *furnicata* ; A fost tare apreciata de colegii mei, si de mine :D
Psssssssssssttttttttttt cre'ca o mai face cineva, nu spui cine; persoana importanta :D


Stella draga, sa va fie de bine .
E buna prajitura, dar nici cu tine nu mi-e rusine.Imagine postataImagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#36 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 October 2014 - 07:35 PM

 Piscotel, la 12 October 2014 - 05:42 PM, a spus:

Peter,

Ma bucur mult ca ai facut-o si ca v-a placut.
Cana din reteta are 250 grame.

Temperatura e 170-180 de grade.Pe vremea cuptoarelor fara termostat, culinaresele foloseau termenul de " Foc mijlociu ".Imagine postata
Dar inteleg ca ai avut "ajutoare " si te-ai descurcat de minune.Imagine postata

Asa cum bine zice Stella, chiar imi vine sa intind mana dupa o bucata.Imagine postata
Glazura arata impecabil .


Pisco, ma bucur sa te vad/revad. :-*

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#37 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 October 2014 - 06:53 AM

 Peter, la 12 October 2014 - 07:35 PM, a spus:

 Piscotel, la 12 October 2014 - 05:42 PM, a spus:

Peter,

Ma bucur mult ca ai facut-o si ca v-a placut.
Cana din reteta are 250 grame.

Temperatura e 170-180 de grade.Pe vremea cuptoarelor fara termostat, culinaresele foloseau termenul de " Foc mijlociu ".Imagine postata
Dar inteleg ca ai avut "ajutoare " si te-ai descurcat de minune.Imagine postata

Asa cum bine zice Stella, chiar imi vine sa intind mana dupa o bucata.Imagine postata
Glazura arata impecabil .


Pisco, ma bucur sa te vad/revad. :)

Peter




Peter, de cand sunt Oma lui Petre, am mai putin timp pentru internet. Nu mai gatesc decat mancare de bebelusi.Imagine postata
Acum e la noi pentru doua saptamani.
Dar las ca ma fac eu mare si recuperez.Imagine postataImagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#38 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2014 - 08:26 AM

Wow Pisco ce happy vei fi doua saptamani, si Petrica cebine o sa fie ca in sânul lui Avram la "buni" a lui.
Vin si eu sa mananc sdin bunatatile voastre :). Pupaturi, si ca sa revin la subiect, mi s-a cerut *repetir* la furnicoasa :)

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 October 2014 - 11:15 AM

 Piscotel, la 13 October 2014 - 06:53 AM, a spus:




Peter, de cand sunt Oma lui Petre, am mai putin timp pentru internet. Nu mai gatesc decat mancare de bebelusi.


Nu conteaza ca avem si topic de bebelusi!! :)
Si mai e un pic si mananca si el "furnici"!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi