PRAJITURA CU..."Furnici".:)
#21
Postat 28 March 2010 - 11:43 PM
#22
Postat 09 July 2010 - 10:53 AM
#23
Postat 09 July 2010 - 09:57 PM
claudia33, la 09 July 2010 - 10:53 AM, a spus:
Claudia,
Eu am luat mac macinat de la Kaufland.
Daca nu,il macin cu o masina ca asta :

http://povesticulinare.blogspot.com/
#24
Postat 09 July 2010 - 10:29 PM
claudia33, la 09 July 2010 - 10:53 AM, a spus:
Claudia, cu masina de nuci nu faci nica. Gaurelele alea sunt mult prea mari si tot macul se scurge prin ele.
Foloseste rasnita de cafea sau masina manuala de zahar, ce-a postat-o Piscotel.
Daca ai mixer cu cutit, de ala vertical, merge si ala. Eu asa am macinat macul.
#25
Postat 10 October 2014 - 01:38 PM
Deci foarte buna. merci.
ps eu am pus macul asa cum am primit de la Rox int pungi de 200 gr, ca oricum nu am masina de tocat si a fost foarte bine

PS. Eu am pus unt caci nu am veci margarina in casa, iar glazura a fost din cioco cu n pic de unt si cca 2 linguri de smantana, ca atat mai aveam

Imagini atasate
#27
Postat 11 October 2014 - 08:56 AM
Ti-a iesit perfect !
Nu conteaza ca nu era macinat macul.A fost mai crocant.
Bine ai facut ca ai pus unt. A iesit mai onctuoasa.
Reteta e de pe vremea lui Ceasca cand unt vedeam doar pe cartela.Pentru cate un tort, aduna mama ratia de unt de pe trei luni.

La fel si cu glazura.Ciocolata doar visam.

Acuma si eu fac glazura din parti egale de frisca lichida incalzita + ciocolata.
Sper ca ati avut o cantare Linaaaaa...



http://povesticulinare.blogspot.com/
#28
Postat 11 October 2014 - 09:06 AM
Geany, la 10 October 2014 - 10:45 PM, a spus:

Gianino, am pus un rest de frisca ( nu am masurat dar ochiometric erau vreo 2 linguri pline) o bucatica de unt ( 30-50 gr) sa se incalzeasca; cand a dat in clocot am dat deoparte si am adaugat 200 gr cioco neagra bucatele, am amestecat bine, omnogenizat alea alea....si varsat pe prajitura deja rece. Asta-i tot, stii ca eu nu am rabdare si fac totul rapid

Am lipsit la lectia de ornat, si ursitoarele nu m-au mioslivit cu rabdare si pacienta peste masura

#29
Postat 11 October 2014 - 09:08 AM
era musai s-o fac


Psssssssssssttttttttttt cre'ca o mai face cineva, nu spui cine; persoana importanta

#30
Postat 12 October 2014 - 05:35 AM
stella, la 11 October 2014 - 09:08 AM, a spus:
era musai s-o fac


Psssssssssssttttttttttt cre'ca o mai face cineva, nu spui cine; persoana importanta

Stella, merci de ajutor. Neamtzu nu le are cu cestile. Ideea cu cantitatea de zahar redusa a fost super buna. In foarte scurt timp jumatate din tava era mancata. Pina si copiii au fost incintati de prajitura cu furnici.
Poate ajuta marimea tavei si temperatura/timpul de coacere.
Tava mea are 25 x 35 cm. Iar temperatura de coacere la mine a fost de 170°C la 40 minute. Este tare savuroasa. Nu te opresti la o bucata.


Cred ca azi i-a venit randul la Catrinel.
Peter

#31
Postat 12 October 2014 - 09:25 AM
Ma bucur tare ca ai trecut cu *brio* peste cantitatile nescrise exact "nemteste" in gr, dkgr si alte unitati

Pofta mare si la Catrinutza. fiind din Ardeal , musai sa-ti placa

#32
Postat 12 October 2014 - 02:45 PM
stella, la 11 October 2014 - 09:06 AM, a spus:
Geany, la 10 October 2014 - 10:45 PM, a spus:

Gianino, am pus un rest de frisca ( nu am masurat dar ochiometric erau vreo 2 linguri pline) o bucatica de unt ( 30-50 gr) sa se incalzeasca; cand a dat in clocot am dat deoparte si am adaugat 200 gr cioco neagra bucatele, am amestecat bine, omnogenizat alea alea....si varsat pe prajitura deja rece. Asta-i tot, stii ca eu nu am rabdare si fac totul rapid

Am lipsit la lectia de ornat, si ursitoarele nu m-au mioslivit cu rabdare si pacienta peste masura

Merci de raspuns


#34
Postat 12 October 2014 - 05:42 PM
Ma bucur mult ca ai facut-o si ca v-a placut.
Cana din reteta are 250 grame.
Temperatura e 170-180 de grade.Pe vremea cuptoarelor fara termostat, culinaresele foloseau termenul de " Foc mijlociu ".

Dar inteleg ca ai avut "ajutoare " si te-ai descurcat de minune.

Asa cum bine zice Stella, chiar imi vine sa intind mana dupa o bucata.

Glazura arata impecabil .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#35
Postat 12 October 2014 - 05:46 PM
stella, la 11 October 2014 - 09:08 AM, a spus:
era musai s-o fac


Psssssssssssttttttttttt cre'ca o mai face cineva, nu spui cine; persoana importanta

Stella draga, sa va fie de bine .
E buna prajitura, dar nici cu tine nu mi-e rusine.


http://povesticulinare.blogspot.com/
#36
Postat 12 October 2014 - 07:35 PM
Piscotel, la 12 October 2014 - 05:42 PM, a spus:
Ma bucur mult ca ai facut-o si ca v-a placut.
Cana din reteta are 250 grame.
Temperatura e 170-180 de grade.Pe vremea cuptoarelor fara termostat, culinaresele foloseau termenul de " Foc mijlociu ".

Dar inteleg ca ai avut "ajutoare " si te-ai descurcat de minune.

Asa cum bine zice Stella, chiar imi vine sa intind mana dupa o bucata.

Glazura arata impecabil .
Pisco, ma bucur sa te vad/revad.

Peter

#37
Postat 13 October 2014 - 06:53 AM
Peter, la 12 October 2014 - 07:35 PM, a spus:
Piscotel, la 12 October 2014 - 05:42 PM, a spus:
Ma bucur mult ca ai facut-o si ca v-a placut.
Cana din reteta are 250 grame.
Temperatura e 170-180 de grade.Pe vremea cuptoarelor fara termostat, culinaresele foloseau termenul de " Foc mijlociu ".

Dar inteleg ca ai avut "ajutoare " si te-ai descurcat de minune.

Asa cum bine zice Stella, chiar imi vine sa intind mana dupa o bucata.

Glazura arata impecabil .
Pisco, ma bucur sa te vad/revad.

Peter
Peter, de cand sunt Oma lui Petre, am mai putin timp pentru internet. Nu mai gatesc decat mancare de bebelusi.

Acum e la noi pentru doua saptamani.
Dar las ca ma fac eu mare si recuperez.


http://povesticulinare.blogspot.com/
#38
Postat 13 October 2014 - 08:26 AM
Vin si eu sa mananc sdin bunatatile voastre


#39
Postat 13 October 2014 - 11:15 AM